Kerro, miten pyöräily Espoossa olisi helpompaa

Olen asunut Espoossa koko elämäni ja vaikka Tapiolan alueella olen pyörinyt melkeen 15 vuotta (lähinnä muuten kuin pyörällä) niin nyt olen joutunut huomaamaan että melko usein kun yritän lähestyä Tapiolaa jotain muuta kuin kaikkein suurinta ja suorinta tietä törmään reitteihin joita en ainakaan suojaamattomilla maantierenkailla uskalla kulkea.

Sama ongelma niiden jatkuvien tietöiden kanssa. Ihan milloin tahansa saattaa ilmestyä eteen 1-100m hiekkaeste, ilman mitään varoitusta. Varsinkin tuo mainittu Merituulentie ja ne pahuksen kanttarit tietöiden lisäksi ovat tuoneet surua. Viimeksi myös kun yritin ylittää tietä niissä uusissa liikennevaloissa Olarin kohdalla, jaksoin odottaa 3 kierrosta jonka jälkeen piti mennä punasia päin kun mikään määrä piippailua ei tuonut vihreää.

Muutenkin tuntuu että mitä isompi risteys sitä kauemmin joutuu odottamaan, vaikka autotkin seisoisivat. Eli ettei valot vaihdu joka kierroksella.

Muuten kyllä tuntuu helpolta ja selkeältä kun melkein kaikilla jalkakäytävillä saa ja on tilaa ajaa fillarilla.

Mun mielestä on älytöntä, että suora baana Stadista Espoon keskukseen katkeaa Leppävaaran ja Kilon välillä. Pääseehän sieltä kiertämällä, mutta suora baana olis nopein.

Noita korkeita kanttareita on tosiaan ihan joka paikassa kuten vasta rempatulla merituulen tiellä kuten jo edellä mainittiin. Ei siinä voi ajaa vaan pakko ajaa maantiellä.

Toinen uusi paikka, kehäykkösen ja turuntien risteys on täynnä ihan käsittämättömiä pyöräilysiltoja, esimerkiksi kehäykköstä pitkin jos ajaa tapiolasta leppävaaraan päin Helsingin puolelta eli oikealta on turun tien ylityksen jälkeen ensin mahtava alamäki, sen jälkeen hieno hyppyri jonka jälkeen välittömästi tiukka kurvi oikealle. Ensimmäisellä kerralla säikäytti, sen jälkeen olen vain diggaillut.

Uuudet kanttarikivet on ihan hanurista. Terävät kulmat kivissä.
Mull oli alla uudet tuubit eka lenkki ja paskaks…
5 kilsaa kotiin.
Lookin klosseilla kävelessä oli aikaa soittaa jollekin kaupungin liikenne suunittelu hemmolle ja avauta…
Helpotti vähän tuskaa.
Muuten hyvät mestat. Varsinkin rantaraitti…

Länsiväylän varrelta puuttuu yhtenäinen ja helppolukuinen kevyen liikenteen väylä. Mukava meno katkeaa jossain Olarin nurkilla, ja siitä joutuu siirtymään Merituulentien liikennevalohelvettiin. Voisit sanoa niille, että koko Merituulentien voisi kaikenkaikkiaan purkaa ja suunnitella sekä rakentaa uusiksi. Se on autoilevallekin hyvin lohduton kokemus ja saa aikaan Espoon “liikennesuunnitteluviraston” kiroamista enemmän kuin mikään muu käyttämäni tie. Miten on mahdollista laatia sen kaltaisia punaisia aaltoja valtaväylille?

accro - 2:36, 13.10.2010 » Kertokaa siis konkreettisia esimerkkejä siitä, miten pyöräilystä Espoossa tulisi helpompaa ja sujuvampaa. Kaikenlainen aineisto on käyttökelpoista.
Mopot pois kevyenliikenteeväyliltä tai lupa ajaa fillarilla ajoradalla.

Edit: Jos Espoossa kulkisi säteittäisten pääväylien ja kehäteiden varsilla pyörätiet, jotka eivät jatkuvasti katkeaisi liikennevaloihin, risteyksiin tai vaihtaisi kerta toisensa jälkeen seuraamansa tien puolta, olisi minun pyöräilyni paljon helpompaa. Jos pyöräteille saataisiin samanlaiset kallioleikkaukset, kuin ajoradalle, useampi ihminen käyttäisi polkupyörää (esim. Kehä 2:n pyörätien mäet vs. täysin vaateriin louhittu ajorata).

Tuli myös mieleen, että kun 20+ vuotta odotettu metro vihdoin ja viimein Kokoomuksen ankarasta vastustuksesta huolimatta pian saapuu Espooseen (“kärräämään unelmien kaupunkiin lasteittain Itä-Helsinkiläistä roskasakkia”, kuten yksi vastustajien vasta-argumentti oli…) niin varmaan kannattaisi panostaa hieman, että asemille saataisiin kunnolliset pyöräparkit.

asb - 6:46, 13.10.2010 » Jos pyöräteille saataisiin samanlaiset kallioleikkaukset, kuin ajoradalle, useampi ihminen käyttäisi polkupyörää (esim. Kehä 2:n pyörätien mäet vs. täysin vaateriin louhittu ajorata).
Äkkiseltään tuntuu kyllä aika tyhmältä ettei sellaisia voi posauttaa samalla kun ajorataakin raivataan
marlon - 5:52, 13.10.2010 » Asun Espoossa ja mun suosikkikohteeni on Säteri ja läntinen Leppävaara. Ne on varsin uusia, vast'ikään rakennttuja kohteita jonka liikennesuunnittelun on kvl:n osalta ihan syvältä. Liikaa ja liian korkeita kanttareita on joka paikassa ja pysäköintialueelle menevät kujat on väärässä tasossa suhteessa klv:iin.
^ +1 ja -1 000 000 kanttareille uusituilla Espoon klv:llä.

Säteri ja erityisesti se Vermon uusi motarisiltahässäkkä on todella mahtava.
Korkeiden kanttarien lisäksi risteys/mutka/mikälie Tarvontien ylittävän sillan eteläpäässä on suht vaarallinen.
Klv jatkuu suoraan suojatietä pitkin Gallen-Kallelan tielle, mutta T-risteys on tehtykin mutkaksi, joten oikealle, suojatien yli, kääntyvien liikennenvälineiden ei tarvitse väistää suoraan jatkavia pyöräilijöitä.
Lisäksi suojatie on sisennetty/ulostettu silleen ihQ kivasti, että on about helpompi kuikuilla oikean olkapään yli takavasemmalta lähestyvää Pirkon CR-V:tä.
Asian selkeyttämiseksi oikealta suojatietä kohti tuleville autoille on kolmio.
Jos ne kaikki autot ei kääntyisi vasemmalle motarille Hesaa kohti niin olisi varmaan jo useat ruumisautot parkkeerattu sille klv:lle.

Mopot pois kevyenliikenteeväyliltä tai lupa ajaa fillarilla ajoradalla.
Jepa.

Tapiolan keskustan läpikulku on varsin hankalaa pujottelua ja laatat siellä alkavat olla vaarallisen kaukana toisistaan. Ei tarvitse olla kovinkaan kapea kumi, joka saattaa hulahtaa laattojen väliin. Tämä erityisesti Tapiola gardenin edustalla.

Pyörät ajoradalle.

^^ +1
Todella vähän Espoossa pyöräilevänä olin tänään asteen pari yllättynyt kun ajelin pyörätietä Otaniemen suunnasta kohti Tapiolaa cargolla ja yhtäkkiä päädyin keskelle ostaria talojen väliin seikkailemaan. Mielessä pyöri vain miten tänne jouduin? saanko edes ajaa täällä? ja miten täältä pääsee pois?
Nooh, löysin lopulta tieni läpi tuolta ja jatkoin matkaa, mutta olisi varmasti parannuksen paikka.

Tämä! Vaikka itseäni eniten Espoossa vituttaa puuttuvat opasteet, on se suoraan kytköksissä siihen, että lepuskissa saa säterin kieppeillä arvalla heittää mihin seuraavaksi lähtisi.

Matkalla kökkeliin vedin kerran vanhasta muistista kiloon siihen Sauronin tornille, mutta sitten alkoi askarruttaa. Yritin jatkuvasti taivuttaa radan varrelle, ja pääsin kauniaisiin asti jokseenkin “suoraan”, jonka jälkeen samalla kaavalla epäonnistuin.

Kun toisen kerran puolen tunnin sisään huomasin olevani kauniaisten aseman kupeessa, päätin että seuraavan kerran mä tulen tähän persläpeen panssarivaunulla, ja olen siitä asti ajanut suosiolla koko matkan lepuskista vanhaa turuntietä tai granista jorvin ja ikean kautta.

zykkeli - 11:25, 13.10.2010 » ^^ +1 Todella vähän Espoossa pyöräilevänä olin tänään asteen pari yllättynyt kun ajelin pyörätietä Otaniemen suunnasta kohti Tapiolaa cargolla ja yhtäkkiä päädyin keskelle ostaria talojen väliin seikkailemaan. Mielessä pyöri vain miten tänne jouduin? saanko edes ajaa täällä? ja miten täältä pääsee pois? Nooh, löysin lopulta tieni läpi tuolta ja jatkoin matkaa, mutta olisi varmasti parannuksen paikka.
Siellä on kyllä jotain kylttejäkin jotka kieltävät pyöräilyn Tapiolan keskustassa päiväsaikaan. Suurin osa pyörätelineistä kuitenkin on näiden kylttien sisäpuolella.

Itse ajelen Espoossa lähinnä välttämättömien läpikulkujen merkeissä lenkkeillessäni, ja silloin tää on kyllä ollut eniten perseestä:

jarkko - 11:27, 13.10.2010 » Länsiväylän varrelta puuttuu yhtenäinen ja helppolukuinen kevyen liikenteen väylä. Mukava meno katkeaa jossain Olarin nurkilla, ja siitä joutuu siirtymään Merituulentien liikennevalohelvettiin. Voisit sanoa niille, että koko Merituulentien voisi kaikenkaikkiaan purkaa ja suunnitella sekä rakentaa uusiksi.
Esim. Kivenlahdesta Tapiolaan päin tullessa siellä näkyy alkuun viittoja Tapiolaan, mut sitten yhtäkkiä klv loppuu ku seinään ja jatkuu ramppina Länsiväylälle. Tässä kohtaa ei sitten opasteta enää yhtään mihinkään. Tarkoitus on siis ilmeisesti siirtyä sinne Länärin pohjoispuolelle Merituulentielle morsettamaan, mutta sen saa jokainen ihan ilman opastusta järkeillä.

Ja sitten tietysti toi tässäkin jo useaan kertaan mainittu Tapiolan keskusta, ihan hirveetä. Aina sitä eksyy zykkelin tavoin sinne ostarin kujille ihmettelemään et mites tässä nyt näin.

Hyvin järjestettyä pyöräily on mun mielestä esim. Larun ja Tapiolan välillä, suht suoraa eli mutkatonta. Siellä vois vaikka pyörähtää ottamassa mallia.

Lopetettais tällaisten vitun idioottimaisuuksien tekeminen ja PAKKOLUNASTETTAISIIN se KLV:n tarvitsema maa-alue. KLV tien yhdelle puolelle ilman jatkuvia puolenvaihtoja. Samaan paskaan on sorruttu Bodomin takana Röyläntiellä. Ei ole ollut munaa lunastaa kolmen metrin maa-kaistaletta paikallisilta (talon koon ja tyylin perusteella kyseessä on melko merkittävä kokoomuksen kannattaja), joten KLV pomppii edestakaisin tien ylitse. Eipä haittaa turvaton KLV paikallisia tuomiopäivän tohtoreita, kun omat lapset kuskataan kuitenkin katumaasturilla kotiovelta hevostallin ovelle.

Kylläpä korpeaa taas. Tämän(kin) takia mä ajan ajoradalla aina, kun se on mahdollista.

Hyviä vastauksia, kiitos näistä!

Luultavasti merkittävimmät ongelmakohdat ja asiat ovat tulleet esille, mutta jatkakaa vain vaikka vihaisten monologien merkeissä.

Ensi viikolla kokoan esitykseni ja olen yhteydessä yhteyshenkilööni. Tiedotan täällä asioiden (mahdollisesta) etenemisestä.

-Aleksi

Ei vittu. Pitikö taas klikata urlia. Ei vitun vitun vittu. Meinasin solvata tuota älytöntä remppaa muutenkin mutta tää oli jotain aivan muuta.

Jossain tälläkin hetkellä sitten saa jykeviä bonereita rattiaan kehäruuhkarageissa moukaroiva nolo idari siitä, että taas on pyöräilijät katkeria vaikka suuresta armosta saatiin tuokin hyödyllinen KLV.

Voi vittujen vittu, että mua muuten vituttaakin toi “olisitte vaan tyytyväisiä” -lässytys. Mitä vittua? Pyysin kakkua mutta sain ämpärillisen ripulia, nyt ei vituta enää yhtään!

Ehkä tossa vaan pistetään se oma paha olo kiertämään, mikä tuli kun piti taas äänestää kusettavia ilkiöitä, ja yllätyksellisesti kaverit ensitöikseen ryhtyivät myymään maat, ilman ja pohjavedet ulkomaisille sijoitusyhtiöille.

SAATANA! Kuinkahan vitun kauan tätäkin paskaa jengi sietää mukisematta? Mä kyllä narautan bissen välittömästi päästyäni himaan, ei vaan voi hyväksyy.

ps. ei mua oikeesti ota noin paljon päähän mutta hetki siivitti minua, ja disclaimerina sanottakoon että ihmiset jotka työkseen pohdiskelee näitä liikennejuttuja on ihan hyvällä asialla jne.

Tänään vaan vituttanut ihan armottomasti mm. HUUME ANKKURIN KALJA PILA FUDUT ja muu vitun dorka paska. Saatana.

Edit:

Jos kaikki ihmiset olis kerran viikossa tämmösissä oloissa, palaisiko koko maailma tuhkaksi ja nousisko niistä tuhkista mitään mainitsemisen arvoista?

Ei voi kyl hyväksyy nyt sitä mitään.

Moro,

En ole perehtynyt tämän säikeen sisältöön sen tarkemmin eli tämä ongelma voi olla jo ruodittu läpi, mutta niin tai näin:

On jännä vertailla Espoon ja Helsingin pyöräteiden kuntoa välillä Espoon Rastaala - H:gin keskusta.

Espoon puolella välillä Rastaala-Pitäjänmäki pyörätie on kuin rajoitetun ydinsodan jäljiltä, kuoppaa ja routavauriota on vaikka minkälaista mutta annas kun pääsee Pitskussa Hesan puolelle on päällyste kuin silkkiä.

Eli:
voisivatkohan Espoon pyörätiepäättäjät perehtyä hieman pyöräteidensä päällysteiden kuntoon ja mieluiten vähän useammin kuin 10v välein.

Sellaista…