Pyörätelineet kiinnostaa- apua kaivataan

tnts - 9:37, 11.10.2010 » ei ainakaan [näin Philadelphian malliin.](http://bnb.poseur.com/philadelphias-new-bike-racks-a-thiefs-best-fr)
Vähän taas kilpailutettu ja otettu halvin, oisko toi hattuki muovia. Maahan upotettu iso U on kätevä mut talvel lumikolauksessa hiukan tiellä. Siit vois kiertää vaik kaukolämpö ni pysyis sulana. Kauppakeskusten seinään kiinnitetty vahva tekoiseen esim putkesta ei ohuesta akselista tehy teline mihin voi peruttaa pyörän, ketjulla saa takakolmiosta kiinni telineeseen. Joku ketju mikä sopii runkolukkoon tollaset on ihan hyviä kans eikä oo tiel. Isoissa kaupoissahan on tuhottomasti kameroita mut eipä fillarit kiinnosta eli kamera ois tollasissa sijoitettava tuijottamaan vaik telinenttä. Pyörät ois niin lähekkäin et välissä on rälläkkää vaikea käyttää.

Bristolin tyypillinen pyöräteline on ylösalaisin käännetyn U:n mallinen paksusta metalliputkesta väännetty kaari. U:n sakaroiden välinen etäisyys on tyypillisen fillarin akseliväli. Näin kaaren molemmille puolille menee fillari, fillari nojaa kaareen ilman seisontatukea, ja kaareen saa helposti kiinni niin rungon kuin etu- ja takapyöränkin. Yksinkertaisuus todellakin toimii.

Yliopistolla on aidattu pyöräparkki jossa on juuri noita, ja sinne pääsee ainoastaan yliopiston ID-kortilla, ja näistäkin vain niillä jotka on erikseen rekisteröity tätä varten. Luonnollisesti tosta tulee kirjanpito siitä kenen avaimella ovi on milloinkin avattu jonka luulis ehkäisevän varkauksia suht hyvin vaikka toisaalta kyseessä onkin FASISTISEN KONTROLLIYHTEISKUNNAN ilmentymä. Pyöräparkissa on vuokrattavat varustekaapit, vessat ja suihkut, ja parkki on sisäänkäynnin vieressä niin että sen läpi voi kulkea rakennukseen. Aika jees.

U-mallissa vois telineiden väliin jättää sen verran rakoa, että sinne mahtuis kaivurin kauha, vai millä noita paikkoja putsataankaan lumesta. Tietty joku ksukolämpöhärdelli olis mukava ja kätevä, mutta mitä lie maksais?

Edellä jo mainittu U-väärinpäin on kyllä melkein paras ratkaisu. Ne roikkuvat ketjut varmaan sopii jos on semmonen vanhanmallinen runkoon kiinnitetty lukko. En ole kuitenkaan koskaan ymmärtänyt mikä se kummallinen metallikiekura on kun ei siihen U-lukkoakaan oikein saa kiinni. Kai siihen jonkun kokoisen rungon voisi saada tukevasti, mutta itseä se lähinnä häiritsee kolhimalla runkoa tarpeettomasti. Eli ylimääräiset ulokkeet mieluiten karsittava pois, koska kolhivat pyörää ja polvia. Lähtökohtaisesti kaikki telineet, joissa pyörä joutuu laittamaan kiekon varassa seisomaan tai roikkumaan johtaa väistämättä ongelmiin. Pyörissä on erilevyisiä kumeja ja toisaalta levyjarrujen levy taittuu herkästi. Nostelukin on turhan raskasta ja ei sekään oikein toimi tehokkaasti. Tarpeeksi tilaa pyörien välillä on myös must, koska sitä tulee väkisin muuten kolhittua toisten pyöriä. Jos telineessä olisi valmis ratkaisu etukiekon kiinnittämiseen esim. sisäänvetyvän vaijerin avulla niin ei tarvisi aina roudata kaapelia mukana.

Kuhan saa kiinteeseen kiinni, U ylösalasin on tosi toimiva ratkasu. Lisäarvoo olis kans se jos näis putkis olis semmonen pinta ettei naarmuttuis pyörä, kun ne kuitenkin vähän siin pääsee nirhautumaan ja liikkumaan jätti ne kuinka huolellisesti tahansa paikalleen. Vähänku kryptoniten kaaressa se kumipinta.

edit: vehvis pääskin sanomaan jo tän päällystejutun joten empä nyt hirveesti tuonu lisää tähän.

Tuo U tai muu vastaava kaari on kyllä erittäin toimiva. Tosiaan ainut ongelma noissa täällä pohjolassa on tuo lumi. Tuollaista parkkia on lähes mahdotonta puhdistaa lumesta ilman käsipelissä tehtävää työtä ja useasti parkeissa on vielä vähintään n+1 pyörää parkissa joiden kohdalta ei onnistu. Itse kaarta sinänsä ei tarvitsisi lämmittää, vaan se alue missä kaaret sijaitsevat. Se taas maksaa rahaa ja aiheuttaa liian tehottomana sitä, että koko alue on luistelurata, se ei ole mukavaa. Tuollaisen pihan lämmittämiseen voidaan käyttää esim lattialämmitystä vastaavaa vesikiertoa joka toki voidaan sitten lämmittää vaikka sillä kaukolämmöllä. Rahaa tuollainen systeemi jokatapauksessa maksaa tuhottomasti kertaa parkkipaikan ala.

anthax - 10:45, 11.10.2010 » Tuo U tai muu vastaava kaari on kyllä erittäin toimiva. Tosiaan ainut ongelma noissa täällä pohjolassa on tuo lumi. Tuollaista parkkia on lähes mahdotonta puhdistaa lumesta ilman käsipelissä tehtävää työtä ja useasti parkeissa on vielä vähintään n+1 pyörää parkissa joiden kohdalta ei onnistu. Itse kaarta sinänsä ei tarvitsisi lämmittää, vaan se alue missä kaaret sijaitsevat. Se taas maksaa rahaa ja aiheuttaa liian tehottomana sitä, että koko alue on luistelurata, se ei ole mukavaa. Tuollaisen pihan lämmittämiseen voidaan käyttää esim lattialämmitystä vastaavaa vesikiertoa joka toki voidaan sitten lämmittää vaikka sillä kaukolämmöllä. Rahaa tuollainen systeemi jokatapauksessa maksaa tuhottomasti kertaa parkkipaikan ala.
Jonkinlainen katos + seinät pitäis varmaan suurimman osan lumesta poissa ja olis varmaanki halvempi joskaan ei ollenkaan yhtä helppo esteettiseltä kannalta. Riippuu ihan mihin tätä ollaan pykäämässä. Seinät olis hyvä olla läpinäkyvät ettei siel nyt ihan rauhassa pääse ruuvailemaan brookseja irti.

mitäs mieltä animeaukion… eiku narinkkatorin laidan telineistä, eli kaks isohkoa yölsalaista U-lenkkiä, viistosti toisiaan vasten, ja joiden väliin voi yrittää tunkea rengasta - ja rungon saa sit toiseen lenkkiin kiinni?

Toki pelkkä katoskin auttaa huomattavasti ja on kustannustehokkaampi kuin lämmitys, mutta isot alueet on hankala kattaa järkevästi ja kustannustehokkaasti jonka lisäksi ne vaativat lumen poistamisen katolta. Harvaan sijoitettuna tai vaikka pareittain jossain nuo kaaret ovat ehdottomasti paras ja helpoin keksintö. Briteissä oli useassa paikassa noita kaaria juuri esim kaksi tai kolme per ryhmä, toimii.

joku saranoitu lasikuitukuomu vaan katteeksi? tai joku ydinsodan ja viillot kestävä kangas rullaverhomekanismissa, jolla komeuden voi peittää?

Juu yksinkertaisia katteita on varmaan olemassa, mutta mihin semmosen saa luvan kanssa rakentaa ilman että puhkaisee jonkun silmän kuvainnollisesti?

^Kuin tieteiselokuvasta, budjetissa menis kaupungin päättäjien pullakahvit väärään kurkkuun. Kyl miljoonien liikenneympyröitä ym paskaa voi rakentaa vaik joka mutkaan, ko kaikkihan autoilla liikkuu.

upsidedownU:ta vois modifioida eli esim kirjaston eteen putkirakennelma ABC, tilataidetta samassa paketissa. Jos uut aaltoilevat suorassa linjassa on aurauskin helppoa, molemmilta puolilta vaan ohi.

Jos niissä U:ssa olis joku semmonen systeemi et siin olevat pyörät sais hetkeks talonmiehen avaimilla irti, lumet ajettua pois, pyörät takas paikalleen vois ihan hyvin sijotella ne niin et sais jotenki optimaalisesti aurattua ympäristön ja lapiol käytyä läpi viel niiden sisäpuolet. Tietenki siin olis aika suuri turvallisuusriski jos se olis jotenki paskasti toteutettu. Siihen en usko et siirtokehotukset tehoais tai et moni tykkäis kun talkkari on vetässy voimareilla u lukon paskaks ja pyörä on nyt jossain varastossa X.

Itellä talviajossa on itsestään selvää, että pitää saada filon sisään lämpimään. Duunissa ratkaisuna erillinen fillarivarasto autotallissa. Kaikenmaailman ulkona olevat kopperot on vaan ahtaita ja siellä tosiaan saa rosmot touhuta turhan rauhassa. Sellanen ratkaisu jossa yritetään saada stonga kiinni on kanssa ei oo hyvä, koska ihmisillä tuppaa oleen lamppuja,kelloja jarruja yms. stongassa kiinni ja sit on naapurin stongassa solmussa jarruvaijereiden kanssa.

rokpete - 11:41, 11.10.2010 » mitäs mieltä animeaukion... eiku narinkkatorin laidan telineistä, eli kaks isohkoa yölsalaista U-lenkkiä, viistosti toisiaan vasten, ja joiden väliin voi yrittää tunkea rengasta - ja rungon saa sit toiseen lenkkiin kiinni?
Taitaa olla [tällainen](http://www.alushel.fi/index.php?sivu=view.php&tuote=pyoraparkit%2FTUBULAR)? Fiksuin näkemäni siirreltävä epeli. En ole kyllä koskaan rengasta yrittänyt tuonne väliin tunkea, vaan käyttänyt samaan tyyliin kun noita mainittuja ylösalaisia Uita.

^ juur tommosia.

postaanpas tänne kun tuli opettavainen kuva pinnakortista vastaan:

mistä hyvänsä kiinteästi asennetusta telineiköstä on lumet poistettava käsipelillä oli se U tai sitten niitä mitä on steissillä ja manskunlaidassa fokelta bulsalle…

mun mielestä se steissiltä tuttu ketjuaan roikottava malli on kiva (siinä on käyttöohjeet) mut koska jengi keskimäärin ei osaa/jaksa käyttää niitä ni paremmin varmaan pärjäis isolla käänteis-uulla (iisimpi valmistaa)

^+1

Yksinkertaisin on aina helpoin. Lämmityskuvio on kiinni vaan ylläpitävän tason halusta parantaa pyöräilyä liikkumismuotona.