Levyjarrut


BB7 on tehokas, jopa tehokkaampi kuin nesteellä elävät. joskin nestejarrut ovat tunnokkaammat, jarruvoimaa on niillä helpompi annostella

Uusia fillarijulkistuksia -ketjusta, canti vs. levy:

simojoki - 20:58, 3.10.2012 »
kyttyra - 20:31, 3.10.2012 »
pieni merenneito - 20:17, 3.10.2012 » eikös nykyajan levarit ole ihan köykäsiä?
Perus hydrauliset levarit ≈400 g/kappale. Mekaaniset lienee vähän kevyempiä? Verrattuna v-jarruihin weight penaltya tulee siis pahimmillaan...parisataa grammaa jos laittaa jarrut molempiin päihin.
Hydraulisilla heleposti 300-350g/pää, sillä maasturin kahvalla. Mekaaniset on painavempia.
Mutta olisiko jarrupinnaton (hipo-)vanne yhtään kevyempi jarrupinnalliseen nähden? (edit: ääh, periaatteessa aihealue tässä kyseisessä kysymyksessä onkin vanteet...)

No voi olla että painoeroa itse jarruissa on himpun verran cantin hyväksi. Levyjarrun teho, paskankesto ja hydraulisessa säätämisen vähyys on kehityksen kehitystä. Mekaaninen on talvijarruna omaa luokkaansa. Jarrupinnalliseksi speksattu kiekko lienee sen 150g painavampi per pää kuin (jarru)pinnaton kiekko. Levyharrullinen etunapa taas antaa cantille hiukan tasoitusta.

Toki pyöriviä massoja vertaillessa pidämme mielessä, että 100 grammaa navan tuntumassa on aivan eri juttu kuin 100 grammaa kehällä.

Nopeasti vanteita vertailemalla en tullut hullua hurskaammaksi. Tulee vaan mielee itsestäänselvyyksiä, kuten että jarrupinnallisen <300g hiilarikehän ja jarrupalan väliin ei hirveästi ryönää kaipaisi. (Lähin löytämäni jarrupinnaton vastine ei ole enää hirveästi kevyempi, mutta tässä tapauksessa olennaisesti leveämmäksi rakennettu.)

Mulla on ollut nestelevarit talviajossa n. 10 vuotta eikä kyllä koskaan ole ollut ongelmia. Kun ne on kerran kunnolla bleedannut (oikeasti älyttömän helppoa) niin kestää monta vuotta. Kavereilla joilla on ollut vaijerijarrujen kaapeleiden sisällä jäätä sen sijaan ovat manailleet omiaan. Ainoa syy hankkia vaijerijarrut on, että niihin saa ehkä droppikahvat kiinni.

blend - 10:35, 4.10.2012 » Ainoa syy hankkia vaijerijarrut on, että niihin saa ehkä droppikahvat kiinni.
Tämä ja myös vähän hinta, hyvät nestelevarit kun maksaa sen kolme kertaa BB7:aa enempi. BB7:n edullisella hinnalla ei saa kuin huonot nestekamat, niin siksi vaijeriversio puoltaa (ehkä osalle myös huollon helppouden kera) monesti paikkaansa muussakin kuin droppikahva setupissa. Niin, on minullakin '04 Hopen Mono Minit edelleen täydessä käytössä, kerran olen toisen pään ilmannut.

Halpojen nestelevareiden paskuudesta voi olla montaa mieltä, ainakin mulla muuttui mieli aika rajusti kun hommasin maastohärveliin shimanon edullisimman jarrusetin M445:n. Maksoi ruhtinaalliset 81 euroa. Ne moduloi, on tehoa eikä noi ole edes mitkään tajuttomat möhköt. Enemmänkin rahaa voi laittaa, mutta noi toimii meikäläisen 29-metsäilyssä helkkarin hyvin.

Samaa voin sanoa Avid Elixir ykösistä. Kerran olen etupään joutunut ilmaamaan, kun heitin fillarin kanssa kuperkeikkoja laskettelurinteessä ja jarrupalat jouduin vaihtamaan 7 kuukauden käytön jälkeen. Muuten: fit and forget.

Toki vähän houkuttais speksaa jarrut, joita pystyy säätämään lennosta ja ilman työkaluja ja jotka olis kevyemmät + hienommat, mutta enpä tiedä jaksaako, kun ei säätämistä kovin usein joudu tekemään

no hyvä jos edullisen pään levareissakin on kehitys kehittynyt, itse olen vain kuullut niiden aiheuttavan pelkkää harmia, mut ruokaöljy-shimanoihin en henk koht koske, en ees xtr:ään.

Shimanon levarit etenkin SLXstä ylöspäin ovat nykyään erittäin laadukkaita. Erityinen plussa on hiljaisuus. Ja siinä ruokaöljyssäkin on hyvät puolensa, esimerkiksi myrkyttömyys johonkin dottiin verrattuna.

Ittellä on ekoina levareina ikinä viimeisimmät XT:t, ja musta ne ovat olleet erinomaiset. Mun ajollani tehoista on ehkä turha puhua, mutta modulaatio tuntuu paremmalta kuin niissä harvoissa muissa kokeilemissani nestelevareissa. Pakkasillakin pelasivat. En ylipäänsä muista nähneeni noista juuri mitään negatiivisia arvioita.

Haron bb7:t on alkanut tympimään sen verran että speksaustarve on herännyt. Paikallisesta saisi xt:n jarrut kelpo hintaan mutta koska hydrauliset levyjarrut ei oo itselleni niinkään tuttuja heräsi kysymys että saako perusosaava kotimekaanikko noi asennettua kotikonstein? Nopea tutkiskelu netissä ainakin viittaisi siihen että kunhan letkut ovat sopivan pituiset niin pitäisi onnistua?

Itse voisin liputta hopen puolesta. Erityisesti x2 race versio on ollut hyvä, johtuen kahvoden mielekkäästä koosta (sopivan pienet)

oge - 8:08, 1.3.2013 » Haron bb7:t on alkanut tympimään sen verran että speksaustarve on herännyt. Paikallisesta saisi xt:n jarrut kelpo hintaan mutta koska hydrauliset levyjarrut ei oo itselleni niinkään tuttuja heräsi kysymys että saako perusosaava kotimekaanikko noi asennettua kotikonstein? Nopea tutkiskelu netissä ainakin viittaisi siihen että kunhan letkut ovat sopivan pituiset niin pitäisi onnistua?
Asentaminen on tosi helppoa ja jarrut ovat erinomaiset. Etujarrussa on letkua pidempijoustoisellekin keulalle, joten sitä ehkä joku haluaisi lyhentää, mutta mulla ei ole tullut mieleenkään nähdä sitä vaivaa ennen ekaa ilmausta. Lisäksi jotain torx -avaimia saatat tarvita.

Ootko löytänyt hyvänkin tarjouksen ja mistä? Tarvitsisin noita pari kolme lisää.

oge - 8:08, 1.3.2013 » ... saako perusosaava kotimekaanikko noi asennettua kotikonstein? Nopea tutkiskelu netissä ainakin viittaisi siihen että kunhan letkut ovat sopivan pituiset niin pitäisi onnistua?
Ja letkujen lyhennyskin on suhteellisen helppo homma, kun on osat. Shimanojen mukana saattaa jopa tulla oliivi ja letkun sisään tuleva juttulainen.

Samaa länkytystä:
Mekaanisissa on myöskin se hyvä puoli, että voi vaihdella mielensä mukaan kahvoja. Mulla riittää fiksuttimessa BB7:n kanssa goldfinger ja krossariin oon speksannut droppikahvoja lisäkahvoilla… Ja voi tosiaan vaihtaa jos tarvis.

Maasturissa oli halvat maguran hydrauliset, mutta niistä katkesi kahva. Siis siitä kiinnikkeestä. Se on sitten aika turha vehje. Kahvan vaihto ei ton hintaluokan vehkeessä tule kuuloon.

troinine - 8:19, 1.3.2013 »
oge - 8:08, 1.3.2013 » Haron bb7:t on alkanut tympimään sen verran että speksaustarve on herännyt. Paikallisesta saisi xt:n jarrut kelpo hintaan mutta koska hydrauliset levyjarrut ei oo itselleni niinkään tuttuja heräsi kysymys että saako perusosaava kotimekaanikko noi asennettua kotikonstein? Nopea tutkiskelu netissä ainakin viittaisi siihen että kunhan letkut ovat sopivan pituiset niin pitäisi onnistua?
Asentaminen on tosi helppoa ja jarrut ovat erinomaiset. Etujarrussa on letkua pidempijoustoisellekin keulalle, joten sitä ehkä joku haluaisi lyhentää, mutta mulla ei ole tullut mieleenkään nähdä sitä vaivaa ennen ekaa ilmausta. Lisäksi jotain torx -avaimia saatat tarvita. Ootko löytänyt hyvänkin tarjouksen ja mistä? Tarvitsisin noita pari kolme lisää.
Kiiti infosta! Onhan noissa kahvat "meikäläisittäin" eli vasen kahva etujarrulle? Hi5 myy jälleen alle crc hinnan, älä osta varastoa loppuun, pääsen itse vasta huomenna kauppoja tekemään. :)

Elixir 3 lähti tänään kohti suomea kun halvalla sai. Bikeradarin 3,5 tähteä ja hinta vaikutti päätökseen. Kellään kokemuksia? Ei vissiin ole maailman hiljaisimmat jarrut, mutta nuo alkupään Elixirit on kyllä saaneet hyviä palautteita ympäri nettiä. Vinkkinä vielä, jos jollain tarvetta perus levyjarruille ja halvalla niin entiset Avid Juicy 5 on ylimääräisinä myyntitopsussa.

onko kellään ilmaussarjaa/haluja ilmata juicy vitoset pk-seudul?