Vilkkuvat valot

Edessä tasaisesti palava, taakse vilkkuva vaikka se vaikeuttaakin etäisyyden hahmottamista. Ite kun ajelen enimmäkseen ajoradalla, niin huomatuks tuleminen on tärkein funktio. Etuvalolla nyt ei paljon muuta virkaa ole kuin se harvinaisuus, että joku vastaantuleva pyöräilijä huomais siut. Autoilijat ei nää, vaikka ois minkälainen valonheitin keulalla.

Munkin mielestä on todella hämmentävää, kun vastaantuleva fillaristi näyttää ajavan puiden takan, vaikka puita ei ole lähimaillakaan. Ja mun mielestä kaikkien pitäis ajaa ilman valoja, niin kukaan ei häiriintyisi, jos joku vaikka oikeasti ajaiskin puiden takana.

Monessa halpisledivalossa on surkeat ja vaikeasti korvattavat paristot. Käyttöikää jatkaa, käyttää vilkkutoimintoa.
Pitäisi varmaan etuvalossa välttää tätä, koska olen ymmärtänyt monille käyvän pahasti silmiin/päähän.

Valon vilkkuminen parantaa oman käsitykseni mukaan havaittavuutta ja erityisesti heikon valotehon omaavalla lampulla tämä voi olla ainoa tapa, että lampusta on hyötyä.
Valo ei kyllä saa vilkkua liian nopeasti tai olla liian kirkas, koska se tuntuu pahalta jo muillekin kuin epileptikoille.

eiks tommonen puiden takana ajeleminen oo vähä semmosta… miten sen kauniisti sanos ja muotoilis… maastopyöräilyä tms?

Btw, autojen huomioiminen parani välittömästi kun lykkäsi led lenserin stongaan valaisemaan. Se ledilätkä on oikeasti ihan vitsi, jolla täytetään korkeintaan lain kirjain.

Vilkkuvalot hälytysajoon.

Etäisyyden hahmottaminen hankalampaa. Mikäli ajoneuvon kuljettaja on laittanut tietä valaisevan valonlähteen räpsymään päälle ja pois, hänen ymmärryksensä liikenteessä toimimisesta näyttäytyy sangen kyseenalaisessa valossa muille tienkäyttäjille.

Ainoa syy siihen, että noita myydään lienee se, että voidaan sitten mainostaa pattereiden kestävän tuplasti pidempään.

Aiheuttavat tosiaan migreeniäkin, joiltakin jopa “estävät” pyöräilemisen, kun pää tulee aina kipeäksi kun vastaantulijat vilkkuvat.

Vilkkuvalot edessä vituttaa, mut takana käytän monesti sellasta vaeltavaa moodia, jossa ledit syttyy vuorotellen siten, että aina joku palaa. Vähän niinku KITT:ssä niinku. Mielestäni hyvä.

http://farm1.static.flickr.com/183/445525302_ef09102b9f.jpg?v=0

Autoilijoiden huomioiminen on tosiaan erilaista, kun on joku vähänkään oossomin lediä kunnollisempi lamppu, johtuuko sitten paremmasta näkyvyydestä, vai siitä, että näyttää vauhdikkaammalta/oikeutensa ja velvollisuutensa paremmin tuntevalta tms. Eli sama efekti kuin succicset päällä ajellessa, jolloin autoilijat tosiaan antavat myös paremmin tilaa. Ehkäpä sitä voisi kuvitella näyttävänsä enemmän ajoneuvolta kun on kunnon ajovalo.

^eli kannattais ostaa ihan HITON levee ohjaustanko jonka päihin laittaa sit kaks kirkasta valaisinta?

Mull Dundane - 12:41, 27.9.2010 » Etäisyyden hahmottaminen hankalampaa. Mikäli ajoneuvon kuljettaja on laittanut tietä valaisevan valonlähteen räpsymään päälle ja pois, hänen ymmärryksensä liikenteessä toimimisesta näyttäytyy sangen kyseenalaisessa valossa muille tienkäyttäjille.
Jep. Koska jossain katuvaloja on puutteellisesti, niin kaikkien pitää käyttää suunnistukseen suunniteltuja valonheittimiä pyörissään. Kyllä.

ah ihana topikki, kiitos!

Edessä vilkkuvat helvetin kirkkaat valot aiheuttaa epilepsian lisäks suuren vitutuksen. Etenkin kun suurimmalla osalla se lamppu on viel käännetty osoittamaan vastaantulijoita naamaan… Tommosen kohtaamisen jälkeen sitä itse ajelee ihan sokkona seuraavan 30sek.

Takana se punainen saa mun puolesta vilkkuakin, ei häiritse muita klv:n käyttäjiä…

rokpete - 12:20, 27.9.2010 » en pidä, mulla on epilepsia.
sama. jostain syystä valkoinen valo on itselleni ikävämpi kuin punainen. kunhan ne valot ovat. eiköhän se ole tärkeintä. ei sitä näillä keleillä ketään näy ilman niitä.
ritari_s - 12:48, 27.9.2010 » Vilkkuvalot hälytysajoon.
Meitsi on aina hälytysajossa. Itseasiassa en aja pyörällä kuin hätätilanteessa.

Joskus mietin sellaista että normaalin valon lisäksi käyttäisi toista, heikompaa, vilkkuvaa lediä, mutta sitten taisin nähdä taas tuollaisen vastaantulijalla ja totesin että vitut, tähän en lähde.

Toimiva kompromissi:

Joissain moniledisissä on sellainen ohjelma, jossa palava ledi tasaisesti hieman hitaammalla syklillä vaihtuu. Koko ajan siis palaa joku ledi tasaisesti 1-3 sekuntia. Ei hetkeäkään ettei joku ledi palaisi vaan kun edellinen sammuu niin seuraava jo palaa.

Oon huomannut tollasten hidastemposemmin vaihtuilevien valojen perässä ajaessa, että etäisyyden arvioiminen tulee mahdolliseksi ja silti tollanenkin valon vaihtuminen tuo edes pikkuriikkisen huomioarvoa verrattuna tasaiseseti palavaan 1 lediin.

ritari_s - 12:58, 27.9.2010 » ^eli kannattais ostaa ihan HITON levee ohjaustanko jonka päihin laittaa sit kaks kirkasta valaisinta?
Näin. Ja ehkä vielä pitää luuria korvalla koko ajan niin näyttäisi itsekin kuljettajalta.

Eikös se riitä että liimaa bemarin tai mersun merkin sinne fillarin keulaan. Sitten ei ta tarvitse murehtia vilkkujen tai valojen käytöstä ja ajaakin saa missä huvittaa.