Väistelyä jalkakäytävillä l. väittelyä jalkakäytäväpyöräilystä

Konkelikin on ainakin kerran ajanu ropalla kaverinsa kanssa ja samalla haukkunu mun pyörää ku siinä oli vaan yksi jarru! Niisk, niisk… yksivaihdekiusaaja!

meinasin just perustaa tän ketjun.

isänmaantoivo töölön pyörästä abc:lle päin jalkakäytävää (ihan siistillä) keltasella condorilla verkkareissa ja retkikengissä. ensin joku 15s polkimiin kattelua ja taistelua kiinnittelyjen kaa, sit huoltsikalle kääntyvän ja paniikkijarruttavan auton eteen tahallaan ja angstiset RAGEKESKARIT välittömästi hämmentyneen kuskin suuntaan. vitutti ja hävetti.

Vaikka havaintojen tuntomerkit ei osukaan itseeni, tunnustan olevani välillä aika hukassa missä pitäisi ajaa.

tää taitoi tapahtua jo edellisviikolla jonain päivänä lounasaikaan mutta silti pakko raportoida:

nuorehko naisihminen tuli droppitankomaantiekonversiosinkulalla mäkeä alas TÄYSIÄ! snellmaninkadulla jalkakäytävällä, kädet alaotteella.

Monarc - 13:24, 8.9.2010 » Konkelikin on ainakin kerran ajanu ropalla kaverinsa kanssa ja samalla haukkunu mun pyörää ku siinä oli vaan yksi jarru! Niisk, niisk... yksivaihdekiusaaja!
Roba = kävelykatu. Ja mähän neuvoin sua hankkimaan sen takajarrun sinkulaan. Kyllä mä voin sun pyörääkin haukkua, mut se olis tyhmää.

Epäilen et lukeeko nää arjen antisankarit koskaan tätä topiccia. Jos ei niin tää on sit varmaan lähinnä epäilyttävää moraalista poseerausta. Ehkä tää mun negatiivinen asenne tätä topiccia kohtaan johtuu siit et välillä ajan kyl ajan jalkakäytävää jos reitti menee esim hämeentiellä. Perustelen sen itelleni yleensä niin et täs tekemäl väärin jotenki alleviivaan huonosti suunniteltua kevyen liikenteen verkostoa tai jotain.

Ei, sä vaan aiheutat negatiivisia asenteita jalankulkijoille pyöräilijöitä kohtaan, ja autoilijat eivät koskaan ymmärrä, että miksi niiden pitäis välittää pyöristä ajoradalla.

Me vaaditaan aika paljon juttuja muilta tienkäyttäjiltä, mutta itsekkäistä syistä johtuen monet eivät aja ajoradalla, silloin kun siinä pitäis ajaa. Sanon siis WTF ja käsken katsoa peiliin.

miten sä negaatio jaksat ees vaivautua tämmöselle palstalle missä kaikki muut on niin tolloja?

negaatio - 13:54, 8.9.2010 » välillä ajan kyl ajan jalkakäytävää jos reitti menee esim hämeentiellä.
jos et uskalla ajaa ajoradalla hämeentiellä niin vaihda sitten suosiolla sitä reittiä.

Hehhee! Ihanaa kun tälle on oma topikki.

Mä oon ollu äänekäs ja aktiivinen jalkakäytävälläpyöräilynvastustaja varmaan kymmenen vuotta. Mutta nyt viime viikolla oltiin Vallilassa kävelemässä kun meidän kolmivuotias alkaa yhtäkkiä kiljumaan: “Tää ei oo mikään pyölätie!!” Ja tosiaan: siinä jalkakäytävällä ajeli joku sähäkkä vapaaratasfixipariskunta.

Pitää varmaan ruveta tarkkailemaan tätä omaa natseilua. Välittyy näköjään vähän turhan helposti eteenpäin.

tää topikki vois koskettaa myös punaisia päin ajamista, selkärankaa pitäisi olla myös tässä meillä kapinallisilla.

konkeli - 14:56, 8.9.2010 » Ei, sä vaan aiheutat negatiivisia asenteita jalankulkijoille pyöräilijöitä kohtaan, ja autoilijat eivät koskaan ymmärrä, että miksi niiden pitäis välittää pyöristä ajoradalla. Me vaaditaan aika paljon juttuja muilta tienkäyttäjiltä, mutta itsekkäistä syistä johtuen monet eivät aja ajoradalla, silloin kun siinä pitäis ajaa. Sanon siis WTF ja käsken katsoa peiliin.
Samaa mieltä. Kuten itsekin toisaalla taannoin totesin, on kyseenalaista valittaa muiden tiellä-/klv:llä liikkujien touhuista, jos itse ajelee miten sattuu.

^ mutku kato täytyy päästä TÄYSII ettei sade yllätä.

Ei se nyt ihan silleen mee että valittaa voi vaan jos on ite täysin nuhteeton.

Mä oon ajatellu sen oman jalkakäytävälläajelemattomuuden just tolta konkelin kantilta eli jonkinlaisena pyöräilijöiden maineen parantamisyrityksenä. Jalkakäytävällä ajelu kun on se suurin yksittäinen asia joka taviksia fillaroitsijoissa vituttaa. Ainakin Helsingissä.

Kun nyt ketjun luonnetta kerran pohditaan, niin tässä on oikein mukavasti itäblokkihenkistä “käräytä kaverisi”-henkeä. Meilläkin on feminiinimpi osapuoli toisinaan ajellut jalkakäytävää toistuvista yksivaihdeStasi-muistutteluista huolimatta ja pikkusiskokin on kerran jättänyt pysähtymättä valoihin.

Kyllä pelko ja häpäisy toimii aina paremmin kuin joku humanistinössöinen ajattelemuita-asenne.

Konsta - 15:10, 8.9.2010 » Ei se nyt ihan silleen mee että valittaa voi vaan jos on ite täysin nuhteeton. Mä oon ajatellu sen oman jalkakäytävälläajelemattomuuden just tolta konkelin kantilta eli jonkinlaisena pyöräilijöiden maineen parantamisyrityksenä. Jalkakäytävällä ajelu kun on se suurin yksittäinen asia joka taviksia fillaroitsijoissa vituttaa. Ainakin Helsingissä.
Jos tämä oli mulle osoitettu, niin juurihan tuossa totesin, että valittaminen on KYSEENALAISTA, ei kiellettyä.

Tavikset=jalankulkijat? Jos jalankulkijoita vituttaa jalkakäytävillä ajelu, mitä luulet miltä autoilijoista tuntuu yllättävä punaisia päin ajelu sun muut “pikku oikaisut” ja “kaupunkitilan haltuunotot”.

Mutta sillä ei kai ole niin väliä, koska autoilijat=pahikset?

konkeli - 15:21, 8.9.2010 »
Monarc - 13:24, 8.9.2010 » Konkelikin on ainakin kerran ajanu ropalla kaverinsa kanssa ja samalla haukkunu mun pyörää ku siinä oli vaan yksi jarru! Niisk, niisk... yksivaihdekiusaaja!
Roba = kävelykatu. Ja mähän neuvoin sua hankkimaan sen takajarrun sinkulaan. Kyllä mä voin sun pyörääkin haukkua, mut se olis tyhmää.
Joo, mä hankin nyt sitten jarruttoman fixin ja eilen ostin elämän josta myöhemmin postailen kuvia projektin edetessä. Ja jottei jää epäilystä niin ihan läpällä heitin ton Roba jutun.
jussi - 16:20, 8.9.2010 »
negaatio - 13:54, 8.9.2010 » välillä ajan kyl ajan jalkakäytävää jos reitti menee esim hämeentiellä.
jos et uskalla ajaa ajoradalla hämeentiellä niin vaihda sitten suosiolla sitä reittiä.
Olen elänyt siinä uskossa ettei hämeentiellä kuuluis pyöräillä ollenkaan. Se jos mun pitää ajaa 20metriä hämeentietä 5km/h kun jätän pyörän siltasen eteen lukkoon jalkakäytävää on mun mielestä pienempi paha kuin se et toikkaroin sen 20metriä niiden kymmenen bussin eteen.
rokpete - 17:45, 8.9.2010 » miten sä negaatio jaksat ees vaivautua tämmöselle palstalle missä kaikki muut on niin tolloja?
kyl mun mielestä kriittinen asenne ihan missä vaan keskustelussa on toivottavaa. En nyt ihan kyl tajua miks se et mä olen jostain eri osittain mieltä tarkottais sitä et muut on mun mielestä tolloja. Mun kirjotustyyli on ehkä vähän sarkastisen trollaileva ja se välttämättä ei ihan uppoa kaikkiin. Sori.

^^ Mieti hei jos sulla olis allas vielä Jopo sen 20 metriä, päästäis kaikki tänne ruokomaan asiaa.

Voitaisko ilmoittaa muutkin fiksi/sinkula-kuskien liikennerikkomukset? Voitaisko inhota kaikkia jotka harrastaa huonommin, tai mikä pahinta, eivät edes harrasta saatikka tiedä yksivaihde.netistä?

Autojen seassa on aika vapauttavaa ajella kun kaikkialla on ohjeet ja kyltit miten toimia, ei tartte arpoo onko nyt suojatie vai pyörätie vai molemmat jne.