Vastakorkattuja sisäkumeja paukkuu sarjana

Nyt on onnellisesti vannenauhat vanteilla, kumeissa kunnolla painetta ja pyörä ajokunnossa.

Testasimme kumeja niin kauan, että sain hyvitykseksi toimivat gummit. Aika huono painos oli päätynyt kaupan hyllylle. Merkki Continental. Ja vanne Deep-V
Itsellänikin räjähti menneellä viikolla parit sisäkumit pumpatessa 7-8 barin paikkeilla. Merkki samainen Continental ja vanne Deep-V.

Aiemmin ei ole Schwalben sinisten nauhojen tai muunkaan “high pressure” tauhkan kanssa ollut vaivoja, mutta viimeaikoina on ruvennut poksumaan etukumi yli 7 barin paineilla.

Pitäisiköhän sitä sitten kokeilla vähän leveämmälle ulkokumille lupailtavaa sisuria ja samalla vaivalla vaihtaa vannenauhat, ne kun ei mitään tunnu maksavan, vai onko muita ideoita?

Se on muuten hienoa kun löytää sattumalta jotain muuta etsiessään laatikoistaan korkkaamattomia sisureita vielä riittävän pitkällä venttiilillä.

Miten leveä se sun eturengas on? Tuosta sain sen käsityksen, että se olisi leveähkö (28mm tai 32mm), jolloin 7 baaria kuulostaa aika kovalta paineelta.

Ei sillä, etteikö kumin pitäisi yli 7 baarin paineita kestää.

Edessä 25mm 4season, takana 28mm; molempien pitäisi kestää se 7,5 ellei 8 afair. Noh, tulipahan tarkistettua; Edessä maksimi 8,5bar…

Kannattaa tarkistaa ettei ole repeämää ulkokumissa. Itsellä tämä aiheutti ongelmia yksi kaunis aamu.

pieni merenneito - 15:56, 5.9.2011 » Edessä 25mm 4season, takana 28mm; molempien pitäisi kestää se 7,5 ellei 8 afair. Noh, tulipahan tarkistettua; Edessä maksimi 8,5bar...
Kyl mulla kestää 28mm 4Season ihan hyvin 9baria. Ihan päivittäistä ja sekalaista ajoa.

kandee myös ne vannenauhat, jos ne jotain muovilirpukkaa on, tsekata tarkkaan ettei ole halkeamaa / terävää reunaa missään. teippityyppinen lienee parempi joka tapauksessa.

^^sama, eturenkaana pyörii jatkuvasti yli 8,5 barin paineilla.

Muiden kommenttien lisäksi: Jotkut, varsinkin halvemmat vähemmän, butyylia sisältävät sisurit poksuvat käytettäessä liian leveän renkaan kanssa. Itse ainakin tuhosin aikoinaan useamman halpis-Maxxiksen 28-millisen T-Servin kanssa vastaavilla paineilla; suositellut rengaskoot noille oli 18-25 milliä. Sitten vaihdoin laadukkaamman Schwalben, jossa oli laajempi suositeltujen rengaskokojen skaala, ja ongelmitta ollaan menty.

Hmm, no mulla on sisurina Contin perus Race 28, suositeltu rengaskoko 18-25mm. Toiminut ilman ongelmia.

Paitsi se kerta kun pumppasin 25mm Gatorin 9,5bariin. Trackstand liikennevaloissa → räjähdys → Gator pois vanteelta → hihitystä takana olevasta ambulanssista.

mankkis - 16:27, 5.9.2011 » Kyl mulla kestää 28mm 4Season ihan hyvin 9baria.
Eikö tuo 9 baaria ole jo turhan kova paine noin leveälle renkaalle (,jos et paina yli sataa kiloa)?

En tiedä, en ole insinööri.

Joo, en tiedä minäkään. Ehkä ajan itse liian matalilla paineilla. Olen tämän kesän vedellyt suurinpiirtein tuon Sheldonin taulukon mukaisilla paineilla. Ja ainakin mukulakivillä tuntuu, että pääsee täysimpää…

Jos tykkää ajella täysii mukulakivillä…

Joskus on pakko.

Neljä kertaa puhjennut nyt viikon sisään Schwalben Extra light 18-25/622. 0 metriä ajettu, asennettu todella huolellisesti, 7 baria painetta, tasainen huonelämpötila. Vaihdoin nyt eri sisurin, katsotaan josko kestää vai onko tossa kiinacrabissa jotain outoa. Tai tossa problemsolverissa. Mrrr.

Okei, missä todennäköinen vika, kun sisäkumeihin tulee venttiilin ja kumin liitoskohtaan halkeama, kun pumppailee reilun 6 baria painetta? Rengas 32mm pasela, vanteena deep V, vannenauhat on jne. Tuntuu, että kaikki hyvin asennusvaiheessa ja sen jälkeen, mutta puolen tunnin kuluttua rengas tyhjä, ja vuotokohta nyt kolmella sisäkumilla juuri siinä venttiilin juuressa. Sama käynyt sekä etu- että takakiekon kanssa. Samoilla kiekoilla on onnistuneesti ajettu kapeammilla renkailla ja kovemmilla paineilla ilman ongelmia.

  • Sisäkumit samaa erää, viallinen erä? (Conti cross 28)
  • Vannenauhan reiän kohdistus venttiilin reiän suhteen, kuinka kriittinen?
  • Deep V:t vaan ei sovi noiden renkaiden kanssa, joku mättää siinä venttiilin seudulla?
  • Aurinkopilkkujakson maksimi osuu yhteen renkaanvaihdon maksimin kanssa → cosmic fail?

Pumppaatko käsi- vai lattiapumpulla? Käsipumpulla kohdistat venttiiliin liikaa vääntöä, aiheuttaen reiän?

Lattiapumpulla. Lisäksi tuo vanne on kuitenkin kohtuullisen syväprofiilinen, jolloin venttiili tulee aika suoraan väkisinkin. Ja en ole käyttänyt niitä venttiilin muttereita, joilla voidaan venttiili kiristää vanteeseen.

Arvaan huonoa tuuria syyksi.

veikkaan että continentalia kiinnostaa jos saavat jotenkin selvitettyä noiden valmistuserän.