Sapuska kiinnosta

Tänään opin että suomalaistyylinen uunissa paistettava pannukakku on englanniksi dutch baby.

Odie - 13:10, 16.10.2019 » Tänään opin että suomalaistyylinen uunissa paistettava pannukakku on englanniksi dutch baby.
Näköjään myös Bismarck. Kaikkea sitä oppii.

EDIT: Paitsi että pannukakku on pancake. Dutch baby (ja Bismarck) on vähän eri tyyppinen pannukakku. Näin mun wikipedioinnin mukaan.

Tietääkö muuten joku oikeesti maukasta vegaanista juustoa? Sais olla jottai proteiiniakin siinä.

Porlammin Vege+ (gouda) paras leivänpäällisvegaanijuusto, ei noista kyllä proteiininlähteeksi oikein ole. Laita hummusta tai pähkinävoita alle jos prodensaantitarpeita.

nalle wheelroos - 15:56, 16.10.2019 » Porlammin Vege+ (gouda) paras leivänpäällisvegaanijuusto, ei noista kyllä proteiininlähteeksi oikein ole. Laita hummusta tai pähkinävoita alle jos prodensaantitarpeita.
Nii, tai sit kananmunan tmv. En mää tässä oo vallan vegaaniksi ryhtymässä, mutta aattelin tehdä niin, että aina kun mediassa pillastutaan rehunsyönnin pakkotuputtamisesta niin ostan jonkun vegaanisen elintarvikkeen :D

Tullut pohdittua semmosta perus polttoaine tyyppistä ruokaa retkille ja kuinka semmosta ois helppo ostaa ite raaka aineina. Idea että kaikki kuivana minigrippiin tms ja siitä kiehuvaan veteen x määräksi minuutteja ja sapuskat naamariin. Tein Excel taulukon joka laskee suuntaa antavasti ravintoarvot yms kiinnostavat tiedot joilla olis tarkotus hienosäätää reseptiä iteroimalla tota ruokaa tässä kevään mittaa. Ideat kuivatuista raaka-aineista, kiinnosta.
Taulukko
E: Resepti1 toistaiseksi kokeilematon ja tehty puhtaasti tuotteiden pakkauskoon perusteella että olisi helppo ostaa kuitenkin vähän joku järjen hiven päässä. Täytyy keittiövaaka käydä hakemassa huomenna niin pääsee alottelemaan.

Pirkka juustopastaa ja kuivattua broilerin jauhelihaa. Mun paras kaks senttiäni budjettiretkiruokiin.
Tuli sekoiteltua kaikenlaisia jliha-muussijauhe-kuivasipulirouhejuttujakin. Kerta-annoksina kivaa kun ei tartte ku sen rasian missä kuskaa ja kokkaa, mutta minigrippien kans nyhjääminen rupes useampien ruokailujen reissuissa tympimään.

E: ja joo just härkistä oli myös testissä lihaisten ilojen korvaajana. Toimi vallan ok.

Tottahan toi on, eikä aikeena ole ihan kaikkea ruokaa tietenkään korvata. Enemmän ehkä kuriositeetti kyseessä :smiley: Muutenkin esim rasva pitää varmaan koittaa jollain muulla aterialla korvata, hankala löytää rasvaa kuivatuista tuotteista.

Olisko tää parempi topsu:
Avaruusmuona eli parhaat pyöräretkeilyruokareseptit

Vähän ettisin tota, ei retkiruoka tägillä löytynyt ja ei lanttu leikannut sanailujen kanssa :smiley: Ehkä sopivampi

Ai mitä, etkö muka osannut hakea sanalla “pyöräretkeilyruokareseptit” :smiley:

Paras vegekorvike mämmikermalle 2020?

mietaa.gif

asb - 17:13, 26.2.2020 » Paras vegekorvike mämmikermalle 2020? mietaa.gif
Aihe kiinnostaa. Tähän mennessä menty semifreggie linjalla ja hankittu kuohukermaa kaupan -50% tai -60% poistovalikoimasta. Jostain syystä kuohukermaa löytyy lähes aina punalaputettuna ja oletettavasti osa siitä menisi joka tapauksessa hävikkiin niin olen sieltä seivaillut.

Oliko Cashewkerma | Reseptit | Anna.fi jo kokeiltu? Itse pidän mutta toisia munuaispuisevuus ärsyttää.

En ole kokeillut. Mutta cashewmehu on yllättävän hyvää. Siinäkin on jännä maku.

nalle wheelroos - 17:18, 6.2.2020 »
F. Kaeppae - 12:24, 6.2.2020 » Pl. soija-allergia, silloin vois liotella vaikka kauramurua.
[Herneproteiinirouhe](https://vegesun.com/tuotteet/herne-proteiinirouhe/) on mielestäni parempaa kuin soijarouhe, mutta toki se on suhteessa kalliimpaa kuin soija.
Mitenkähän totakin pitäis käyttää, ei todellakaan ainakaan pussin ohjeen mukaan?

Aattelin et tosta ois saanu vaihtoehtoisen “jauhelihan” tacoihin mut tulikin jotain luotaantyöntävää herneproteiinivelliä/mössöö.

Muusaa anamman vihapullat, ainoa kunnollisen makuinen valmiste.

Harmi vaan että muita anamman tuotteita ei myydä suomessa enää.

No ei se maku, kyl mä sen saan loihdittua, mut toi rakenne.

Ei oo pussia käsillä niin en tiiä mitä siinä ohjeistetaan, näihin oon viimeksi käyttänyt.

kolkka - 17:33, 26.2.2020 »
asb - 17:13, 26.2.2020 » Paras vegekorvike mämmikermalle 2020? mietaa.gif
Aihe kiinnostaa. Tähän mennessä menty semifreggie linjalla ja hankittu kuohukermaa kaupan -50% tai -60% poistovalikoimasta. Jostain syystä kuohukermaa löytyy lähes aina punalaputettuna ja oletettavasti osa siitä menisi joka tapauksessa hävikkiin niin olen sieltä seivaillut.
Isäni totesi että aivan hyvä kerman korvike on kauramaito. Pieni makeushan siinä on ja vaikka suutuntuma on vähän spartalaisempi niin myönnän että näin tulen nauttimaan mämmini tänäkin keväänä.