Sapuska kiinnosta

tänään alkavalla, joka syksyisellä moporetkellä on tänään listalla mustilla emmental palasilla höystetty uunilenkkiä.

SanttuT - 10:34, 25.8.2010 » Spagetti kiinnosta keskiviikkoisin Täffällä.
Mäkin kävin/käyn/tulen käymään.

aikoo taas aktivoitua tässä joskus hei.

Viimeaikainen suosikki:

1 halkaistu Oululaisen luomu jälkiuunileipä (eli siis puolet koko leivästä)
1 avokado
1 tomaatti
2 valkosipulinkynttä
2 luomukananmunaa
1/3 pakettia Aurajuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja

Murskaa kypsä avokado haarukalla kulhoon, pilko tomaatti ja valkosipuli ja sekoita mukaan (itse lisään yleensä tähän vielä vähän tabascoa). Levitä syntynyt tahna leivälle, pilko keitetyt kanamunat ja sinihomejuusto päälle ja kruunaa koko komeus runsaalla määrällä aurinkokuivattua tomaattia.

joo, tääkin kiinnostaa paljon.

Kun kerran Porvookin on täällä jo monessa yhteydessä ja myös kasvissyönti niin mainostetaan vierailun arvoista paikkaa Fredrikan lähde

Tuli käytyä kesällä pariinkin kertaan ja hyvää oli eväs.

Ruoka todellaki kiinnosta. Niinkin paljon että kouluttauduin kokiksi ja tein alalla viisi vuotta duunia back in the days ennen kuin tulin järkiini ja siirryin konttorihommiin.

Reseptejä on pää täysi, juuri nyt suunnittelen kavereiden kanssa tehtävän syyslandereissun safkoja. Ruokalistalla mm mangokanacurrya ja timjamilla ja sitruunalla täytettyä paahdettua broiskua ja hunajapaahdetut juurekset. Kikkaillaan jotkut näpsäkät jälkkärit perään, viime reissulla liekitin ja karamellisoin omenaa umpitunnelissa viideltä aamulla. Liekitin myös kaikkea muuta siinä samalla mutta se on ihan oma tarinansa.

Harrastan kellonaikoja ja pidän lihapullista.

Naamarimies vois laittaa perunasalaattiohjeensa jakoon. Tai oikeastaan koko reseptikirjansa.

Naamarimies varjelee reseptiään tiukasti.

laitoin just uuniin moussakan, vähän viritetyn tosin. kesäkurpitsaa, pinaattia, jauhelihaa tomaattisoosissa ja juustopanos. katotaan mitä tulee.

innostuin laittaa pienen kasvimaan porukoiden takapihalle keväällä. kävin sieltä hakee ton kurpitsan ja pinaatit. kurpitsa oli kunnioitettavat 1,8kg ja aika naurettavan näkönen kokonsa puolesta…

Täältä löytyy kunnianhimoiselle monta kokeilemisenarvoista reseptiä

Suosikkini on falsomagro.

Jii - 14:19, 25.8.2010 » ... viime reissulla liekitin ja karamellisoin omenaa umpitunnelissa viideltä aamulla. Liekitin myös kaikkea muuta siinä samalla mutta se on ihan oma tarinansa.
Tuo liekittäminen on hauskaa hommaa muurikkapannulla pimenevässä syysillassa. Meillä oli mökillä pullollinen calvadosta, joka ei oikein mennyt suusta alas. Siinä illan aikana sitten tuli mieleen liekittäminen (tai jotain sinne päin). Mökistä löytyi banaania, nektariineja, omenoita. Sopivasti rasvaa pannulle, hedelmät, sokeria. Vähän kääntelyä ja iso loraus calvadosta ja tulta perään. Oli komeita tulipatsaita. Hyvää oli vaikka ei ollut taiteen sääntöjen mukaan tehty.

Pizzat onnistuu muurikkapannulla kanssa. Ensin ohut pohja paistetaan kevyesti molemmin puolin, täytteet päälle ja odotellaan, että juusto sulaa, tuore basilika ja/tai rucola kruunaa.

Mökki on melko primitiivinen, ei sähköä yms moderneja keksintöjä, joten ruokaa tulee väsättyä tulella.

^liekittämisen kokeilu mökillä ulkona on muuten ihan hyvä idea. turvallinen ympäristö ja kaikkea. ei tarvii pelkää et koko kaupunkikeittiö on liekeissä ;). taidanpa kokeilla itsekin

Jii - 6:33, 26.8.2010 » Ruoka todellaki kiinnosta. Niinkin paljon että kouluttauduin kokiksi ja tein alalla viisi vuotta duunia back in the days ennen kuin tulin järkiini ja siirryin konttorihommiin.
Tissiposki!

:wink:
E
Aiheeseen, ruoka on ammattini ja suuri intohimon kohde.
Tällä hetkellä lämmittää padat, pitkään haudutetut potkat ja paistit.
Kikherneet, curryt, sampi, maa-artisokka, ihan vaan muutamia mainitakseni.

henri p - 6:54, 26.8.2010 » ^liekittämisen kokeilu mökillä ulkona on muuten ihan hyvä idea. turvallinen ympäristö ja kaikkea. [b]ei tarvii pelkää et koko kaupunkikeittiö on liekeissä[/b] ;). taidanpa kokeilla itsekin
Tuo muuten on ihan oikea vaara. Niille, jotka ei ole tajunneet, niin kettiö, jossa on liesituuletin, on äärimmäisen vaarallinen paikka liekittämiselle. Se liesituuletin on puhaltanut niitä rasvaisia keittiöhuuruja vuosikaudet ja suurin osa ei putsaa/vaihda tuulettimiensa suodattimia kläheskään niin usein kuin pitäisi. Se tuuletin ja siitä lähtevä poisoputki ovat siis rasvalla kyllästettyjä ja se rasva voi palaa.

Jep, kannattaa nostaa se pannu pois liesarin alta ennenkuin sytyttää lonarin. Tässä meitsin joku pihvivääntö (dijonsinapilla voideltu pinta, joka dipattu neljän pippurin sekoitukseen), huomaa pyjamahousut:

Habanero, ei keisari nero

palo liesituulettimen hormeissa jossain keskustan vanhassa kerrostalossa onkin todellinen aiaiai tilanne. ei houkutteleva työtehtävä. tuuletin pois päältä ja pannu sivuun.

ps. ekin biffit näyttää kyl niin hyvältä et mun on pakko kokeilla liekittää jotain himassa ja mahdollisimman nopeesti. hedelmät kiinnostaa myös!

[http://i33.tinypic.com/160whev.jpg

ISO](http://i35.tinypic.com/2a84tu8.jpg)

jatkan tähän tosta rööki-topikista…

konkeli - 13:44, 21.3.2011 » ^voi tietty funtsia kans sitä, että jos kroppa on tottunut hiilareihin ja saa sit aimo läjän proteiinia kitusiinsa, niin kyllähän siinä tovi menee, että energiatasot palautuu normaaleiksi. Sit voi tietty kans miettiä, että tuleeko sitä sit ahdettua itsensä lihanhimoissa tukkoon ja saattaahan se dyykattu kana kans olla ihan roskiskuntoista... Ja ettei nyt kuulosta jotenkin jeesustelulta, niin esim. kanatuotteiden kanssa saa olla pirun tarkkana, en dyykkais, vaikka muuta hyvää saattais löytyäkin.
elävä ravinto ei tarkoita automaattisesti vähäproteiinista ruokaa.... esimerkiksi siemenet ja pähkinät sisältää usein enemmän protskua kuin liha (varsinkin "liha" jota on jatkettu ties millä mitä nykyään suurimmassa osassa valmis- ja puolivalmisruuista on). ja kattelin tässä aikani kuluksi idätetyn viljan ravintoarvoa ja idättämättömässä siemenessä proteiinia on 12-17% (vehnä) ja jonkun epäilyttävän hippisivuston mukaan proteiinipitoisuus nousee parhaimmillaan 300% idätyksen aikana...