Kahvi kiinnosta

Eli jos tällä mennään niin kaikki marketeissa myytävä on pilalla ja paskaa?

kolkka - 23:07, 5.9.2018 » Paras vaaleapaahtoinen budjettikahvi: Pirkka Parhaat master blend vaalea paahto papuina. Olen kuluttanut tätä nyt tyyriimpien kahvien ohella abt. vuoden verran. Erissä kyllä kohtalaisen paljon vaihtelua, mutta aina välillä sitä oikeen hämmästyy että onpas vaan yllättävän hyvää. Alle kympin kilohinnalla aika lailla lyömätön artikkeli.
Pitääkin koittaa. Monesti melkein ostanut näitä.
IlmariJ - 12:47, 6.9.2018 » Eli jos tällä mennään niin kaikki marketeissa myytävä on pilalla ja paskaa?
Yleensä joo. Jos alle kaks kuukautta vanhaa löytää, niin voi olla tyytyväinen. On sekin parempaa kuin puol vuotta sitten paahdettu.
..... - 12:43, 6.9.2018 »
IlmariJ - 12:30, 6.9.2018 » Tänään pitäisi mutteri, mylly ja kahvit saapua. Hain lähi prismasta vielä löfbergs kharismaa harjotus käyttöön ettei "kalliit" pavut mene hukkaan reenatessa. Pusseja pyöritellessä heräs kysymys että onko jotain nyrkkisääntöä että kuinka vanhoja papuja kannattaa ostaa? Nyt ostamani pussi oli toukokuun lopussa paahdettu mutta näyttihän noissa olevan vuosi päiväystä.
tuoreiden papujen pitäisi ässehtiä kaksi viikkoa ennen käyttöä ja viikossahan ne pilaantuu eli ostit vain pussillisen paskaa.
Korjataan sen verran että paahdon jälkeen riittää ihan pari päivää venailua että aromi pääsee kehittymään ja kaasut vapautumaan. Varsinaiseen pilaantumiseen menee reippaasti pitempi aika, mutta maku alkaa heikentyä kuukausi paahdon jälkeen. Tummapaahtoisen kahvin ja mutterin kanssa on vähemmän tarkkaa, etenkin jos juo maidon kanssa.

Ekat mutteri kokeilut nyt alla. Kyllähän siinä kahvissa makua oli aivan eri tavalla kun totutussa suodatinkahvissa. Papujen pilalla olemiseen ja paskuuteen en makunystyröilläni osaa ottaa kantaa. Väittäisin kuitenkin että viimeistään puoleen päivään mennessä se on todennäköisesti paskaa.

Hyväksi valmistustavaksi osoittautui kuumentaa vesi ensin vedenkeittimellä ettei tarvinut vahtia pannua niin kauaa. Keittelin kansi auki ja nostin pannun pois liedeltä kun vesi alkoi lähestyä loppua. Kaasuliesi olisi varmaan hyvä tasaisen lämmön vuoksi. Keraamisella liedellä oli vähän ongelmallista kun pienemmälläkin lämmöllä hehkuttaa levyä aina hetken täysillä ja sitten taas pois. Tosi tarkanna sai olla ettei vesi ala kiehua. Hyväksi keinoksi osottautui kallistaa pannua vähän ettei osu kokonaan lieteen kun levy hehkuttaa täysillä ja laskea taas liedelle kun levy sammuu. Eiköhän tää tästä lähde sujumaan kun tulee harjoteltua enemmän, lopulta kuitenkin aika yksinkertainen vehje.

Myllyyn olen kyllä todella tyytyväinen. Jämäkän oloinen, hyvä kahva ja kevyt jauhaa. Ainakin mutteriin sopivalla karkeudella todella tasalaatuinen tulos. Täytyy vielä kokeilla miten suoriutuu vähän karkeammasta.

Mun kokemuksen mukaan kaasuliesi on helposti liian kuuma mutterijuttuihin. Keraaminen kakkosteholla on toiminut kohtuullisen hyvin, pienemmällä mutterilla tosi hyvin, isommalla vähän huonommin (tuossa pienemmässä on vähän lyhyempi se vesiputki, ts. jättää vähän enemmän vettä säiliöön eikä sen takia kai niin helposti puhise yli loppuvaiheessa).

Ostin nyt mrmanilta tuo skertonin ja ottaisin vastaan papusuosituksia. Speksejä:

Keittotavat:

Aeropress (yleensä)
Mutteri (harvemmin)

Hankinta-alue:

Plussaa, jos onnistuu normikaupoista tai päähesen Lähi-Idästä (Kallio + lähialueet).

Mistä tykkään:

Tähän asti oon keitellyt tyytyväisenä Löfbergin Crescendosta ja tykkään tumman paahdon pehmeydestä, mutta voisi olla valmis testaamaan jotain vähän vaaleampaakin. Juon kahvin maidon kanssa, eli makua saa olla tuhdisti.

Basaari-kamasaksan mieliksi/kiusaksi:

Juon kahvin pitkän, vaahdotetun maidon kanssa.

Kävisin näillä spekseillä jotain ok-hyvää esim. kaffalta

suositelkaa mulle edullista, hyvää ja hyväksyttyä yli 2000 wattista vedenkeitintä vähintään 1.5 litran kapasiteetilla jossa vesi koskettaa ainoastaan 18/8 rosteria (grade 304). pieni levee nokka. kiitos.

e. löysin ite

ununu - 11:52, 22.9.2018 » suositelkaa mulle edullista, hyvää ja hyväksyttyä yli 2000 wattista vedenkeitintä vähintään 1.5 litran kapasiteetilla jossa vesi koskettaa ainoastaan 18/8 rosteria (grade 304). pieni levee nokka. kiitos.
Stollar BKE820

hae pois töölöstä haettud

Miksi haluut vaihtaa gooseneckin lyhytnokkaiseen?

tartten ison vedenkeittimen ja gooseneckin ilman sähköjä

PIDii tulee ikävä, en oo keksiny viel muuta ratkaisua kuin masennus

tai aina on zen hommat toki mil voi perustella itselleen osien puuttumisen polkupyörästä lähtien: kaiken

Vuositolkulla keitelty vaan arkikahvina hälläväliä-pouroveria mutta tänään ostin Bodumin ysärivintage-pressopannun ku se makso kirpparilla kympin. Ai hitto ku tuloo hyvää kahaveeta! Pitääkö tässä ruveta ny muutenki hifistelemään.

e. tää tyylikkäin elikkä Bistro:
http://daftarpedia.me/wp-content/uploads/2018/05/bodum-bistro-coffee-maker-packed-with-bistro-french-press-coffee-maker-8-cup-w-scoop-cork-mat-model-black-to-frame-amazing-bodum-bistro-pour-over-coffee-maker-manual-362.jpg

French press ja aeropress kyllä syrjäyttäneet moccamasterin tyystin täälläkin.

presale hype

mankkis - 21:24, 6.1.2014 » Jouluna kun kävin porukoita kattomassa niin [i]stääsheistä[/i] löytyi tällanen. https://d9pl0lig74xnv.cloudfront.net/catalog/product/cache/afad95d7734d2fa6d0a8ba78597182b7/1/2/1208-01.jpg (nojoo, kuva jostain ja mutsin keitin on joku vanhempi Bodumin malli) Testiin tietty ja ihan hyvää Juhla Mokkaa se keitti. Heti kun pääs himaan niin uudestaan testiin ja pikkuhiljaa alkaa tatsi löytymään. Saakelin paljon pehmeämpää tulee kuin millään tavallisella keittimellä. Tällä hetkellä kupissa Arvid Nordquistin Rekoa ja maitoa värin vuoksi. Aivan hyvä ja erityisesti jännä keitin.
Hvo - 22:11, 6.1.2014 » ^Toi on aivan paras,mulla on samanlainen mutta Santos-keittimenä brändätty. Pitkään oon tuolla keitellyt ja yläpannu on saanut hanasta senverran että 6kuppia on maksimi keittää :D
FF - 22:18, 6.1.2014 » aika hipsteri keitin sanonpa vaan

Luulin että topic oli Kahvi Kiinasta.

Onko kukaan tehny itse kahvilikööriä? Kiinnostais kokeilla.

Se on aamu taas ja kahvi kiinnostaa.