Autonkäyttö topikki

Ei ole autoa, koska keskusta-asujana ei sellaista tarvitse. Itseasiassa, siitä olisi vain haittaa: esim. ei kunnon pysäköintipaikkoja taloyhtiössä, pitäisi jättää vähintään parin korttelin päähän josta löytyy lähimmät ilmaiset kadunvarsipaikat. Autoa tulisi käytettyä maks. kerran viikossa, kun työmatkatkin hoituu nopeimmin pyörällä.
Viikonloppureissuihin tms. tulee vuokrattua autoa, koska julkisen liikenteen maksut kahdelta aikuiselta (vaikka olisi yksi aikuinen, yksi opiskelija) tulevat kalliimmaksi, lisäksi ovat hankalampaa ja hitaampaa.
Ei siis mitään autoja vastaan sinänsä, kiinnostus on tullut vähän perintönä; isä on autoteknikko ja olen lapsuuteni viettänyt autokorjaamossa / -liikkeessä. Joskus kun on enemmän tilaa ja varaa auton hankin, mieluiten vanhan, italialaisen ja avokattoisen. Samaan talliin muutaman vanhan kilpapyörän kanssa : )

En omista autoa, koska moiselle ei ole riittävästi käyttöä. Liikkuminen onnistuu julkisilla / kävellen / pyörillä. Ja silloin kun ei onnistu, niin www.citycarclub.fi pelastaa. (Mainos: on muuten mahdottoman kätevä autonvuokrauspalvelu. Netissä voi varata tunnin tarkkuudella auton ja auto kiikutetaan meille 500 metrin päähän parkkipaikalle.)

Jos autolle joskus ilmenee tarvetta, niin sellainen pitää sitten ostaa.

Sinänsä pidän autoista ja autolla ajamisesta. Mutta se ei riitä ostoperusteeksi. Pidän myös lentokoneista, mutta en silti ostele sellaisia :slight_smile:

Harrastan koskimelontaa ja muutamaa muutakin mystistä vesiurheilulajia. Yksityisauto on käytännössä varsinkin koskien suhteen ainoa keino päästä harrastepaikoille.
omaa autoa ei ole tällä hetkellä, vaan siirtymät hoituvat pääasiassa seuran pikkubussilla ja kaverin autolla, johon on omat avaimetkin. Pitkät työreissut heitän mieluummin junalla, jos vain saan aikataulut osumaan.

Tällä hetkellä en tarvitse omaaomaa autoa, mutta mikäli kajakkipummi -asennoituminen valtaa lisää tilaa päästäni, niin joudun hankkimaan pakettiauton ja sinne punkan ja keittiön.

Derp.

Eihän auto ja pyörä ole joko tai tilanne.
On naurettavaa kuvitella, että pyörällä pärjäisi kaiken. Auto on hyvä keksintö, mutta sitä käytetään liikaa ja moni käyttää sitä vain laiskuuttaan.

Isompi = parempi.

Kannatan mahdollisimman isoja ja isomoottorisia autoja. Vanhat jenkit ja muskelikauden vehkeet on parhaita, kaikki ennen energiakriisia tehdyt.
Ne on ekologisia. Ne on tehty yhden kerran 40-60 vuotta sitten. Ne kuluttaa paljon pensaa, eli niillä ei paljon ajella. Niistä pidetään hyvää huolta, ja niillä ajellaan varovasti. Niiden omistajissa on vähemmän kusipäitä kuin pikkuautojen. Pikkuautoilla paljon helpommin ajellaan joka paikkaan.

Vaimoni serkku osti 7-litrasen Capricen. Kehui kuinka mukavaa pyöräily oikeastaan on.

Nykyinen '07 viisovinen Civic on ollu nyt reilu kaks ja puol vuotta ajossa - mukavan tilava auto kokoisekseen. Vetää sisuksiinsa kolme ukkoa pyörineen ja vkonloppuroippeineen. En käytä julkisia niin jos en aja pyörällä, menen autolla. Kilometrejä tulee vuoteen ~20tkm.

Clio S willy-edition. Kaks pyörää ja viikon matkakamat siirtyy näppärästi penkit kääntämällä. Lisäksi toi on hauska ajaa. Ja kompakti. Eli tilava, pieni ja hauska auto.

Päivittäisessä käytössähän toi ei ole. Mutta jos näkyy virnistelevä kaveri kultavanteisessa klippanassa antamassa kevyelle liikenteelle tietä, niin saa moikata.

edit: niin joo, tuolla säilyy autonropaustaidot jotenkuten hanskassa! ;D

En ole vielä keksinyt minkä takia auto pitäisi omistaa jos asuu kaupungissa. Jälkikasvu tuli peräkärryssä perässä kunnes oppi itse liikkumaan ja soittimet on kulkenut vahvoilla hartioilla. Ruokaostokset kulkee laukussa.

Vuokra-auto on hyvä auto. Paljon tavaraa=pakettiauto, yksin liikkeellä=pikkuauto. Muuten sitten fillari. Yksi tai monta vaihdetta. Kilometrejä takuulla enemmän fillarilla kuin autolla /vuosi.

Silti, onhan autoilu ihan mukavaa. Ja Helsingissä liikkuessani on kivaa aina antaa tilaa pyöräilijöille ja muutenkin kevyelle liikenteelle. Autoilureitit on kyllä välillä jo aika hakusessa.

Autoa ei ole eikä kyllä korttiakaan joka sen kuljettamiseen oikeuttaa.
Kun olin siinä iässä että kortin olisin voinut ajaa niin ei ollut rahaa. Nyt vanhemmalal iällä ei vaan kiinnosta pyhän peltilehmän kuljetuslupa.

Asustan suht lähellä keskustaa jolloin voin joko kävellä kylille taikka mennä bussilla jos ei fillarilla huvita ajella.

Täällä Savossa vaan katsotaan hieman säälivästi ikäistäni (27v) henkilöä joka kulkee julkisilla. Eihän niitä nyt kukaan muu voi käyttää kuin vanhukset, opiskelijat, sairaat ja alkkikset… Valitettavasti tämä asenne myös näkyy julkisen liikkeen pahoina puutteina.

Jos on tarvetta isommalle kauppareissulle tms. niin lainaamma anopilta auton ja vaimo ajaa kun sillä on sentään kortti.

Matkustelu tulee hoidettua bussilla taikka junalla sillä täältä on todella hyvät liikenneyhteydet ympäri Suomea.

Terwis - 18:35, 3.8.2010 »

Asustan suht lähellä keskustaa jolloin voin joko kävellä kylille taikka mennä bussilla jos ei fillarilla huvita ajella.
Täällä Savossa vaan katsotaan hieman säälivästi ikäistäni (27v) henkilöä joka kulkee julkisilla. Eihän niitä nyt kukaan muu voi käyttää kuin vanhukset, opiskelijat, sairaat ja alkkikset… Valitettavasti tämä asenne myös näkyy julkisen liikkeen pahoina puutteina.

Ainakin tosiaan Savonlinna on varsinainen autolandia. Siellä jos mies joka ajaa polkupyörää on joko köyhä tai päissään, yleensä molempia. Paikallislehdessä on palsta josta joka päivä voi lukea miten joku on kärynnyt ratista 3-4 promillen humalassa. Tosimies ei sorru kävelemään tai ajamaan fillaria.

Tuo asenne on aivan sama täällä Mikkelissä.
Yleensä autoilojat lopettaa v***lun kun kysyn että paljonkas meni viimeisen vuoden aikana autoiluun.
Monet työkaveri ja muut tutut ennemin kävelee 10km töihin kuin alentuu julkisiin taikka fillarin selkään.
Ei sekään ole huono vaihtoehto mutta ihmetyttää silti.

Valitettavan usein kuulee myös vanhempien miesten suusta miten he hyväksyvät känniajelun yms idioottimaisen käytöksen sen nojalla että pitäähän ne oppirahat maksaa.
Tuttavani kaksois pojat ovat kumpikin vasta saaneet kortin ja kumpikin poltti korttinsa alle vuoden sisällä törkeällä rattijuopomuksella. Vanhemmista se oli ihan OK. Kuulemma pojat on poikia.

Positiivisiakin puolia on paikallisessa joukkoliikenteessä nimittäin lastenvaunujen kanssa saa matkustaa ilmaiseksi. Eipähän tarvitse muutamaan vuoteen maksaa siitäkään…

Laku - 19:32, 3.8.2010 » Isompi = parempi. Kannatan mahdollisimman isoja ja isomoottorisia autoja. Vanhat jenkit ja muskelikauden vehkeet on parhaita, kaikki ennen energiakriisia tehdyt. Ne on ekologisia. Ne on tehty yhden kerran 40-60 vuotta sitten. Ne kuluttaa paljon pensaa, eli niillä ei paljon ajella. Niistä pidetään hyvää huolta, ja niillä ajellaan varovasti. Niiden omistajissa on vähemmän kusipäitä kuin pikkuautojen. Pikkuautoilla paljon helpommin ajellaan joka paikkaan. Vaimoni serkku osti 7-litrasen Capricen. Kehui kuinka mukavaa pyöräily oikeastaan on.
+1 nimim. -79 Jeep Cherokee. Viidessä vuodessa 17000 km. "18 litraa satasella, haistakaa rahaa köyhät."

Ihana ketju.

Ketjusta tulikin mieleen, että mites kö autojen ketjuilla toteutetut jakopäät tuntuvat olevan “huoltovapaita” ja hihnavetoset jakopäät ooppelien tapauksessa paukkuu jonkun kympin ajon jälkeen jo poikki - fillarimaailmassa asiaa markkinoidaan päin vastoin…

Auton jakopäänketju ui suljetussa öljytilassa.

Mullakin on auto, Citroën Azu 1960, 0.4l, 12hp, 140km/2h, 5,5l/100km.

-Olli

ChopperOlli - 21:39, 3.8.2010 » Auton jakopäänketju ui suljetussa öljytilassa. Mullakin on auto, [Citroën Azu 1960](http://s66.photobucket.com/albums/h269/2cv/brown003.jpg), 0.4l, 12hp, 140km/2h, 5,5l/100km. -Olli
entäs se punanen samanmoinen,eikös siin o pikkasen enempi rykiä pellin? alla.vaionko tää ny si taas sama rassi eri värissä.

Tää oli eri vehje, vuoden uudempi. Myin sen jo joku aika sitten.
Joo sillä pääs pidemmälle tunnissa kuin tuolla valkoisella kahdessa :slight_smile:

-Olli

Juu,tää se on,mä näin tuon joskus Pistons Rumblessa ja ihmettelin että on aika hyvät saundit moisessa aaltopeltihäkkärässä,tais olla muutakin kuin äänet.

Ittellä on Suzuki Jimny pikkumaasturi. On korotettu ja tietenkin musta :slight_smile: Googlella löytyy jos on oudompi. Pyöräily on harrastus joka alkoi tarpeesta päästä metsälle kun vanhemmat ei ostanut mopoa. Kuljettiin veljen kanssa maastopyörillä pitkin Koiliskairaa mm UKK-puistossa. Nyttemmin omistan auton koska asun Oulussa ja kaikki yli 2 päivää kestävät vapaat vietän Sodankylässä. Julkisilla sinne kestää matka noin 6h. Omalla autolla noin 3,5h. Tietenkin pitää laskea aikataulujen sopivuus jos julkisilla menee. Pyörä on korvannut auton työmatkoilla koska asun ihan Oulun keskustassa. Työmatka on vaivaiset 3km. Se taittuu pyörällä 3min nopeammin kuin autolla. Maasturin perusteleminen onkin sitten vaikeampaa, joten jätän sen sitten toiseen kertaan. nim. 10000km metsätietä vuodessa.