Valoa kansalle! Millä valoilla jengi ajaa

En laskeskellu kenenkää valoja ku en ole assburger

Mä oon funtsinu semmosta, että olisko ninjoista ärsyyntyminen valintakysymys. Oon joskus pahoittanut mieleni kymmeniksi minuuteiksi ihan vaan sen takia että muutamalla vastaantulijalla ei ollu fillarissa valoa, vaikka näin heidät ihan hyvin ilmankin ja mitään vaaratilannetta ei syntynyt. Oon kans huudellu ihmisille vihaisesti “pyörään valo!”, “valot päälle!” ja vähän ystävällisemminkin “hei sulla on valo pois päältä!”. Nyttemmin oon lopettanut koska why bother.

Onko ninjat semmonen turvallisuusongelma, joka realisoituu välillä esim. pyöräilijöiden tai pyöräilijän ja jalankulkijan välisinä törmäyksinä?

Mulle tulee välillä semmosia “hei mitä vittua sä teet?!”-tilanteita tunarien kanssa, mutta se kattoo enemmän ajotapaa kuin valoja. Äkkisältään en muista yhtä ainoaa omakohtaista vaaratilannetta nimenomaan vastapuolen valottomuudesta johtuen. Oma kokemus on tietty huono mittari.

Kiinnostaisi tietää faktapohjalta, kuinka isoa ongelmaa tässä ollaan torjumassa.

Enemmän mua vituttaa ja pelottaa nykyisin junnut jotka ajavat fillarilla nenä kii puhelimessa kuin valoton pyöräilijä.
Toki paljonhan se on kii missä ajaa, kaupunkialueella katuvalaistus toiminee sen verran tehokkaasti että valottoman pyöräilijän näkee kyllä melko hyvin välttääkseen vaaratilanteen.
Ajoradalla, vähänkään syrjemmässä näkisin valot aika tärkeäksi. Vähääkään vastaatulevaa liikennettä niin valoton/ilman heijastimia vailla oleva pyöräilijä tuskin paljoa näkyy autoilijalle. Näin mutu tuntumalla koska en autoile.

Mä mietin asiaa ensisijaisesti jalankulkijoiden ja toisten pyöräilijöiden kannalta, jos valoton vaarantaa toiminnallaan muita.

Siihen tuskin valistus puree, jos joku lähtee ninjana koettamaan onneaan autojen kanssa.

Ite ajelen autolla ja pyörällä niin oma ärtymys ninjoihin on enemmän sellaiselta “etkö sä uuvatti tajua omaa etuasi” -alueelta peräisin, ei niinkään itseen kohdistuneista vaaratilanteita. Ja musta taas tuntuu että kun on kovasti muuta katu- ja mainosvaloa kaikkialla niin se valoton fillaristi hukkuu maisemaan
entistä pahemmin vaan. Danielin mainitsemat puhelinzombit hajottaa kyllä kovasti.

“Oon joskus pahoittanut mieleni kymmeniksi minuuteiksi ihan vaan sen takia että muutamalla vastaantulijalla ei ollu fillarissa valoa - - -”

“- - - vaikka näin heidät ihan hyvin ilmankin ja mitään vaaratilannetta ei syntynyt.”

“Oon kans huudellu ihmisille vihaisesti ‘pyörään valo!’ ‘valot päälle!’ ja vähän ystävällisemminkin ‘hei sulla on valo pois päältä!’”

“Nyttemmin oon lopettanut koska why bother.”

Käytän edellisen nollapostauksen tontin ja totean että rbrb:n postauksen kanssa (tossa alla) olen yhtä mieltä.
Ja lisään vielä siihen ajatukseen että on imo myöskin kivempi ajella kun tietää että muulla maailmalla on mahis huomata minut.

Onhan siitä jotain tilastoja että 1/3 onnettomuuksista tmv. olisi voitu välttää valoilla/heijastimilla.

Lähinnä on helvetin epäkohteliasta laittaa muut tiirailemaan että josko sieltä on joku tulossa sen sijaan että tekisi itse asian eteen jotain.

Paljon kivempi olisi ajella jos ei jokaista varjopaikkaa joutuisi silmä kovana tiiraamaan.

Varmaan suurin riski ninjalla on törmätä toiseen ninjaan.

Riittävän hyvillä ja oikein suunnatuilla valoilla muiden liikkujien heijastimet näkyy ihan kivasti jos sellasia nyt sattuu ninjoilla tms. oleen.

Ääääh taas tää paska alkaa, pitäs valaistua mut ilman dynykiekkoo ja kiinteetä valoo aina samaa säätämistä.

Tuikut on sillai perseestä et ne pöliitään jos jätät pyörään kii tai sit ne unohtuu johkin kun ei oo pyörässä kii. Akkuvaloissa liikaa säätöö, ei sovellu mulle kommuutteriin varsinkaan kohmeiseen vuodenaikaan.
Jokusen taskulampun oon vetänyt putkiklemmareilla kii tankoon mut ne kestää yleensä turhan huonosti sääoloja.

Harkitsen vakavasti napadynykiekkoa Fujiinkin, ois sopivahko tos hollilla…

Kiinan leditaskari 18560-akulla tankoklipsiin toimii kyl kommuuttihommissa ja muutenkin kaupungissa hyvin ja on helppo napata tangosta mukaan. Eikä oo taloudellisesti hirvee menetys, jos saatuu unohtumaan.

Groucho - 21:55, 4.10.2017 » Varmaan suurin riski ninjalla on törmätä toiseen ninjaan.
Pyöräteillä tilanteet ei tuu ihan hirveen nopeesti eteen eikä ajolinjat oletusarvoisesti aina leikkaa toisiaan. Uskallan mutuilla että valojen käyttö on tärkeää juuri siksi että autoliikenteellä olisi mahdollisuus havaita pyöräilijöitä pimeälläkin, varsinkin risteysalueilla.

Vähän alkaa olemaan ikävä sitä etutartsiin lattaraudalla ja pulteilla kiinnittämääni pöllövaloa. Ei tarvinnu ku akku repiä irti pyörää parkkeeratessa ja oli kiva ajaa maanteillä kun vastaantulijat muisti vaihtaa pois pitkiltä.

walto - 2:19, 5.10.2017 » oli kiva ajaa maanteillä kun vastaantulijat muisti vaihtaa pois pitkiltä.
https://i.imgur.com/oeezJM4.jpg "Teukan kanssa tultiin Viitasaarelta, ihan deliriumin rajalla ku oltiin dokattu monta päivää..."

https://i.imgur.com/oeezJM4.jpg
“…yhtäkkiä nähtiin aivan saatanan kirkas valo…”

https://i.imgur.com/kWGcaQX.jpg
“Teukka sai jonkun kauhukohtauksen ja painoi kaasun pohjaan!”

https://i.imgur.com/oeezJM4.jpg
“…seuraavaks vastaan tulikin poliisi…”

https://i.imgur.com/oeezJM4.jpg
“…lopun tiedättekin, ja mulla ei oo näkö palannut vieläkään…”

voitteko mennä piffille postaamaan noita vitun vappunaamareita :>

ununu - 7:41, 5.10.2017 » voitteko mennä piffille postaamaan noita vitun vappunaamareita :>
Mä vasta lämmittelen.

EDIT piti ottaa quote että voi lukita kommentin :wink:

Groucho - 21:55, 4.10.2017 » Varmaan suurin riski ninjalla on törmätä toiseen ninjaan.
koiria ulkoiluttaessa potuttaa kun suurin osa ninjoista pyyhkäisee niin läheltä että jos elukka saa hepulin ja hyppää väärään suuntaan, voi käydä huonosti. ja tämä siis tilanteessa jossa varta vasten huolehdin että koirat pysyy siellä ulkoiluttajasta katsottuna pientareen puolella.
rbrb - 21:46, 4.10.2017 » Onhan siitä jotain tilastoja että 1/3 onnettomuuksista tmv. olisi voitu välttää valoilla/heijastimilla. Lähinnä on helvetin epäkohteliasta laittaa muut tiirailemaan että josko sieltä on joku tulossa sen sijaan että tekisi itse asian eteen jotain. Paljon kivempi olisi ajella jos ei jokaista varjopaikkaa joutuisi silmä kovana tiiraamaan.
Kypäristä ja heijastimistakin esitellään kaikenlaisia "tilastoja", jotka tarkemmin katsottuna ovat todella karusti vääristeltyjä.

Toi kohteliaisuuspointti on hyvä. Itellä on tosiaan aina valot ja koen näkeväni muut tienkäyttäjät riittävän hyvin nykyäänkin.

Mut millä valoilla jengi ajelee?
Tarkemmin takatuikku. Oon kadottanu mun takavalon johonkin. Tarvis uuden. usb ladatta kiitos.

Itellä Lezynen takalyhty, usbi lataus eikä maksanu kuin 15,- kivijalasta.
Edessä oli ennen Blackburn, joka valaisi mukavasti mutta kangaslipare jolla se kiinnitettiin kului käytössä poikki ja sitten kohta siitä hyytyi akku. Nyt on joku bikesterin lamppu mutta se on jotenki tyhmä.