Valoa kansalle! Millä valoilla jengi ajaa

Mulla on kyllä alumiinikuoriset creet toimineet ihan hyvin pakkasella. En jätä sitä pyörän tankoon kun lamppu ei ole päällä, silloin se on povarissa tai munissa. Akkukin lämpenee purkautuessaan.

AA-kokoisella 14440 Li-Ion -akulla varustettu ainoa pikkuvaloni tuntuu kovin herkältä ylikuumenemaan tai alijäähtymään.

1x18650 fikkarit (3 erilaista) ja isolamppu + 4x18650 akkusetti taskussa -yhdístelmä eivät vaikuta ollenkaan herkiltä kylmyydelle.

ritari_s - 15:39, 9.10.2014 » Kyllä, mutta mites tuo kylmä ja ledin toiminta?
- ledi tykkää kylmästä, niin kylmää ei olekaan, että sillä olisi merkitystä
  • lediä vakiovirralla ruokkiva virtapunppu (chinaman-elektroniikkaa) muuttaa toimintaansa kylmässä ennakoimattomalla tavalla, tai sitten se toimii ihan tunteettomasti välittämättä kylmästä, jos se on tehty kosher

  • akkutyypistä riippuen akun jännite laskee kylmässä, sisäinen resistanssi saattaa kasvaa, ja akun varaustila tulkitaan väärin elektroniikan toimesta, jolloin siitä valmiiksi huonosti toimivasta akusta saadaan vielä vähemmän irti

… em. asioiden kokonaisvaikutus on aina mysteeri, ja elektroniikka perhana vielä ikääntyessään muuttaa toimintapistettään ties mihinkä suuntaan (lähinnä valaisimen virtapumpun kondensaattorit ikääntyvät ja toimivat kylmässä vielä huonommin).

Itselläni on toiminut aina se, että alumiinikuorisen valaisin/ akkucombon lämpimästä (taskusta), kiinnitän ajokkiin ja sytytän. Ledin, virtapumpun ja akun häviöt pitävät systeemin lämpimänä, sama myös kypärä-otsalampussa jossa käytän ladattavia NiMh sormiakkuja. Samoin kannattaa muistaa, että tyhjä akku tuhoutuu tai ikääntyy nopeammin tosikylmässä, ladattuna kaikki akut kestävät.

Tyhjentävä vastaus, kiitos.

Odie - 18:58, 4.10.2014 » [Ostin herraspyörään. Odotukset korkealla.](http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Polkupyorat/Lisavarusteet/Valaistus-ja-heijastimet/Etulamppu-retro-271792/) http://images.biltema.com/PAXToImageService.svc/product/medium/2000033985
Tämä kiinnostaa. Näyttäisi äkkiseltään tuikulta jonka muutkin näkevät liikenteessä. Joka kerta kun vastaan on tullut vanha kunnon dynamovalollinen Kulkuri tai vastaava, olen hämmästynyt kuinka hyvin sen erottaa pimeässä.

Mielestäni huomiovaloissa valovirran ohella valoa säteilevä pinta-alan suuruus vaikuttaa erittäin paljon havaittavuuteen. Fibre Flare valopatukoissa ei lumeneita ole tautisesti, mutta mielestäni valo erottuu erittäin hyvin. Joku tosin tajusi anastaa omani pyöräkellarista. Nyt käytössä joku nuppineulan kokoinen Knog.

Kai noita järkeviä, hyvin näkyviä pyörävaloja alkaa ilmestyä pyöräliikkeisiin kun leditekniikka “kypsyy” ja ei mennä lumenit pystyssä koko ajan.

^ mulla on tollanen Kombissa. Täysillä akuilla ihmettelin että eikö se toimi, kun on niin heikko. Toimiihan se, mutta on vaan semi heikko. Ajaa asiansa kuitenkin ja näyttää asiaankuuluvan aikakausikorrektilta. Alkuperäinen suunntelma oli tosin ottaa orkkislamppu ja muuttaa sen sisukset ledeiksi mutta sitte löysin ton.

Kellään kokemuksia Lezyne Zecto -valoista? Oon kattellu tollasta viime aikoina että jos tilais. Eihän 40 lumenilla mitään säkkipimeyksiä valaista, mutta kaupunkiajossa jos olis parempi sellasta pikkukystaa…

http://www.highonbikes.com/lezyne-zecto-drive-3-led-front-bike-light.html

http://fcdn.mtbr.com/attachments/lights-night-riding/741674d1354452532-fenix-bt20-contents.jpg
Ei yhtään hullumpi, eli valohan on Fenix BT-20. 4 eri kirkkaustasoa (100, 300, 450, 750)
Huonoa nyt tähän mennessä tullut mieleen ainakin se, että kypärrässä tuon on painopiste aika korkealla. Toisaalta tangossa tuo pääosin on kiinni. Pienimmällä teholla pärjää jo kaupungissa hyvin ja isommilla vaikka oikeastaan pilkkopimeässä metsässä. Ihan hintansa arvoinen ostos. - Akut tosin mulla oli jo ennestään ja laturi.

Toki erillinen akku on aina erillinen akku.

^mulla on tuosta joku wanhempi malli jossa on sellainen ilmeisesti tyyppivika että heti kun laittaa max-tehot päälle, menee varausindikaattori punaiselle. Silti toimii kuin buikki.

Lisäksi mulla hajosi tuo johdon keskellä oleva töpseli. Joku piuha poikki/juotos irti pistokkeen sisällä, mutta korjaapa nyt sitten tollaista. No, vaihdoin sitten koko piuhan samoin tein yhtenäiseen pätkään niin eipä tartte töpseleistä murehtia enää.

Henkha - 20:55, 20.10.2014 » Kellään kokemuksia Lezyne Zecto -valoista? Oon kattellu tollasta viime aikoina että jos tilais. Eihän 40 lumenilla mitään säkkipimeyksiä valaista, mutta kaupunkiajossa jos olis parempi sellasta pikkukystaa.. http://www.highonbikes.com/lezyne-zecto-drive-3-led-front-bike-light.html
Mulla on Zecto Pro. Ihan kätevä huomiovalo ja jopa rauhallisesti ajelee piemeää ulkoiluväylää. Mihinkään poluille ei ole lähellekkään asiaa.

Tykkään kuitenkin, koska ei tarvitse telinettä, kätevä akun varauksen näyttö, valaisee vähän huomiovaloa myös sivuille, lataus micro-usbilla. Eli kaupunkivalona just hyvä. Kovilla -15 ja alle pakkasilla akku loppuu nopeaan, mutta missäs sit ei lopu.

Talouteen tuli tänään Magicshine MJ-858. Ainakin on euroillaan saa paljon lumeneja ja vaikuttaa ihan pätevältä laitteelta.

Onko kiinnityspuoli ihan ok? Ei vaikuta pahalta ollenkaan.

Joo vaikuttaa ihan jeppikseltä. Itse lamppu kiinnittyy tommosella jämäkällä kumirenkaalla stongaan (tai otsapantaan), ja akku (kuvassa alaoikea, tollasessa 5 cm x 8 cm pussukassa, jossa on remmi) kiinnittyy minne sattuu parhaiten sopimaan. Pakettiin sisältyy kans jatkojohto, jolloin kypärälamppuna käyttäessä akun saa vaikka taskuun.

http://www.xxl.fi/mam/celum/celum_assets/8953744916510_1104885__1_2_100188_jpg.jpg?4

On kyllä todella pieni ja kevyt toi lamppu!

Älkää turhaan säikähtäkö kiinanvaloja ja akkuja, meidän maastopyöräporukoissa noita on käytetty talviaikaan pakkasellakin vailla ongelmia. Itselläni on Magicshine 808 ja Solarstorm, kumpikin futaa. Solarstormin akku kestää > 1,5 h ajelua pakkasessa kakkosteholla, ja se on jo kivasti.
Taajamaan ei tällaisia valoja voi suositella, ehkä joku Moon Meteor 100 lm tulisi kyseeseen. Vaivattomampaa latailla ja asennella kuin tällainen erillisen akkupaketin valo. Eikä taajamassa tarvitse nähdä juurikaan, näkyä vain.

Oisko muuten jollain ylimääräistä kypärätällinkiä, onnistuin paskomaan omani? Maxan.

Mulla pitäis olla ylimääräinen kypäräkiinnike. Ilmoittelen jos löytyy.

Hajotin lopullisesti uskollisesti palvelleen takavaloni. Kirpparilöytö 20 sentillä, jonka sai kätevästi klipsillä kiinni reppuun. Olisko tietoa mistä sais jotakuinkin vastaavan? Mielellään AA:ta tai AAA:ta syövää.

punavuoren raudasta olen pari halpaa airamin takavaloa poistanut. semmonen “vyöklipsi” kiinnike valossa…

2kpl AAA menee… Kolme moodia.

Lyhyen matkan ihan pikku takavalo posteineen ja pattereineen 2,77 €, tykkään. (Toimituksethan sitten kestää 1-3 kk.)


ninja-edit: En tykkääkkään enää aivan 100%, kovemmassa töyssyssä alumiininappi kirpoaa kumilenksustaan vauhdilla satunnaiseen suuntaan. Pitää askarrella jotain vahvistusta kiinnitykseen, luulen kuitenkin selviäväni itsevulkanisoivan kanssa projektista aivan ok.

normaali - 22:27, 8.10.2014 »
inforest - 13:17, 4.10.2014 »
normaali - 12:41, 8.9.2014 » Laitoin tällasen mallin lamppua 2kpl [New Generation XM-L2 X2 Cree LED Bike Bicycle MTB Light Headlamp Cycling 5000LM](http://www.ebay.co.uk/itm/161362759435?_trksid=p2059210.m2749.l2649&var=460385684247&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT) En ole vasta kuin keittiössä päässyt testaamaan, mutta lamppu on tukeva, valomoodeja on lähi, kauko, lähi+kauko ja epilepsia. Valot menee pois pitämällä moodinappia hetki pohjassa (paras). Akut on pysyvästi kääritty kumiin. Kerron käyttökokemuksista kun niitä on enemmän, mutta ainakin lähivalo on mukavan leveäkeilainen. </blockquote Onks hyvä? Ookko pitäny hatussa vai tangossa? nim. Kursori BIN-nappulalla.
Hyvä oli. Kannattaa painaa vasenta nappia.
Tilasin tuon ja kaksi maastolenkkiä takana. Hyvä yleisvalo tankoon ja kypärässä käytän tehokkaampaa pistemäisempää valoa näkemään sinne minne katson. Kaveri tämän samaisen lampun ja tuntui tyytyväiseltä. Jos sattuu kestämään käyttöäkin mistä ei vielä ole tietoa niin erittäin hyvä ostos. Aika näyttää. Kiitos vinkistä Normaali!