Fiksu Karhu (ent. SS)

Täysin samanlainen ku mun tuo huudossa oleva, pienempi runko vaan. Mulla on 58cm.
Ja ei oo tämä myynnissä. :slight_smile:

Hyvä Lanssi!

onkohan tuo runko kovin painava? Siinä lienee kierrepakka eli sinkulointi tehdään kiertämällä bmx ratas rataspakan tilalle?

a_makin - 21:58, 24.2.2011 » Siinä lienee kierrepakka eli sinkulointi tehdään kiertämällä bmx ratas rataspakan tilalle?
Jos ketjun suoruudella on väliä, niin ei. Rattaat poistetaan vapaaratasrungolta ja takarattaan oikea paikka haetaan prikoilla tai tehdään oikean mittaiset holkit. Holkki/ratas/holkki-paketti lukitaan paikalleen vaikka brittikeskiön lukkorenkaalla. Näin Shimanon tapauksessa.

Ja on niitä keinoja muitakin, noin olen ite toiminut.

Laku, etkö sä kuvannut tuossa juuri kasettinavan sinkuloinnin? Kierrepakka on sit toinen tapaus. Vai oonko nyt ihan pihalla…

a_makin - 23:06, 24.2.2011 » Laku, etkö sä kuvannut tuossa juuri kasettinavan sinkuloinnin? Kierrepakka on sit toinen tapaus. Vai oonko nyt ihan pihalla...
Oot.

Shimanon kierteellisessä- ja kasettivapaaratasrungossa on samanlainen poorti ja niistä lähtee rattaat samallalailla irti ja niihin sopii samat sinkularattaat. Erona on kiinnitysmutteri/-ruuvi, joka kierteellisessä on pienin ratas, jonka siis voi korvata kivasti brittikeskiön lukkorenkaala, kasettimallissa on ruuvimallinen kiinnityskappale, minkä voi käyttää semmosenaan.

Kierteellinen Megarange-vapaaratasrunko on erilainen kuin nuo, se on navan puolelta paksumpi, mutta sen voi sinkuloida samalla lailla, prikkoja/holkkia menee vähemmän. Sitten Shimanolta löytyy jotain vanhempaakin samantapasta ohut/paksu-mallia.

Kasettimalli on kätevämpi, sen voi käyttää sellasenaan kiinteevälitteiseen. Kierremalli käy vapaarattaalliseen sinkulaan.

Toki kierrepakallisen pyörän voi sinkuloida myös pyöräyttämällä pakan irti ja pyöräyttämällä BMX-vapaarattaan tilalle. Silloin ketjulinjan suoristamiseksi pitää vaan myös avata navan laakerit ja siirtää akselilla olevia prikkoja vedon puolelta toiselle puolelle, ja tämän jälkeen vielä keskittää vanne uudestaan rihtaamalla. Tämä varsinkin isossa osassa vanhoja kierrepakkoja joilta ei helposti saa rattaita yksi kerrallaan irti irrottamatta koko vapaaratasta.

Näin on. Eikä sekään ole kovin vakavaa, vaikka ketjulinja vähän heittäis siitä ihan suorasta. Vrt.monivaihdepyörät.

a_makin - 21:58, 24.2.2011 » Siinä lienee kierrepakka eli sinkulointi tehdään kiertämällä bmx ratas rataspakan tilalle?
Jos on kierteellinen napa niin sinkuloinnin voi tehdä mainitsemallasi tavalla. Kierrepakasta kuten myös kasettipakasta voi poistaa ylimääräiset rattaat ja tehdä vedosta yksivaihteisen.

Jos valinta on navan kierteeseen ruuvattava BMX ratas niin ketjulinjan säätäminen tapahtuu kuten tya mainitsi, jos taas poistetaan kasettipakasta rattaita tapahtuu ketjulinjan säätäminen holkki-ratas-holkki asetelmaa muuttamalla aivan kuten Laku mainitsi.

Sakaesta chopattu häränsarvi testissä.


Nyt siitä tuli Smurffi!

Sininen penkki hakusessa, PM jos löytyy.

Sinininen Concor Supercorsa ois omiaan tohon.
Muistaakseni joku sellaista kaupittelikin täällä lähiaikoina.

http://i10.aijaa.com/b/00712/8203870.jpg

Penkki ja tanko on hassussa kulmassa, kuva otettu ennen ajoa iPhonen huippukameralla. :slight_smile:

Vaihtunutta osaa:

Satula: Velo
Ketju: KMC Z410
Tanko: Chopattu teräsdroppi
Voimansiirto: Shimano Sora, noname 16t
Pedaalit: Shimano M520

Hieno Karhu! Itsellä on samanlainen työn alla. Aion tosin pitää pyörän vaihteellisenä, että siinä mielessä väärä foorumi.

Millainen keskiö tuossa sinun yksilössäsi on? Alunperinhän Karhussa on fauberi. Olisikohan Pyörätohtorin adapteri hyvä ratkaisu?

Tuossa oli ihan suoraan brittikierteet.

Ok, liekö uudempaa mallia sitten. Joku tiesi jossain vanhassa fillarifoorumin keskustelussa kertoa, että näitä olisi valmistettu vain parin vuoden ajan. Eipä noita kovin usein vastaan tulekaan.

tää on tullu bongattuu monta kertaa koulun pyörätelineestä! komee on.

Aijaa, missäpäin? Myin tän kesällä, kiva jos on vielä kunnossa. :slight_smile:

Helsingissä Lapuankadulla (Etu-Töölössä). Näytti olevan edelleen hyvä kuntoinen, taitaa olla sama kokoonpano kuin tossa vikassa kuvassa (ilman lukkiksia kai)!

Kiva kuulla, että on kuosissa. Lukkikset jäi joo mulle, flätit taisin ruuvata tilalle.