Ompelukerho

Olisiko jotenkin materiaaleja sandwichaamalla mahdollista rakentaa mahdollisimman litteät ja joustavat olkahihnat? Mitään jättikuormia ei olisi tarkoitusta kantaa.

Siis johonkin reppuun vai? Esim corduraa kankaana ja leveää kuminauhaa väliin, perhaps? Vetää hieman päälletikatessa, jotta saa sen haluamansa jouston…

e. Se kangas ei ole kovinkaan paksua/painavaa, mutta kestää vetoa ja hankausta

Reppuun juu, jossain ospreyn repuissa ainakin oon huomannut joustoa hihnoissa, niissä on vaahtomuovi keskellä ja päälle ommeltu joustavaa kangasta.

Cordura on semmosta venymätöntä niin pitäisi olla päällä esim. neopreeni- tai softshell kangasta ja sisälle vaikka osittain joustavaa hihnaa tai sitten vaan joustavalla langalla rypytysommeltua normihihnaa.

Jooo toki voi kattoa jotain mikä sit sisältäis pari prossaa elastaania! Myös eri sidoksissa eroja - toimikassidoksinen voi antaa pientä joustoa, palttinasidoksinen taas ei. Noissa joustavissa kankaissa se ominaisuus tuppaa vaan katoamaan jossain välissä, ja ns lurpsahtaa. Mutta vaikka jollain joustavalla tukikankaalla voi myös auttaa. Niih. Onhan noita vaihtoehtoja. Kyl sä keksit :slight_smile:

Onko kukaan täältä mitään tilannut https://merchantandmills.com/. Näyttäis olevan kaikenlaista kivaa tingentangelia.

1 Like

Mainitsenpa tässä, kun retkipyörätopiin postaamastani runkolaukusta tuli mieleen, että sen materiaaleja tuli tutun omistamasta Yrjönkadulla olevasta Materialsista, kangaskauppa ja korjausompelimo, joka mun kuorihousujakin muokkasi. Kivijalasta ja nettikaupasta kaikenlaista kunnollista villaa, öljykangasta ynnä muuta ja siellä myydään muuten noita ylläolevassa viestissä mainittuja asioitakin joitakin.

1 Like

^no mutta tämähän vaikuttaa mukavalta!
Öljykankainen runkolaukku ollut suunnitelmissa.

Mulla on öljykankaasta lastenlippis ja on ihan kiva sateella. Sellasille vois olla kysyntääkin

Kaveri teki repun tosta öljykankaasta. Todella sweettisen näköistä kampetta

Toivottavasti ootte muistanu ommella!

Kesällä ehti melko vähän, mutta näin syksyn mittaan on kiinnostanut vähän taas tikkailla juttuja. Viimeaikoina keskittynyt niinkin vaativiin kohteisiin kuin bönthöpussit. Tein yhden proton kulmikkaalla pohjalla, mutta jotenkin noiden pyöreiden muotojen harjoittelu kiinnostelee. Parin harjoittelukappaleen jälkeen tämäkin hoituu.

Kaverille tein tommosen pehmustetun cordurasta, että voi lykätä dronen siihen välillä. Kivasti pitää toi telttapatja muotonsa vuoren sisällä. Eniten oon ylpeä että keksin valita ompeleiden väriksi liukuman oranssista keltaiseen.

Oma tuli tehtyä dinokankaasta ja sinne pikkukiinnikkeet että saa vyölaukkuun yhdistettyä.

Ja näin on taas vähän enempi tilaa lantiolla.

Semmonen juttu vielä, että itsekin välillä harmittelen kuvien katoamista eikä aina jaksa selata tämänkään topikin jokaista sivua. Kaikki ei tietty ole somessa, mutta itse aloin nyt lätkiä instassa tuotoksiin tunnistetta #yvompelukerho ja olis tietty tosi mukava jos muutkin jaksaa niin pääsee tuijottelemaan käsitöitä kootusti!

Se on ”vuorin”, ei ”vuoren” :slight_smile:

Kyrlinen - 23:46, 26.10.2020 » Se on ”vuorin”, ei ”vuoren” :)
Lienen väärässä, mutta silti tuo "vuorin" kuulostaa väärältä. Esim. takissa on vuori ja vuoren ja pintakankaan välillä on vanu. Korvaa vuoren, vuorin sanalla, niin ei oo ainakaan miun puhumaa versiota suomen kielestä. Tosin nykyaikaisessa kielessä on muitakin tälläisiä vastaavuuksia. Kieli on kehittynyt ja meitsi on tippunut kelkasta.

Oli miten oli niin.

Kyrlinen - 23:46, 26.10.2020 » Se on ”vuorin”, ei ”vuoren” :)
Molemmat ovat oikein. Lähde: https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/#/vuori

Toivottavasti ootte ehtineet taas ommella!

Itsellä meni tähän hetki, kun piti salaa ommella synttärisankarille spacerstackin piilotin. Vähän on ILEä, Swiftiä ja Surlyä, mutta suurimmalta osin tässä itse piirreltiin suunnittelukuvat ja mentiin sen mukaan. Juhlapäivää ennen ei kauheasti ehtinyt testailla toimivuutta, mutta näin parin käyttöpäivän palautteen mukaan aivan kelpo kampe. Sisusta voisi vielä pikkasen tiukentaa, mutta katsotaan nyt, rakenne siellä jäikin sellaiseksi että voi korjata tarvettaessa helposti.

Eteen laitoin magneetteja tolleen kiinnittämään myös huomion.


U-lukko on sen verran painava ja laukku on kookas, jolloin isoimmissa töyssyissä se pääsee liikkumaan ja napsuu stemmin faceplateen ikävästi. Tankokiinnikkeille on paikkansa, muttei vielä ehtinyt askarrella. Menee kuitenkin tarvittaessa ilmankin näemmä.

Tiesin synttärisankarin arvostavan kaikenlaisia taskuja, joten sellaisia sai. Edessä on ihan tommoset perustaskut, jotka kivasti litistyy ja avoimena on 5 cm syviä. Aivan sopivan kokoiset mielestäni tuollaisiksi.

Läppä oli oma hommansa. Litteä muovitettu ja vähän pulleampi verkkotasku, joiden alla näkyykin vähän piilossa yks vetskari. Sitä en lähtenyt yli-insinööreilemään, vaan kyseessä on ihan irrallinen pussukka.

https://i.imgur.com/7Za7Kq1.jpg

Eiköhän tuohon kampetta mahdu. Mitat noin 30 x 25 x 25 cm suljettuna, avoinna reunat noin 45 cm joten tapani mukaan ylitäyttöhommat huomioitu.
https://i.imgur.com/RNyas16h.jpg

Yksi magneettisolki pitää sitten vielä sisäpussin kiinni. Sisällä tosiaan vain yksi iso säilytystila.
https://i.imgur.com/t4UlNckh.jpg

Semmonen siitä tuli ja lahja otettiin hyvillä mielin vastaan.
https://imgur.com/o9ryuOth.jpg

Pitää tossa myöhemmin vielä somettaakin nämä. Muistutan edelleen tunnisteesta #yvompelukerho, saa mielellään liittää vanhoihinkin ompeluksiin.

2 Likes

Mistä tollasen pätsin saa? Tv mäykkyjäbä

Omani ostin käydessäni Blue Lugilla, näemmä tämmösen Mokuyobin tuotteita.

Kiireessä unohtui tärkeimmät, elikkäs kiitokset materiaalipulaa paikanneille happo-orgioille ja Franktonille.

Hieno on! Kuinkas tämä kiinnittyy tarakkaan, magneetilla myös?

1 Like

Kiitti! Kiinnitystä en lähtenyt sen kummemmin modailemaan, totesin aikanaan ILEn ratkaisun ihan toimivaksi. Eli kaksi remmiä tuolla alla, magneettia vaan soljissa. En tehnyt sitä pelago/restrap-kiinnitystä, koska sain itse isossa laukussani jo kerran rikottua ne fidlockin naaras-snap-kappaleet, joten luotto ei riitä. Remmit best, niissä vielä vähän ekstraa että tarvittaessa jonkun pienehkön kappaleen saa laitettua tartsin ja laukun väliinkin.

Saisiko noista kiinnitysremmeistä kuvaa? Tai muuten esimerkkikuvia miten vastaavan laukun kiinnitysremmit olisi hyvä toteuttaa.