Eddy Merckx Corsa Extra

vielä on kesää jäljellä…

On kyllä sen verran häiriintynyttä kamaa että en tiedä saanko tänä yönä nukuttua.

http://cgi.ebay.co.uk/Eddy-Merckx-Corsa-Extra-Campagnolo-C-Record-Delta-/120618495991

Alan olla siis todella pahasti myöhässä hankkiakseni enää itselleni tuollaisen kaunottaren.

3000+ euroa on jo oikeasti aika iso määrä rahaa. Tuossa Merckxissä kai pätee se vanha totuus, että jos on reilusti rahaa, niin tuo ei ole kallis, mutta jos sitä rahaa ei ole, niin onhan se silloin kallis. Tuo pyörä on myynnissä Luxemburgissa, siellä taloudellinen todellisuus on jotain aivan muuta kuin Suomalaisessa pikkukaupungissa. - Onneksi olen myös tajunnut, että voin itse ajaa vain paksu seinämäisistä (=halvoista) putkista tehdyllä pyörällä. Turha on siis edes senkään puolesta haikailla moisen kevyen Merckxin perään. (nuo ovat siis luokassa noin 9 kiloa, ja se on vanhalle teräsrunkoiselle vähän. Runko 2050 grammaa ja haarukka ehkä noin 700 grammaa.)

Onhan tuo kyllä tosiaan aivan aikuisten oikeasti nätti pyörä. Värit ovat niin rumat alkuun silmälle, että myöhemmin niihin aivan ihastuu. Sama koskee Stuttgart/PK-banken väritystä. (korjasin aiemman postaukseni linkin michele francesconin uusille cykelteknik sivuille)

Nuoremmille rakentelijoille neuvoksi se, että kannattaa tosiaan aina katsoa ensin, mistä pyörästä ne vaihteet repäisee irti ja hukkaa ne osat maailman turuille. Voi alkaa myöhemmin muuten harmittamaan. Vieläkin voi tutun kummin kaiman vaarin liiteristä löytyä jotain vastaavaa, ja onhan se satuttavaa, jos sellainen paremman tason hyväkuntoinen kilpuri päätyy raiskatuksi vain siksi, ettei käpälöijä ole edes tajunnut, mihin on kajoamassa.

ChainThug: Mitä sille säikeen ensimmäiselle pyörälle kuuluu ? Onko se aktiivisessa ajossa ? Miten vertaat sitä omistamiisi mahdollisesti uudempiin pyöriin ? (siis ajo-ominaisuuksiltaan ?)

Tuure

-.-

tle88 - 13:02, 19.9.2010 »

ChainThug: Mitä sille säikeen ensimmäiselle pyörälle kuuluu ? Onko se aktiivisessa ajossa ? Miten vertaat sitä omistamiisi mahdollisesti uudempiin pyöriin ? (siis ajo-ominaisuuksiltaan ?)

Aktiivisessa ajossa Telekom-Merckx ei ole, arkiajot ja oikeat lenkit teen mieluummin sitä käyttöä varten hankituilla pyörillä, ja vanhempaakin kalustoa on tallissa sen verran että yhdellä pyörällä ei ehdi ajella kuin muutaman retrofiilistelylenkin kesässä. Ajo-ominaisuuksiltaan se on aika juna, todella vakaa mutta ei kauhean kiriherkkä. Johtuu varmaan aika pitkälti kiekoista ja rengastuksesta joissa pyörivää massa on aika paljon.
ChainThug - 11:03, 15.7.2010 » http://goodthingsinternational.com/parts/conmerckxion.jpg en osannu päättää onko bull horni vai riseri vai droppi tango paras niin laitoin tämmösen: http://lh3.ggpht.com/_IdkhZX8vhkA/TD2rDZncjjI/AAAAAAAAGmQ/X9ZgaYdexqE/mercxkz4.jpg etukiekko: Shamal takakiekko: Biltema satula: velo tolppa: Kalloy Uno (uno on italialainen merkki ja tarkkoittaa ykköstä eli kai se on ihan hyvä) ehjain laakeri: Campignoli Regord Kammet: Gampaqnolo C-record Ohjaus tango: 3TTT Polkimet: DMR Keskiö: Gamagoolo Ouryn tupit taka ratas: Dura Ace
http://www.yehudamoon.com/images/strips/2011-06-23.gif

lol

Vahva (vaikkakin wanha) topsu :smiley:

Pakko kysyä vieläkö sulla on tää? (ei siis krebamalli vaan se etusivun ajokki). Ja mitä Merckxille kuuluu? Myös strategiset mitat kiinnostais, kuvassa näyttää ainaki todella kompaktilta.

P.S. Ja ei, en ole ostomielellä liikenteessä, kunhan vaan kiinnostaa.

Tää on kyl oikeesti aika EBIN topikki.:DD
-Ale99

noemi - 20:47, 27.12.2012 » Vahva (vaikkakin wanha) topsu :D Pakko kysyä vieläkö sulla on tää? (ei siis krebamalli vaan se etusivun ajokki). Ja mitä Merckxille kuuluu? Myös strategiset mitat kiinnostais, kuvassa näyttää ainaki todella kompaktilta. P.S. Ja ei, en ole ostomielellä liikenteessä, kunhan vaan kiinnostaa.
Hyvaa kuuluu, on aloituskuvan mukaisessa kokoonpanossa, takavaihtaja on vain vaihtunut vahemman naarmuiseen. Koko on about 530 (vaaka c-to-c), pystyyn 525 c-to-c. Stemi taitaa olla 105.

← Oi, hauska kuulla <3

Jostain sysipimeästä syystä arvostan ettet ole luopunu hienoista deltajarruista, vaikka varmaan välillä ois tehny mieli :wink:

P.S. Kiitän mittatiedoista!

SEE WHAT DID

mikä tän tilalle nyt sit tuli/tulee/miksei tule

Maybe jotain makkaratehtaanoranssia 70-luvun alusta.
Tai en tiä.

shieee hsieee shiee shie shie

ChainThug - 19:29, 26.3.2014 » Maybe jotain makkaratehtaanoranssia 70-luvun alusta. Tai en tiä.
Seeckin makkaratehtaan?
ununu - 19:29, 26.3.2014 » SEE WHAT DID mikä tän tilalle nyt sit tuli/tulee/miksei tule
ChainThug - 19:29, 26.3.2014 » Maybe jotain makkaratehtaanoranssia 70-luvun alusta. Tai en tiä.
Smurf - 20:49, 26.3.2014 » Seeckin makkaratehtaan?
Aijai... Konga kävi kylässä ja toi taidokkaasti entisöityjä tuliaisia. Jatkot ehkä joskus jossain – toivottavasti ensi vuoden sankariajoissa – mutta on tää semmoinen ikuisuusprojekti ollut että en uskalla luvata mitään.

Ei oo Eppu Seeckx, mutta vähän sinnepäin.

hyi vittuku on rumasti teipattu terässiipi alotuskuvassa

Jatkoja odotellessa. Tervetuloa ensi vuonna.

Rosa punani never forget

Tän uudelleen lukemisesta vaan aina tulee niiin hyvälle tuulelle, ihan huippua!! :smiley: