Ajotietokoneet ja nopeusmittarit

Uus Wahoo Roam
Bolt toimii riittävän hyvin omiin tarpeisiin mut aivan kiinnostava jos päivitystarve yllättää

Lopultakin oma Bolt.

Talteen nörttilangasta tännekin: hyviä linkkejä huomioihin Wahoon sisäisestä, salamyhkäisestä Androidista ja xml-datojen nokkelasta muljauttelusta

Verkkokaupasta Garminin Edge25 50e. Pidän aika kovana diilinä. halvemmalla ei varmaan mistään gps konetta löydy. Ihan vinkkinä ajattelin heittää!

Lasteni äiti, haluaa hommata minulle Iwatch 5, koska siinä on gamlalle skubelle sopiva kaatumisen tunnistin ja soitto 112…
Onhan siinä näköjään vaikka ja mitä toimintoja, mitkä olisi pyöräilyä tukevia?
Tuo kaatumisen tunnistin löytyy varmaan muistakin vehkeistä tänä päivänä, suosittele jotain muuta laitetta, taidan olla vähän vihainen siipalle vielä, hyvää kait tarkoittaa, on kuulemma huolissaan kun yksin nyt metsässä ajelen.

Hankin käytetyn etrexin maanmittauslaitoksen? maastokartoilla navigointia helpottamaan. Mikä reitittävä kartta tähän kannattaa ladata jos ajelee lähinnä päällystettyjä teitä pitkin Suomessa?

E: löytyi reitittävä open street map ja asentuikin laitteelle basemapillä.

en tiedä täyttäkö tarpeita mutta kiintoisan yksinkertaistetun näköinen noin muuten

Laitoin tulemaan, pääsee jo loppuviikosta insinööripyöräilemään. Ärsytti kun puhelimella bugaili se Strava-softa ja GPS-jälki oli aina yhtä syheröä, ja toki ois kiva nähdä nopeus ja sykedataa jne. kaikilla pyörillä ajaessa. Ei jaksa mitään parinkympin mittareita ostella joka pyörään.

Ei löydy mistään muualta Euroopasta näin halvalla atm - en tiedä onko vahinko, sillä tätä pakettia ei löydy Verkkiksen omien nettisivujen tuotepuusta tai hausta ollenkaan, vaan pelkästään googlettamalla. Toimitusvahvistus tuli just, niin kaipa tää on sit jokseenkin legit kuitenkin.

Ei löydy netistä joo.
Signaturen ukko myi halvemalla kun ostin itse. Ei paljoa toki, eli hyvät kaupat teit silti.
Hyvä mittari kaikkineen.
Pelkän mittarin suositushintaa laskettiin muuten samalla kun julkaisivat tuosta sen uuden mustan värin.

Jos wahoo tekisi edullisemman tai boltin hintaisen edge explorer tyyppisen laitteen jossa on nipistetty insinöörihommista mutta panostettu navigointiin (uudelleen reititys ja vaihtoehtoiset kartat) sekä käyttäjän vaihdettavissa oleva akku niin ostaisin melkein heti.

En kyllä suosittele käyttämään noita gepsejä navigointiin, tai ehkä on jäänyt paskan maku suuhun kolmesta sukupolvesta garminin edgejä.

Akun voi vaihtaa ihan samalla tavalla kuin kännykässä eli plektrat ja hiustenkuivaajat kauniiseen käteen ja opettelemaan, tosin noihin uusiin garmineihin saa erillisen akun joka on kai ihan jees.

Itel vast eka ajotietokone käytössä, toi Garmin Edge 130, mut se on kyl must ollu tosi hyvä GPS navigointiin vaik onkin niistä Garmineista halvin malli. Eniten ärsyttää lyhyt pieni akku, mut sitä voi ladata ajaessakin varavirtalähteestä jos haluaa. Toki on voi olla vaikeeta navigoida sillon kun sitä lataa repussa tai taskus. En tiedä nyt oikeastaan mitä ees tekisin pitemmillä matkoilla ilman ton navigointi ominaisuutta.

roenski - 21:55, 29.4.2020 » Jos wahoo tekisi edullisemman tai boltin hintaisen edge explorer tyyppisen laitteen jossa on nipistetty insinöörihommista mutta panostettu navigointiin (uudelleen reititys ja vaihtoehtoiset kartat) sekä käyttäjän vaihdettavissa oleva akku niin ostaisin melkein heti.
Juuri sen takia tykkään itse wahoosta kun se ei ole sellainen perinteinen "insinööriajattelun" tuotos vaan tosi yksinkertainen laite käyttää. Ei sillä, joku kivemmannäkönen kartta kelpaisi kyllä itsellekin, mutta toisaalta varsinkin maantiehommissa tuommonen yksinkertanen karttalookki toimii kyllä.
Tahmatassu - 11:24, 9.5.2020 » Edge 530:lle vahva suositus, softa on ihan eri tasoa kuin edellisten 520/820 mallien buginen ja hidas käyttöliittymä. Eihän noilla pyörien gps-laitteilla mitään karttoja selaa mutta a-b navigointi toimii ihan hyvin.
löysin yöpöydän laatikosta käyttämättömän edge 520 plussan paketistaan ja mietin et alkaisko käyttää sitä vai luukutukseen ja jotain muuta tilalle

en haluis kosketusnäyttöö välttämättä, mut ominaisuudet mitä kaipailen: navigointi suoraan laitteeseen annettuun pisteeseen/osoitteeseen, puhelimella tehtyjen reittien helppo siirtäminen lennossa laitteeseen ja ylipäätään hyvä käyttöliittymä ja mielellää puhelimesta editoitavat asetukset, kunno hyvä värikartta ja tälle riittävä akku

eli joku navigointilaite pääasiassa valmiiks piirretyille reiteille. perusdadan lisäksi kaikki suoritedataominaisuudet siis täysin turhia

Mitenkäs saan muutettua reitin kielen? Se on jotenkin siitä tiedostosta kiinni… teen reitit Ride with gps ja koneella jossa on suomenkielinen käyttis. Laitteet on englanninkielisillä asetuksilla. Kun lähden sitten ajamaan niin reittiohjeet tulee suomeksi, mikä ei ole toivottua vaan haluan ne englanniksi koska lähettelen niitä tiedostoja myös esim asiakkaille ja ne siis tulee suomeksi myös heidän laitteillaan.

Apua

ununu - 11:29, 9.5.2020 »
Tahmatassu - 11:24, 9.5.2020 » Edge 530:lle vahva suositus, softa on ihan eri tasoa kuin edellisten 520/820 mallien buginen ja hidas käyttöliittymä. Eihän noilla pyörien gps-laitteilla mitään karttoja selaa mutta a-b navigointi toimii ihan hyvin.
löysin yöpöydän laatikosta käyttämättömän edge 520 plussan paketistaan ja mietin et alkaisko käyttää sitä vai luukutukseen ja jotain muuta tilalle en haluis kosketusnäyttöö välttämättä, mut ominaisuudet mitä kaipailen: navigointi suoraan laitteeseen annettuun pisteeseen/osoitteeseen, puhelimella tehtyjen reittien helppo siirtäminen lennossa laitteeseen ja ylipäätään hyvä käyttöliittymä ja mielellää puhelimesta editoitavat asetukset, kunno hyvä värikartta ja tälle riittävä akku eli joku navigointilaite pääasiassa valmiiks piirretyille reiteille. perusdadan lisäksi kaikki suoritedataominaisuudet siis täysin turhia
Edge Explore? Mietin itse tätä. eTrex 20 auttaa navigoinnissa hyvin mutta tulee kerättyä kilometrit yleensä talteen ja eTrexillä se ei onnistu ainakaan kovin helposti.

E: näköjään jäljen saa kaivettua etrexistä .gpx-tiedostona ja ladattua Stravaan. Riittää mulle.

Ostin hammerhead karoon jostain alesta reilulla parilla sadalla. Mitä videoita kattelin, niin käyttöjärjestelmä ja näyttö ihan eri tasolla kaikkien muiden kanssa. On myös aika möhkö, mutta ei ole haitannu. Maastossa ei ole ollut mukana, niin en osaa siitä sanoa.

On näköjään sold out, mutta uus on tulossa, ja se taitaa olla vähän pienempi.

Mistään muusta laitteesta ei ole kokemusta.

hemmetin hemmetti - 19:41, 9.5.2020 » Mitenkäs saan muutettua reitin kielen? Se on jotenkin siitä tiedostosta kiinni.. teen reitit Ride with gps ja koneella jossa on suomenkielinen käyttis. Laitteet on englanninkielisillä asetuksilla. Kun lähden sitten ajamaan niin reittiohjeet tulee suomeksi, mikä ei ole toivottua vaan haluan ne englanniksi koska lähettelen niitä tiedostoja myös esim asiakkaille ja ne siis tulee suomeksi myös heidän laitteillaan. Apua
En itse keksinyt tähän muuta ratkaisua kuin käyttöjärjestelmän kielen vaihtaminen. RWGPS säätää kielen sen mukaan. Aivan kauheaa, toivottavasti olisi joku toinen mahdollisuus...

Kattoisin sitä tiedostoa tekstieditorilla ja jos siellä löytyy teksti lang=“fi” tms ni siihen kun vaihtaa “en” ni johan toimii. Mut jos ne ajo-ohjeet on kirjoitettu auki suomeksi, ni sitte SOOL.

Tai ehkä selaimen asetuksista voi säätää jotain kielipreferenssejä kans.

Tästäkö olis mahdollisesti kyse?

happo-orgiat - 9:21, 10.5.2020 » https://ridewithgps.com/help/trace-tool

Tästäkö olis mahdollisesti kyse?

Tämä varmaan siinä on pohjalla eli kokeillaan jos selaimen kieli muuttaa koko homman. Luulen kyllä että selain on jo englanniksi mutta katotaan! hyvin bongattu