26" Täysjouskarista fiksi/sinkula

Hep!

Kesätyöpaikkana toimiva Tornion terästehdas tuotti tällä kertaa hauskan yllätyksen, kun polkupyörien hautausmaalta (ts. sulatukseen menevästä fillariläjästä) löytyi täysjousitettu 21-vaihteinen maasturi.

Vekottimen joka ikinen laakeri sisälsi ns. asennusvaraa sen verran reippaasti, että pääsivät eläkepäiville sulatusromun sekaan. Jousitus kuitenkin kantaa ja vaimentaa itseni painoisen ihmisen alla. Hirveähän tuo on, mutta rupesi jokseenkin naurattamaan ajatus tällaisesta fiksistä. Nolla euroa rumasta rungosta on mielestäni hyvä sijoitus.

Tällaiseen pitäisi sitten katsella osia. Etukiekko, kammet ja muut on helppo kaivaa, mutta entäs takakiekko ja BB?

Yksi ehdotus takakiekoksi oli laittaa levyjarrullinen etukiekko ja vaihtaa jarrulevyn tilalle ratas. Hassu idea, mutta miten V-jarrut toimivat levyjarruvanteiden kanssa? Onko kehän profiili erilainen, kun ei tarvitse sitä V:n kitkapintaa olla? Mielellään laittaisin jarrut, jos vaikka sinkulaan päätyy.

Ketjutushan tässä muodostuisi simppeliksi, kun ketjulinjan pituus ei vaihdu jouston myötä. Dropoutti on mallia huono, mutta terästehtaalta yllättäen löytyy vehkeet joilla muokata se uuteen uskoon. Muutenkin kaikenlainen työstö onnistuu helposti, saa ehdottaa.

BB:n laakerit ovat aika soosia. Vanha BB oli ruostunut paikalleen, se vaati hieman voimaa ottaa irti. Ainakin Charlie the bike monger kauppaa “YST Threadless Bottom Bracket” -vekotinta, jossa BB:n lohkot pultatataan toisiinsa kiinni fillarin rungon sijaan. Onkohan näitä muuallakin myynnissä?

Osat voivat olla ihan järkeviäkin, eivät ne tuohon romuun ikuisesti ole jäämässä. Olkoon nyt vain väliaikainen sijoituspaikka parempaa runkoa odotellessa. Josko tästä saisi sellaisen vermeen, jolla voi pikkutunneilla “oikaista ojan kautta”.

t: yksivaihde.net-newbie matoli

Mä en kyllä tuohon panostaisi minuuttiakaan työtä enkä ainuttakaan osaa. Jos nyt on jotain ihan pakko tuosta kyhätä niin suosittelen sinkulaa.

Biltema/huonekaluliike tasoa toi runko, ei varmaan hyövää kovin montaa euroa moiseen sijottaa. Toimiva ss-täpäri vois olla vaikka Kona Bass tai Commencalin Absolut.

Ja itse oikaisisin ojan kautta ennemmin vaikka maantienyökillä kun tollasella.

Komppaan aiempia.

Mietin miten ihmeessä tuo runko pisti silmään niin kovasti, sitten muistin: joitakin vuosia sitten entisen duunipaikan työkaveri hassahti johonkin pyramidi/verkostomarkkinointihässäkkään, taisi olla Move Store tai jotain. Kehui kovasti maksaneensa 1000 euroa jostain aloituspaketista, johon kuului sisäänpääsyn lisäksi jotain markkinointikirjoja ja -kursseja, ja sitten “ainakin 900 euron täysjoustomaastopyörä! kelaa hei!”. Sitten hän näytti mulle kuvan juurikin tuollaisesta Sprintistä ja kehui miten helkkarin hyvän diilin oli tehnyt. Teki pahaa, mutta omatpahan olivat rahansa.

Lämpimiä ajatuksia matolille, mutta pelkään että sulta häviää sekä pyöräily- että rakenteluhalut tuon kanssa leikkiessä :slight_smile:

Mulla on kyllä nämä sama ajatukset käynyt päässä tämän fillarin kanssa, mutta ns. “tarttis tehdä jotakin”.

Tämä kaupunki on niin julmetun tylsä paikka, että jotain väsättävää tarttis saada. Kun kaupasta ostaa osat fillariin, siinä on se huono puoli että se vekotin on kasassa ja ajoa vailla yhdessä illassa. Täällä olisi koneet ja laitteet tehdä vaikka kiekot itse raakamateriaaleista.

Ajankuluahan mie tästä olen hakemassa. Fujin Track Classic -fiksi on työkulkimena aivan loistava, mutta kun sen kanssa loppuu tekeminen. Ehjien osien päivittäminen on materian tuhlaamista.

Kaipa tässä on hieman takana se pohjoisen asukin nuukuuskin, mutta ennenkaikkea tuo tekemisen puute. Moottorivetoisten kaksipyörien kanssa ikäni pelanneena tiedän, että viihdyn useimmiten paremmin tallin hämärässä kuin satulassa.

Ts. mielipiteet aihiosta ovat itsellänikin samat. Enemmän minä olen tässä osien kuin mielipiteiden perässä :slight_smile:

Niin ja tuo Commencalin vekotin on kyllä söpö. Voi veljet. <3

spit - 9:51, 3.6.2010 » [i]"ainakin 900 euron täysjoustomaastopyörä! kelaa hei!"[/i]
Olen tässä parina viikonloppuna ihmetellyt mersun mainosta hesarin etusivulla, tai jollain isolla sivulla nyt kuitenkin. A-sarjan mesen ostaja saisi [i]"ainakin 2500 euron hybridin"[/i] kaupan päälle... Hiukan kiinnostaisi nähdä speksit, mikä siitä tekee niin arvokkaan kulkupelin.

Anna mennä vaan, tuohon luulis ihan jonkun normin kasettikeskiön napsahtavan kauniisti paikoilleen. Pidennä droppia vähän, niin saat ketjulle säätövaraa, ettei tartte taikavälitystä etsiä, ja sit vielä half-linkillä lisää säätövaraa.

Väsää tallbike jos on tylsää…

sulamaan vaan, en laittas markkaakaan kiinni tohon huonekaluputkeen.

masako99 - 14:04, 3.6.2010 » sulamaan vaan, en laittas markkaakaan kiinni tohon huonekaluputkeen.
Niin, tämä threadihan ei ole mikään "mitä mieltä olet tästä sulatusromusta löytyneestä romusta", vaan "mitä palikoita tähän voisi laittaa".

Mä voin ihan hyvin laittaa tähän euroja. Jotkut käyttää massiaan röökin ostamiseen! Tän projektin palikoita voi sitten myöhemmin käyttää jossain muualla, vaikka trialpyörää tehdessä. Tai jotain läskirenkaista kruiseria.

Toi Georgin tallbike-idea ois kyl ihan jees. Siellä sulatusromun seassa oli useita fillareita, joiden runkogeometriat on lähellä toisiaan. Oli kaikennäköistä mummofillarista kolmiorunkoisen kautta rahtipyöriin.

Loistava idea!
Pidän juuri näistä mielettömistä projekteista.
Tuohon käy varmasti mikä tahansa brittikeskiö ja jos muutat dropit vielä niin siinä se on. Levyjarruvanteissa on usein vannejarrullekin koneistettu reuna joten sekään ei ole ongelma. Sinkulan jos rakentaa niin silloin käy ihan tavalliset “vaihteellisen vanteet”. Fiksi taas vaatii juuri sen kiinteän takanavan mutta tämänhän tiesit jo.

Mitenköhän tuon ajettavuus fiksinä kun perä joustaa…?

Anna palaa vaan ja laita sitten lisää infoa.

Edit: niin juu, kannattaa muistaa että jos droppeja muuttaa, eivät takajarrun länget ehkä enää ota vanteeseen kiinni.
Ja muista laittaa kypärä ainakin koeajon ajaksi! =D

Nii! Tämähän on mainio juttu. Älä välitä bileidenpilaajien mielipiteistä, tästä tulee varmasti järjettömän “hieno”. Kunnon kuvareportaasia vaan projektin edistymisestä. Ja takajarrun länkien ulottuvuus on sivuseikka, koska fiksihän tästä tulee ja brakes are 4 fakes, right? Ja mä kyl näkisin tossa edessä aerospoken :smiley:

Levyjarrukehät on nimenomaan ilman mitään koneistettuja pintoja koska ne on tarkoitettu levyjarrujen kanssa käytettäviksi. Raha puhuu ja sen takia monissa halpismaastureissa saattaa olla jotkut levytnavat ja niiden kanssa jotain perus kehää mistä löytyy myös koneistettu pinta. Tarkkana kehien kanssa ettei käy hassusti.

Overdrive - 19:27, 3.6.2010 »
spit - 9:51, 3.6.2010 » [i]"ainakin 900 euron täysjoustomaastopyörä! kelaa hei!"[/i]
Olen tässä parina viikonloppuna ihmetellyt mersun mainosta hesarin etusivulla, tai jollain isolla sivulla nyt kuitenkin. A-sarjan mesen ostaja saisi [i]"ainakin 2500 euron hybridin"[/i] kaupan päälle... Hiukan kiinnostaisi nähdä speksit, mikä siitä tekee niin arvokkaan kulkupelin.
kona grand wagon 2499EUR kauppaveljiltä. tää hinta on ihmetyttänyt mua nyt pari päivää :D

odotan kuvareportaasia tästä projektista! tsemppiä :slight_smile:

Hep!

Olen tässä jo hetken naureskellut tuota aerospoke-ideaa, mutta taidan päätyä hieman halvempiin kiekkoihin, ovat sen verran hinnoissaan nuo aerot. Kaveri osti tämän samaisen tehtaan myyntipalstalta muutamalla eurolla itselleen valuvanteisen 26" fillarin. Jos se luopuisi niistä vanteistaan, laittaisin ne tähän, sen verran hirvittävät ovat. Materiaalista ei mitään havaintoa, kovin muovisilta näyttävät. Koitan ottaa kuvan ens viikolla kyseisistä.

Niistä vois jollakin sopivalla kikalla unohtaa vapaavaihteen, sillon ei tarvis miettiä jarrujakaan isommin. vallengrachin mietelausetta kompaten :slight_smile:

Mä voin mainostaa tätä ainakin viiden euron täysjoustomaastopyöränä.

Palataan asialle palkkapäivän (ja palkan) mentyä, eli ens viikon loppupuolella.

Kainuuta kohti, viikonloppuja!

Tossa joustoperästä saattaa moudostua ongelma fiksatessa sillä olettaen että pyörä/kammet ovat paikoillaan ja lähtee joustaa niin ketjun “loopin” alapuoli lähtee venyy ja yläpuolella taas jää löysää…

jos joku nyt tosta mitään tajus…

Edit:- vai pettiks logiikka jälleen kerran…?

ibu - 16:30, 4.6.2010 » Tossa joustoperästä saattaa moudostua ongelma fiksatessa sillä olettaen että pyörä/kammet ovat paikoillaan ja lähtee joustaa niin ketjun "loopin" alapuoli lähtee venyy ja yläpuolella taas jää löysää.. jos joku nyt tosta mitään tajus.. Edit:- vai pettiks logiikka jälleen kerran..?
Koska keskiön ja takanavan välinen etäisyys ei muutu niin ei pitäisi olla mitään hätää...

Tsemppiä minultakin projektiin. Laita kuvia ja juttua tänne heti kun ekat tyypit on otettu!

Ei vaan tuo nimenomaan liikuttaa kampia myös jos perä joustaa. Jos sekä edessä että takana olisi yhtä isot rattaat niin silloin ei olisi ongelmia. Siksi jäinkin miettimään miten se käyttäytyy ajossa. Todennäköisesti se potkii kampia eteenpäin, ei paljon mutta kuitenkin.

Mites toi nyt menee… normaali urt-takaswingi ei potki polkimille, koska ketjun kireys ei muutu. Homma toimii ainakin sinkulana, mutta mites kiinteänä…? Ajotuntumassa tulee olemaan ainakin jotain hyppykepin ja täysjäykän ominaisuuksia. Mutta mielenkiinnolla odotetaan lopputulosta :).

Mitä jos vaihtaisi jousen suoraksi putken palaksi tai jopa titaaniseksi swingiksi. Häviäis samantien tuo jousituksen “toimimis” ongelma.

Droppeja kyllä varmasti pystyy pidentämään, kun katsoo tuota materiaali määrää mikä sen ympärillä on.

Tekee vielä tuosta etujuosituksesta semikiinteän:
Aukasee koko paskan, ottaa jousen pois välistä. Etsii sopivan palan tiukkaa kumia, kondomia ei toimi sori, muokkaa sen sopivaksi. Eli noin 0,5milliä kapeempi kuin sisäputki ja poraa reiän keskelle, törkkää liukuputket takaisin ja ruuvit kiinni. Noissa on yleensä alapäässä sellainen sika pitkä pultti jolla ne aukee. Paitsi että tuossa on kyllä vielä hämärämpi kiinnitys…
Olisi varmasti enemmän iloa kuin tuosta hyppykepistä…

Liisää kuvia ja vielä kaipaa rällääkkää peliin tän kanssa!