mash

Lähes pakollinen upgreidaus jompaan kumpaan Cinelliin tuloillaan. Painosta viis

ei ole kauhean häävi tuo alter-temmi… mikäli kaulaputkeen kiristys toimii samalla tavoin kuin vanhojen altereiden kiristys → ei kiristy tarpeeksi.

Off-topic, tavallaan:

Sain viimein punnittua Principian ratarungon kokoa 56. Painaa laakerikuppien ja kiristimen kera 1 342 grammaa.

Tekisi mieli yrittää kunnon kärpässarjalaista, mutta budjetti ei riitä teemumaiseen lopputulokseen. Pulttaan siis Micheä ja muuta roskaa kiinni runkoon!

(Dedan tanko ja stemmi tosin yhteensä 378 grammaa: ylivoimaisesti omistamistani palasista keveimmät.)

Matalalaippaisista Michen navoista OpenPro/Revolution/Alunippelit -yhdistelmällä saa alle 1800g kiekot aikaiseksi (halvalla). Ja kiekoistahan se keventäminen kannattaa aloittaa, kun siellä se tuntuu. Satulatolpassa 50g suuntaan tai toiseen ei paljon menoon vaikuta.

edit. Principia on kyllä kevyt alurungoksi

Tällä hetkellä näyttää komponenttien suhteen tältä (palat siis jo olemassa lukuun ottamatta Mavicin kehiä, joiden paino on napattu firman saitilta):

Principian runko 1 342
Principian haarukka (lyhentämätön) 490

Dedan stemmi ja tanko 378

Michen kammet ja hammasratas 602
Michen keskiö 265
Michen tolppa 268
Michen etunapa 245
Michen takanapa ja lukkorengas 335

EAI:n takaratas 67

Mavicin Open Pro -kehät 870

Shimanon 105-etujarru 187
Shimanon M520-polkimet 376

San Marco Concor Light -satula 217

Yhteensä: 5 642

Jarrukahva ja -vaijeri sekä puolat, renkaat, sisäkumit ja ketju puuttuvat vielä. Ne tuovat varmaan puolisentoista kiloa lisää.

Smurf - 17:15, 15.6.2010 » ei ole kauhean häävi tuo alter-temmi.. mikäli kaulaputkeen kiristys toimii samalla tavoin kuin vanhojen altereiden kiristys -> ei kiristy tarpeeksi.
Mulla on ainakin pelittänyt ihan hyvin sekä alter että integralter. Uudempaan Integralteriin on jyystetty [tollanen kolo](http://farm4.static.flickr.com/3481/3982206003_311e30fe77.jpg) kaulaputken ympäri menevään osaan joka helpottaa kiristymistä. Voipi olla että ne laittaa tohon uuten alteriinkin semmosen. Tai sit ei.
ola - 5:13, 21.7.2010 » Mulla on ainakin pelittänyt ihan hyvin sekä alter että integralter. Uudempaan Integralteriin on jyystetty [tollanen kolo](http://farm4.static.flickr.com/3481/3982206003_311e30fe77.jpg) kaulaputken ympäri menevään osaan joka helpottaa kiristymistä. Voipi olla että ne laittaa tohon uuten alteriinkin semmosen. Tai sit ei.
Ja jos ei, niin asennustahnaa väliin :) Tacxin tökötti ainakin väittää toimivansa amuliiniosienkin välissä.

Tässä on päässyt pyörakuume iskemään ja tuo Cinelli Mash kinnostaa kovasti. Onko täällä muita joilla olisi kokemuksia tuosta rungosta? Kaikki huomiot ja kokemukset kiinnostavat ja saahan sitä ehdottaa myös eri vaihtoehtoja tuolle Mashille.

WaterBoy - 19:18, 14.1.2011 » ....saahan sitä ehdottaa myös eri vaihtoehtoja tuolle Mashille.
dodici special
mannine - 19:27, 14.1.2011 »
WaterBoy - 19:18, 14.1.2011 » ....saahan sitä ehdottaa myös eri vaihtoehtoja tuolle Mashille.
dodici special
Tämän minäkin [s]otan[/s] ottaisin ;)

Mulla on sellanen unelma kompliitti ‘‘kasattuna’’ tuosta Dodici Specialista. Ehkä vielä joskus!

Noniin tuo dodici special näyttä ihan pätevältä peliltä, täytynee tutkia tarkemmin.

Entäpä… drumroll Dodici Super!

Mikäs helevetin Dodici-topic tästä nyt tuli?
Long live the MASH!

Mash on hyvä runko. Sanokoot, mitä sanovat. Ylihintainen, ehkä, mutta niin on moni muukin asia. Itse ajoin tuolla lähinnä vain maantielenkkiä ja siihen hommaan se soveltui upeasti ja oli oikeasti nopeampi pyörä kuin samalla setupilla oleva Vigorelli. Viimeisinä aikoina mun käsissä tuo varustettiin risertangolla ja se ehti muutaman viikon olla kaupunkiajossakin ja hyvin toimi. Mulla oli pieni pohdinta käynnissä, että luovunko Mashista vai Vigorellista, mutta Mash lähti, koska Vigorelli on parempi RATApyörä ja erillistä lenkkifiksiä en taas enää tarvinnut. Kaupunkipyöräksi olisin tod.näk. jättänyt Mashin, mutta kun semmoinenkin oli jo.

varmistetaan OT ja korotetaan yhdellä

http://www.tenfour.pl/TenFourFixedBikes/the_torro_frame_geometry.html

on aika äreet kulmat

sano ei MASHille

Aika eksoottisia ratkaisuja. Eritoten naurattaa tuo large long koko. Toe overlap ratkaistaan tekemällä rungosta 3 senttiä pidempi. Jos tavallinen large sopii 180-190 -senttisille niin minkäs mittaisille tuo long sopii? Tän mittaisille :wink:

kyttyra - 11:03, 15.1.2011 » Aika eksoottisia ratkaisuja. Eritoten naurattaa tuo large long koko. Toe overlap ratkaistaan tekemällä rungosta 3 senttiä pidempi. Jos tavallinen large sopii 180-190 -senttisille niin minkäs mittaisille tuo long sopii? [Tän mittaisille ;)](http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ondrej_Sosenka.jpg)
Mä luulen, että se on suunnattu lähinnä niille, jotka laittaa siihen riserin ja palikkastemmin :)

Tuo puolalaisten runko on kyllä niin jäätävä setti että sitä en missään nimessä hankkisi mutta, XL kokoinen mash lähtisi tilaukseen kunhan sopiva määrä rahaa vaan löytyisi.

ot jatkuu…

Dodicista mielellään kuulis arvioita. Hienon näkönenhän se on mut jos ei edes geometrioita tai rungon matskuja julkasta sivulla (saa kun pyytää spostilla) ja mainonta lepää aika lailla super rad fixie meiningissä, niin kiinnostaisi kuulla onko se parempi ajaa ku esim Nelson tai Dolan.

Nyt kävi näin.

DHL toimitti kotiin tällaisen paketin:
http://dl.dropbox.com/u/903288/IMG_1165.JPG

Ja sieltä löytyi tämän näköistä tavaraa:
http://dl.dropbox.com/u/903288/IMG_1177_.jpg

Long live the MASH!