Kalkaduunat, tavarafillarit ja muut kuljetushässäkät

kamuleontti - 10:36, 25.5.2010 » Pedro, toi turvakaukaloviritys kiinnostaa. Itse oon lähinnä tsekkaillut [hollantilaisten rautalankatellinkiviritystä](http://www.hetzwartefietsenplan.nl/bakfietsnl-bakfietsnl-maxicosi-houder-p-400.html).
Joo mäki harkitsin tollasen systeemin tilaamista, mut voin sanoo et ei maksa vaivaa. Eli ostat kolme kpl kaapinovenkahvoja (voiks tää olla yhdyssana?) ja ruuvat niitä laatikkoon: yhden eteen keskelle, kaks taakse sivuille. Sitten turvavyötä tms esim Hertsigan teollisuus-Etolasta ja kaks kpl semmosta nipsautettavaa lukkoa, mitä on vaikkapa reppujen remmeissä. Sit vyö kahteen osaan, pitkään ja lyhyeen, lukot kiinni ja remmit kahvoihin - lyhyt eteen ja pitkä taakse. Sit vaan MaxiCosi kiinni. Meil on vielä vanhaa makuualustaa siel pohjalla pehmentämässä kolinaa. Ja tää on myös helppo & nopee irrottaa ja kiinnittää takas ja mahtuu viel muutakin kamaa messiin. Ei pitäis hirveesti heiluu ja penska makaa siel siis pää menosuuntaan, ihan niinku autossakin. Sit vaan TÄYSII!

…no ei, iisisti ajelet, siel on maailman arvokkain lasti kyydissä.

MrHat - 11:01, 25.5.2010 »
marlon - 10:22, 25.5.2010 » Eka tavarafillareiden kokoontumisajo on siis totta. Kaksi gargoa ja kolme jannua.
Äläs ny. Minusta siellä oli kolme käyttäjää ja yksi kiinnostunut täyden lipun lunastanut katsoja. Sun osallistuja-arvio oli yli 30% alakanttiin. ...tai, no, sanotaan 20% kun se yksi käyttäjä oli niin pieni.
sori unohduksesta, se pikkuinenhan oli homman 100% hyötyjä

DIY:a

En kerinnyt vielä lukea, mutta ihan veikeältä näytti.

Marlon, bambua kannattaa piruuttaan kysyä Gardeniasta, se on niin tuhottoman nopeeta kasvamaan että joutuvat kuulemma suht usein pätkimään niitä siellä kupolissaan kasvavia yksilöitä, tiiä sit mihin pätkät joutuvat.

Ja kuormapyörän omatoimisesta rakentamisesta haaveilevien kannattaa napata mua hihasta. Saattaa olla, että voin jeesata rakentamisessa.

ritari_s - 18:29, 26.5.2010 » Marlon, bambua kannattaa piruuttaan kysyä Gardeniasta, se on niin tuhottoman nopeeta kasvamaan että joutuvat kuulemma suht usein pätkimään niitä siellä kupolissaan kasvavia yksilöitä, tiiä sit mihin pätkät joutuvat.
Kiitos vihjeestä!

Laatikkopyörä tuntuisi omaan silmään/perseen alle sopivimmalta jutulta, mutta lastenkuljetusfillarit ovat ilmeisesti maailmalla aika kovan kehittelyn alla just nyt.

Wintherillä on muutaman vuoden ollut tarjolla kolmipyörä Kangaroo ja nyt ihan upouusi Wallaroo, jossa on ilmeisesti pohjalla Bullitt ja siinä sitten lastenkuljetukseen muovi/kangas/mikäliehässäkkä.

Noi on ilmeisesti aika tyyriitä. Kyselin Wintheriltä pari viikkoa sitten, että saako noita Suomeen, mutta eivät vastanneet.

Sen sijaan Gazellelta vastasivat, että Cabbyn saa vaan jos käy hakemassa itse Keski-Euroopasta.

Sitten teknonörttisivustoilla on fiilistelty erilaisia hifistisiä fillarilla työnnettäviä lastenrattaita.

Taga: http://pohdiskeleva.liftari.org/wp-content/uploads/2010/05/taga-bicycle-bike-stroller-1-252x300.jpg

Triobike: http://pohdiskeleva.liftari.org/wp-content/uploads/2010/05/triobike-300x232.jpg

Zigo Leader:http://pohdiskeleva.liftari.org/wp-content/uploads/2010/05/zigo_leader-300x249.jpg

Tagassa on jonkinlainen taittomekanismi, Triobikesta ja Zigosta kärryt ja fillari irtoavat erilleen.

Not my cup of tea, mut jos jollekin maistuu, niin mikäs siinä.

Kaikissa noissa yllämainituissa on se ongelma verrattuna long john + vanerikoppa -viritykseen, että muuta kuin lapsia niillä on vähän heikko rahtailla.

http://cdn.mos.bikeradar.com/images/news/2008/10/07/Yuba_mundo_red_800-798-75.jpg

Tavararoudaukseen olis noita pitkä(perä)pyöriä, Surlyn Big Dummyä + Yuba Mundoa + XtraCycleä. Yuba maksais Pyörähuolto.comissa 820eur, eli olis halpaa kuin maito verrattuna Bullittiin tai Bakfiets.nl:n Cargoon.

Mut sitten on vielä Babboe, joka myy ns. sikahalvalla kolmipyörää. Peruspyörä on 750eur, sähkömoottorin kun ottaa mukaan niin maksaa saman kuin halvin Bakfiets.nl eli puoltoista donaa.

Ja joo, tullut vähän kuuklailtua näitä cargokuumeissa…

Kappas, Larry vs Harryn Hans vastasi meiliin. Jos ei Tanskaan pääse pyörää hakemaan, Bullittin rahti kotiovelle olisi 230 euroa. Pani vielä Bullitiin sopivan vanerisen standardiboksin piirrustukset mukaan, askartelusuunnitelmien avuksi.

Mukavan oloinen heppu noin sähköpostin perusteella, kyllä.

Hans Bullitt on kyllä ihan kingi jäbä. Puolen tunnin tuttavuuden laitettiin kauppa kiinni ja lähdettiin ajelulle ja aamupalalle. Koko reissun ajan oli Bullitt käytös, myös reissutoverillani parkerilla aika ajoin. Arvostettavaa luottoa. Kaikean kaikkiaan kaupanteko sujui kuin rasvattu, ja mies auttoi meitä tulivuorihässäkän keskellä, antoi työkaluja ja pumpunkin omasta varastosta. Jäi niin lämpimät fiilikset, että haluaisin käydä kesän aikana uudemman kerran. Köpiksen pyöräbisnesta kattelee kukoistuskaudella.

zykkelin kanssa ei varmaan yhteisreissuun päästä, johtuen päällekkäisistä aikatauluista. Jos joku olisi kiinnostunut ajamaan kanssani Köpikseen noin. 20.7. - 10.8. välisenä aikana, ilmoittautukoon täällä!

Boxeista puheen ollen, olis siistiä tehdä kuvien osoittama laatikko:

http://potjack.com/bullitt/

Lisäilen tohon edellä mainittuun hakemistoon vielä jotain muitakin kuvia Bullittin ostoreissusta. Enjoy!

asiallinen kuvaraportaashi

Käytiin Zykkelin kanssa tänään testaamassa Pedron ja Matun pelit. Oli kyllä helmee. Postasin blogiin fiiliksiä ja videon. Iso kiitos vielä kerran, oli mahtava päästä testaamaan.

Alkaa olla varmaa, että meille tuollainen peli tulee.

Vaaka kallistuu Bakfietsiin, mutta kattellaan vielä - josko tästä sais jonkinnäköstä kimppahankintaa ja -hintaa aikaseksi.

Taga vielä
http://www.treehugger.com/taga-3.jpg

Nyt näyttäisi siltä, että Bakfietsejä on tulossa tilaukseen useita. Koetetaan neuvotella muutamasta paikasta kimppatarjous. Jos on lisää halukkaita kimppaan, ilmoittautumisia otetaan vielä vastaan.

Pistetääs tähän väliin vähän kuvia nykytilanteesta ja tavaroiden kuskaamisesta. Kipaisin tuossa Matkahuollosta maailmalta tulleet uudet kiekot ja muuta hilkettä. Mukavasti tuli, mutta keräsi jonkin verran katseita. Painoltaan ei tietenkään ollut mikään iso kuorma, mutta fyysisesti ihan reipas.
Kiitokset siis vielä Santulle hyvän tarakan myymisestä. Käyttöä on ollut paljon, eikä pienintäkään pahaa sanottavaa.

EDIT: niin, ja vastaus kysymykseen näkikö tuolta takaa mitään on, että kyllä yllättävän hyvin, mutta ei tietenkään aivan tuohon metrin päähän.

tunnelmakuva munkan rantsusta

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/28290_394446867953_5372472_n.jpg

Toisaalla taitaa olla myynnissä joku vekoitin:
http://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?p=640774#p640774

Tässäkin näyttäisi olevan jonkinsortin tavarafillarihenkinen runko alla:

^“we are going to need more mentos”

Christianiabikes koettaa jenkkimarkkinoille tuotemerkillä Boxcycles. Mainossaitin perusteella sanoisin, että meininki on just oikee.

http://www.boxcycles.com/index.php?splash=1

Tänään lähti muutama pitkän Bakfiets Cargobiken tilaus vetämään, neljän viikon päästä pitäisi olla lisää perheenkuljetushässäköitä kaupungissa.