ongelmia

Keskiö ei ole mikään hirveän syvä “kuppi” jonka pohjalle ei näkisi ihan hyvin kirkkaassa valossa. Jos siellä näkyy kulumaa, niin sitten siellä on kulumaa piste.
Uudet vaseliinit, herkistys ja ei kun kovaa ajoa.

Itse olen koittanut aina silloin tällöin saada vasemman puoleisenkin kupin irti huollon yhteydessä, jotta jossain vaiheessa vois vaihtaa kokonaan uuden keskiön tilalle.

Sitten taasen mulla on yhdessä vanhassa Monarkissa “kello fauberi” ja niiden kuppien sisään mahtui just passelisti michen kasettikeskiö istumaan paikoillaan.
Ei ehkä tee hyvää kupeille, mutta ei siihen enää irtokuulia tulekkaan takaisin.

Joo, siis idea on mennä noilla kammilla mitkä oli.
Eli noi sokkanaula kammet. Tosin joutuu uusimaan toisen sokan, kun piti porata.
Keskiötä ei ole aikomus vaihtaa. Siis, jos kuppia ei tarvitse ottaa irti, niin kokoan sen noin.

Hankintalista on vielä puuttellinen. Ajattelin vaan kysyä noista navoista, että onkohan ihan fiksu hankinta…

Mutta apuahan tässä kysyn, joten edellisessä systeemissä oli kaksi eturatasta ja aion poistaa pienemmän. Mitä ongelmia tästä voi seurata ja mitä mun pitää ottaa huomioon? Mua vielä vähän hämää toi ketjun paksuus, oliskohan niin, että toi eturatas olis kapealle ketjulle…?

Jos tarvii kuvia, voin ottaa…

neli - 9:00, 1.5.2010 » Ei tää hei mikään perushuolto oo. Nyt puhutaan rungosta, mikä on ollu varastossa kymmeniä vuosia pölyn ja paskan keskellä. okei okei, hieno tietää, ettei sitä oo pakko ottaa pois, mut oishan se hyvä puhdistaa osat, ennen kasausta. Sitäpaitsi sen näkis paremmin kupin kunnon.
Tottakai se pitää puhdistaa, mutta se ei vaadi irroitusta. Myös, kuten tienlaita mainitsi, kupin kunnon näkee irroittamatta taskulampulla myös toiselta puolelta. Toki puhdistus onnistuu paremmin jos kupin irroittaa, mutta lukien vaikeuksistasi irroittaa "hakkausmenetelmällä" tulipahan mieleen sanoa että se on tarpeetonta huoltoa varten. Jos irroitus on itseisarvoista niin tarvitset siihen sopivan avaimen tai ruuvipenkin (käyttäen runkoa vipuna). Onko kupissa kaksi viistettä vastakkaisilla puolilla, vai minkälaiset tartuntapinnat siitä löytyy?

Kun eturatas kerran on (vaihdepyörissä) kapealle 3/32’’ ketjulle, minä ainakin käyttäisin sitä… eli semmoinen myös taakse. Vai voisiko eteen uusia 1/8’’ rattaan?

On muuten rungon muhvijuotoksetkin kovilla kiinteän kupin irrotuksessa, ruuvipenkissä yhtä lailla. Kuumentaminen voi auttaa - ei sillä että se siitä välttämättä löystyisi, mutta kun se taas jäähtyy, liike on irrottanut jonkin verran jumia.

neli - 9:14, 1.5.2010 » Mua vielä vähän hämää toi ketjun paksuus, oliskohan niin, että toi eturatas olis kapealle ketjulle..? Jos tarvii kuvia, voin ottaa...
Jos edessä on enemmän kuin yksi ratas -> kapea ketju. Jos pyörässä on takana alle 9 lehteä niin silloin ihan normaali kapea ketju (5-8v ketju), ei mitään moderneja superkapeita.

edit: tienlaita ehti ensin!

Keskiö kannattaa vaihtaa, tai ei niitä kiilakampia ainakaan kannattaisi säästää. Raleigh´n oman standardin jengat ovat sorvattavissa nykyperusstandardin mukaisiksi. Olen itse tosin saanut perusbrittikeskiön toimimaan 70-luvun alun Raleighissa - tuolloin en tiennyt mahdollisesta standardierosta, ja sittemin en ole kyllä uskaltanut irroittaa keskiötä. Kuppi kannattaa joka tapauksessa saada auki. Vasara, meisseli ja liukkari kombona toimii mielestäni. Anna sen likoa vaikka CRC:ssä pitkään. Varovasti naputellen kun saa alun, pitäisi sen sitten kiertyä melko helposti auki. Tossahan taisi suurimpana ongelmana olla väärä suunta.

randomm - 9:32, 1.5.2010 <a href="https://www.yksivaihde.net/old/3812/54244"
Jos edessä on enemmän kuin yksi ratas -> kapea ketju.

Et muista enää 5-vaihteisia? :wink:

Minä olen käyttänyt 3/32’’ ketjua “9/10 compatible” eturattaalla ilman pienintäkään ongelmaa. Mutta leveysero 1/8’’ ja 3/32’’ välillä on kertaluokkaa suurempi. Kaipa siitäkin yhdistelmästä on täällä kokemuksia, mutta minulla ei ole.

Miika - 9:40, 1.5.2010 » Keskiö kannattaa vaihtaa, tai ei niitä kiilakampia ainakaan kannattaisi säästää
Periaatteessa yksinkertaista olisi vaihtaa akseli nelikanttimalliin. Olisiko italialaisessa sopiva kartioitten etäisyys? Monimutkaisemmaksi asia muuttuu sitten sopivan pituuden kanssa.
Jos edessä on enemmän kuin yksi ratas -> kapea ketju. Et muista enää 5-vaihteisia? ;) Minä olen käyttänyt 3/32'' ketjua "9/10 compatible" eturattaalla ilman pienintäkään ongelmaa. Mutta leveysero 1/8'' ja 3/32'' välillä on kertaluokkaa suurempi. Kaipa siitäkin yhdistelmästä on täällä kokemuksia, mutta minulla ei ole.
;) ... ei tainnut viisvaihteisissa olla yhtä eturatasta enempää..
Miika - 9:40, 1.5.2010 » Keskiö kannattaa vaihtaa, tai ei niitä kiilakampia ainakaan kannattaisi säästää. Raleigh´n oman standardin jengat ovat sorvattavissa nykyperusstandardin mukaisiksi. Olen itse tosin saanut perusbrittikeskiön toimimaan 70-luvun alun Raleighissa - tuolloin en tiennyt mahdollisesta standardierosta, ja sittemin en ole kyllä uskaltanut irroittaa keskiötä. Kuppi kannattaa joka tapauksessa saada auki. Vasara, meisseli ja liukkari kombona toimii mielestäni. Anna sen likoa vaikka CRC:ssä pitkään. Varovasti naputellen kun saa alun, pitäisi sen sitten kiertyä melko helposti auki. Tossahan taisi suurimpana ongelmana olla väärä suunta.
Saapi aika uniikki ja hieno Raleighin runko olla että moinen operaatio kannattaa. Toinen vaihtoehtohan olis hommata Philin Raleigh 26tpi kupit, mutta se menee kyllä omasta mielestäni samaan kastiin operaationa kallista kun on.

nimimerkillä “yks Raleigh seinällä jo pari vuotta roikkumassa”

Randomm: No muistathan sitten! Hyvää vappua!

Mistä te tiedätte ettei tuossa ole jo brittikierteet? Eikö ne vaihtuneet joskus 70-luvulla`? Sen ainakin tiedän, että eräässä 80-luvun alkupuolen Raleighissa jo on.

Siistii. foorumi missä oikeesti saa neuvoja, eikä KVG ehdotuksia.
Kiitos paljon!

Nyt sitten kun tää projekti alkaa tästä hahmottua taas seuraaviin askeliin, otetaan puheeksi seuraava asia. Navat.
Jos noi michen navat tilaan, onko toi ratas sitte kapeelle vai leveelle ketjulle?
ja mites ne kehät sitte?
Jos olis joku toinen, niin suositelkaa mulle.
En hirveesti näitä juttuja oo duunaillu, mutta mielenkiintoa sitäkin enemmän.

Miika - 9:37, 1.5.2010 » Raleigh´n oman standardin jengat ovat sorvattavissa nykyperusstandardin mukaisiksi.
Ei valttamatta kesta ajossa kovin kauaa, kokeiltu on. Mikko voi kertoa tarkemmin.

Vasara ja meisseli-ratkaisulla saa vain tuhoa aikaan, tukevaan viilapenkkiin kiinnittamalla ja runkoa vipuvartena kayttamalla toi luultavimmin aukeaa ihan kiltisti.

neli - 9:43, 1.5.2010 » Siistii. foorumi missä oikeesti saa neuvoja, eikä KVG ehdotuksia. Kiitos paljon! Nyt sitten kun tää projekti alkaa tästä hahmottua taas seuraaviin askeliin, otetaan puheeksi seuraava asia. Navat. Jos noi michen navat tilaan, onko toi ratas sitte kapeelle vai leveelle ketjulle? ja mites ne kehät sitte? Jos olis joku toinen, niin suositelkaa mulle. En hirveesti näitä juttuja oo duunaillu, mutta mielenkiintoa sitäkin enemmän.
Micheen saa sekä kapealle että leveälle ketjulle rattaita. Mulla on kapeat, mutta fiilis on että suurimmalla osalla jengistä on leveät?
Miika - 9:43, 1.5.2010 » Keskiö kannattaa vaihtaa, tai ei niitä kiilakampia ainakaan kannattaisi säästää. Raleigh´n oman standardin jengat ovat sorvattavissa nykyperusstandardin mukaisiksi. Olen itse tosin saanut perusbrittikeskiön toimimaan 70-luvun alun Raleighissa - tuolloin en tiennyt mahdollisesta standardierosta, ja sittemin en ole kyllä uskaltanut irroittaa keskiötä. Kuppi kannattaa joka tapauksessa saada auki. Vasara, meisseli ja liukkari kombona toimii mielestäni. Anna sen likoa vaikka CRC:ssä pitkään. Varovasti naputellen kun saa alun, pitäisi sen sitten kiertyä melko helposti auki. Tossahan taisi suurimpana ongelmana olla väärä suunta.
Tähän en rupea vaan yhdestä syystä. Noi alkuperäiset kammet on HIENOT! Sitäpaitsi oon sen verran kunnioittava vintagea kohtaa, enkä muutenkaan kovin tuhlaaja, kun kammet on sentään hyvässä kunnossa, että vaihto ei tule kuuloonkaan.

Ja mitenniin väärä suunta? Yritän kokoajan OIKEALLE. eli myötäpäivään…
eikös näin pitänyt?

ChainThug - 9:48, 1.5.2010 »
Miika - 9:37, 1.5.2010 » Raleigh´n oman standardin jengat ovat sorvattavissa nykyperusstandardin mukaisiksi.
Ei valttamatta kesta ajossa kovin kauaa, kokeiltu on. Mikko voi kertoa tarkemmin. Vasara ja meisseli-ratkaisulla saa vain tuhoa aikaan, tukevaan viilapenkkiin kiinnittamalla ja runkoa vipuvartena kayttamalla toi luultavimmin aukeaa ihan kiltisti.
Tää ruuvipenkki hässäkkä nyt ei hahmotu mulle. Mistä kohdasta laitan sen kiinni penkkiin? Miten se runko sitten toimii vipuvartena jos runko on siinä kiinni. Jos viitsitte vilkaista kuvaa, niin noi kaksi pientä uloketta on aika vaikeahko saada penkkiin kiinni. VAI?

Jos ei ulokkeista saa otetta, niin jonkin sopivan tapin tai putkenpätkän avulla keskiön läpi.

neli - 9:50, 1.5.2010 »
ChainThug - 9:48, 1.5.2010 »
Miika - 9:37, 1.5.2010 » Raleigh´n oman standardin jengat ovat sorvattavissa nykyperusstandardin mukaisiksi.
Ei valttamatta kesta ajossa kovin kauaa, kokeiltu on. Mikko voi kertoa tarkemmin. Vasara ja meisseli-ratkaisulla saa vain tuhoa aikaan, tukevaan viilapenkkiin kiinnittamalla ja runkoa vipuvartena kayttamalla toi luultavimmin aukeaa ihan kiltisti.
Tää ruuvipenkki hässäkkä nyt ei hahmotu mulle. Mistä kohdasta laitan sen kiinni penkkiin? Miten se runko sitten toimii vipuvartena jos runko on siinä kiinni. Jos viitsitte vilkaista kuvaa, niin noi kaksi pientä uloketta on aika vaikeahko saada penkkiin kiinni. VAI?
Joo voi olla vaikeaa, mutta kannattaa silti kokeilla. Ei siinä ranskiskeskiössäkään ole kuin se 3-4mm pykälää mistä sen saa kiinni penkkiin.

HUH!
Pakko se on kokeilla vaan.

neli - 9:59, 1.5.2010 » Ja mitenniin väärä suunta? Yritän kokoajan OIKEALLE. eli myötäpäivään... eikös näin pitänyt?
Joo. Rukoilu, kiroilu tai sadetanssikin saattaa sitten auttaa.

Raleighissa, jossa on kiilakammet, on ilmeisesti aina myös Raleighin omat kierteet. Pidä ihmeessä ne vanhat kammet, ne on kauniit ja epäkäytännölliset.

Jos se kuppi nyt väkisin pitää saada auki, niin kannattaa seurata Jussin vinkkiä: pistät kierretangon läpi keskiöstä. Kumpaankin päähän tankoa helvetin isot aluslevyt ja mutterit. Niillä kiristät ison jakarin kiinni noihin ulokkeisiin, niin pääset vääntämään kunnolla.

Älä osta vielä mitään napoja! Kiilakeskiön kanssa ei ketjulinjaa oikein saa säädettyä edessä. Takanapojen kanssa on sitten vähän mahdollisuuksia saada se linja natsaamaan.