"Lyhyt" maantietanko

Mulla on ITM:n mondial tanko jonka laitoin myyntiin juuri sen takia että reachia oli liian vähän. Jos kiinnostaa, niin tässä kuva(klamppi tosin perus ITM, eli 25,4-25,8
http://img43.imageshack.us/img43/6601/5011e.jpg

Linkki myynti-ilmoon: https://www.yksivaihde.net/old/3375

Edit: itse asiassa myös myynnissä olevassa sakaen ergodropissa on melko lyhyt reach:
http://img714.imageshack.us/img714/1672/5001y.jpg

Jos jompi kumpi kiinnostaa, niin voin mitata tarkemmin

Paikallisessa oli joskus PRO:n 26mm ergotanko, jolla ulottuvuutta oli melko vähän. Ei maksanu paljo. En muista mallia, enkä tiedä missä niitä myydään tai löytyykö enää mistään. Tää auttoi varmaan paljon:)

Jos toi sun nykyinen tanko on perinteisellä mutkalla, ja uusi löytyy, niin mä voisin poistaa sen.

^ toi on joku vähän niinku ergo, siinä on sellainen suora kohta alaotteella. Mut en myy vielä, eksperimentit satulan ja tangon asennon kanssa vaikuttaa siltä että tosta vois saadakin ihan ok:n.

Nostetaas vähän kun itsellä kanssa hakusessa lyhyellä reachilla, pienellä dropilla ja 26.0 clampilla varustettu tanko.

Törmäsin on-one:n verkkokaupassa seuraaviin:
Nitto Neat 153 Junior (131/81), Nitto NEAT M196 (122/80) ja Planet X Standard (130/70)

Itse ajattelin tuon Planet x:n tangon tilata, siinä kun olisi tarpeeksi lyhyt reachi.

Tämmönenpitäis hankkia ittellekin, kun ei tuo Nitto Noodle sittenkään tunnu hyvälle, ja toisen pyörän FSA Vero taas tuntuu, ja tuo Procraft on melkein yksyhteen Veron kanssa paitsi että on 26 millinen.
Kimppatilaus?

Jos dropit tuntuu isoilta ja reachit pitkiltä, suosittelen lämpimästi Nitto Noodlen kokeilemista. Siinä on hyvä rennomman ajajan droppitanko. Lisäksi noodlella voi ajaa “yläotteelta” (siis niinq bullhornia) eikä vain hupuilta. Soveltuu siis loistavasti vain yhden jarrukahvan kanssa ajavalle.

Ja clamppi se 26mm.

Eero: mikä sulla tökkii nuudelissa?

fsa vero on kova luu. mun ku piti lyhentää sitä kuitusen hyttiä niin vero oli ehdottomasti paras. mulla jäi OS ylimääräiseksi jos tarttet

nyt on toisessa projektissa toi ritcheyn biomax kiinni, reachin pitäis olla paperilla sama mutta tosiasia on että se on espoossa asti

vielä kerran, vero

Liian pitkä reach ja liian syvä droppi (95/140 vs. Veron 80/125, tai Procraftin 70/125).
Alaotteella mulle sopii paremmin lievästi nouseva putki, kun se nuudelissa on ihan vaaka. Kahvoilta ajellessa ei reachia tartte paljoa kun tosiaan vaihdekahvoista tulee lisää 4-5cm.
On se nuudeli hyvä tanko, ei siinä mitään, ja minusta palijon parempi kuin fillarjin ekassa kuvassa esiintyvä vanhan mallin droppi, joilla en tykkää ajaa ensinkään, vaikka ne tyylikkäitä ovatkin.
Ja lisäksi pidän kapeasta 400mm:n tangosta ja kapein noodle on 420…

Pieniä mittaeroja, mutta huonomman ja paremman ajotuntuman väli kun voi pienimmillään olla korvien välissä niin…

eero - 15:54, 1.10.2010 » [Tämmönen](http://www.bike-components.de/products/info/p20934_Road-Pro-Compact-klassischer-Lenker.html)pitäis hankkia ittellekin, kun ei tuo Nitto Noodle sittenkään tunnu hyvälle, ja toisen pyörän FSA Vero taas tuntuu, ja tuo Procraft on melkein yksyhteen Veron kanssa paitsi että on 26 millinen. Kimppatilaus?
Mä voisin ottaa toisen. Keväästä oon ajanut yhdellä ja oon tykästynyt. Jos tilaat, niin tilaatko mullekin yhden? 44cm please, tulee talvipyörään...

http://www.rivbike.com/images/static/upload/handlebars_noodle.jpg

kp;
Joka tapauksessa noodlen alaote on minulle liian vaaterissa, sulle se voi olla hyvä, niin mulle ei ole.
Mikä siinä niin kummallista on?

edit; siivosin turhaa kiukkuilua.

kerrankin yrittää kontribuoida johonkin ketjuun niin se otetaan vittuiluna :smiley: mulla on siis 460mm noodle ja tolla setupilla se on aika jees… reach on kieltämättä liian pitkä. pitäs varmaan laittaa tollanen Nitto NEAT M196 kokeiluun.

Heh, ei mittää ja anteeksi jos turhaan innostuin.
Meitä on moneksi; ajoin tuolla 400mm Verolla viime kesänä sen verran että se tuntui vaan paremmalta, joka suhteessa, paitsi että siinä ei ole niin hienoa leimaa.
Noodlen ostin alunperin juuri tuon jonniilaisen hypen takia joka sitä ympäröi, ja olisin mieluusti siitä tykännyt, mutta kun ei niin ei.

randomm - 18:32, 1.10.2010 »
eero - 15:54, 1.10.2010 » [Tämmönen](http://www.bike-components.de/products/info/p20934_Road-Pro-Compact-klassischer-Lenker.html)pitäis hankkia ittellekin, kun ei tuo Nitto Noodle sittenkään tunnu hyvälle, ja toisen pyörän FSA Vero taas tuntuu, ja tuo Procraft on melkein yksyhteen Veron kanssa paitsi että on 26 millinen. Kimppatilaus?
Mä voisin ottaa toisen. Keväästä oon ajanut yhdellä ja oon tykästynyt. Jos tilaat, niin tilaatko mullekin yhden? 44cm please, tulee talvipyörään...
Mulle kelpais kans yksi, 42cm kiitos!

Nonni haluaisin tilata tässä ketjussa mainitun procraftin droppitangon, lähteekö kukaan mukaan tilaamaan tällaisia?:

Yksi henkilö mahtuu mukaan. Laitan maksun pankkisiirtona noille joten postikulut 10 euroa.

Tietääkö kukaan, onko noi keskeltä keskelle mitattu vai päästä päähän?

Okei, painiskelen itsekin tämän asian kanssa.

Mulla on ollut testissä vajaan 1000 km Cinellin Giro d’Italia 64-40 ja paritkin eri campan jarrukahvat, nyt viimeisenä ihan moderneja vaihtajakahvoja vastaavat. Tanko on nätti ja sopivan aggressiivisen näköinen - sehän pitää asentaa rampit hieman alaviistoon, että saa alaotteen sopivaan kulmaan. Ongelmana on vintage-kahvoissa, ettei käsiä voi pitää kahvoilla ollenkaan (ei siihen kerta kaikkiaan saa mahtumaan kuin pienen osan kämmentä, tämä kai on ongelma ihan yleisesti kaikkien vintage-kahvojen kanssa). Modernitkaan kahvat eivät ainakaan mulle tunnu riittävän “pituudeltaan”, mä kai tarvitsisin suht tasaisen siirtymän kahvojen ja tangon välillä. Nyt tuossa ajaessa tulee peukalon ja etusormen väli kahvojen nousua vasten, ja kämmenen toinen puoli tankoa vasten, jolloin kämmenen keskiosa ei oikein pääse kunnolla tukemaan mihinkään.

Kokeilin myös Nitton noodlea, jotka on tarkoitus asentaa suunnilleen vaakasuoraan ramppien osalta. Tällaisen syvähkön dropin ja laajan taivutuksen kanssa taitaa helposti käydä niin, että modernit kahvat jää tosi kauas, ainakin jos alaotetta käyttää. Stemmiä pitäisi ainakin lyhentää ja reilusti. Modernit kahvat taitavatkin olla sopivimmat jonkin kompaktitaivutuksen kanssa. Vaan sopiiko sellainen tanko ollenkaan vanhaan fillariin? Vai onko mulla ajoasennossa liikaa painoa käsillä, pitäisikö tankoa vaan saada ylöspäin ja satulaa taaksemmas, jotta ei tarvitsisi nojata liikaa noihin kahvoihin?

Toisessa ketjussa mainostettiin Nitton M106:sta, onkohan kellään siitä kokemusta? Muita vastaavia (hopeisia 26mm kiinnityksellä tms) ei taida juuri olla. Soma Hwy One on löytynyt mutta senkin saatavuus vähän kyseenalainen täällä.

Overdrive - 10:51, 10.5.2012 » Soma Hwy One on löytynyt mutta senkin saatavuus vähän kyseenalainen täällä.
mailia osoitteeseen info@fine-adc.com ja pistävät sulle stongan tulemaan UK:sta hintaan 38£ posteineen

Ylempänä kehuin nuudelia yhden jarrukaffan kanssa rentoon ajeluun. Olen edelleen samaa mieltä.

Lenkkipyörään kuitenkin halusin vähän sporttisemman ohjaamon joten asensin kompaktidropin ja kaksi kahvaa. Tuloksena on Täysin Erilainen tuntuma: huput ja dropit ovat lähellä ja otetta tulee vaihdettua aika tiuhaan.

Tankona Deda Piega (26mm clamp!) joka on erityisen pieni ulottuvuuksiltaan. Stemmiä pidensin täydet 20mm kompensoidakseni. Harkitsin kyllä myös Hwy Onea, kokemukset kiinnosta.