P: 1995 Kona Kilauea 650B Canteilla

https://live.staticflickr.com/65535/50206040158_501bedeeb9_o.jpg

1995 Kilauea. Efektiivisestä TT:stähä nää mitataan, reilu 580mm eli 23" → Runkokoko 18". Melko rarea putkea, Tange Prestige MTB Concept Tapered Oval DB, Kona duunas Explosifeja ja Kilaueaita tästä muutaman vuoden ja siinä kai ne abaut on.

Tällasta projua ei ollut edes tuloillaan; aattelin, että 26er alkas olee just nyt nähty & tehty, - joutsenlauluna puskin kolme sellasta tähän erityiseen kesään, - mutta sit tätä tarjottiin ihan tos vieressä, ja kun täällä päin ei oo arvometallia koskaan tarjolla, ja nyt oli, ja Konana, niin… Sit vielä upee Kaeppaen :sunny:pyörä:sunny: muuttu Diamond Backista tällaseks, niin allokoin tällekin alustavia ajatuksii jo nyt, vaik rakentelu/kasausikkuna mulla oikeestaan on kevään ekoista lämpimistä kesäloman loppuun - niinku varmaan lopulta tänki kans tullee oleens.

Kilut on saanu tälläkin palstalla melkosii triitmenttejä, ton :sunny:pyörän​:sunny: lisäks esim. Jokke A:n toteutus - “Kona Dream Build,” great - et on siin kirittäjii, mutta ei muuta ku leuka rintaan ja kohti uusii pettymyksii…

Yksvaihtees muutenki paljo inspiroivaa matskuu, esim. tuoreena drakminin Hara, jossa oli monipuolisesti sellasii juttuja, joista saattais olla tähänki projuun. Ehkä.

Tää on alku. Tullee osoittautuu, kuinka pinnalliset asiat ohjaa prosessia. Tällasen tuuliviirin mielipiteitä pystyy iisihkösti mouldaamaan haluamaansa suuntaa olemalla ratkasukeskeinen…


Heti tän tullessa mä kokemuksesta tiesin, että jäykkä joustokorjattu keula kandee homma sinne varastoon rungon kaveriks, et on sit runkosetti valmiina, ku inspis iskee - sopivasti korjatuist ei palstat oo pullollaan. Löyty Salsan CroMoto 26, a-c 425mm, rake 41mm, levarimahd + jarrutapit, mut catch on nihkeenlyhyt kaulaputki 188mm. Tuleeks tosta keulasta vähä liiallisen yrittämisen maku, en tiiä, joku siin on et hylkii, mut sil on nyt sellanen kilpailuetu et se on tossa.

https://live.staticflickr.com/65535/50277264063_f536391ddd_o.png

Rouvalle valmistuneesta Marinistä (26er-lanka) jäi melko minttu glossy black M567-groupo, on LX eli siin ei ainaskaa oo liikaa yritystä (mut ehkä sopivasti…?) & Sugino-WI-kammet hankalahkolla 94-bcd:llä. Mavicin kirkkaat kehät 17mm id.

Sit on vähän hassu NOS Tioga SPTP T-Bone cr-mo tolppa 27.0, joka on ettiny kotia iät & ajat (ehkä syystä…?), mut oisko tässä ny sit tilanne päällä…?

Näyttää yhdessä iha kivalta.


Salsan keulasta: 188mm kaulaputki cr-moa, Kilun emäputki 130mm - pelitilaa 58mm.
(1) Jätetään sellaseks ku on:

  • Low stack ohjainlaakerilla ja stemillä onnistuu, ois sit vaihtoehdottomasti släm.
  • Boomer stack ei onnistu, mut enempi upright high rise stemillä ja vielä lisää nousustongalla, jes.
    (2) Jyrsitään/feissataan emäputkee reilummin, ehkä 10mm, menis korkeempi o-laakeri ja ehkä jopa spaceri.
    (3) Jatketaan kaulaputkea. Konsultoimatta muuta kuin internettiä, laittaisin lisäks tuumasesta kaulaputkestä insertin saumakohtaan, eli siinä olis sit ne varsinaiset 118-putket hitsattu yhteen + insertti. Niinku vyö + henkselit. U/M? Minkäköhän mittanen insertti?

Jarrukahvat. M567-jarru/vaihtaja-kombon kahvat on short-pull. Kahvat mageet, vaihtajat ei, eli jos näillä mentäis, niin ne tulis drakminoida eli dremelöidä sopiviks.

drakmin - 14:10, 28.6.2020 »
Täst vapautuis osia, joita ei jonku [Fillalta](https://fillabicycles.com/tuote/komponentit/vaihteet/vaihteenvalitsimet/shimano-deore-lx-st-m567-3x8spd-jarru-vaihtajakombo/) hommaamis ollu. Postikuluja vastaan.

Miks ehkä short-pull/cantit?

https://live.staticflickr.com/65535/50277935621_67dbec5a8f_o.jpg

Vähä väriä, niin siinähä on v-jarru-Motolitet Paulilta - mut ei, ne on iha vaan Litet Marinilta. Tarrat vaan veks, ni hyvän näköset - kumpikohan oli eka…


Vaihteet: yks vai monta? M567 on 8s - siihen menis ainaki 10s, ehkä 11s. Jos ei tällä, niin sit jollain tälläsella. 1x, 2x, 3x? Jos 1x, niin estetiikka>käytettävyys → esim. Sunrace. Tästä ei oo minkäänlaista hahmoa.


Kiekot/Kehät/Renkaat. Ei oo koskaan ollu all black -kehiä jarrupinnalla. Mavic XM317, XM719, XC717; grafiitinharmat Mavic SUP Ceramicit. Vintage NOS on khyl hinnoissaan. Dartmoorilta Fortress ottaa vastaan myös sorvia, 25mm id. Jos Dartmooreilla eteenpäin, niin sit kehtais kisasempaa kumesta, esim. Vittoria Graphene TNT, eteen Barzo 2.25, taakse Mezcal 2.1 - Mezcalit on ollut reilummin mitotettuja, 2.25 ei ehkä edes mahtuis, mutta jaa eipä oo sen levysenä ees 559-koossa tarjolla eli se siitä… Jos noilla museaalisilla Maviceilla jatkettais, niin iha eri rengastusta, Gravelkungen ja viel jossain ihqussa ltd ed värissä - oon Panaracerin FB-tilaaja, riittääks se riittävän nopeaan tiedonsaantiin kun värit launchataan, muuten menee taas vuodella eteenpäin damn, ja tuleeks ne taas joskus huhtikuussa vai onko random?

Kisasuudesta vielä: siinä varmaan kävis niin, että alkais hommeli estaloituu, tulis levarikorvaketta ja flatbarii ja Kilu uhrattais performance-alttarille - sen verran ku vintage-teräs siihen taipuu. Mainittu toinen tie ois lepposampi ja siinä ois cantien mentävä reikä: ne tois toivottua ennalta-arvaamattomuutta kokemusavaruuteen. Jarruthan on muutenki vähä niinku auraaminen skimbatessa. Vs Hahnenkamm/Ouninpohja/Ibiza.


Ohjaamoasiat ym. Tulee vimppana ku pyörän luonne ja muut asiat on ratkastu.


“26ers 2020”:

1968 Jopo »
1996 Marin Eldridge Grade »
1996 Kona Hahanna »
1995 Kona Kilauea »

On kova

Notkee runko. Kevyt ja plaanaa, mutta huutais kaveriksi 41-senttistä P2:sta. Ne alkaa vaan olla kiven alla. Mun ihan eka sinkula oli valkorunkoinen -95 Kilauea. Muistot onneks säilyy.

Hyvät kuvat ja fiilis, mutta vähä raskasta luettavaa. Tl;dr: kowa!

Seurantaan!

Hyvä projekti! Ainakin - 93 Kilaeua on käyttänyt samaa putkea. Taisi olla ensimmäinen Kona tuolla putkella. P2 keulaa on suht vaikeaa suomesta löytää, sopivalla kaulaputkella. Mutta veikkaan että tuo Salsa kyllä sopii todella hyvin ulkonäöllisesti. Laitahan kuvia etenemisestä:)

kyllä 95 vaan on paras vuosikerta mitä tulee mega drive nhl ja kona polkupyöriin

snesin nhl 94 parempi.

Perhe-elämää, anyone? Purat vähäpukeisena ulkona lämpimässä syysillassa epäergonomisessa asennossa kiekkoja ja jälkikasvu tulee piirtääns kynnellä munankuvia sun selkääs - samalla koira nuolee sun hikistä naamaas. Molopäät! Hauskaa? Aina. Ehkä.

https://live.staticflickr.com/65535/50300411393_536ef149c7_o.jpg

Cantien motolitemäisyys, hmmm…

https://live.staticflickr.com/65535/50301254327_c51850618b_o.jpg
Siin olis extra reachiä vielä 10.5mm, lisäks korkeuden säätö toteutettu jytkyil elementeil, joille limitin parin millin ylitys ei todnäk olis ongelma, ja toisaalta kapeen kontaktin jarrupaloilla (Thinline 9.1mm, Mountain Pads 8.5mm) edelleen voittais pari milliä ku ei ihan keskelle kehän jarrupintaa kohdistais, että että… Kaapelikulmia funtsis sitte kun sen aika olis…

Mut oli miten oli, kävi miten kävi, niin: Mavicit - ei jatkoon.

https://live.staticflickr.com/65535/50301118646_18ce3c6d1b_o.jpg

Annan jälkikasvulle pisteet oulu/5

Kikkelikuvat kyl toimii aina.

Kun spessumpaa jarrupinnallista kehää haeskelee niin siinä huomaa jo sovittelevansa levarikorvaketta…

Ehkä just siks ku on vaikeeta, ni musta jarrupinta on tana saatava; ny selvinny, että musta kehä kirkkaalla jarrupinnalla taitaa olla meitsille esteettisesti ehkä epätyydyttävin pyöräasia, iha inhokki nro ygöne - vaik kuinka hipo ni mielessä Prisman fillaririvit, sori (joo ehkä excl Hed Belgium etc). Kirkas polished eri juttu, mut en nää niitä tässä nyt.

UK:sta löytyis, yksi malli, jota saa vain yhdestä paikasta. Mut nyt ku siel on joku covid-homma, niin ne tarjoo ulkomaille vaan über-courier-ratkaisuu hintaan 80,47e - siis kahden kehän toimittamisesta. Ei kuulemma onnistu muut toimitustavat. Mä jopa tarjosin tätä projulankaa, että siel ne sit näkyis, että siin olis sit piece of publicityä only for you (eli tuotesijoitteluks ois menny…), mut ei, ei ennen ku hommat selkenee, mitä ei taida iha heti tapahtuu.

Ettei tän projektin eteneminen siirtyis täs pattitilanteessa seuraamaan tektonista aikaskaalaa, niin oisko foorumilla ketään, (a) joka olis Mainland UK:ssa, tai (b) jolla olis siellä joku, joka vois toimia peruspostituksen välikätenä (ja joka uskaltais operoida tänä erityisenä aikana paikallisessa postitoimistossa)? Eli vastaanottais paketin, laittais uudet tiedot siihen, ja postittais Suomeen (tähän ehkä kuitenki trackingiä - Royal Mail Intl Tracked)? Ei tulis ihan hirveen halvaks tälleenkään mutta mutta… Jos katsot voivasi olla avuksi tässä projektin herkässä vaiheessa, niin laita pm. Kiitos sulle sisko/veli!

Odotellessa voi miettii mikä homma Mt. Kilauealla.

Jos kuitenkin päädyt mustiin kehiin niin mulla olis jouten Ritcheyn kehät ja sokerina pohjalla Tiogan suorahko tanko.

Kiva tarjous azurella siinä, kiitti siitä, mutta oon päättäny et jarrulänget riittää 584-kehille. Mut ihme juttu - vaan jarrupinnallisille kokomustille (täh?!?)…

siis hä

jos haluu vannejarruilla mustan jarrupinnan nii eiks se oo kuitua ja keraamia sitte, ääni kuidulle täältä

harmi ettei influesser sponssi natsannu :smiley: koitan tota itekki ens kerral

Aluks aattelin hard anodized, mut nyt kelpaa anodizedkin. Keraamisiin on sellanen yhteys, että esim. Maguralla sama jarrupala hardille ja keraamiselle, mut Kool-stop ei oo anodisoitujen kehien kohdal ollu julkisissa spekseissä ollenkaan hereillä ja tästä laitoin niille kyssärii tälleen etunojassa.

eihän se väri pysy siinä jos käytät jarrua sitäpaitsi kirkkaatkin jarrupinnat on kyllä anodisoitu mutta ilman pigmenttiä vaan.

Calutron - 19:26, 28.8.2020 » Tullee osoittautuu, kuinka pinnalliset asiat ohjaa prosessia.
Calutron - 15:48, 7.9.2020 » Kiva tarjous azurella siinä, kiitti siitä, mutta oon päättäny et jarrulanget riittää 584-kehille. Mut ihme juttu - vaan jarrupinnallisille kokomustille (täh?!?)...
Kyllä se näin on että toiveita pitää toteuttaa. Aivan hyvä noinkin ja haasteita on hauska olla askartelussa.
1 Like

Laitoin Calutron yksäriä.