P: Rossin adventure

Isot all terrain biket näyttää kyllä monesti hyviltä, niin tämäkin. Tuo pinkki liukuväri tuolla keskiön seudulla synnyttää sopivan utareisia mielleyhtymiä tähän:

Mutta sanonko mihin voit sen cantihangerisi lykätä?

1 Like

Ihana.

Näyttää siltä että tämän kanssa on hauskaa. Ihanan likainen.

F. Kaeppae - 23:26, 24.8.2020 » Kova! Tää on just samainen bölestä kopattu. Ihana pyörä!
Joo niin tais Tabelon sanoakkin, tuskinpa näitä isoja adventureja valtavasti on liikkeellä :D taitaa foorumilla olla yks toinen ja sit kolmas on tullut bongattua yo-kylässä.

Haarukan jarrureikään?

Hauskaa tän kanssa on kyl ollu, vaikka yhteisiä kilsoja on kertynyt vasta alle 200. Toki meno on aika letkeetä, runko ei oo jäykimmästä päästä ja quill to ahead -adapteri tuskin auttaa asiassa.

edit1 Jos jollain sattuis lojumaan shimanon 110 bcd maantiekampia symmetrisellä pulttijaolla ylimääräsenä niin saa tarjota, tällä hetkellä ultegran keskiö ja xt kammet ei pelitä ihan yks yhteen.

edit2 ja samoin 2.1 tuumasia ispejä

Esa - 16:55, 25.8.2020 »

Haarukan jarrureikään?

Just sinne!

https://live.staticflickr.com/65535/50554560133_469898f8bb_c.jpg20201101_152514 by Eetu, on Flickr

Projekti hieman taas edennyt. Lokarit asennettu rämisemään suojaamaan kuralta, mahtuvat ihan kivasti vaikkakin unicrowniin etulokari ei oikein nätisti istu. Samalla satula vaihtunut wtb kodasta spessun toupeen ja polkimina nyt dmr v8, sekä satula että polkimet kannibalisoitu rollerista. Välitys 38-16 ja hankalampaan maastoon 32-16.

https://live.staticflickr.com/65535/50555293661_331cf3dccb_c.jpg20201101_152403 by Eetu, on Flickr

Suurin murheenkryyni on noi hemmetin jarrut, joissa on varmaan kaikki väärin. Etukiekko ei oo suora ja osa nippeleitä on joko jumissa tai pyöristynyt ja sivuttaisheiton takia paloja (jotka on varmaan vuodelta -94) ei saa tarpeeksi lähelle → hidastaa huonosti. Toki myös kiekkojen jarrupinnat on aika finaalissa, mikä ei auta asiaa. Varastosta löytyis levarikiekot joten jos tän kanssa selvitään talvesta niin vois harkita levaripaikkoja tähän. Samalla sit vois kai päivittää haarukan ruodon kierteellisesta kierteettömään ja pidempään, ajoasento on nyt yllättävän aero.

Loppuun vielä kuva lähilaavuilusta

https://live.staticflickr.com/65535/50555603042_95efdf460f_c.jpgIMG-20200926-WA0006 by Eetu, on Flickr

Tulevaisuudessa:

-hieman pidempi stemmi
-Nastat (1kpl hankittu, asentamatta)
-enemmän ajoa (atm 450km)
-levarit?

Vannekehät vaihtoon, hommaa kunnolliset V-jarrut ja niille sopivat kahvat. Alkaa pysähtyä.

Esa - 18:58, 1.11.2020 » Samalla sit vois kai päivittää haarukan ruodon kierteellisesta kierteettömään ja pidempään, ajoasento on nyt yllättävän aero.
Ihan varmuuven vuoksi kysyn, että ennen ku alat investoimaan mittavia summia hobokruiseriin, niin oothan varmistunut siitä että ongelma on tosiaan tangon korkeus, eikä droppitanko ja huput suoralle tangolle suunnitellussa pyörässä? Tuo sun kombo vie ajoasentoa helposti yhden 100mm stemmin verran kauemmas, eikä pudotus satulasta-tankoon näytä nyt kauhean suurelta.

Asiallinen pyörä tässä. Näkisin et kunnon kunnossa olevat kiekot ja Kool Stop lohipalat saattais korjata suuren osan pysähtymis_stresi_huolista.
Tietty jos aiot tällä ajella kauemminkin ja haluut erikoisratkasuita niin laita levarit, koska ne nyt vaan on hyvät säällä ku säällä.
Muuten laittasin kyl ensin rahaa vaikka vaihteistamiseen ni tulee ne lisäkilsat kepeemmin.

Heität metsään tuon dropin ja joku kunnon backsweep hobotanko kehiin. Pelkkää blissiä

Uudet kahvat, kiekot ja v-jarrut on toki optio, pitää kattella talven jälkeen mitä asialle tekis. Vaihteita ei tähän oo ainakaan lähiaikoina tulossa, talvella mieluummin jurnutan sinkulalla kun alan väsää tähän vaihteita. Ja muutenkin ajot tulee hoidettua yhdellä vaihteella, ei oikeen vaihteet oo koskaa sillee säväyttäny. Ehkä jos tän kans tulee enemmänki retkeiltyä ni voisi niitä harkita.

Mitä tohon ajoasentoon tulee ni ei toi ainakaan pitkältä tunnu, ennemmin lyhyeltä kun putkelta runtatessa tuntuu et ohjaamo on sylissä. Ja siis aiemmin “aerolla” tarkoitin enemmänki sitä että mettäs toivois et alaote ois inasen ylempänä, ajot muuten luonnistuu alaotteeltakin. Pitää mittailla et miten toi suhtautuu esim. rollerii.

Ja toki tosta quill-ahead adapterista eroon pääseminen ois ihan suotavaa, böijaa epämukavasti alaotteelta, joka tossa venturemaxissa on 56cm. Venturemax muuten on osoittanut oikein kivaksi tangoksi, ja on tullut jäädäkseen. Mut kai nää ongelmat ratkee ajamalla, tietää sit kuinka paljon tälle tulevaisuudessa tulee ajoo ja budgetin voi sitten koittaa suhteuttaa siihen.

En kyllä jaksa uskoo, että se adapteri siinä kauheesti böijais. Ennemmin se on siihen tankoon liittyvä asia.

Eikä noi ATB-rungot yleensä niin kauhean pitkiä oo, etteikö niihin vois yhtä hyvin droppiakin sovitella. Slämmää se adapteri ja laita reippaammin sojottava stemmi.

20210707_115720 by Eetu, on Flickr

20210707_115753 by Eetu, on Flickr

Päivitellään taas Adventuren tilannetta. Aiemmin ohjaamon mataluudesta johtuvat selkäkivut olikin seurasta liian lyhyestä ajoasennosta, ekoissa kuvissa stemmi oli 70mm, sitten kokeilin talvella 90mm stemmiä mikä paransi tilannetta vähän, ja nyt on kiinni 120mm stemmi mikä toi huomattavaa helpotusta. Vaikka rungossa efektiivinen vaaka on ~59cm niin johtuen suht loivista kulmista (71 tms) reach jäi lyhkäseks. Lisäksi aiempi setback tolppa ei ehkä ollut fiksuin valinta. Pitää koittaa tarinoida kivuista ja kolotuksista mitkä johti bikefitssä käymiseen joskus tarkemmin, ajoasento nyt huomattavasti mukavampi kuin aiemmin.

20210707_115735 by Eetu, on Flickr

Talvella halusin koittaa ajaa speduilla ja polkimien vaihdon yhteydessä aiemmista kammista lähti korjattu kierre aukee enkä saanut sitä enää toimimaan joten kammet vaihtui ultegroihin, joista poistin isomman rattaan. Samalla jouduin krimppaa chainstayta että kammet sai pyörii. Työn lopputulos on funktionaalisuudeltaan 9, esteettisesti ehkä 6.

Muuten osat vaihtuneet suht paljon, vanhasta Konasta löyty cantihangeri ja etukiekko. Uus tolppa tuli tilattua Saksasta. Satulana on atm 155mm poweri. Ketju oli aiemmin liian löysä ja ehti talven aikana tekemään tuhojaan maalipintaan, sittemmin ketju lyhentyi puolella linkillä.

Jarrut on edelleen huonot, mutta ei se oo menoa haitannut. Kiva pyörä, ilosia kilsoja tän kanssa tullut ajettua. Unelmat levareista elää edelleen, mut ei ehkä vielä ajankohtaisia.

6 Likes

hyvä kasaus. mustat veivit ois tietty täydelliset. mitkä renkaat?

Kiitti! Mustat/tummat kammet löytyy varastosta mut niilhin ei oo oikein sopivaa ratasta ni ainaki hetken meen noilla ultegroilla. Takana taitaa olla Rocket Ron koossa 2.25, edessä spessun purgatory 2.2 tuumaisena, molemmat suhteellisen kuluneita. Mitattuina molemmat on 54-55mm luokkaa ja tilaa on takana 5mm per puoli, edessä just inan enemmän.

“Isoi (59x59) juttui tulos”

18 Likes

Jes, upeeta. Niin fiilis aina nähdä tämä edelleen jokseenkin elossa. Kiitos 2019-2019 kun olit mulla, iso Rossin. Toivottavasti joku on suoristanut keulasi.

2 Likes

Tarinan jatkoa odotellessa, mikä tanko toi on?

Pelagon kommuutteri ja fiilis kyllä että jää turhan kapeeks. Jos on vinkkejä leveistä tangoista joissa kunnon backsweep ja nousut (kuin Uncle Ron’s Orthopedic Back Bar) niin otetaan ilomielin vastaan.

Ampparin ulkoilutus elikkäs first blood. Totesin et lokarit ei mahdu, no reteempi näin. Tartsia ja koria tulossa ym. ihan perus setit.

7 Likes