Post-Volcanic Apocalypse Now! hengityssuojaimet

Mutta kuka rakentaa ensimmäisen poljettavan kiinteävälitteisen gyrokopterin ja heittelee käärmeitä taksikuskien päälle? Pajafestiinkin on vielä pari viikkoa aikaa.

Buff (se monitoimiliina) toimii myös hengityssuojaimena…

Joo, merinobuff suodattaa ainakin hampaissa narskuvat pölyt ihan hyvin.

fillarji - 8:37, 16.4.2010 » Buff (se monitoimiliina) toimii myös hengityssuojaimena...
Kuinkahan se noita pienhiukkasia vastaan toimii?

Mitähän Mad Max tekisi?

^Veikkaan että mikään suodatin, joka suodattaa pienhiukkasia ei toimi hengästyttävässä urheilussa.
EDIT: Siksi suosittelenkin sukeltajien keskuudessa suosittuja paineilmapulloja ja regulaattoria :wink:

Mitä ne pienet kiinalaiset ja japanilaiset käyttävät, internetin kuvissa niitä näkee maskit päällä savusumussa? Kaupungille kiireesti, ahdista joku japanialaislauma kameroineen nurkkaan ja vaadi niitä luovuttamaan kaikki hätävarasuodattimet!

Eiha - 8:54, 16.4.2010 » ^Veikkaan että mikään suodatin, joka suodattaa pienhiukkasia ei toimi hengästyttävässä urheilussa.
Ellei tietty kasaa sellaisen ikään kuin säkkipillin kaltaisen värkin, joka imee suodattimen kautta kitusiinsa ilmaa, jota se sitten puhaltaa tasaisella syötöllä hengitysnaamariin vähän samaan tapaan kuin sairaalan naamareissa. Tai jos alkaisi pyöräillä paineilmatankki selässä...

Jos nasse päässä polkeminen tuntuu ahdistavalta ajatukselta, niin saahan siitä sen aktiivihiilisuodattimen ruuvattua irti. Sit vaan tunkee sen pelkän filtterin suuhun ja imailee sitä kautta kiduksiinsa raikasta vuoristoilmaa.

Edit: Koitin tota, koska ajattelin että on sopimatonta huudella jotain noinkin typerää täällä, jos ei ole itse valmis kokeilemaan sitä. ja kyllä se filtteri on meikäläisen leuoille liian iso. Anteeks.

No se filtteri ehkäisee hienosti sitä vuoristoilman imailua, se tässä on se ongelma. Nassehan on ihan kohtalaisen mukava värkki, vaikka sillä onkin aika kuminen syleily kasvoissa.

Neljä camelbakia, yhdestä ravintoliuosta, yhdestä juomaliuos ja Kahdesta ilmaa.

Ilmacamelbakit toimivat lähinnä puskurina sisääntulevalle ilmalle, ja niitä täyttävään pieneen suodatin/kompressori -yksikköön saadaan virta paristoista jotka takarenkaan dynamo lataa.

Camelbakin suukappale tuntuu pitävän vedet sisällään kovassakin paineessa, joten olettaisin sen sopivan tähänkin.

Ihmisen keuhkotilavuus taitaa kevyesti ylittää isoimman camelbakin (3l) vetoisuuden, joten ehkä tässä täytyy soveltaa jotain isompaa pussukkaa.

Jos ei tuo ehkä tuota mainiota ilmasäiliötä korvaakaan, ehtii säkki rauhallisessa rullauksessa täyttyä uloshengittäessä. Mutanttien, miinojen ja muiden ansojen ja vaarojen täyteisessä Post-vulkaanis-apokalyptisessa Helsingissä varovaisuus on valttia.

Liikaa täysii tolpilta runtanneille mulla on hyviä uutisia - polvituki sopii täydellisesti postapokalyptiseen tunnelmaan.

Poljettavia koptereitahan muuten ON rakennettu vaihtelevalla menestyksellä, ovatkohan fiksejä? Kierosta aerospokesta peräsin jne. Gyron talutaminen fiksi sen takakontissa ja lonkkari repussa, so 2012?

onneks source tekee myös 10l juomapussukoita

OT(sori) Mua ei nappaa yhtään mahdolliset pien- tai suurhiukkaset keuhkoissa tai muissa hengityselimissä, on kuitenkin tullut menneisyydessä sen verran keukoja kiusattua; mua ahdistaa se että lentoposti makaa jossain helvetin terminaaleissa kun koneet ei pääse ilmaan.

Ja kanootin ilmapusseja löytyy esim. koossa 142 x 76. Tai ehkä ilmapatja.
Tai ehkä semmonen esim. hitsareiden käyttämä raitisilmamaski, jossa on siis selkään tulevat suodattimet joiden kautta se puhaltaa ilmaa maskiin.

Buffia oon pitänyt naamalla kovimmilla pakkasilla, mutta kyllä sekin vähä hengittämistä haittaa.

kyttyra - 10:26, 16.4.2010 » OT(sori) Mua ei nappaa yhtään mahdolliset pien- tai suurhiukkaset keuhkoissa tai muissa hengityselimissä, on kuitenkin tullut menneisyydessä sen verran keukoja kiusattua; mua ahdistaa se että lentoposti makaa jossain helvetin terminaaleissa kun koneet ei pääse ilmaan.
Mutta luonto kiittää!

Chain Reaction | MTB, Gravel & Road Bikes | Epic MTB Gear Toi vois toimii?

SuicideHub - 10:54, 16.4.2010 » Ja [kanootin ilmapusseja](http://www.bearwater.fi/kauppa/show_prod_details.html?prodID=00343&groupID=58&menuID=3) löytyy esim. koossa 142 x 76. Tai ehkä ilmapatja. Tai ehkä semmonen esim. hitsareiden käyttämä raitisilmamaski, jossa on siis selkään tulevat suodattimet joiden kautta se puhaltaa ilmaa maskiin. Buffia oon pitänyt naamalla kovimmilla pakkasilla, mutta kyllä sekin vähä hengittämistä haittaa.
Mä mietin että toi buffi meni ainakin talvella aika tukkoon hengityksen kosteudesta johtuen (ja siis kuurasta/jäästä sit), mutta ehkä se nyt jo pelais vähän paremmin. Vituttaa kyl yrittää hengitellä märkä rätti suun eessä.
re-cycles - 10:56, 16.4.2010 » http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=7327 Toi vois toimii?
Joo just tuommonen mulla oli, ainakin näyttää kovasti tutulta. Mutta kuten ylempänä sanottu, en suosittele kuin rauhalliseen menoon.

Mitenkäs old school-ratkaisut? Mustan surman aikainen suojanaamari. Ontto klyyvari survotaan täyteen tuksuvia rohtoja ja sielua pelastavia yrttejä. Kai sinne jonkun auraa puhdistavan vuorikristallinkin voi heittää.

randomm - 10:56, 16.4.2010 » Mutta luonto kiittää!
Vai kostaaks se nyt...

Enivei, itse olen käyttänyt merinobuffia jos on pitänyt jotain suun eteen vetää. Ei kastu niin kuin puuvillainen.