P: Airisto

Noniin, päivittelin vähän lisätietoa/kuvia projektista aloituspostaukseen.

Tekijät tekee, hemmetti.

Runko valmis. Huomenna lisää kuvia/turinointia rakentelusta.

:o on hieno

Voipi olla jo käsitelty toisaalla, mutta mikä sorvi ja mikä jyrsin ranchilla käytössä?

Myös: aivan mahtavaa sisältöä!

airistöö

jeppis - 8:11, 24.7.2020 » Voipi olla jo käsitelty toisaalla, mutta mikä sorvi ja mikä jyrsin ranchilla käytössä? Myös: aivan mahtavaa sisältöä!
Jyrsin on optimumin BF20, eetu saattais muistaa mikä se sorvi oli

Huhhuh! Taattua Odielaatua.

Aika huonosti oon näemmä stillikuvia muistanut ottaa eilen, mutta aloituspostaukseen päivitetty lisää vaiheita. Ja mainittakoon että hetken aikaa mietin myös pinion-voimansiirtoa, mutta rajansa se on minunkin typeryydelläni.

https://www.bikerumor.com/ezoimgfmt/bikerumor-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2019/09/Co-Motion-Java-Pinion-tandem_internal-Pinion-gearbox_Gates-carbon-belt-drive_S-and-S-coupler_Adventure-travel-touring-tandem-bike_complete.jpg

Ois menny noihin remmeihin ja pylpyröihin varmaan viissataa eikä riittäskää

Uijuijui hyvää tulee kun Airistot jalostuvat Ari-Ristoksi <3

lnstj - 9:49, 24.7.2020 » Ois menny noihin remmeihin ja pylpyröihin varmaan viissataa eikä riittäskää
Toi Pinionin kammen tilalle tuleva syöttöratas olisi pitänyt koneistaa itse, aikalailla tässä vaiheessa loppui kiinnostus. Tulin siihen tulokseen että vaikka pinion hyvä onkin, niin rohloff sopii tandemiin paremmin. Tähän tulee ainakin aluksi 1x11 voimansiirto, koska sellainen hyllystä löytyy, mutta koska ebbi myös takana, voi sopivan rohlon kävellessä vastaan helposti vaihtaa sellaisen tähän.

Hattua päästä tälle projektille. Pyörät pitenee kun ikää tulee lisää. :smiley:

Jumalauta että on hieno runko! Tästä on vaikea olla pitämättä, vaikka en oikeastaan ole ikinä tällaisista perustanut. Tästä tulee vielä hieno! Onneksi olkoon!

Huhhuh. Hieno on.

Vaikka kyllä lankaa avatessa tiesi, että jotain full hd pelle peloton -viritelmää on taatusti luvassa, eikä mitään ‘tavanomaista’ Airiston kappaleiksi leikkelyä ja juottamista uuteen uskoon.

on kyllä aika leso runko

jännää nähä/testata ku valmis

Kiitoksia, taidan laittaa tän CV:hen.


Noniin. Pyörä rakennettu valmiiksi töölön pyörän ja antonin ystävällisellä avustuksella. Painoa 20.5 kg ja korttelin ympäri suoritetun ensipolkaisun perusteella ohjausgeometria onnistui vielä paremmin kuin uskalsin toivoa. Huomenna kuvia/speksiä.