SSCX-, SSGG-, FGCX-, FGGG- jne. pyöräkeskustelu

asb - 6:20, 14.6.2020 » Mitä helvetin vikaa siinä vanhassa CX/GG topicissa nyt oli?
ei mitään, mut jos ollaan ihan rehellisiä niin sehän on nimenomaan cx/gg topi täynnä vaihdehimmeleitä, tarkistin vielä, niin vika sivu oli pelkkää vaihdesisältöä.

ei tästä nyt mun mielestä kannata mieltänsä pahottaa, katuradoille ja maantiepyörillekkin on omat lankansa, aika matkaa ja foorumi sen mukana.

hyvä stenu! kunhan saan omat uudet kiekot kasaan, niin tulen kans tänne postailemaan!

Asb: foorumille tuotettu sisältö ohjaa melko tehokkaasti sitä, mitä millaista kalustoa foorumilaiset speksaa. Sekä CX- että MTB-topsuissa fiilistellään pääasiassa vaihdepyöriä, joten yksivaihteella eletään sellaista evoluutiovaihetta, jossa pääasiassa myös ajetaan vaihdepyörillä. Jotta totuus ei unohtuisi, oli yksivaihteisiin keskittyvälle keskustelulle musta ihan selkeä tilaus (ja SSMTB-keskustelullekin olisi). Evoluutio toimii myös niin, että jos tälle ei ole tilausta, keskusteluu kuolee ja ketju unohtuu.

Toivottavasti tänne kehkeytyy hyvää sisältöä, niin ehkäpä jengi intoutuisi yksivaihteisistakin sen verran, että jossain vaiheessa voisi varovaisesti alkaa ehdotella HEL CX:n kavereille omaa epävirallista sarjaa jonkun virallisemman startin sekaan. Itseäni ei haittaisi yhtään, vaikka VPCX:kin heräilisi henkiin. Ens syksynä kalenteriinkin jäisi tilaa muutamaa viime vuotta paremmin, kun HEL CX:iä on toistaiseksi varmistunut vain viisi.

SSGG:kin tosiaan on kivaa ja Etelä-Suomessa on puolet vuodesta sellaset kelit, että SSGG on oikeastaan paras soratiepyörä.

Ah! Hyvä topi! Yhtään oikeasti pyöräaiheista lankaa täällä ei ole tai tule liikaa eli olen vaan iloinen tästäkin.
Omaa kalustoa just nyt just tähän genreen ei ole kun on vain FGMTB mutta eihän sitä koskaan tiedä. Välillä talvisin toki goldsprint seikkailee täällä rajoilla.

Hyvä muistoja entisestä sinkulasta


Fiksin kapoisilla renkailla arvostaa jos on helppo hiekkatie

aika paljon tulee ajettua SSGG. maistuu.

Saako tänne postata jos ajaa katurataisehkolla fiksillä metsäpolkuja/pellonlaitoja/soraa/hankea?

lluque - 16:09, 14.6.2020 » Saako tänne postata jos ajaa katurataisehkolla fiksillä metsäpolkuja/pellonlaitoja/soraa/hankea?
Saa (ajaa ja postata)

FGGG:a olen pistellyt viime aikoina oikeastaan kaikki alle satkun lenkit. Tänään taas vaihdepyörällä rouhimassa vähän pidempää siivua ja kyllä nimittäin mäet nousee, kun nuo on juntannut fiksillä vähän voimaa jalkoihin.

SSMTB oli myös voimissaan, kun paikallisella porukkalenkillä päädyin vetomieheksi. Mikäs siinä oli ajattaa sähkötäpäreitä täysjäykällä sinkulalla.

Kiits @Stenu avauksesta. Ehdottoman tarpeellinen topikki. Ihmeen kauan on menty ilman.

Kas eipä olekaan herrasta kuulunut vähään aikaan mitään. Missä moinen suora?

^ Lehtovaaraantie, Kajaani. Tieingenjööri oli teroittanut viivottimensa hyvin kun tätä pätkää suunnitteli

Oma kontribuutioni tähän lajiin:

Höntsäkrossit Hesessä kiinnostaa.

^niin hieno!

Okw - 9:25, 22.7.2020 » Oma kontribuutioni tähän lajiin: klips Höntsäkrossit Hesessä kiinnostaa.
Hel CX:n vaikkapa harrastesarjan lähdöt voisi olla hyvää höntsää, jos sinne saisi yksivaihdeporukkaa mukaan. Pitäisi vaan kollektiivisesti sopia, mihin sarjaan/lähtöön yksivaihteisilla ja traclocrosseilla ym.

Mulla on VPCX-ajoilta yhden radan verran merkkaustarpeita varastossa, jos jonnekin vielä omin luvin uskaltaisi syksyllä mennä. Petikkoon tms. ehkä, mutta mitenköhän Hertsika ja muut urbaanimmat paikat?

Hieno pyörä.

Höntsä kiinnostaa.

Petikossa saisi olla melko omassa rauhassaan, ne muut paikat on vkonloppuisin ulkoilijoita pullollaan. Mut joka paikassa ainakin apukätenä mukana!

esim herttoniemen hyppyrimäkien alue ja kivikko on hyviä paikkoja. Löytyy helposti polkuja ja mäkiä ilman että joutuu paljoo etsimään.
Voin esim ensviikolla näyttää jotain mestoi.


Onkohan tosta töherryksestä mitään apua.
Mä saan krossarin kasaan vasta parin viikon päästä, mutta kyllä mä tuolla jollain pyörällä pystyn ajelee nytkin.

Kyselin jo aikaisemmin toisaalla, mutta onko tullut vastaan mitään (edullisia) runkoja 44 mm emäputkella (saa olla ilman haarukkaa) tällaiseen projektiin?

Noniin, en tajunnutkaan että tää oli uusi lanka. Tässä oma vanha SSCX-pyörä jolla ajelin VPCX-kisoja oikein ilosesti.
https://live.staticflickr.com/3932/15662250812_d53c621eaf_c.jpghttps://live.staticflickr.com/7585/16384245253_6db0fb7577_c.jpg
Nyt olis yks runko odottelemassa josta voisi ehkä saada kasattua ihan kivan SSCX-pyörän.

^tuskin mitään hirveen edullista 44mm emäputkellista runkoa tulee löytämään… Eikä Suomessa tunnu oikein runkoja liikkuvan, eli kohtuuhintaisia kompliitteja kannattaa etsiä.