Saariston rengastie - Telttailu, vinkit sun muut hässäkät

Nauvossa kannattaa käydä syömässä peltileipää ja ihmettelemässä illuminati maalausta kirkossa viimeisestä ehtoollisesta, johon on maalattu Maria Magdalena… itse en kyllä kaipaa mitään kaiken kattavaa ohjeistusta saaristoon tai rapsaa asiasta, katoaa löytämisen ilo ja seikkailun maku, toivottavasti tilanne pysyy nykyisellään tulevaisuudessakin.

Opanster - 13:10, 8.6.2020 » Losseista lähtiessä kannattaa aina antaa autojen mennä ensin, ja polkea sit saarivälit rauhassa.
^Tää

Telttapaikkoja saa kyllä aikansa speksailla, omat kokemukset sekä mutu paikan päällä että retkikartta.fi

Viime vuonna yövyttiin mm. tän järven rannassa joka oli kyllä ihan kiva https://goo.gl/maps/jvkPJLcAHRTeqT7m7

Edit: Yksi yöpymismesta oli täällä lauttarannassa myötäpäivään mennessä kun lautat meni tyyliin 9:00 ja 16:00 niin pääsi heti aamun lauttaan. Ei erityisen romantillinen paikka yöpymiselle mutta oli huussi vieressä ja rauhallista. https://goo.gl/maps/DjKy8RgfNvaPCVCE6

Edit edit: Ja yksi yöpymispaikka taisi olla täällä pitkospuiden päässä. Ulkoilupolku kulki aika likeltä mutta paikalliset oli ystävällisiä https://goo.gl/maps/UorA2z9gLmJYHzQu6

Tänään opin että sen rokotuksen saa myös nopeutettuna: 2. piikki viikon päästä ja kolmas 3 viikon jälkeen, tehosteet alkaen vuoden päästä. Tulee siis yksi ylimääräinen piikki, eli sama meininki kuin nopeutetun hepatiittirokotuksen kanssa.

Onko varsinaisilla leirintäalueilla mahdollisuutta riippumattoiluun? Erityisesti kiinnostaa tilanne Mossalassa, kun myötäpäivään kiertäessä siellä varmaan todennäköisimmin tulee stoppi.

Korppoon velodromi kiinnosta: Nya hemligheter om smugglarkungen Hjalmari Mäkelä avslöjade (Från 2016)

Ainakaan ilmakuvista ei kyllä enää erottanut oikein mitään jälkiä maastossa.

Viime vuonna yövyttiin mm. tän järven rannassa joka oli kyllä ihan kiva https://goo.gl/maps/jvkPJLcAHRTeqT7m7
Olin viime kesänä yhden yön reissulla rengastiellä ja yövyin saman järven rannassa [tässä kohtaa](https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?lang=fi&share=customMarker&n=6681976.6733193835&e=204098.36419084892&title=Y%C3%B6pymispaikka&desc=&zoom=12&layers=%5B%7B%22id%22%3A2%2C%22opacity%22%3A100%7D%2C%7B%22id%22%3A3%2C%22opacity%22%3A100%7D%5D). Todella rauhallinen paikka ja tuossa oli hyvä kallioranta, josta käydä uimassa.

Edellisellä reissulla lähdimme liikkeelle Maskusta. Ajoimme suorilta Galtbyn lauttarantaan, jossa yövyimme. Nukutti hyvin ja aamun lautalle ehti helposti.

Tällä kertaa olisi tarkoitus lähteä Turusta ja pitäisi yöpyä jossain Paraisten jälkeen, vaikka Lillandetilla tai Storlandetilla Nauvossa. Onko joku yöpynyt näillä kulmilla viime tai peräti tänä kesänä? Löytyisikö vinkkejä, vai arvonko summissa Karttapaikalta?

Jaakko-Arnoldin yöpymispaikka vaikuttaa hyvältä, mutta saattaa olla hiukan liian kaukana tälle reissulle…

hemulen - 10:24, 11.6.2020 » Edellisellä reissulla lähdimme liikkeelle Maskusta. Ajoimme suorilta Galtbyn lauttarantaan, jossa yövyimme. Nukutti hyvin ja aamun lautalle ehti helposti. Tällä kertaa olisi tarkoitus lähteä Turusta ja pitäisi yöpyä jossain Paraisten jälkeen, vaikka Lillandetilla tai Storlandetilla Nauvossa. Onko joku yöpynyt näillä kulmilla viime tai peräti tänä kesänä? Löytyisikö vinkkejä, vai arvonko summissa Karttapaikalta? Jaakko-Arnoldin yöpymispaikka vaikuttaa hyvältä, mutta saattaa olla hiukan liian kaukana tälle reissulle...
Tarkoitus yöpyä miten; siis hammock/teltta/mökki/mikä? Tsekkaa vaikka https://sattmark.fi/

Teltta oli suunnitelmissa. Mitenhän tuo Sattmark meni multa ohi? Varmaankin, kun en ajatellut vielä noilla main taukoilla, mutta aika kivalta paikalta näyttää.

https://goo.gl/maps/VtDtf6B8rz9v4kAQ8 tässä oltiin kaltseilla yötä taivasalla kun viimeks rengastie kierrettiin. Mukavan lähellä lauttarantaa, mutta ei ainakaan sillon naapureita näkyny tai kuulunut (4v sitten)

Me oltiin kaverin kaa hammockeilla just Kaasivuorella, eli Kasbergetillä. Nauvon korkein kohta. Mukava tuuli piti itikatkin loitolla koko yön.

Rengastie ajettiin tiistaina loppuun. Eilen käytiin Ahvensaaressa ja nyt ollaan lautalla matkalla Jurmoon. Yksivaihteista tuli vastaan tänään Nauvon Salessa ja muuten pyöräilijöitä näkynyt vain ajamassa myötäpäivään. Meidän matka alkoi Hankasta ja jatkettiin siitä Teersalon kautta Kustaviin ja sieltä perus saaria pitkin Nauvoon.

Kiitos kaikille topiin liittyvistä neuvoista! Täytyy laittaa tarkempaa rapsaa, kun palaa Helsinkiin.

Nyt vielä yks yö Jurmossa ja toinen ehkä Lenholmin luonnonsuojelualueen lähistöllä ennen junamatkaa Helsinkiin. Mukavan rauhallista ollut tähän saakka. Baldurin kansi aaaaaivan täynnä porukkaa. Toivottavasti kaikki eio menossa Jurmoon telttailee…

Nyt oli asvaltoitu kelvi koko matkan Paraisilta Nauvon lossirantaan. Mun mielestä jotkut pätkät näytti vastikään valmistuneilta, osa oli tehty varmaan jo viime vuonna?

oon odottanu raporttia viime kesästä asti kun kerroit mulle rengastien salaisuuksista…

Viimeset kaks vuotta edenny aika hitaasti ja tällä hetkellä oon päässyt omien kuvien purkamisessa 2020 helmikuun loppuun. Vähitellen lähenee 2020 kesä ja eiköhän viimeistään sillon tule rapsaa rengasreitistä.

sry :sweat:


Rolleri Houtskarin kirkolla

Kävin kiertämässä saariston rengastien yhteen päivään. Lähdin klo 7 Turusta, tarkoitus oli ehtiä Kustaviin 10.10 lähtevään Iniön-lauttaan. Olin laskenut että 25km/h keskarilla oon rannassa juuri sopivasti, mutta olinkin liian nopea ja puoli tuntia etukäteen lauttarannassa hytisemässä. Halusin hoitaa Kustavintien eka pois alta, ja aamulla Kustaviin päin mennessä liikenne oli aika rauhallista. Yleensä oon ajanut tohon suuntaan tyyliin juhannuksena mökille, ja nyt oli aika lailla rauhallisempaa…

Lautta oli Iniössä 10.35 ja Iniöstä Houtskariin lähteävä lautta meni 11.15. Siitä myöhästyminen ois tarkoittanut kahden tunnin venailua, joten vedin Iniön läpi (4km + lossi + 4.5km) niin kovaa kuin pystyin. Ei ollut mitään ongelmaa ehtiä ja samalla lautalla ollut rauhallisempi pyöräilijäkin ehti kyytiin.

Houtskariin olin aikatauluttanut itselleni yhden lauttavuoron ekstraa paikkojen tutkimiseen. Kävin katsomassa lauttarannan vieressä olevaa Mossalan näköalatornia ja poikkesin Näsbyn kylään kauppaan hakemaan vettä ja katsomaan kirkkoa. Ja taas olin lauttarannassa puoli tuntia etuajassa.

Korppoon lauttarannassa tuli toinen fiksi-/sinkulakuski vastaan, terve vaan! Korppoon läpi oli vaan 7km polkaisu, enempää en jäänyt kattelemaan. Nauvon ja Paraisten lautat meni 15min välein, joten enää ei ollut mitään aikatauluressiä. Nauvossa pysähdyin rantaan vegaaniburgerille ja oluelle. Loppumatkakin meni hyvin, oli sen verran hyvä flow polkemisessa, etten jaksanut pysähdellä Paraisilla eikä Parainen-Kaarina-pyörätien oudot mutkittelut jaksaneet häiritä.

Kotona Turussa olin 19.30, eli 12.5h meni koko keikkaan, josta 7.5h ajoa. 185km 25km/h keskarilla. Kivaa oli, pyörä toimi hyvin, ei satanut eikä ollut liian kuuma. Kauden loppu on varmaan hyvä aika ajaa tää, koska liikennettä oli aika vähän ja pääasiassa sai rauhassa fiilistellä saaristoteitä.

9 Likes

Kova!

Nauvosta pystyy kesän lautta-aikataulujen puitteissa ajamaan lauantaina vastapäivään Iniön kautta tällaisen luupin takaisin Nauvoon. Tää on ollut mulle vähän sellainen vuosittainen perinne loppukesästä, kun lautat on vielä siinä kesäaikataulussa. Tolla luupilla saa mun mielestä ajeltua ne kivoimmat palat rengastiestä ilman Turun kautta luuppaamista.

… noh, lauantaina tuli opittua sellainen, että jos muistaa ton ekan lautan lähtöajan 20 minuuttia väärin, niin homma menee raskaasti vituralleen heti alkuunsa :joy_cat:

Noh, hetken neuvonpidon jälkeen tuli taas jurnutettua Nauvo – Mossala – Nauvo pienillä extralenkeillä – kivaa oli taas!

Toissa kesänä samaisella luupilla tais tulla flätti just siinä Iniön kiire-etapilla sille lyhyen matkan lossille keskellä Iniötä saavuttaessa :scream: Liftasin jonkun kiltimmin autoilleen ja lossista jääneen saksalaisen pariskunnan (vai oliko äiti-poika, en tiedä… parisänky oli kuitenkin nukkumajärjestely) kyytiin ja jätin paikkailuhommat ihan suosiolla sille Iniö-Houtskari -lautalle.

Tämä oli mennyt minulta jotenkin ohi, pitää tässä oikein toistaa ilosanoman julistamiseksi. Onhan sen kelvin tiegeometria edelleen mallia halpis mutta ihan ajettava kuitenkin. Tähän saakka vähän vältellyt tuota suuntaa kun ei oikein osaa päättää missä ajaisi.

Tämän kesän uusia tuttavuuksia itselle förit Teersalo–Hakkenpää ja Nauvo–Hanka.

Kiitos tästä! Sun reportaasin innoittama vetästiin sama setti kumppanin kaa eilen. Fixeillä kans. Lähettiin vähän myöhemmin ja mentiin 11.45 Iniön lautalla. Loput lautat siitä kulki sitten ihan luontevasti, eikä siirtymisiä tarvinnu juuri miettiä/stressata. Aamulla vähän jännitti et tuleeko tarkenee ku mittarissa vaan kax astetta celsiusta. Lämpeni kuitenkin ihan tarpeeks ja nopeesti, aurinko paisto ja tyyni keli. Tosi kiva alkusyksyn sää.

7.5h ajoa, 178km 24km/h.

1 Like

Kiva että innostuitte! Mä suunnittelin jo että ensi kesänä vois yhdistää Pienen rengastien ja Teersalo-Hakkenpää -lautan, siitä tulisi aika tarkkaan 180km ajoa, kolme lauttaa + yksi lossi.

1 Like

heiii oisko tyypeil heittää lemppari jokatyypinoikeus-teltta/riipparileiripaikkoi houtskarilla ja korppoolla?

kiitos :pray:

1 Like