P: Kuwahara Pro Comp RC - valmis?

Noista osista niin tuo viimeinen on niin sanottu kierrepakka eikä kasetti eli se ei käy tuohon napaan. Seiskakasetteja saa vielä, mutta megarangea ei enää taida tehdä kukaan eli isoin ratas taitaa olla 32 hammasta. Tuosta vivusta ja vaihtajasta niin noi Tourneyt on todella käppäisiä. Vaihtaisin edulliseen, mutta huomattavasti paremman tuntuiseen Altukseen eli RD-M310 ja SL-M315.

Havanna - 21:24, 9.6.2020 » Noista osista niin tuo viimeinen on niin sanottu kierrepakka eikä kasetti eli se ei käy tuohon napaan. Seiskakasetteja saa vielä, mutta megarangea ei enää taida tehdä kukaan eli isoin ratas taitaa olla 32 hammasta. Tuosta vivusta ja vaihtajasta niin noi Tourneyt on todella käppäisiä. Vaihtaisin edulliseen, mutta huomattavasti paremman tuntuiseen Altukseen eli RD-M310 ja SL-M315.
Jes kiitos pakkahuomiosta! Hyperglidehän pitää näemmä toki lukea pakassa juu, nyt osaan. Tourney takavaihtajaa katsoin vähän sen vuoksi kun siinä jotain 1x yhteensopivuutta luvattiin, oisko voimakkaampi jousi häkissä?

Vaihtajavivuista nuo muoviset lelupistoolin malliset on kyllä vaan tosi ankeen näkösiä. Jos oon tilaushetkellä rohkea voisin koittaa tämmöstä ja kärsiä käyttäessä enemmän ja katsellessa vähemmän: sunrace m90 joku laittanut 7-vaihteiseen ja toimii. Ei indeksointia eli sitten pyöritellään tarkasti ja tunteella.

https://i.imgur.com/dLslI7U.jpg

Entä eturatas? 5 bolt 94mm bcd. Mistä tietää minkä kyydissä ketju pysyy ilman ohjureita?

surly stainless 5arm 94mm

Olisiko tässä hyvä vaihtoehto? Made with a 2.2-2.3mm thick stock plate and work best with 5-8 speed chains.

Toi Sunrace on kyllä indeksoitu ja Sramilta saa muuten ihan jees 12-32-pakkaa. Surly on varmasti hyvä.

Onks tää sit eri vipu?


They click but don’t index

“a SunRace right bar-end shifter lever on a left SunRace pod allowed perfect symmetry, as though it were ordained from on high.”

melkosta hupi tekstiä kyllä :smiley:

naurajat nauraa, mutta micro ratchettihän on ihan perusjuttu maailman parhaissa vaihtajavivuissa kuten suntourin ja simplexin viistoputki/tangonpää hommeleissa :–)

nutip - 0:17, 10.6.2020 » naurajat nauraa, mutta micro ratchettihän on ihan perusjuttu maailman parhaissa vaihtajavivuissa kuten suntourin ja simplexin viistoputki/tangonpää hommeleissa :--)
dia compen power ratchet aaaahhh

Rivbikelle nauraminen on ah niin trendikästä mut onks noissa vivuissa siis jotain eroo, molemmat m90, toinen indexed?

Mulla on tollanen indeksoitu versio (kapea vapaaratasrunko + ysipakka josta yksi ratas poistettu) ja purin sen mielenkiinnosta, oon melko varma että indeksoinnin saa poistettua halutessaan jättämällä jonkun osan pois.

kaukomieli - 8:59, 10.6.2020 » Rivbikelle nauraminen on ah niin trendikästä mut onks noissa vivuissa siis jotain eroo, molemmat m90, toinen indexed?
Vasen on kitkana ja oikea indeksinä.

Tän listauksen mukaan Shimanon 7 vetäis 2,9 mm kaapelia ja Shimanon 8 puolestaan 2,8 mm. Seiskapakan kanssa vois siis varmaan aika hyvin käyttää kasivipua, jos niistä löytyy joku kivemman näköinen kuin SL-M315.

Ainakin Tredziltä saa seiskapakkaa 11-34 väleillä.

nuo vanhemmat shimpan indexöidyt vivut on luokitelty yleisesti 7/8 vaihteisiksi. Toimivat molemmissa.

ein0.0 - 23:57, 9.6.2020 »

melkosta hupi tekstiä kyllä :smiley:

Melkosta. Mistä tää oli?

Ja siis ne todellakin on indeksoitu. Indeksoinnilla ei vaan oo mitään tekemistä vaihtamisen kanssa. Kuulostaa just siltä, kun asiasta puhuu oikeilla nimillä.

asb - 9:37, 10.6.2020 »
ein0.0 - 23:57, 9.6.2020 »

melkosta hupi tekstiä kyllä :smiley:

Melkosta. Mistä tää oli? Ja siis ne todellakin on indeksoitu. Indeksoinnilla ei vaan oo mitään tekemistä vaihtamisen kanssa. Kuulostaa just siltä, kun asiasta puhuu oikeilla nimillä.
Esim. Falconin kulttivivuissa on kyllä naksuja, mutta ne ei vastaa minkään tietyn valmistajan indexöintejä.

Onko mikä tahansa rätinä siis “indeksointia” ja mille tollanen 18 kertaa naksahtava vipu on siis olevinaan indeksoitu?

Power ratchet ei oo sama asia kuinSunracen Sturmey Archerille tarkoitetun vivun käyttäminen takavaihtajan kitkavipuna.

Mutta ootteko nää kuullu Shimanon FingerTipeistä? Siinä vasta mekanismi.

NY ON JA PYÖRII!


(kuulemma joku ranskankierre sitten kumminkin?)


Yleistunnelmaa ja kiivejä


Projektiaiheista varustusta. Harmikseni huomasin vasta nyt että nuo jarrut eivät ole stx-hommaa vaan Bilteman mallistoa tai ehkä joku Tektro. Kahvat on stx mutta vaihtajavivut puuttuu.

MatoFakiiri - 9:13, 8.6.2020 » Tuossa KOPPALINKIN tarakassa on nähdäkseni kiinnitys cantitappien lisäksi kruunun lokarireikään, eli sen puolesta kyllä saisi vaijeristopparilliseen/boosterikaariseen joustohaarukkaan asennettua, mikäli siinä on lokarille reikä. Vähän hämää tosin tuon linkin kuvan yläkiinnikkeen tms. paikat, jotka jotakuinkin ohjaustangon kohdilla(?)... Yhdeksän kilon kantavuus tuskin ainakaan toteutuu pelkästään cantitappeihin ja kruunuun ripustamalla, mutta eikös niitä etutartseja tuollaisilla kiinnityspisteillä tosiaan ole enemmänkin. Sit on toki semmonenkin seikka, että onko kruunukiinnikkeessä huomioitu cantijarrun vaijerin läpivienti, kun vaijeristoppari on suht korkealla kiinnityskohdan yläpuolella... Ainahan voi toki laittaa V-jarrut, mutta ilmeisesti tässä tarkoitus päästä mahd. vähillä osauudistuksilla. Edit. Ja tarkemmin ajatellen HUOM! se boosteri/-stopparikaari ei varmasti ole suunniteltu kestämään eteenpäin suuntautuvaa kuormitusta, eli enpä kyllä lähtis semmoiseen asennukseen. Itsekään en näe joustokeulalle mainitussa käytössä varsinaista tarvetta. Jäykkähän se ois helppo, huoleton ja suurempiakin kuormia kestävän etutartsin kannalta näppärin.
Itehän oon käyttänyt femman Ebay-tartsia Granitin sisustuskorin kanssa(ilman joustoo toki) mm.talvipyörässä ja retkikäytössäkin ja varmasti ollut monet kerrat +10kg päällä. Tartsi hieman "nuokahtanut" ajan painosta mut en osais murehtia kestävyyttä noin pienellä painolla. Mut tuskin tosta joustokeulasta tosiaan kauheesti iloo on, oli sit tartsilla tai ilman.


+
https://media.granit.com/media/catalog/product/cache/ecd051e9670bd57df35c8f0b122d8aea/3/7/372181_7181_PID7181PID.jpg
Tollaset siis, oisko kori kerroksen matalampi. Jos tollanenkin viritys on kestäny niin sillä linkin tarakalla pääsee varmaan pitkälle.

Juu, oli kenties kohtalaisen runsas ja polveileva toi mun selostus, mutta pointti jota koitin lopulta tuoda esille oli se, että moinen tarakka kestää varmalla hyvinkin, mutta kestääköhän se joustokeulan vaijeristopparikaari kovin hurjia kuormia, kun tarakalle asetettu paino pyrkii vetämään sitä kaarta eteenpäin.
Ainakin oman hahmotukseni mukaan.
Verrattuna siihen, että olisi pultattu tuo yläkiinnike jäykän keulan kruunun läpi, joka nyt tunnetusti on sellainen kohta jonka tulee kestää rakenteessa jo muutenkin melkoisia rasituksia.

Toivottavasti sain toisella yrittämällä yhtään selkeämmäksi mietintääni kyseisenlaisesta etutartsista kyseisenlaiseen haarukassa.