Sipsitopic

Pari viimeisintä sipsiostosta:

Pirkka Ranch & Jalapeno -maalaisperunalastu.
Vinkki tuli foorumilta. Palmuöljytön. Kotimainen tuote, valmistaja Real Snacks. Suomalaista perunaa.

  • Maku 4/5, sopiva polte ja asianmukainen ranch-mausteiden käyttö. Sokeri tuntuu hieman liikaa, valitettavasti. Juustojauhe/hiivauute saisi tuntua vähän enemmän.

  • Suutuntuma 5/5. Juuri sopiva paistoaste, napsahtaa hyvin suussa rikki mutta silti paksuhko kuten maalaisperunalastun kuuluu ollakin. Säilyy myös verrattain kosteassa ilmanalassa avonaisessa pussissa napakkana seuraavaan aamuun.

Taffel Waffel Sourcream & Black Pepper
Orklan Suomessa valmistama uusi klassikko. Palmuöljytön, gluteeniton. Perunan alkuperämaa ei tiedossa.

  • Maku 3,5/5. Sourcream-maku nostaa sipsin kuin sipsin luokkaan 3/5. Tämä sipsi olisi oikeasti 4/5, mutta pussista osuu kouraan liian taajaan sipsejä, joissa ei ole riittävästi maustetta ja kitalaen täyttää rasvan tunkkainen tuhnu. Maku on teollinen, mutta sitähän sipsiltä usein kaipaa; teollinen maku hillitsee binge-syömistä. Sipsissä on valitettavasti käytetty peräti kahta maunvahvennetta (tai maunavahvennetta pussin mukaan). Hiivauute tuo syvyyttä, kirnumaitojauhe kutsuu hapankerman haamun suussani oleviin juhliin. Mustapippurin eteerisiä öljyjä kunnioittaen sipsissä on pieni polten.

  • Suutuntuma on 5/5, koska sitähän tällä hyvin tiheällä vohvelileikkauksella on haettu. Todella rapea, parilla puraisulla hajoaa koko suun täyttäväksi mössöksi. Tuntuma myös houkuttaa ottamaan vielä pari sipsiä lisää ja aina kerta kerran jälkeen kokeilemaan, onko iso sipsi parempi kuin pieni, kerralla suuhun maistuva sipsi.

Kartanon perunalastut.

muut jonnesipsit voikin unohtaa

Näitä sipsutteluluokkiahan on valtavasti, vain muutaman mainitakseni:

  • Perinteiset sipsimaut
  • Gurmee-sipsut
  • “Vain suolaa sipseihini” -tyypit
  • Polttavat sipsit
  • Halvimmat sipsit
  • Pringles-tyypit
  • Ei perunalastu vaan perunamassa -hommat
  • Luonnolliset perunalastut
1 Like

BBQ linssisipsit: nams ja mums

Hyvä huomio!!

Tarkennan aloitusta

Hyvä ja odotettu lanka.

Jos pitäisi valita yksi herkku loppuelämäksi:
Sipsit.
Suosin aikalailla natural sipsejä, vain suola best.
Joku lapsuuden aikainen fiksaatio myös bulkkitaffelin grillisipseihin, aaaah.

Taffel Sips 3/5
Perusvarma klassikko, yllätyksetön mutta aivan hyvä.

Taffel Brodway 3/5
Helppo, yllätyksetön mutta satunnaisesti nautittuna koukuttava. Maistuu vielä aamulla suussa.

Taffel Grills 4/5
Tymäkkä, mausteinen, klassikko.

Taffel Ranch 2/5
Ennen kaikki oli paremmin, aika kuultaa muistot.

Taffel Kartanon original 4/5
Hyvä rakenne, sopiva suolaisuus. Toimiva.

Taffel Kartanon valkosipuli ja kermaviili 3/5
Hyvä rakenne mutta maku ehkä vähän tunkkainen. Aivan hyvä perusmaustettu sipsi kuitenkin.

Pirkka Ranch ja jalopeno 4/5
Yllättäjä, toimiva pieni potku. Hyvä rakenne. Hinta/laatusuhde mukava.

Taffel El taff 1/5
Kamala pettymys, ei vaan yhtään lähde. Maku ja rakenne meh.

Taffel Hot Rod 4/5
Ah jumalklassikko ja lapsuuden nostalgisointi. Kyyneleet silmäkulmiiin kun muistelee lämpimiä kesäiltoja ysärin alussa, sarjakuvalehtiä ja pussia näitä renkuloita.

Täytyy jatkaa myöhemmin, nyt ei pysty kun täytyy lähteä kauppaan ostamaan sipsejä.

DanielBraun - 12:12, 6.6.2020 » Joku lapsuuden aikainen fiksaatio myös bulkkitaffelin grillisipseihin, aaaah.
Tähän kiteytyy se, mistä sipseissä on kyse. En itse pidä Manhattan/Broadway-sipseistä, mutta niistä tulee mieleen se lohtu lapsuuden ikävissä juhlatilaisuuksissa, että joskus on vaan pakko syödä.

Real Snacks Tavis Timo oli eilen testissä. Erittäin hyvä koostumus ja suutuntuma. Mieto suolaus. Maustakin huomaa että nämä on oikeasti perunasta tehty. Jopa hieman kotoinen maku. Perunan alkuperä mainittu ja tässä tapauksessa Tyrnävältä, noin 50km päästä. Kokonaisarvosana 4/5, vahva suositus. Pieni pussi, toimii yksinäänkin.

En tiä onko noita yllämainittuja enää olemassa.

Ja sitte viime vuoden sisään oon mussuttanu niitä k-kaupasta saatavia ruottalaisia jossa parhaana makuna halläntiläinen cheddar. Ne on kyllä ärsyttävän kalliita.

Estrellan Artisan Garlic & Chili, ai että mikä makunautinto. Pitää seuraavalla kerralla tarkistaa, että onko niissä palmuöljyä.

Toinen ikisuosikki on Blair’s Death Rain habanerosipsit. Ei vaan voi lopettaa niiden syömistä, vaikka jokainen pala polttelee. Tykkään muutoinkin tulisesta ruoasta, joten osuvat kivasti makunystyröihini.

Yleensä syön sipsini ilman dippiä.

Ostan aina Manhattan tyyppisiä, osin koska tykkään niistä ja osin koska kukaan muu perheessä ei ja saan vetää koko pussin itse.
Lapset on alkanut viime aikoina vähän jo tunkemaan samalle apajalle.

ununu - 11:54, 6.6.2020 » et tu munccis oon aina miettiny oonko ainoa joka kiltisti laitettuna: ei piittaa perunasta/sipseistä
Peruna on hyvää, mutta tää lasten synttäreille suunnattu tönkkösuolattu versio ei maita. Hyvä, jos pysyvät jatkossa tässä ketjussa!

Kuulostaa kyllä vähän amatöörien puuhastelulta nyt.

Sipsit 99% ajasta ilman dippiä ja Taffel > Estrella luonnollisesti. Oikialla ollut viime aikoina hyvää ajoa vegaanigenressä, vaikka etikkasipsinsä ovatkin turhaan epävegaanisia ja Oatikset paskaa.

Ei kai palmuöljyä oo nykyään sipseissä missään kun edes Pringleseissä ei ole, vaikka nehän kannattaa jo lähtökohtaisesti muutenkin kauppaan: jättää.

Toivoisin Lidlin McEnnedy Super Size Flipsit pysyvästi valikoimiin, mutta toisaalta ehkä ihan hyvä että niitä saa vain silloin tällöin. Ja kyllä, otin just suikerot puheeksi sipsitopikissa.

https://www.taffel.fi/media/orklacs-kuvapankki/taffel/1-snacksit/cache/taffel-kikx-235g-999x600.png

Näitä mahdollisimman rasvaisen ranskankerman kanssa, myös Oatlyn versio toimii. Ei mausteita.

4/5, tossa tekstuurissa on joku mekanismi joka rohkaisee jättämään pussista osan vielä aamiaiseksikin.

Ranch versiota en oikein ymmärrä.


Nää. Nää on aivan törkeen hyviä sipsuja, vieläpä vegaanisia. Voisin syödä pelkästään näitä, mutta onneks on myös etikkasipsit (joskin monen laatu heikentynyt) ja Poppamiehen Hot Headz infernot. Sipsit best.

Mut oikeesti, maistakaa noita Sähäkkä Sabinoita, ei voi pettyä.

Kiva et näinkin olennainen osa monen ruokaympyrää ja elämää sai viimeinkin oman topin ja hieno avaus mut yhteen asiaan oon munccis hieman pettynyt, nimittäin tuohon tylsään geneeriseen otsikkoon.

Näin tärkeä ja monia koskettava aihe vaatisi imho kunnon otsikon yv-tyyliin, esim. Sipsit: arvostus, dippaus ja syönti

Tahmatassu - 12:02, 6.6.2020 » Kartanon perunalastut. muut jonnesipsit voikin unohtaa
no jos haluaa pahvia syödä ni sit voi ostaa kartanon sibs

Kartanon perunalastuista muuten senmone huomio että sillon aikanansa ku ne lanseerattiin niin monta vuotta ne oliki kyl tosi hyvii. Siihen aikaa kuorellisesta perunasta tehtyä snadisti paksumpaa sipsiä ei meinaan markkinoilla muita ollu.
Mut sit tapahtu jotain ja reseptia muutettiin, en oo iha varppi mutta ihan ku niistä olis tullu snadimpia ja ohuempia. Ihan ku makuki olis jotenki muuttunu. Se alkuperänen luonne joka erotti ne muista lähti poijes ja niinpä ainaki minä lopetin niitte ostamisen. Pari kertaa viime vuosina kokeillu välillä ja sama meno edelleen. Nou tänks.

+1

No siis: Pandy linssisipsit.

Ostin sipulimaustettuja Pandyjä kolme pikkupussia Matsmartilta tuossa taannoin. Seuraavassa tilauksessa tilasin 24 pikkupussia eri makuja. Mä en ees oo mikään sipsinsyöjä, mutta ei jukelin tähäre!