P: Woo-hoo

Grim - 12:46, 6.5.2020 »

Mutta käyttökelvotonhan se oli.

https://i.imgur.com/mUzlAWk.jpg

Kyllä tuollaisen alsakorvakkeen vielä kerran käyttökelpoiseksi olis vääntänyt imo.

Noh, pieniä oppirahoja ja typeryyttä. Olin jäänyt käsitykseen, että alumiinikorvakkeen vääntö ei keskimäärin kovin hyvin onnistu/kestä.

olikohan just tää malli missä perän ‘seatstayt’ on niin leveellä että kantapäät kolisee tosi helposti ajaessa…

Jaaha, ovat sitten leventäneet seatstayta aika reippaasti, koska viime vuoden Wozossa tätä ongelmaa ei ollut.

“I had a small issue with my boot heels hitting the top of the rear stays. I don’t have huge feet or boots and quickly figured out I had to point my toes in a bit and adjust my cleats to an offset position. I was using my 45NRTH Red Wing Edition Wolvhammers in a size 43, so, if you have some big honking Hobbit feet you should definitely give this a bike a long test ride to make sure it works for you.”

Tuleekohan isommat oppirahat.

Eikun Janihan tarkoitti tosiaan seatstayiden leveyttä. Sain pyörän kasaan ja kävin pienen pyörittelyn. Ihan hauskaltahan tuo tuntuu. Polvitaipeet osuvat putkeen jos polvi käy aivan suorana mutta sitä harvemmin tapahtuu. Polessa oli samaa ongelmaa, jopa isommassa määrin. Kantapäille tuntui olevan tilaa.

Olinpa unohtanut, kuinka ärsyttävää ketjun pituuden määritys on, kun ei ole vanhaa ketjua referenssinä. Aina kun ketjutyökalu porautuu syvemmälle niin tulee mietittyä, että tuliko kuitenkin liian lyhyt.

Jos/kun saat 3.8" hodagit i45 kehille, niin gummien todellinen leveys kiinnostaa.

Muistelen lukeneeni, että maksimissaan 3.5".

Jani S - 14:43, 6.5.2020 » olikohan just tää malli missä perän 'seatstayt' on niin leveellä että kantapäät kolisee tosi helposti ajaessa...
Jeb, muistaakseni tää on ominaisuus siinä mieles et pidetään perä lyhyenä ja iso rengastila

oishan noita varmaan voinu muotoilla, jos ois halunnu. itehi taannoin paikallisessa tämmöstä testasin, niin kyllähän se kantapää aika herkkään otti perään kiinni…

manuelkala - 22:59, 6.5.2020 »
Jani S - 14:43, 6.5.2020 » olikohan just tää malli missä perän 'seatstayt' on niin leveellä että kantapäät kolisee tosi helposti ajaessa...
Jeb, muistaakseni tää on ominaisuus siinä mieles et pidetään perä lyhyenä ja iso rengastila
Rengastilalla ei kai ole tällä mitään tekemistä, kun se on kuitenki kampien välissä suojassa. Ja perän lyhyyttäkään en lähtis syyttelemään, koska onhan tällaisia mastopyöriä ollut vaikka kuinka pitkään.

Lähinnä lähtisin kyselemään, että anteeks milloin vitussa me päätettin, että takanavan pitää olla 20 senttiä leveä?

asb - 9:00, 7.5.2020 »
manuelkala - 22:59, 6.5.2020 »
Jani S - 14:43, 6.5.2020 » olikohan just tää malli missä perän 'seatstayt' on niin leveellä että kantapäät kolisee tosi helposti ajaessa...
Jeb, muistaakseni tää on ominaisuus siinä mieles et pidetään perä lyhyenä ja iso rengastila
Rengastilalla ei kai ole tällä mitään tekemistä, kun se on kuitenki kampien välissä suojassa. Ja perän lyhyyttäkään en lähtis syyttelemään, koska onhan tällaisia ollut vaikka kuinka pitkään.
näin ite jotenki sen järkeilin :D en tiiä mitä veijo kona on oikeesti ajatellu

Olis joo. Tuossa on 4.8. JJ ja tilaa jää vielä reippaasti 5" kumeille. Haksahdin tässä, viime vuoden Wozossa perä oli kapeampi ja Woo:n rungon pitäisi olla sama kuin Wozossa. Noh, tällä mennään.
https://i.imgur.com/5iRLK3L.jpg

https://i.imgur.com/hRaEzEW.jpg

Vielä kuva eiliseltä nopean kasauksen jälkeen. Tuosta säätämään.
https://i.imgur.com/sGA9FAA.jpg

Onko Janille edelleen sinkulaläskeily maistunut?

maistuuhan se - ehtis vaan poluille taas jossain vaiheessa

edit: näpsäkän näkönen pyörähän tää on kyllä!

tää hämmentää, eikö lapissa just oo korkeuseroja

lyhyt on kyl perä noilla lihoilla!

bike_futurist - 10:56, 7.5.2020 »

tää hämmentää, eikö lapissa just oo korkeuseroja
lyhyt on kyl perä noilla lihoilla!

Vai että Oulu lappia? Vai meneekö foorumin loputon ironia taas meikältä yli hilseen.

Ensilenkki tuli tehtyä. Aina hyvä ajatus tehdä kevään ensimmäinen kunnon lenkki takapihan kalliokivikkojuurakkoon oudolla pyörällä. Järkytys oli vaihteistetun kuitusohvan jälkeen melkoinen. Tutut kohdat eivät meinanneet mennä millään. Sen jälkeen maastosinkuloinnin tekniikka alkoi palautua mieleen ja ajaminen oli varsin hauskaa. Vähän epätarkkahan leveä läskirengas on mutta siihenkin tottui. Paineita oli aluksi aivan liikaa ja on varmaan vieläkin. ”Mutafloat” oli kyllä hauska kokemus. Q-factoria en edes ajatellut vaan polkeminen tuntui luonnolliselta. Eivätkä kantapäät tai pohkeet kolisseet mihinkään. Oli Jani S:n pelottelujen jälkeen jo hieman ikävä fiilis mutta se osoittautui turhaksi. Jännä sinällään, koska mulla on Shimpan kengistä koko 47 eli ei mikään pienin jalka. Toisaalta klossit ovat aika takana. Kyote on myös maastossa hyvä tanko, ylämäkeen oli hyvä meloa. En kaventanut tankoa yhtään ja pikkuisen pitää ottaa pois. 760 mm on yleensä ollut hyvä mitta. 60 mm stemmillä koko tuntui aika hyvältä.

Ovaaliratasta pitänee harkita, jos sinkulointi jatkuu. Eikä siitä vaihteillakaan haittaa ole. Raijinissa toimi ainakin hyvin. Jarrut saavat kyllä lähteä. Oli melkoinen death grip koko ajan päällä, vaikka tein hyvän sisäänajon. Nämä ovat ilmeisesti MT-400 -sarjaa (Acera?), Konan sivuilla lukee vain ”Shimano hydraulic” :slight_smile: Otan varmaan Bridge Clubista SLX:t. i45-kehätkin ovat odottamassa, pitäisi vielä tilata navat ja pinnat. Ajamaankin toki olisi joskus hyvä ehtiä.

Kokeilin sinkulassa ovaalia ja jotenkin olin aistivina, että tiukoissa paikoissa, kun kampien asentoa piti hakea kohdalleen ja sitten tehdä nopeita lyhyitä polkaisuja, ovaali olisi ollut tuntumaltaan outo. Toki tasaisessa pyörityksessä ylämäkeen vaikutti toimivalta. Koska omassa ajamisessa on paljon ensin mainittua, palasin pyöreään rattaaseen. Sinkulaläski kiinnostaa kyllä.

Näköjään kuukausi edellisestä päivityksestä. Onhan tällä jonkin verran ajettu, kokemuksista myöhemmin.

Mulla oli tosiaan hankittuna 27,5" WTB Scraper i45 -kehät. Navoiksi tuli DT 350 ja pinnoiksi Sapim Race. Itse en kiekkoja osaa kasata mutta jäsen Instj lupasi moiset kasailla.

Navat eivät mahtuneetkaan pukkiin, joten jouduttiin improvisoimaan.

Kasaaja voi halutessaan kertoa prosessista enemmän.

Sen jälkeen kumit vanteille. Litkuttaessa tuli esille pieni yllätys.

Ostin kumit käytettynä enkä tarkistanut ostaessa tarkasti. Myyjä oli reklamoidessa vilpittömän yllättynyt, oli ajanut sisureilla eikä tuo viilto ollut ilmeisesti mennyt sisuriin asti.

Pääsinpä ainakin testaamaan Stanin Dartia. Jouduin laittamaan kaksi kappaletta mutta toistaiseksi näyttää pysyvän.

Painoa koko setillä 2572g/2706g. Pelkät kiekot 1057g/1192g. Pitää vielä punnita vanhat kiekot mutta luultavasti painoa lähtee mukavasti. 3,8" Hodagin leveys casing 3,4" tread 3,5" eli aika odotettu. Tuuma lähti Jumbo Jimeihin verrattuna.

Jarrut ovat vaihtuneet SLX:iin, levyt ovat uusissa kiekoissa XT. Tolppa ja stemmi ovat vaihtuneet Ritcheyn Compiin.

Ajaminen on ollut hauskempaa kuin pitkään aikaan. Pitää kirjoitella fiiliksia enemmän, kunhan saa hieman kilometrejä alle myös uusilla kiekoilla.

Juuh, takanapa varsinkin muistutti enemmän valomiekkaa kuin mitään aikaisemmin käpistelemääni napaa. Siinä vaiheessa jo uumoilin ettein mun pukista taida olla tämän kanssa mitään hyötyä. Etunen mahtui pukkiin, mut senkin kans olisi saanut keksiä, että mitenkäs tämä thu axle sitten kikkaillaan tuohon kiinni.

No. Aika nopeasti hylättiin ajatus pukista kokonaan, otetaan ruobi kauniiseen käteen, porataan reikiä niin että anycagemounttiin saa peltilätkän johon magneettialustainen heittokello kiinni taktiseen asentoon. Takana käytettiin kahta reikäpeltiläpykkää ja väliin pahvia, ettei hieno ja kaunis runko vaan tärväänny.

Nyt on tullut ajeltua. On ehkä omiin ajoihin hauskin pyörä tähän asti. Kokkolassa on sen verran tasaista, että vaihteita ei juuri kaipaa. Toki jos kovin upottavassa maastossa mennään niin vääntäminen menee aika raskaaksi/mahdottomaksi. Siinä mielessä sinkulointi sopii läskiin vähän huonosti.

27,5x3,8" (3.5" oikeasti) on selkeästi tarkempi ajaa kuin 26x4.8", tuntuu selkeästi enemmän tavalliselta maastopyörältä. Uusien kiekkojen myötä painoa katosi n. 800 g, ilmeisesti vanhat Formulan navat olivat varsin möhköt. Rullaavuudessa/kiihtyvyydessä yllättävän pieni ero kuitenkin, todennäköisesti Jumbo Jim on Hodagia rullaavampi kumi.

Chainstay olisi lyhyimmillään 420 mm mutta 30/18 väleillä asettuu n. 435 mm kohdalle. Kyllä sillänkin perää tarvittaessa heittää mutkassa enkä ainakaa lyhyempää kaipaa. Satulaputken kulma on 74,6 astetta mutta sen tuomia etuja mäennousuun ei ole oikein päässyt testaamaan. Ne vähät nyppylät ovat sen verran jyrkkiä, että putkelta mennään.

Pari kuvaa juhannuslenkiltä:

Olen kaiken kaikkiaan aika tyytyväinen pyörään tai oikeastaan runkoon. Alkuperäisiä osia taitaa olla jäljellä keskiö, kammet, ohjainlaakeri ja top cap. Reach voisi olla ehkä pari senttiä pidempi mutta aika hyvä tämäkin. Tähänastisen kokemuksen perusteella varsinkin tällainen modernin geon läski voisi mennä hyvin ainoana maastopyöränä. Talveksi paksummat kumit ja rajumpaan menoon Mastodon keulaan ja vaikka Minionit kumeiksi.

Runko: Kona Woo 2020 L-koko
Kiekot: DT 350/Sapim Race/WTB Scraper i45/Bontrager Hodag 3,8"
Voimasiirto: Sram NX 30t/Absolute Black 18t/KMC Z1eHX
Jarrut: SLX, XT-levyt
Putket: Ritchey Comp
Satula: Ergon SM Comp (kuvissa vielä Specialized Power)

Isompia päivityksiä tuskin heti tulee. Ketju pitänee vaihtaa, pitää kauheaa rutinaa Chain-L:stä huolimatta. Mäkisempiä reissuja varten XT-voimasiirto on odottamassa.