Maantiepyörät ja -pyöräily / speksaus ja fiilistelylanka.

Konsta - 13:32, 7.5.2020 » On todella mamil-työmatkaista ja vääristynyttä ajatella että MAANTIEPYÖRÄLLÄ kuuluis tai tarttis ajaa kädet valmiina tarttumaan jarrukahvoihin koko aja.
No en tosiaan tajunnu, että tämmöseen viittasit, kun koko keskustelussa on kerran mainittu käsien siirteleminen jarrutustarkoituksessa ja siinäkin erikseen mainittu porukassa ajaminen. Et en nyt sit tiedä, syytitkö sä nyt lopulta mua passivis-aggressivisuudesta, kun huvittuneena outtaisin sun p-a:t?

katos miten hassu sattuma että et jättänykkää asiaa.

Konsta - 13:32, 7.5.2020 » vääntöhaluja
ei ole. meet muiden kaa sössäämään ny.

Noista dropeista, onks traditionel “parempi”? (Mulla pelkkiä FSA:n kompakteja.)

Ei ollut. Mut sä onnistuit tuossa välissä vähän niitä kyllä herättelemään. Mut ne meni jo. Ja alunperin ei tosiaan ollu haluja kuin vähän naurahtaa. Mutta on kai se hyvä, että asia tuli käsiteltyä perin pohjin.

Sun viestithän on kyllä olleet täynnä tarjolle asetettuja koukkuja, jos menohaluja olis. Että ehkä sun tosiaan kannattais vähän tarkastaa sitä, minkälaiseen viestinvaihtoon sun nykyinen foorumipersoona kutsuu. Kiuas kuumana ja sankko täynnä vettä ja sit alat osoittelemaan sormella, jos joku tuon löylykauhan huoneeseen?

vvaltsu - 10:53, 7.5.2020 »

Millanen tommonen perinteinen droppi on oikein ajaa modernien brifterien kanssa?

Jos tykkää ajaa niin, että pitää kahvalla peukalohankaa ja kämmentyveä, eikä koko kämmentä ulkosyrjineen, ei rampin kulmalla niin ole väliä. Paitsi ettei voi säätää asentoa liu'uttamalla otetta taemmas, pitää siirtyä koko pykälä ylös mutkille asti. Mut alaotteella on paremmin tilaa.

https://cdn-cyclingtips.pressidium.com/wp-content/uploads/2020/04/CORVOS_00027694-061.jpg

Ajoin pari vuotta maantiepyörällä Dedan shallow ja 3T rotundo tankoina.

+: Alaote on ehdottomasti paras kaikista kokeilemistani tangoista. Pitkä suora putki on paljon mielekkäämpi käden alla kuin kaartuva ja ylöspäin nouseva osio. Käsivarsilla on putkelta runtatessakin tilaa, eivät osu tangon ylämutkan kaarteeseen. Jarrukahvat just sopivassa paikassa dropeilta jarrutteluun ja vaihtamiseen. Klassinen droppi näyttää hienolta.

-: Hupuilla asentoja oli mulle vähemmän kuin tasaisen huppu-tanko -siirtymän tarjoavalla tangolla. Tykkään pitää kämmensyrjiä huppujen päällä ja siirrellä kämmeniä jatkuvasti vähän eri asentoihin. Käsivarsi on tässä asennossa aika matalalla ja kyynärpää koukussa. Klassisella dropilla pudotus kahvoille tarkoitti sitä, että ranne osui tankoon estäen semmosen luonteva kämmenen asennon vaihtelun hupuilla. Hupuilta piti ajaa joko huolella kuopasta tai sitten hivuttaa käsiä ylöspäin kahvoilta tangon mutkaan, jossa taas tunsin valuvani alaspäin. Huomasin, että kädet puutuivat eikä semmosta matkantekoon sopivaa rentoa asentoa löytynyt. Kovaa ajaessa tämä ei haitannut kauheasti, mutta pitemmät matkat yksinään alkoivat ärsyttää.

Ennen kuin kukaan ehdottaa tangon tai kahvojen kulman säätämistä, niin uskallan olettaa kuuluvani top5 ohjaamon runkkaajat Suomessa -listaan. Paras tulos tuli löysäämällä neljä pulttia, tanko pois ja uusi tilalle.

Nyt ajelen GB:n randotangolla, joka on ihan hyvä kompromissi. Klassisen dropin alaotetta ei kuitenkaan voi saada muilla tangoilla kuin klassisella dropilla. Pelkkä suora alaote ei ole klassisen dropi alaote. No, en mä enää kauheesti sieltä alhaalta aja.

Mulla on vähän Suikkarin postaamien ajatusten mukaiset omat kokemukset.
Kleinissa vähän nyt ohjaamon kanssa olen arponut kun haluaisin tuollaisen modernimman asemoinnin ja just tuota flättiä. Alkuun tässä oli paljon esteettistäkon juttua, mutta ei oikeastaan enää sillä olen Kleinin ohjaamoon alkanut tottumaan ja päässyt siltäkin osin taas klassisten makuun.
Mutta joo, mulla siis vähän haasteena se, että tykkään ajaa hupuilta(ei niinkään jarrutuksen vaan vaihtamisen takia). Tuossa Kleinissa saan ihan kivan kahvaotteen just peukalonhangalla, mutta kun mun oikea käsi ei oikein kestä sitä. Vissiin piirtäminen rasittanut tuota oikeaa peukaloa sen verran(plus yksi vanha vamma) että tuppaa vähän ärtymään. Eli olisi mukavampi saada paremmin koko kämmen. Ei siis ota mitenkään ranteisiin vaan tuohon oikeaan peukaloon.

Ajelin ite pitkään Dedan kompaktilla dropilla ja ihan kivasti tulin sen kanssa toimeen. Päätin kuitenkin ottaa talven ajaksi testiin Nitto Randonneurin, jossa on enemmän droppia, nousua ja flarea - you name it.
Kiitämme:

  • pidempi suora osuus alaotteella, saa enemmän erilaisia otteita sieltäkin
  • koholla olevat yläotteen mutkat, koen että noistakin saa mukavasti uusia otevariaatiota.
    Moitimme:
  • flarea reippaasti, tekee alaotteesta leveähkön (45cm) mikä tuntuu näin aluksi ainakin vähän oudolta
    Emme tiedä:
  • reachia myös reippaanlaisesti, toistaiseksi kuitenkin tuntunut ihan hyvältä, mutta huomaa että arkiajossa tulee ajeltua vähemmän hupuilta ja enempi rampeilta. Tykittelyssä kuitenkin pidempi ohjaamo plussaa.

Talvella ei paljoa dropeilta tullut ajettuakaan, mutta näin kevään myötä siitäkin saanut kokemuksia. Kädet ainakin olleet ihan tyytyväisiä uuteen kumppaniin ja lisääntynyt otevalikoima on kyl hyvä juttu. Ehkä pitää vielä laittaa se kompakti takas, niin sais entistä paremmin vertailtua fiiliksiä.

Njoo. Muistelisin, että mäkin ajoin vanhalla sinkulakonversio-Pösöllä just silleen, että kahvat oli peukalonhangassa. Ilman huppuja #5 lyfe. Ei se kyllä kauheen hyvä ollut, mutta siedettävä.

Näppäsin kuvan omasta rukista kun kävin tänään ajelemassa. Pahoittelen 41mm spacerpinoa, sahaan ruodon vasta sitten, kun oon päättänyt, kuinka paljon jätän korotusvaraa. Kapeemman tangon vois myös vaihtaa, tässä on nyt 44cm, mutta en taida jaksaa. Speksaan sit seuraavan pyörän ihan viimesen päälle.

E: Tää on siis mun ensimmäinen kunnon pyörä. Hankittu keväällä 2018.

bike_futurist - 12:52, 7.5.2020 » ohjaamossa (yläkuvassa) kokeilin tota ton aikaista / nykymuodin mukaista kapee, pitkä, matala -ohjaamoa. olikohan toi tanko 36c-c muistaakseni ja stemi -17 130mm. Aika toimiva sanoisin. Vähä semmonen tt asento. .
https://www.youtube.com/watch?v=AGil15gHDEk&t=939s

Vvaltsun Kanioonin yhteydessä tuo negastemmi on aika hävyttömän näköinen. Eka kiivetään huipulle, ja sitten alkaa alamäki. Mutta rungon väri on jotenkin kovasti kiva. Onko luonnossa sama?

vasaraasialainen - 20:39, 7.5.2020 » Vvaltsun Kanioonin yhteydessä tuo negastemmi on aika hävyttömän näköinen. Eka kiivetään huipulle, ja sitten alkaa alamäki. Mutta rungon väri on jotenkin kovasti kiva. Onko luonnossa sama?
Aikalailla tommonen se väri on auringonvalossa. Ja kyllä, hävytön toi setuppi on, mutta tähän on tultu. Sillon kaks vuotta sitten ajelin koko kesän 110mm stemmillä ja kaikki spacerit sen alla. Sittemmin on ostettu Surlya ja ratapyörää, ja kun niilläkin pystyi ajamaan vaikka droppia ja reachia oli senttikaupalla enemmän, tuli akuutti tarve saada maantiepyörän hyttiä alemmaksi. Nyt on 130mm -17deg. Tuntuikin ihan pöljältä ajaa niin lyhyellä ja korkealla hytillä, tuli ajettua puolet lenkistä dropeilta kun huput tuntui olevan niin lähellä. Esim. L-koon Ultimate ois sen pari senttiä matalempi ja puol senttiä pidempi, siihen sais sopivan ajoasennon ilman mahtistemmiä. Semmonenhan se ois pitänyt ostaa heti alkuun, mutta menköön oppirahoihin. Tämmöset pyörät menee havaintojeni mukaan kaupaksi aika rivakkaan, joten ei liene ongelmia hankkiutua eroon ja päivittää parempaan esim. ensi keväänä.

Sä ehkä turhan järkevästi pohdit asioita. Ei kai sitä uutta pyörää noin hyvin tarvitse (itselleen ainakaan) perustella.

https://live.staticflickr.com/65535/49867972092_403a582872_h.jpg2020-05-07_10-15-13 by Kimmo71, on Flickr]null

Nyt jeesii ohjaamon kanssa, ajopyöräksi eli compacti tanko ja kirkas stemmi n.90mm . Mitä? Mistä ? Ehdotuksia kiitos.

Aah Colnaaagooo. Laita Soma Highway one ja semmone Zenith/noname quill. tai cinelli 1A shimmin kera.

Ainoo et noi kahvat tulee kyl ottaa sua päähän vielä. Noi campan ekan sukupolven brifterit on jäykkiii

Ei kromikeulaan voi muuta ku eclypseä tai jotain muuta kromistemulia laittaa pythyi. Tanko saa olla mustankin värinen esim procraft, deda piega tai bontrager vvr-c.

Konsta - 22:51, 7.5.2020 » Aah Colnaaagooo. Laita Soma Highway one ja semmone Zenith/noname quill. tai cinelli 1A shimmin kera. Ainoo et noi kahvat tulee kyl ottaa sua päähän vielä. Noi campan ekan sukupolven brifterit on jäykkiii
Tuo tanko vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, quill tuohon natsaa paremmin kuin tuommoinen adapterilla vängätty "normistemmi". Velobiasta löytyisi tanko mutta vielä tuollainen huokea quill stemmi jostain.

mul saattais olla cinelli hei sulle kimmo. mut en pääse iha heti kattomaan. millon tarttisit?

Konsta - 23:35, 7.5.2020 » mul saattais olla cinelli hei sulle kimmo. mut en pääse iha heti kattomaan. millon tarttisit?
Katsele kun ehdit, laita vaikka privaa kun selviää, kiitos .