Maantiepyörät ja -pyöräily / speksaus ja fiilistelylanka.

Voisko treenivinkit kuitenki jättää topiin, jonka nimi on harder better faster stronger eli pyöräilyn treenaustopsu? Näitä jokapaikan höyläystopeja on jo ihan tarpeeksi.

^+1

Maantiepyöräilystä tää meikäläisenkin varsinainen pyöräharrastus lähti. Pari vuotta olin kerennyt kypsytellä maantiekuumetta sillä mun edesmenneellä Peugeot-sinkulakonversiolla, ja toissakeväänä tilasin Canyonilta järkipyörän eli Endurace AL 7.0:n. Ihan hyvä pyörä, mut näin jälkikäteen ajateltuna ois kyllä ehottomasti kannattanu laittaa suoraan Ultimate CF SL 8.0, niin ois saanu Ultegrat, hiilikuiturungon ja nuorelle ja vetreälle sopivamman geometrian. Sillä ois voinu hyvin ajaa niin pitkään että menee paskaksi, nyt toi maantiepyörä on vähän semmonen entry lvl ja heti ekan kesän jälkeen kadutti, ettei laittanu kerralla ns. kunnon peliä. Pitää ehkä ens kesäksi päivittää johonkin kunnon pulkkaan, jos saa opinnot nyt pakettiin ja pääsee kunnon hankkeisiin.

Konsta - 16:04, 19.4.2020 » Huh mitä pulukkia! Ei kyllä kehtaa omia sunnuntaiajeluvehkeitä tänne enää laittaa.
ja todellaki laitat!
asb - 20:19, 19.4.2020 » Voisko treenivinkit kuitenki jättää topiin, jonka nimi on [harder better faster stronger eli pyöräilyn treenaustopsu](https://www.yksivaihde.net/old/23732)? Näitä jokapaikan höyläystopeja on jo ihan tarpeeksi.
Sopii. editoin.

Tällä tulee seurattua valkoista viivaa. Oikean maantiepyörän hankinta ollut mielessä, mutta laittaisin varmaan kuitenkin jonkun rekkiläisen 32 kumeilla ja levyjarruilla, joten liekkö olisi suurta eroa… Ollut kolme vuotta tallissa, kaulaputki edelleen lyhentämättä. Kuvasta poiketen nykyään GP 5000 TL alla.

Eikö toi ole oikea maantiepyörä?

vasaraasialainen - 20:51, 19.4.2020 » Eikö toi ole oikea maantiepyörä?
Se on crossari, Trek Crokett 5 disc -18, mahtuis varmaan 45 kumit pyörimään. Geo on reilun sentin korkeampi kuin esim. Domanessa mitä oon toisinaan speksaillut.

Mutta maailma on muuttunut, nyt levyjarrut, 12mm akselit ja tubeless on arkipäivää maantiellä. Crocketissa rengastila ja alumiinirunko lienee suurin ero, keulakulmakin lienee loivempi. Keula on kuitenkin täyskuitunen. Voimansiirto 1x11, etunen tais olla 42, sais olla vähän isompi maantiellä, pakat kuluu nopeasti kun joutuu pienillä takarattailla enimmäkseen ajamaan.

Mun silmään näytti maantiepyörältä. Hiton isolta, mutta maantiepyörältä kuitenkin.

Oma ns kakkospyörä maantielle Cännärin Six13 Pro (2006)… yllättävän nopee ja mukavakin, viime kesänä tällä 520km / 16,5h ajoaikaa lenkki

Viime kesänä kilsoja tuli arviolta 100. Myynti käyny syystäkin mielessä, muttei näistä kuitenkaan saa juuri mitään, joten tänä kesänä on ajettava.

Onko tuo ihan normaalia, että gp5000:ssa ei ole suorassa nuo tekstit? Samaista eturengasta tuskailin paikoilleen toisaalla.

1 Like

Mua kiinnostais vähän vaihtaa maantiepyöräni, eli ainoan palparunkoni teräiseen. Ihan vaan koska teräs. Ei kuitenkaan mitään notkuvaa quillia ja ohuita putkia vaan joku ylikoon putkea ja moderneja standardeja tai ainaki 1 1/8” ja varmaa kuitukeke. Nykyinen runko painaa 1900g eli ei luulis olevan vaikeeta löytää saman painosta tai kevyempää teräistä.

Mitäs tommosia olis markkinoilla jos ei ny customia heti lähetä ehdottelemaan?

Ritchey Road Logic?

Se kyl kova siin murikah väris

Joo vanhempi road logicci sillä sirommalla keulalla why nottis. Nykynen banaani ei maistu.

Riippuu tietysti haluaako katella pyörää vai pyöräillä sillä, mutta ohuista putkista tuskin on hirveästi haittaa.
Hyviä 95-00 teräksisiä maantierunkoja varmasti saa samaan painoon kuin ton entry-level alu rungon, eikä tuumaisia kuitukeulojakaan luulisi olevan liian hankala löytää, jos ei halua notkuvaa quilliä.


1400g runko. Pitäisi tosiaankin kammet vielä päivittää ja kaikkea muutakin säätää, mutta aika hyvältä tää tuntuu.

edit. ollaanko me myös postailemassa tänne muiden suht geneerisiä maantiepyöriä?

Saa postaa mitä maantiepyöriä haluu jos niitä fiilistelee. Noi ylemmät mä postasin vain havainnollistaakseni haarukka-asiaa.

Oon tykänny tosta EAI Bareknucklesta nii kovasti et joku vähä vastaavan tyylinen runko maantiellekin olis kiva. Sillä mä vaan.

vasaraasialainen - 17:01, 19.4.2020 » Vaikka Danielin Kanjon on hieno, mä Specialized-fanina enemmän Syfiliksen Tarmacin perään kuolaan.
Samaa mieltä. Mun Canyon ns sopiva budjettikeventely ja mun ajoihin tosi kiva. Kuitenkin kevyt, suht kivaa palikkaa ja hinnan suhde siihen mitä olen saanut=hyvä. Mut onhan tuo vähän geneerinen ja ei niin merkityskylläisen seksikäs.


Löytyy runko myös samoilla spekseillä kuin Bareknuckle, eli tigattu Dedacciai Uno.
Planet x tais myydä jotain vanhaa stockia hyvään hintaan joku vuosi ja Kare osti yhden. En tiedä tajusko kukaan muu foorumilta sillon ostaa niitä. Tässä rungossa on valitettavasti takajarrun vienti väärällä puolella, koska englantilainen firma.

Tää pyörä oli mukana vuoden 2014 tai 2015 Eurobikessä. Halusin ottaa maantiepyörän mukaan kun Rapha ainakin sillon vielä järjesti kivoja ryhmälenkkejä joiden lopussa oli aivan mielettömän herkullinen grillibuffa ja unlimited beer. Oli myös aikamoisia pulkkia niillä lenkeillä.

No nyt. On hyvän näkönen ja varmasti hyvä ajaa myös.