Nordic Gravel Series 2020

Hyvät oli strömforssin sorat, kiitoksia reitistä!

ilahduttavan vähän kestopäällystesiirtymiä, paljon metsäteitä, upeita vanhoja siltoja ja kelikin helli <3

Oli kyllä taattua laatua tapahtuma ja reitit. Kiitos järjestäjille.

Seuraavaksi sitten Fiskarssiin.

8.8. Fiskars

Monipuolinen hiekkatiepyöräilytapahtuma Fiskarsin Ruukin ympäristössä upeilla hiekkateillä. Alueen pienet hiekkatiet avautuvat vain tähän tapahtumaan. Kilpailua tai rentoa retkiajoa kulttuurihistoriallisissa maisemissa monipuolisella reitillä! Tapahtumaan voi osallistua millä pyörällä haluaa, kunhan renkaat kestää hiekkatietä. Osallistusmaksu pitää sisällään ruokailun kisan jälkeen.

Matkat: 120 / 92 / 65 / 35 km
Kaikki matkat vain GPX - retillä, eli navigointi sen avulla ( puhelin / urheilutiekone). Reittiä ei ole merkattu.

ehdottaisin teidänkin soraporukoille luopumista alkuperäisväestöjen identiteetin omimisesta. noi beduiini ja tribe ja manitou jutut valkonaaaman käyttäminä ei nyt vaan oo ookoo. teidän garminien piirien jalometallitkin on varmaankin kaivettu kys ihmisten kotien alta

Hyvä pointti, kiitos.

Heimo nyt ei sinäänsä taida viitata mihinkään tiettyihin ihmisiin, kaipa soranjauhajat voi perustaa oman heimonsa? Nordic etuliitteellä vois tietty olla vaikka kalevalaisia tai muita tonttuja. Ja pipon kuminauhaakin voi vähän löysätä.

ritari_s - 16:46, 27.7.2020 » Heimo nyt ei sinäänsä taida viitata mihinkään tiettyihin ihmisiin, kaipa soranjauhajat voi perustaa oman heimonsa? Nordic etuliitteellä vois tietty olla vaikka kalevalaisia tai muita tonttuja. Ja pipon kuminauhaakin voi vähän löysätä.
[wikipedia.org/wiki/Finnish_tribes](https://en.m.wikipedia.org/wiki/Finnish_tribes)

Tiedä sitten.

Manitoulla ei taida olla kuitenkaan tekemistä suomalaisten heimojen kanssa? Vaikea jotenkin samastua tohon parin edellisen postaajan saivartelun tarpeeseen näin herran vuonna 2020. Also mitä noi drop bar beduiinit mahtaa olla?

nimimerkistä päätellen mustAfa saattais olla drop bar beduiini?

ritari_s - 16:46, 27.7.2020 » Heimo nyt ei sinäänsä taida viitata mihinkään tiettyihin ihmisiin, kaipa soranjauhajat voi perustaa oman heimonsa? Nordic etuliitteellä vois tietty olla vaikka kalevalaisia tai muita tonttuja. Ja pipon kuminauhaakin voi vähän löysätä.
Hyvä että Afa nosti tän esille koska mulla on jo hetken aikaa ollu mielessä kirjottaa avoin kirje Finska kompanietille. Mutta siis tällee diskurssitutkimuksen näkökulmasta heimoihin ja tribalismiin liitetään usein alkukantaisia, barbaarisia ja muutenkin negatiivisia mielleyhtymiä, erityisesti englanninkielisessä kontekstissa ja tribe-sanan yhteydessä, joten sikäli näkisin että jos kyseessä ei ole rasistisesta joukkueen nimestä tai meiningistä muutenkin, niin vähintään toiseuttavaa ja eksotisoivaa toimintaa.

Kysymyksiä joita tahtoisin esittää: miksi suomalaisen urheilujoukkueen nimen halutaan olevan etniseen ryhmään viittaava nimi? Ja jos seuran jengillä on joku pätevä syy, niin onko se ihmisten mielestä ok että seuran nimi on mitä on? Edistääkö tämä teidän mielestänne pyöräilyn inkluusiota tai lajia ylipäänsä jotenkin? Olisko myös ok jos olisi Drop bar Basques tai Drop bar Bosniaks tai Drop bar Berbers?

Jepu. Afa ja Kala asian asialla, etuoikeutetut saivartelemassa. Näin kääntäjänä sanoisin, että englanninkieliseen sanaan “tribe” liittyvien merkityksien ymmärtämiselle suomalaisen heimoaatteen pohtiminen ei anna kovinkaan paljoa.

Toki useimmat muut. Mutta joo: sanaa “heimo” en näe järin pahana. Siinä lyö päälle ainoastaan kulttuuri-imperialismin “triben” konnotaatiot.

EDIT: Arvostan toki aina ammattiekspertiisin esiin tuomista verkkokeskustelussa.

manuelkala - 20:18, 27.7.2020 »
ritari_s - 16:46, 27.7.2020 » Heimo nyt ei sinäänsä taida viitata mihinkään tiettyihin ihmisiin, kaipa soranjauhajat voi perustaa oman heimonsa? Nordic etuliitteellä vois tietty olla vaikka kalevalaisia tai muita tonttuja. Ja pipon kuminauhaakin voi vähän löysätä.
Hyvä että Afa nosti tän esille koska mulla on jo hetken aikaa ollu mielessä kirjottaa avoin kirje Finska kompanietille. Mutta siis tällee diskurssitutkimuksen näkökulmasta heimoihin ja tribalismiin liitetään usein alkukantaisia, barbaarisia ja muutenkin negatiivisia mielleyhtymiä, erityisesti englanninkielisessä kontekstissa ja tribe-sanan yhteydessä, joten sikäli näkisin että jos kyseessä ei ole rasistisesta joukkueen nimestä tai meiningistä muutenkin, niin vähintään toiseuttavaa ja eksotisoivaa toimintaa. Kysymyksiä joita tahtoisin esittää: miksi suomalaisen urheilujoukkueen nimen halutaan olevan etniseen ryhmään viittaava nimi? Ja jos seuran jengillä on joku pätevä syy, niin onko se ihmisten mielestä ok että seuran nimi on mitä on? Edistääkö tämä teidän mielestänne pyöräilyn inkluusiota tai lajia ylipäänsä jotenkin? Olisko myös ok jos olisi Drop bar Basques tai Drop bar Bosniaks tai Drop bar Berbers?
Piti oikein googlailla: jaa se on joku tiimi.. no ei ehkä ihan tahdikkain nimi tähän hetkeen, mutta onko tolla nyt oikeesti jotain merkitystä suuntaan tai toiseen?

Rasismin normalisointi on pitkällinen prosessi, johon sisältyy mm. hiljaists hyväksyntää ja sitä ettei asioihin puututa. Tämän prosessin vuoksi joudumme purkamaan monia ennakkoluuloja ja oletuksia ja muita näkymättömiä asioita, jotka pahimmillaan estävät ruskeiden ihmisten osallistumisen tiettyihin harrastuksiin. Tämän prosessin vuoksi joudumme myös käymään näitä kiusallisia ja kivuliaita keskusteluja, joten kyllä, mun mielestä näillä on merkitystä.

Kaikki valkonaamat pitäis tappaa ja pistää aidatuille leireille.

Ei rasismille.

Tähän lienee kuitenkin hyvä huomauttaa, että tribe-sanan käyttö juontaa luultavimmin Stravaan, koska siellä noita tribeja ja tribe challengeja on jos jonkin näköisiä. Drop bar beduinseilla taas ei varsinaisesti ole tekoa Fiskars Gravel Grinderin tai Nordic Gravel Seriesin kanssa, vaikka osittain samoja henkilöitä saattaakin olla molemmissa mukana.

Hienoa, että jengillä on rohkeutta pistää tapahtumia kasaan näistä ajoista huolimatta. Toivottavasti tulee yhtä hyvä Fiskars Gravel kuin viime vuonna.

Stravan tribe-hommat tulee sponsorina toimivasta TRIBE-patukkafirmasta, jolla taustalla ainakin ihan hyvät arvot:

Joo ja siellä on noin xxx-kappaletta teameja tai porukoita tms. jotka ovat nimeltään joku Tribe. Jos olisin kielitieteiljä, miettisin myös kielen evoluution vaikutusta sanan merkityssisältöön.

Tuskin kukaan Nordic Gravel Seriesin tai Finska Kompanietin takana olevista henkilöistä on tietoisesti halunnut käyttää jonkun mahdollisesti rasisitiseksi kokemia ilmaisuja. Jatkot rasismikeskustelussa. Hyvän tapahtuman suolaaminen rasismikeskustelulla, joka ei pelkästään edes kohdistu kyseiseen tapahtumaan, on väärin järjestäjiä kohtaan.

Tahmatassu - 8:32, 28.7.2020 » Kaikki valkonaamat pitäis tappaa ja pistää aidatuille leireille. Ei rasismille.
Joku leiri voisi kyllä tehdä hyvää sulle, voisit oppia esim. hyödyllisiä sosiaalisia taitoja!