P: Cervélo T1 - antiskeneartefakti ja yleinen pahoinvointi- sekä mutuilutopic

Niin, itsekin näköjään mietin niin kovasti, että kirjoitin tuolleen tyhmästi, vaikka piti kirjoittaa, että ei ole “pienempi rake → rataisampi ohjaus” -automaatti.

juu ja se rake on ilmeisesti vielä 45, aivan äärimmäisen hyvä ja agressiivinen pyörähän toi on ajaa, mutta tuunaajat gonna tunings ja teidän täytyy vaan diilaa sen kaa, maltan tuskin odottaa miltä näyttää ja tuntuu, voi olla et paskammalta, voi olla et paremmalta, zäänssit on ihan fifty-sixty!

Joo kanssa epäilen että mahtuuko edes kumi pyöriin pienempirakeisella keulalla. Kts esim. nimimerkki Naitsirkin T1

Laskurin mukaan jos rake 45 → 25 mm, niin trail 48 → 68 mm. Numeroidentuijottelija sanois, et varmaan aika lunki ohjaus tulee. Mut eihän nää tosiaan yhteen muuttujaan tyhjene, ja kokeilijat gonna kokeileting.

Sehän ois varmaan myös kiva jos toe overlap potentiaalisesti vähenisi.

Missä kuitukeulas on 25mm rake?

Offsettiä kun laskee ni traili kasvaa ja ohjaus laiskistuu. En kyl tiedä mitä järkee paitsi jos haluat ”tiukemman” näkösen

bike_futurist - 22:27, 15.12.2019 » ohjaus laiskistuu.
Mitähän tää tarkottaa?

http://www.phred.org/~josh/bike/trail.html

RTZ - 22:11, 15.12.2019 » Laskurin mukaan jos rake 45 -> 25 mm, niin trail 48 -> 68 mm. Numeroidentuijottelija sanois, et varmaan aika lunki ohjaus tulee. Mut eihän nää tosiaan yhteen muuttujaan tyhjene, ja kokeilijat gonna kokeileting.
Semmoset retkipyörägeot sieltä. Jos olisin karzan niin harkitsisin vielä että jos vaan palauttais sen haarukan avaamatta pakettia.

paljon hyvää pohdintaa täällä

bike_futurist - 23:02, 15.12.2019 » http://www.phred.org/~josh/bike/trail.html
Juu keulakulman ja raken vaikutukset trailiin on kyllä ihan hyvin tiedossa. Sen sijaan laiskistuva ohjaus [s]ei tarkota yhtään mitään[/s] on itselleni vielä täysin epäselvä käsite.

Kyllä mä ainakin aika helposti ymmärrän, mitä “laiskistuvalla ohjauksella” tässä kohtaa tarkoitetaan. Ei se ehkä ole oikea tekninen termi, mutta ihan ymmärrettävä IMO.

RTZ - 23:10, 15.12.2019 » Kyllä mä ainakin aika helposti ymmärrän, mitä "laiskistuvalla ohjauksella" tässä kohtaa tarkoitetaan. Ei se ehkä ole oikea tekninen termi, mutta ihan ymmärrettävä IMO.
Hieno homma.

minkä värinen se uus keula on?

kermavirta - 23:11, 15.12.2019 »
RTZ - 23:10, 15.12.2019 » Kyllä mä ainakin aika helposti ymmärrän, mitä "laiskistuvalla ohjauksella" tässä kohtaa tarkoitetaan. Ei se ehkä ole oikea tekninen termi, mutta ihan ymmärrettävä IMO.
Hieno homma.
Siis mikä sun pointti tässä tarkalleen on? En oikein hiffaa.

Ihme egot edellä mussutusta ja vittuilua jostain semantiikasta, onneks eino on asian ytimessä.

ein0.0 - 23:12, 15.12.2019 » minkä värinen se uus keula on

nii aika hämärää teoriaa kyl meikälle täällä nyt pohdinnassa, mut tietäjät tietää… about arviolta ois vara kyllä tuoda etuakselia taaksepäin… ohjaushan tapahtuu meikällä nykysin muushatessa vastaohjaamalla ja kallistamalla, että tuota, mutta kiitos kuitenkin kommenteista :slight_smile:

e: ja naitsirkin t1 on kuvattu jostain ihme kulmasta ja ketjuakin vois lyhentää, herranjumala nyt sentään ihmiset, oon ajanu tällä jo kolme kesää…

[https://live.staticflickr.com/65535/40672118083_f40f306269_o.jpg](https://flic.kr/p/24Y4eHe)[2019-04-18 11.03.30 2](https://flic.kr/p/24Y4eHe) by [Kari Pulkkinen](https://www.flickr.com/photos/140500518@N05/), on Flickr
karzan - 0:44, 16.12.2019 » nii aika hämärää teoriaa kyl meikälle täällä nyt pohdinnassa, mut tietäjät tietää... about arviolta ois vara kyllä tuoda etuakselia taaksepäin.. ohjaushan tapahtuu meikällä nykysin muushatessa vastaohjaamalla ja kallistamalla, että tuota, mutta kiitos kuitenkin kommenteista :) https://www.planetx.co.uk/imgs/products/px/950x600_constWH/FOPXPCTV2-118-BLK_P1.jpg?v=6.1 e: ja naitsirkin t1 on kuvattu jostain ihme kulmasta ja ketjuakin vois lyhentää, herranjumala nyt sentään ihmiset, oon ajanu tällä jo kolme kesää... https://flic.kr/p/24Y4eHe
Varmaan isommassa rungossa on myös enemmän tilaa. Tossa naitsirkin pyörässähän on JALKA overlappiä. Ja tuntien äijän tossa ois varmaan pitänyt vaihtaa ketjun viime kesänä mut tyyppi ajaa vaan.

ei se oo silti mikään syy olla lyhentämättä ketjua ja huolehtia sotaratsunsa valokuvauksellisuudesta, vaikka ois miten kova ajokoira…

RULE 1:
Obey The Rules.

RULE 2:
It is forbidden for someone familiar with The Rules to knowingly assist another person to breach them.

RULE 3:
No matter how good you think your reason is to knowingly breach The Rules, it is never good enough.

RULE 4:
It is, absolutely, without question, unequivocally, about the bike. Anyone who says otherwise is obviously a twatwaffle.

Ihan aluksi mainintana, että lähtökohtasesti kaikki kaksipyöräsellä tapahtuva ajo toimii kombolla vastaohjaus+kallistus. Toisekseen muutakin liittyy ohjaukseen kuin trailin tuoma vakaus esim akseliväli ja ohjauskulman aiheuttama renkaan taipumus kallistua sivulle. En usko että ratapyörässä trailin kasvattaminen rakea pienentämällä kauheasti ohjausta jidastaa, ehkä se tekee siitä menosta vakaamman ja enemmän ohjausinputtia vaativan mutta akseliväli on sitten vastaavasti lyhyempi jne.