Dolan ajokuntoon

Tuossa on tällä hetkellä 110mm säätöstemmi (lainasin myynti-ilmoituksesta), mutta pitkältä tuntuu vielä tuokin.

Operaatio tarrojen poisto.
Nappasin haarukasta pari kirjainta poijjes, liimat pois isopropanolilla → wolah, tarrat ovat kevyen lakan alla. Eli valossa näkyy selvät tarrojen rajat. Myös rungossa sama homma, kauniisti lukee kyljessä Dolan, vaikka edellinen omistaja selvästi yrittänyt hioa niitä piiloon.

Hmm, pitäisiköhän pilata matta stealth-look ja hinkata koko runko+haarukka kiiltäväksi. Siihen vielä vaha päälle, niin ois ainakin helppo pitää puhtaana.
Rungon maalipinta ei siis muutenkaan enää ole täysin matta em. hionnan takia…

Hmm, pitäisiköhän pilata matta stealth-look ja hinkata koko runko+haarukka kiiltäväksi. Siihen vielä vaha päälle, niin ois ainakin helppo pitää puhtaana. Rungon maalipinta ei siis muutenkaan enää ole täysin matta em. hionnan takia...
Nitromorssia kehiin vaan, bare-alu lookki sopii mainiosti noiden mustien kiekkojen ja osien kanssa ;) En minäkään kaupungilla erehtyisi kulkineesta niin helposti...

Heh, ei huono idea, tää fillarien sekoittuminen on näin pienessä kaupungissa ihan huomionarvoinen seikka.
En nyt sentään meinannu ihan alupinnalle vetäistä :smiley: Lähinnä siis ajattelin tuon pintalakan hiomista/kiillottamista. Eli häviäis nuo tarrojen jäljet ja jäis bling bling -musta pinta.

Jaahash… Vanha konversio lainasi Dolanille etujarruaan. Kahva löytyi kämppiksen pyörästä (pitää muistaa palauttaa ennen kuin kotiutuu). Reikäkin on nyt lopullisesti porattu, siitä tuli melkein suora.

Hullun paksu tuo haarukka tuosta jarrun kiinnityskohdasta, ei alkuperäinen jarrun vastakappale riittänyt ollenkaan. Nyt on väliaikaisväliaikaisratkaisuna muutama prikka ja mutteri tuolla keulan sisällä, pitää viikolla käydä etsimässä pidempi vastakappale. Toivottavasti löytyy Kuopiosta, pikkasen epäilen.

Sopii muuten hemmetin hyvin ainakin mun perseelle tuo Turbo, saattaa jäädä jopa lopullisesti tuohon… Celesten väriset tankoteipit, saksitut Bianchin tarrat (BIACH)… hmm… katsellaan :smiley:

Heittäkääs noista bullhorneista ehdotuksia. Melkein kaikki, mitä oon löytäny niin on ollu hemmetin “pitkillä sarvilla”. Eight inchin bulli vaikuttaisi suht mukavalta, mutta saatavuus euroopasta aika huono…

Mä ehdotan et lopetat tän threadin tähän, koska mulla alkaa pää hajoo kun päästin tän diilin menemään x2… :slight_smile:

^^ http://www.bike-mailorder.de/shop/Singlespeed-Fixie/Bar/Eighth-Inch-T6-Bullhorn-Handlebar-40cm::20710.html

Kunnallisjte - 11:06, 4.4.2010 » Mä ehdotan et lopetat tän threadin tähän, koska mulla alkaa pää hajoo kun päästin tän diilin menemään x2... :)
Heh, ehkä säästän sun hermoja ja en päivitä enää jokaisen uuden pultinkiristyksen jälkeen tätä triidiä :D

Kieltämättä itteenikin pikkasen vidutti silloin ensimmäisellä myyntikerralla, mut onneks olin nopee toisella :slight_smile:

Mitvit, kadut on käyty puhdistaa!!! Ehkä tällä on pakko sit ajaakin, niin mielelläni olisin pitäny vaan sisällä koristeena… ei voi mitään…

Hieman tilannepäivitystä, Dolanin nykykunto:
http://lh4.ggpht.com/_RBI6CyIuZGM/TFQ47mG1oaI/AAAAAAAAA7s/4JFXttDZVQs/s400/DSC_5514.jpg

Eilen vielä vaihtelin uudet ketjut ja takarattaan siinä toivossa että voimansiirto hiljenisi, mutta toisin kävi. Ääni about yhtä paha kuin kuluneellakin takarattaalla. Tönäri kauniiseen käteen ja WOLAH, #¤#%%&.
Elikkäs, lyhennettynä tilanne on seuraavanlainen;
Sugino RD2-kammet + Sugino 103mm bb = n.45mm ketjulinja
Ratanavat = 42mm ketjulinja

Ei ihme että vähän piti ääntä :slight_smile:
Alkaa vaihtoehdot olemaan hieman vähissä. Ratasta ei voi laittaa sisemmälle puolelle, koska ei mahdu.
Ja napaakaan ei paljon pysty säätelemään ilman että ihana flip-flop -ominaisuus katoaa.

Elikkäs onko tässä enää paljon muita vaihtoehtoja kun ostaa uudet kammet?
3mm vinon ketjulinjan kanssa en pysty enää elämään :smiley:

Spaceri takarattaan ja takanavan laipan väliin, jos kierteet riittävät eli jos lukkorenkaan saa vielä sen jälkeen hyvin kiristettyä.

Jos rattaan siirtää sisäpuolelle, niin kyllähän se ketjulinja enemmän muuttuu kuin sen halutut kolme milliä → hippasen pidempi keskiöakseli ja ratas sisäpaikalle.

NKOTB - 20:01, 31.7.2010 » Jos rattaan siirtää sisäpuolelle, niin kyllähän se ketjulinja enemmän muuttuu kuin sen halutut kolme milliä -> hippasen pidempi keskiöakseli ja ratas sisäpaikalle.
Joo tosiaan 107mm keskiöllä ratas sisäpaikalla olisi kait n.43mm ketjulinja.

Elikkäs 107mm keskiö olis ainakin parempaan suuntaan… Toisaalta, noille kammille vois olla käyttöö toisessa projektissa.
Onkohan miten kiven takana löytää tollanen vastaava italokeskiö (103mm, JIS?), jos suosiolla laittais ne toiseen runkoon. (Netti sukkaa niin pahasti että ei pääse ite googlettelee)

Ainakin mun kokemuksella 103mm JIS italokeskiöt ovat kiven alla.

Singlespeedshopista löytyy Tokenin 103mm JIS italoa.

Nyt tarvitaan taas ulkopuolista apua, tällä kertaa kampien valinnassa.
Eli uudet kammet dolaniin, mutta valinnanvaraa ja tietoa on ihan liikaa.
Yritin käyttää searchia, mutta en onnistunut löytämään mitään masiivista ratakampikeskustelua.

Kammet seuraavilla spekseillä siis hakusessa;
bcd 144mm (hyvä valikoima leveitä rattaita), pituus 165mm tai 170mm, “oikeat” ratakammet (eli “kapeat”, jäykät), ketjulinja 42mm (±1mm), värinä mielellään runkoon sopiva musta (ei mikään välttämättömyys). Hinta mieluummin lähemmäs 100e, kuin 200e.

Näillä spekseillä löytyy helposti ainakin Tokenia, micheä,sramia… lista on aivan loputon.

Hintansa puolesta ehkä mielenkiintoisin olisi tuo Tokenin setti, tästä kellään kokemuksia?

Toisaalta, pari kymppiä lisää niin alkaisi irtoamaan jo Michen advanced -kammet, mutta saako muutaman kympin lisäpanostuksella mitään todellista hyötyä?

Omniumit ym. ulkoisella keskiölaakerilla olevat kammet kiinnostaisivat kovasti, mutta noissa hinta menee jo heittämällä budjetin yli.

EDIT: Tosiaan, saa siis myös tarjota hyväkuntoisia kampia, jos ylimääräiset pyörii nurkissa.

Hezzuu - 17:24, 10.8.2010 » Nyt tarvitaan taas ulkopuolista apua, tällä kertaa kampien valinnassa. Eli uudet kammet dolaniin, mutta valinnanvaraa ja tietoa on ihan liikaa. Yritin käyttää searchia, mutta en onnistunut löytämään mitään masiivista ratakampikeskustelua. Kammet seuraavilla spekseillä siis hakusessa; [b]bcd 144mm[/b] (hyvä valikoima leveitä rattaita), pituus [b]165mm tai 170mm[/b], "oikeat" ratakammet (eli "kapeat", jäykät), ketjulinja [b]42mm[/b] (+-1mm), värinä mielellään runkoon sopiva musta (ei mikään välttämättömyys). Hinta mieluummin lähemmäs 100e, kuin 200e. Näillä spekseillä löytyy helposti ainakin Tokenia, micheä,sramia... lista on aivan loputon. Hintansa puolesta ehkä mielenkiintoisin olisi tuo Tokenin [setti](http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=47479), tästä kellään kokemuksia? Toisaalta, pari kymppiä lisää niin alkaisi irtoamaan jo Michen advanced -kammet, mutta saako muutaman kympin lisäpanostuksella mitään todellista hyötyä? Omniumit ym. ulkoisella keskiölaakerilla olevat kammet kiinnostaisivat kovasti, mutta noissa hinta menee jo heittämällä budjetin yli. EDIT: Tosiaan, saa siis myös tarjota hyväkuntoisia kampia, jos ylimääräiset pyörii nurkissa.
Yksi ilta väliin niin on jo Omnium-rahat säästössä :) Omniumeissa tulee lisäksi keskiö mukana, joten siinäkin säästää!

Onhan se ihan totta, kun laskuihin ottaa keskiön niin ei omniumit niiiin paljon kalliimmat ole. Pitää vähän etsiskellä mistä moiset irtoaa halvimmalla.

Jouduitko Vuti oikomaan keskiömuhvia ceniilistä?

Omniumit halvimmalla, kirkkaat tai mustat:
http://shop.ebay.co.uk/bellsbikeshop/m.html?_nkw=omnium&_sacat=0&_odkw=&_osacat=0&bkBtn=&_trksid=p3911.m270.l1313

Teemu osaa valottaa jäikö tulliin?!

Mä en suosittele Michen Advancedeja. Kyllähän ne näyttää ihan kivalta, mutta jos saan alle 70 kilon massallani kammet murtumaan, niin jossain on vikaa. Tiedän, että ajotyylissäni sitä ei ole. Ehkä.

Omniumeista olisi mukava kuulla käyttökokemuksia. Kestävätkö käyttöä, toimiiko ulkoinen keskiö hyvin…