P: Night of The Living Dead

Tämä on jatkokertomus legendaarisen, mutta rikkinäisen Fixie Inc. Peacemakerin saatosta takaisin palvelukseen.

Mun rotta-baari-goto pyörä alkoi hajota, ruostua ja vituttaa totaalisesti. Kyselin vähän ympäriinsä että löytyiskö jostain sopivaa raatoa mistä sais tehtyä uuden. Otto sanoi että kontilla ois “joku vanha peacemeikkeri sun kokoa”, mutta et se on rikki. Selviskin että rungolla oli kunnon lore, jonka voi lukea täältä.

Sanoin Otolle että voin ottaa. Otto pätkäisi tähän vielä uuden 1 1/8" emäputken (vanha oli 1") ja Santtu ystävällisesti sahasi vanhan putken ja rikki menneen kohdan veke. Ihanaa!

Sain putkenpätkät ja raadon omalle pajalla, istutin jigiin ja täppäsin tigillä uuden emäputken paikalleen.

Seuraavaksi vetelin vielä lämpimään raatoon taikapölylakkaa päälle:

Ens kerralla asennetaan Kongan gravelyoke (jota pitää ehkä vähän leventää), poistetaan vanha jarrusilta ja keksitään miten Homage mahtuu pyörimään ylipäätään ja lisätään jonkunlainen korvake-keksintö jarrulle.


Ihanaa.

Onpa kiva projekti!

Joo ihan vitun hyvä

Loisteliasta. Jotain tällaista ajattelinkin, kun jätin rungon Otolle.

Peacemaker lienee ok gravel-aihio, tai ainakin se on mukava. Emäputken vaihto isompaan ei varmasti pyörää huononna, se oli aika pehmyt. Samoin gravelyoke ehkä parantaa notkuntaa. Takajarrusiltaa ei kannata kokonaan unohtaa samasta syystä.

Alkuperäinen keula taitaa olla Smurffilla ajossa tai myyntipyörässä, mutta siitähän ei tässä askartelussa ole iloa…

Tattis! Keula vaihtoehtoja tossa pajalla pyörii muutamia, eli se ratkennee itestään. Sillan ajattelin korvata jollain tökeröllä wishbone-ratkaisulla tai sitten crimppaamalla seatstayt renkaan kohdalta ja nostamalla sillan ylemmäs. Eniten päänvaivaa aiheuttaa ratadropit ja että miten jarrun saa säädettyä. Mut eiköhän sekin ratkea!

Laita joku täntyyppinen korvake

Hyvä prokkis

Kunnon meno

Innolla odotan et millanen tästä muotoutuu.

5/5 content
would read more

happo-orgiat - 17:38, 22.10.2019 » Kunnon meno
#nononsense #tähtipöly #omanlainenonuusmuodinmukainen

noniin, kierrätys kunniaan.
menohan on varsin kunnollinen. Minkä mittaiselle keulalle mitoitit emäputken, tuleeko krossikeula vai onko alkuperäisen mittainen? Runko vaikutti siltä että himpun pidempää keulaa olisi mahdollista käyttää…

Hmmm, tarkoitatko emäputken kulmaa vai pituutta? Vedin vaan noille samoille kulmille ja jätin molempiin päihin vähän työstövaraa, tossa noita keuloja pyörii ja jos niistä mikään ei toimi ni sit teen ite sopivan. En oikeen tässä jaksanu hirveesti räknäillä. xD

Amputaatiokuva eiliseltä:
https://i.imgur.com/3VPIEW9.jpg

Nonii pikkuhiljaa etenee. Yoke liimattu messingillä vähän sinneppäin perään:

Jarrusilta poistettu ja pyörii melkeen slämmättynä. Mietin tässä että pitäiskö tehä lovi vielä satulaputkeen et mahtuis all-the-fuckin-way.

Uus asymmetric aero jarrusilta hetki pillin sammuttamisen jälkeen:

tuleeko tähän siis levyjarru taakse vai onko läppä? hyvä project