Hihnaveto

Muistaakseni Pyorahuolto.com oli sen lausunnon takana, ja siinä yhteydessä “fix” lienee tarkoittanut “voi vitu ei jarru”. Jotkuthan pitävät näitä samana asiana. Valmistajan puolelta fix/free -valmius siis löytyi, mutta kauppias neuvoi jättämään pyörän sinkulaksi.

nostellaan lankaa:

Mitäs näitä ratapyörä-tyylisiä, hihnakäyttöön sopivia runkoja nykyään löytyy markkinoilta? Kaveri alkoi tuossa kysella hihnavetoisen sinkulan perään ja yritin muistella sopivia runkoja mutta eipä tullut juuri mitään mieleen. Fixie Inc. on vissiin jo kuopattu?

Pari sivua takaperin näin.

SuuriPaha - 1:33, 3.3.2013 » Biciolli, kysele alkuun vaikka näistä: [Nicolai](http://2009.nicolai.net/products_de/e-products.html) [Koga](http://www.koga-signature.com/de) [Avaghon](http://www.avaghon.nl/) [Simpel](http://www.simpel.ch/) [Schindelhauer](http://www.schindelhauerbikes.com/#/de/) [Santos](http://www.santosbikes.com/index.php/de) [Tout-Terrain](http://www.tout-terrain.de/2/) [Veloheld](http://www.veloheld.de/) [Armor](http://www.armor-bikes.com/) [Poison](http://www.poison-bikes.de/) [Berendindustries](http://www.berendindustries.nl/) [Santos](http://www.santosbikes.com/index.php/de) [Mi-tech](http://www.mi-tech.de/gates.htm#) [Hilite](http://hilite-bikes.ch/) [Bibikes](http://www.bibikes.nl/) [Fahrradmanufaktur](http://www.fahrradmanufaktur.de/?page_id=3335) [Grace](http://www.grace.de/#/main/home/grace%20easy/) Linkit siis Gatesin sivuilta. Ja täältä voi varmaan kysyä lisää. For Europe contact: Universal Transmissions GMBH Walkmühlenstraße. 194 99974 Mühlhausen phone: 03601 8886484 info@carbondrive.net
Mutta noista ainakin [http://www.veloheld.de/wp-content/uploads/2015/02/rekord_web-800x532.jpg](http://www.veloheld.de/shop/veloheld-rekord-rahmenset/)ja [http://www.schindelhauerbikes.com/out/pictures/generated/product/7/500_300_75/viktor_red_race_list.jpg](http://www.schindelhauerbikes.com/en/bikes/)

Sekä tietysti kustomina saa mitä vaan :slight_smile:

Hihnavedon parhaita puolia on se, kun kimpassa ajaessa joku kysyy välityksiä, niin pääsee vastaamaan reteesti: “NO VIISKYTVIIS ja kaksyks.”

Sori kun nostellaan vanhoja ketjuja taas eloon…

Löytyykö mistään kivijaljaliikkeestä hyllystä hihnoja?

118 hampainen CDX -hihna pätkähti äsken lenkillä poikki. 24 kilometriä pääsin polkien, jonka jälkeen 7 kilsan jalkapatikka kotiin.

Jos Suomesta ei saa, niin mistähän kannattais lähteä tilailemaan? Mikään järkyttävä kiire ei nyt kuitenkaan oo, töiden takia kun ei ensiviikolla kuitenkaan helposti ehdi polkemaan.

Larun pyörässä ja Pyörähuollossa on vissiin sitä vanhempaa, voi olla centertrackiaki. En muista ulkoa mikä cdx on. Kysyisin Larusta ensin.

Ja aivan oikein kysyä täällä eikä tehä uutta topicia. Ei ole kuolleita lankoja.

Kiitos tiedosta, täytyy soitella molempiin.

Focuksella ja Spessulla näyttäisi olevan näitä centertack (CDX) hihnavetomalleja. Eli toivoa on hihnan suhteen :slight_smile:

trending: vanhat vetotopsut

Mites tota, onkohan olemassa gatesin cdx centertrack -eturieskoja 144bcd:llä? Kauhean moni rataraami ei oo takakolmiosta avattavissa, joten tuskin noita on ikinä tehty? Mulla kuitenkin on sellanen raami. Ja innostus.
Taakse näyttäis valmistajan sivujen mukaan olevan tarjolla vain 21t ratasta fix-kierteillä, mutta ebaysta löytyy 19 hampaista. Mingänägöne homma? Onko tohon ennen ollut saatavilla noita alle 21-hampaisia takarattaita? Ilmeisesti tua carbonihihna ei kauhean pienestä taivutussäteestä tykkää… en oo yhtään seurannu näiden kehitystä, mutta voishan sitä kokeillakin.

Pieni taivutussäde on tosiaan myrkkyä hihnalle, pitäisin minimissään 20 hammasta takana. Itelläni on 21.

Kammiksi kantsii hankkia suosiolla 130 bcd spiderillä olevat, tai sitte jyrsit ihan hiivatin tarkkaan 130 bcd rattaaseen reiät 144 mm kehälle ja tilaa isommalle spiderille.

Onko kukaan päivittänyt 2009 Trek Districtiin (tai johonkin muuhun) CDC:tä CDX:ksi? Mietin, uskallanko ostaa uudet rattaat ja hihnan kokeilematta, joudunko ongelmiin hihnalinjan kanssa. En oikeastaan ole edes tutustunut, miten sitä säätäisi muuten kuin prikkaamalla eturieskaa; takarieskasta ei senkään vertaa hajua. Neliskanttikeskiöhän siinä on, ja senhän voinee vaihtaa pidempi- tai lyhyempiakseliseksi, jos on vielä pelivaraa eix je.

CDC:tä on vähän hintsusti tarjollakin, mutta jos intternettiä oikein tulkitsin, a) CDX on parempi, b) joku on samanlaiseen tsygään vaihdon tehnytkin.

jos on kammet on neliskanttikeskiöllä niin en oikein hahmota mikä tuossa voisi olla ongelmana?

Odie - 16:30, 3.11.2016 » jos on kammet on neliskanttikeskiöllä niin en oikein hahmota mikä tuossa voisi olla ongelmana?
Ok, hyvä, oon nääs täysin nyypie neliskanttien kanssa.

Lisäks netissä varottelivat jopa rungon jäykkyydestä, jonka pitää kuulemma olla riittävä, jottei fleksaa linjaa pieleen. Siitäkään en osaa sanoa mitään, mutta eikös noi amuliinit aika jäykkiä oo järestään. T. Teräskuski

Linjaa voi säätää edessä ja takana, ja CenterTrack on pienille virheille vähemmän herkkäkin.

Jos päivität vanhasta, varmista että välityssuhde ja hihnan hammasluku toimivat haluamasi chainstay-pituuden kanssa. Uudessa hammasväli on 12 milliä vanhan 11 millin sijaan, joten noi ei mene samoilla numeroilla. (Välityssuhde toki lasketaan samalla tavalla kaikissa hihnoissa ja ketjuvedossa.)

Lumikko - 17:23, 3.11.2016 » Linjaa voi säätää edessä ja takana, ja CenterTrack on pienille virheille vähemmän herkkäkin.
Hyvä, koska vanhalla oli alkuun aika paljon hammastenkiristystä ennen kuin pääsin jyvälle, miten sitä pikasäädetään.
Jos päivität vanhasta, varmista että välityssuhde ja hihnan hammasluku toimivat haluamasi chainstay-pituuden kanssa. Uudessa hammasväli on 12 milliä vanhan 11 millin sijaan, joten noi ei mene samoilla numeroilla. (Välityssuhde toki lasketaan samalla tavalla kaikissa hihnoissa ja ketjuvedossa.)
Hyvä huomio, enpä olis tajunnu! Ilmeisesti kotisivujen [laskuri](http://www.gatescarbondrive.com/Apps/DriveCalculator/index.html) käyttää CDX:n mittoja, samoin se mobiiliäppi? Ja jos käyttää, CDC:n mittoja onkin vaikeampi arvioida. Siis hihnan pituutta. Eli sikälikin hankala ostaa siihen uusia palikoita - tai siis ainakaan mun matikkapääni ei nyt oikein kierry sen ympärille.

Niin millä se takarieska tarkalleenottaen on kiinni?

ech - 17:46, 3.11.2016 » Niin millä se takarieska tarkalleenottaen on kiinni?
En oo sitä ikinä avannu (koska huoltovapaus ja vaimon pyörä), mut tommonen 9 spline, 6 bolt se mun nähdäkseni on: http://www.gatescarbondrive.com/Products/CDCSPROCKETS. [CDX:issä](http://www.gatescarbondrive.com/Products/CDXSPROCKETS) on ainoastaan 22-hampainen tommonen, mut ymmärtääkseni se kyllä ei oo pulteilla kiinni, vaan noilla splineillä, eli noi 9 spline -versiot käynee.

Tarttis saada talvivälitykset jonnekin sinne 2:1-välityksen tienoille tai vähän kevyemmäksikin, ja varmaan olis ihan paikallaan olla isompi takarieska pienemmän eturin ohella. Tai kattoo nyt, miten paljon tässä nyt edes vaihtoehtoja jää.

Takarattaat on tosiaan ihan tavallisia Shimano-tyyppisiä, tai edellinen + 6-pulttikiinnitys, tai esim. Alfineen ja jalkajarrunapoihin sopiva 3-lovinen mummiskamalli.

Onko kenelläkään ylimääräisiä cdx rattaita? Tarttis työmatkakiituriin päivittää välitykset