Keskustelufoorumi - katoavaa kansanperinnettä?

Og futisforum isäni nevöfoget naksnaks ja sen jälkeen alamäkee. Mut mä tykkään alamäistä. Öhlinsin coilit, dropper postaaminen ja edelleen täysii!

Keskustelupalstat <3

Rode elää. ntkt.

Tulin vain kertomaan että ikävä nolla.nettiä

Monet foorumit joilla itse olin aikanaan aktiivinen ovat siirtyneet Facebookkiin. Se on mielestäni paskin mahdollinen alusta luontevalle keskustelulle.

Onneksi on vielä joitakin oikeita keskustelufoorumeita olemassa.

eetum - 12:54, 4.4.2019 » Tulin vain kertomaan että ikävä nolla.nettiä
Tämä!

Joskus tulee ikävä myös alkuaikojen lumitykkiä.
Se lakkasi kyllä aivan ansaitusti olemasta, koska pilaantui pahasti loppuaikoinaan.

RTZ - 11:58, 4.4.2019 » tiedon supervaltatien demokratisoituminen pilas kaiken.
Eiks tässä pitänyt käydä just päinvastoin.

Itsen vaikea ymmärtää tätä keskustelupalstojen nostalgisointia. Jos ihmisten viestien/infonvaihto siirtyy esim. feseen tarkoittaa se vain ja ainoastaan sitä että kyseinen ympäristö/palvelu pystyy paremmin integroitumaan osaksi loppukäyttäjän päivittäiskäyttöä/appi-infraa. Ja keskustelun koetusta huonosta tasosta on turha alustaa syyttää. Kehitys menee eteenpäin, se on tätä päivää. Ja hyvä niin. Pidetäänpä mielessä että ennen keskustelupalstoja käytössä olivat irl kerhot, lehdet, harrastajatapaamiset ynnä muu og-live. En huomaa kenenkään kaihoavan noiden perään.

Foorumien oleellisin anti nykypäivänä on kyllä harrastefaktatiedon päivittäminen alustlalle josta sen tehokkaasti jälkikäteen löytää. Kasuaali peruskeskustelu käydään kyllä facebookissa tms helpommin.

Konsta - 14:19, 4.4.2019 » Vaikea ymmärtää tätä keskustelupalstojen nostalgisointia. Jos ihmisten keskustelut siirtyy esim. feseen tarkoittaa se vain ja ainoastaan sitä että kyseinen ympäristö/palvelu pystyy paremmin integroitumaan osaksi loppukäyttäjien päivittäiskäyttöä/appi-infraa. Ja keskustelun koetusta huonosta tasosta on turha alustaa syyttää. Kehitys menee eteenpäin, se on tätä päivää. Ja hyvä niin. Pidetäänpä mielessä että ennen keskustelupalstoja käytössä olivat irl kerhot, lehdet, harrastajatapaamiset ynnä muut foorumit. En huomaa kenenkään kaihoavan noiden perään.
En tiiä, jos haluan kysyä kysymyksen johonkin harrastukseeni liittyvästä asiasta, en halua että se lävähtää omalla naamalla ja nimellä 5000 fb-käyttäjän fiidiin. Lisäksi postaukset hukkuu kun niitä ei ole jaoteltu millään tavalla vaan kaikki tuupataan samaan paikkaan.

Itse en oo lainkaan vakuuttunut et kehitys menee eteenpäin aikana jona pinnallisella huomiohuoraamisella tehdään miljardeja.

E: Onko älyllinen keskustelu katoavaa kansanperinnettä?

Aika harva kykenee 280 kirjainmerkin puitteissa juuri muuhun kuin öyhöttämiseen, pinnalliseen poseeraamiseen ja kakkaemojeihin.

Onko kakkaemoji aikamme keskustelukulttuurin kuva?

Konsta vois kyl alkaa kirjottaa loskaista kolumnia johonki talouslehteen. Menis täydestä.

kaukomieli - 13:53, 4.4.2019 »
RTZ - 11:58, 4.4.2019 » tiedon supervaltatien demokratisoituminen pilas kaiken.
Eiks tässä pitänyt käydä just päinvastoin.
Niihän sillo ysärillä luultiin joo. Uskottiin kansalaisyhteiskuntaan, saatiin putinistitrolleja.
josbanse - 14:28, 4.4.2019 » Foorumien oleellisin anti nykypäivänä on kyllä harrastefaktatiedon päivittäminen alustlalle josta sen tehokkaasti jälkikäteen löytää. Kasuaali peruskeskustelu käydään kyllä facebookissa tms helpommin.
Ja tätäkin tarkoitusta palvelee aika hyvin Sheldon Brownin sivu.

Riippuu toki mitä harrastaa. Polkupyöräilyn harrastaja kaipaa ennen muuta polkupyörän jolla ajaa. Pulmiin löytyy apu Googlella.

Onhan se kaunis ajatus että jälkikäteen voi jostain oikeasta topista löytää minkäpituiset Compit tarvii Mackin Low Flange -ratanapojen ja OG Open Pro -kehien kanssa, mutta…

Omassa käytössä Google+palstat on toimivin yhdistelmä kun jostain uudesta aiheesta tarvitsee opiskella. FB:hän ei jaa dataa suljetuilta palstoilta, eli sinne postaaminen on aika hyödytöntä.

FB:n haku on ihmeellinen laite. Joko se ei toimi tai kukaan ei sitä käytä? Samat kysymykset toistuvat ryhmissä kuukauden välein vaikka sanojen googlaus toisi ekaksi hakutulokseksi keskustelupalstan, jossa asiasta on väännetty kuusi sivua ja ongelma on ratkennut jo toisella.

RTZ - 15:23, 4.4.2019 »
kaukomieli - 13:53, 4.4.2019 »
RTZ - 11:58, 4.4.2019 » tiedon supervaltatien demokratisoituminen pilas kaiken.
Eiks tässä pitänyt käydä just päinvastoin.
Niihän sillo ysärillä luultiin joo. Uskottiin kansalaisyhteiskuntaan, saatiin putinistitrolleja.
Ja mä kun niin odotin Global Villagen Kumbaya hetkiä.
kaukomieli - 14:46, 4.4.2019 » Itse en oo lainkaan vakuuttunut et kehitys menee eteenpäin aikana jona pinnallisella huomiohuoraamisella tehdään miljardeja.

Aika harva kykenee 280 kirjainmerkin puitteissa juuri muuhun kuin öyhöttämiseen, pinnalliseen poseeraamiseen ja kakkaemojeihin.

Mitä pahaa tässä nyt on? Keskivertokansa nyt on sen kaltaista mitä se on, nykyiseltään alin aines lisääntyy yli kymmenkertaisesti enemmän kuin muut sillä luonnonvalinta loistaa poissaolollaan.

Se että huomiohuoraamisella “tehdään miljardeja” on täysin hyväksyttävää sillä keskivertokansan ollessa puutteellisia ominaisuuksissaan on heidän paikkansa olla hallittavina työyksikköjä joita enemmän tietoiset yksilöt voivat ohjata. Voit rakentaa elämäsi täysin sen kaltaiseksi mitä haluat sekä pitää etäisyyttä ulosteliejuun. Älä tuomitse vähä-älyisten apinoiden käytöstä sillä he elävät täysin viettien ohjattavina vailla sen tiedostamista.

Ei sillä että vihaisin ihmisiä tai olisin ylimielinen. Mutta jos et osaa käyttäytyä sekä tuhoat ja saastutat omaa ja muiden elinympäristöä niin kannattaa vähän miettiä.

Ei taida Tahmatussu olla mikään keski verto kansalainen vaan hieman älykkäämpi yksilö.

Olenkohan minä uhka, vai voisiko mua käyttää tikkaina ylös et pääsis tyydyttää vietit.

Tahmatassu - 15:52, 4.4.2019 » Mitä pahaa tässä nyt on?
Mitä vikaa on systeemissä joka vaalii ja palkitsee opportunisteja, sosiopaatteja, narsisteja, pinnallisuutta, ahneutta, kerskakulutusta jne.?

Ei mitään, koska kaikki saavat kykyjensä mukaan?

Jos verrataan luonnontilaiseen aikaan niin kyllä tämä nykyinen systeemi reilumpi on. Jos luolamieaikoina tapaisit joukon sinulle tuntemattomia ihmisiä he hakkasivat sinut paskaksi, ryöstivät ja mahdollisesti söivät. Tämän lisäksi on geneettisten tutkimusten avulla selvitetty ajanjaksoja jolloin yksi urosapina paritteli noin sadan naaraan kanssa samalla kun loput urokset eivät lisääntyneet elinaikanansa, hieman reilumpaa on nykyaika kun saa kännykkää naputtelemalla seuraa. Ihmisapinoiden perimä on aivan toisenlaiselta ajalta kuin se mitä tällä hetkellä eletään.

Ja kyllä, kaikki saavat kykyjensä mukaan.