P: apinan perseen punainen Steamroller

JJ90 - 15:18, 16.3.2019 » ajatus prikkakasan asettelusta rattaanpultteihin yhtäaikaa yököttää.
Tää on kyllä yks perseimmistä hommista, mitä fillareiden parissa voi tehdä.
RTZ - 16:52, 16.3.2019 »
JJ90 - 15:18, 16.3.2019 » ajatus prikkakasan asettelusta rattaanpultteihin yhtäaikaa yököttää.
Tää on kyllä yks perseimmistä hommista, mitä fillareiden parissa voi tehdä.
Mut joku 2 mm voi speissaa [s]iisisti[/s] turvallisesti, riippuu kans navasta pulteista rattaasta yms.

Joo, mutta se 2 mm prikkapinon saaminen kaikkiin kuuteen pulttiin sinne alle. Ei ärkele, washers, wahshers everywhere. Except where they should be.

Kai vuonna 2019 jostain löytyy 2 millin prikkoja? En ajatellut toteuttaa tätä laatikon pohjalta kerätyillä eripariprikoilla.

Varmaan löytyy. Mun laatikon pohjalta ei sillo löytynyt. Kuus pulttia levystä rattaasta läpi, prikat pultteihin ja sitten taiteilet sen rattaan kiinni napaan niin, ettei yksikään pultti tai prikka tipu. Voihan se tosin rattaan kanssa olla vähän helpompaa kuin levyn, kun on pienempi kappale käslteltävänä.

Siis ihan tehtävissä toi on. Mutta ei kivaa.

Onks kahen millin heitolla ketjulinjassa mitään välii

Vuosi 2008 soitti ja kertoi että on.

Nätti pyörä btw. Tosin tätä jäin miettimään:

roenski - 20:59, 15.3.2019 » Tällä ohjaamolla taas pistää miettimään että olisiko se inline tolppa taas parempi.
...koska kuvan perusteella näyttäis että satulaa vois tollakin tolpalla siirtää pari senttiä eteenpäin tarvittaessa.

Joo siis aivan perseestähän se prosessi on.

Velobiast sai ainaki joskus tarkotukseen noita spacerei, hinta tietty mitä nyt saattaa odottaa.

negaatio - 19:55, 16.3.2019 » Onks kahen millin heitolla ketjulinjassa mitään välii
Xzh610zxh ei rahise mutta täydellisyys olisi mukavampaa kuin ei täydellisyys.

Mittasin paremmassa valossa tönärillä ketjulinjat. Edessä 43 ja takana 45,3. Aivan tarpeeksi lähellä ja nämä kammet jää.

Päivittyy.

Renkaiksi 4season/gatorHARDSHELL 32 mm kombo, ketjun lyhennys, tolpaksi deda rs01, kesäjarruksi miche, polkimiksi m540, ohjaamoksi thomson x2, ritchey classic ja sram s500.

Kesällä reissu usaan niin sieltä vois hankkia vapaarattaan pitkän matkan ajoa varten. Asensin myös oikealle jarrukahvalle vaijerinkuoren teipin alle niin voi tämän tyyppisellä osalla jatkaa vaijerin kuorta takajarrulle tarvittaessa.

^ tämän tyyppinen modailu kiinnostaa. Linkkiä tuotteeseen?

Inline barrel adjuster

Tuo oli joku random ebay kuva. Googlehaulla ”bike cable housing adjuster” löysin näitä palikoita. Esim tästä Unbranded Bicycle Components & Parts for sale | eBay

Power siirtyi maantiepyörään koska vaikka onkin hyvin persettä tukeva penkki, vaatii se näköjään itselle bibsit koska hinkkaa muuten nivustaipeita. Tilalle C13 carved. Tämä penkki on nivusystävällisempi mutta tuessa ei niin hyvä kuin power. Saa olla näin nyt kesän. Ajoasennot ovat ainakin nyt hyvät joka puolelta droppia. 48/19 välitys. Hommaan vielä 18 takarattaan hki-porvoo-hki tyyppistä toimintaa varten ja navan torxit vaihtuu kuuskulmapulteiksi jotta yhdellä työkalulla voi vaihtaa lennosta takaratasta. Todella hauska pyörä ajaa.

Etenee höyrynen. Smp ja 80-luvun 105 kammet joilla q-faktori kapeammaksi. Ohjaustanko ei ole näin etukenossa enää.

Hyvän näköne. Harvinaiset noi kammet.

e. nyt ku kattelin pidempään niin mietin että äh kirkkaat jarrupinnat pomppaa simmuun mut sit mietin et hmmm mitäs jos kaikki oliski kirkasta.

Kirkkaat kehät kirkkailla navoilla ja pinnoilla olikin tarkoitus kasata. Piti kuitenkin löytää levempää kehää kuin open pro. Vertailin että nämä r460:t olivat ominaisuuksien puolesta yhtä hyvät kuin archetypet, tb14:t ja a23:t mutta reilusti halvemmat. Ajattelin että kai näistä saa värin pois myös jotenkin mutta se projekti jäi kesken kun oli kiire saada kiekot ajokuntoon. Ehkä vielä joskus. Golden Arrow kammet löytyivät komponenttikirppikseltä.

Reilu vuosi päivittäistä röihin ajoa tämän kanssa nyt takana. Ohjaamon kanssa on ollut kipuilua. Tuli testattua erilaista riseriä, häränsarvia ja viiksitankoa. Raiserilla löytyi hyvä asento kun huomasin pidentää stemmiä. Nyt Easton monkey barilla Syntacen f99 120 mm stemmillä mukavaa ajella. Penkin kanssa vähän vaiheilua myös mutta smp saa jatkaa. Alla polku/talvikiekot joissa regacross gksk 35 mm ja 20/22 rattaat. Parvekkeelle odottelee kaupunkikiekot (navigator pistat 4season/gatorhardshell 32mm) 19 hampaista Surlyn ratasta Saksasta.

Seuraavaksi syyskaudeksi pitää kasata dynamokiekko.