Yleinen Octane One Kode -topsu (oli hard/dadcore commuter)

onks kuvan mukasta runkoa vai sitä ”uusinta evoluutioo”?

Kuvan mukainen tuli. Onko siinä uudemmassa (?) eli kompliitin versiossa (?) muuta eroa kuin tarrat? edit. Näemmä ton kompliitin sivuilla linjataan maksimi rengaskooksi 43mm / 47mm/650b, joista jälkimmäistä ei mainita runkosetin osalta ollenkaan.

Ja on tosiaan CRC:n alennusdiili. 2019 malliksihan ne tota väittää.

mulla pyörähtäneessä raamissa oli kyllä samat tarrat, mut vaijereiden pidikkeet oli turattu aivan eri tapaan

Kyllä mulla samoissa paikoissa näyttäisi olevan noi kun kuvassa, ja mielestäni siinä kompliitissakin on takajarrulle kolme kinnityskohtaa viistoputkessa ja kaksi chainstayssä, ja sit noi vaihtajankuoren stopparit 2+1. Mukana tuli muuten vaihtajankorvake, vaikka jossain oli että saatavissa erikseen.

nyt rupesin miettimään että pitäisikö sittenkin lyödä heti kättelyssä 650b…

Seurantaanhan tämä menee.

Onko tämä Kode vähän samassa luokassa kuin Pompetamine? Vissiin vähän isommat rengastilat, mutta kulmat suht samat kuin Pompinoissa?

Itsellä ollut tälläinen (kokoa large) pari päivää jokseenkin koossa, ja muutama ajokertakin takana. Vänkä pyörä, joskin ruma. Pomppiksiin geossa merkittävänä erona, että tässä on aikuisten pyörän bbdrop.

Toi 42mm rengastilalupaus on vähintäänkin varovainen, kyllä tonne yli 50mm mahtuu taakse. Kaveri jolta runko mulle päätyi oli mitannut n. 56,5mm chainstayden väliksi. Aattelin kokeilla miten 2,1’’ menis.

Jos epämuodikasta etuvaihtajaa jossain vaiheesssa aikoo, kantsii huomioida että istuinputken telineporaukset on sijoitettu niin alas, että normaalilla ripustimella tulee niiden kanssa konflikti (riippuu tietty vaihtajasta ja ratastuksesta).

Kuva kaks tuumasilla renkailla kiinnostais.

Edit: kode-topicille peukku kun pomppiksillekin on oma.

Mitkäs kammet kyliksellä tässä ja mimmonen ketjulinja? Sain tiedon korvanappiini, että säällinen ketjulinja ratakammilla ei ole ihan suoraviivaista, mutta mahdollista.

Tupla.

kylis - 23:38, 15.11.2018 » Jos epämuodikasta etuvaihtajaa jossain vaiheesssa aikoo, kantsii huomioida että istuinputken telineporaukset on sijoitettu niin alas, että normaalilla ripustimella tulee niiden kanssa konflikti (riippuu tietty vaihtajasta ja ratastuksesta).
Jos käyttää erillistä [pantaa](https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41ck1XhZMxL._SY355_.jpg), niin ei tule ruuvin kanssa ongelmia. Niissä suurimmassa osassa on sen verran säätövaraa korkeussuunnassa, että saa aina asennettua ruuvin jommalle kummalle puolelle rattaan koosta riippumatta.

Oisko jollain käsitystä, mitä tollanen runko painaa?

2,1kg lupailevat sivuillaan, ja eilinen räpellys keittiövaa’an kanssa lupailisi, että on ainakin aika lähelle toi S-koko.

edit. jos muut Koden omistajat haluavat esitellä omiaan, niin tän voi kyllä muuntaa yleis-kodetopikiksikin.

Minkä mittainen nalle oot, kun S koon otit? Vai tuleeko sulle ollenkaan?

Mä oon 168 jotain, itelle tulee joo. M:kin olisi varmaan voinut mennä, varsinkin jos en laita droppia, mutta en osaa geosta lukea oikeaa kokoa oikein. Ja sit standover tulee usein aika nopeasti rajoittavaksi tekijäksi.

Mulla on vaihteet Kodessa, joten sikäli ei ihan suoraan vertaudu. Kammet on Suginon XD2 175mm ja tilaa jää runsaasti (vähimmillään n. 5mm). Sisemmän rattaan ketjulinja on n. 40-41mm. Chainstayn upotus jatkuu sen verran pitkälle, että 144bcd:lle sinänsä varmaan riittäis, mutta riippuu tietty kammista miten ne sopii. Ratakammet jää kyllä varmaan aika hilkulle parhaassakin tapauksessa jo ton rengastilan vuoksi.

Niin tässähän luki laatikon kyljessä että 2017, eli ei varmaankaan ole se 2019, jona CRC myy.

Tässä hieman rengastilamittauksia jos ketä kiinnostaa:
Etuhaarukka sivusuunta 37 Voyager Hyperillä (tönärin mukaan leveys 35mm)
Etuhaarukka pystyyn
Chainstay 40 Voyager Hyperillä (tönärin mukaan 36mm)
Seatstayn silta
Pystyputken clearance

Takakiekko niin edessä kuin sai.

nalle wheelroos - 8:17, 16.11.2018 » Mitkäs kammet kyliksellä tässä ja mimmonen ketjulinja? Sain tiedon korvanappiini, että säällinen ketjulinja ratakammilla ei ole ihan suoraviivaista, mutta mahdollista.
Mikä ajatus laittaa ratakammet, jos on 135mm leveä takanapa? Tuohon saa kuitenkin sinkula/fixed kelpoisen about kaikilla maailman maantiekammilla.

noemmäätiiä.gif

Ideana on ollu, että tohon löisi nelikanttikeskiön, ja unohtaisi sen sit seuraavaksi viideksi vuodeksi. Uutena ei kai ole maantiepuolella ihan hirveästi vaihtoehtoja muuta kuin yksivaihdekammissa pl. muutamat Suginot. Noita 130bcd jotain RD2/Messengereitähän mä olin ajatellut, kun ovat aika halpoja, varsinaisia 144bcd ratakampia ei oo siis ollut kiikareissa.

nalle wheelroos - 11:02, 18.11.2018 » noemmäätiiä.gif Ideana on ollu, että tohon löisi nelikanttikeskiön, ja unohtaisi sen sit seuraavaksi viideksi vuodeksi. Uutena ei kai ole maantiepuolella ihan hirveästi vaihtoehtoja muuta kuin yksivaihdekammissa pl. muutamat Suginot. Noita 130bcd jotain RD2/Messengereitähän mä olin ajatellut, kun ovat aika halpoja, varsinaisia 144bcd ratakampia ei oo siis ollut kiikareissa.
Mä ymmärrän tämän enemmän kuin hyvin. Itsellä on just tuollaiset rd2/whatevah 130bcd kammet kiinni kaikissa pyörissä (ml. Sibbo), kun en oikein muitakaan osaa käyttää ja ovat ihan hyvät peruskammet ja nähdäkseni hinta-laatu -suhdekin aivan hyvä.

Sugino Messengerit on kyllä kammet, joista ei ole koskaan ollut murhetta. Ikään kuin sen tuotteen kaikki seksikkyys olisi korvattu luotettavuudella.

Mullahan on tosiaan paralleri projekti (mää ehin kuitenki eka) samalla raamilla ja taakse tulossa Ultra New 135mm fixed napa, kammet stronlight ja matematiikkani kertoi että pitää laittaa 131mm nelikantti, jollaisia Turun Styleridellä oli hyllyssä 1: kpl. Näitä on kuulemma erittäin nirkusesti saatavilla. Ja kohta selviää miten elegantti lopputulos kun ratakammet levitoi useita senttimetrejä irti keskiöstä.

Vois heti ekana asennuksen jälkeen mitata miten q-faktori eroaa mun inbredin maastokammista.

Tosiaan, mähä voin latoa kaiken kipuilun suoraan tähän ketjuun ja pitää oman projektitopin odottavassa hiljaisuudessa.