ama: tarvitsen jotain uutta

Okei join justiinsa kahvia ja laitoin jatsit tulille. Tää lähtee nyt.

https://i.imgur.com/ycDviij.jpg

Aika monta kuvainnollista ja kirjaimellista ylä- ja alamäkeä on tän pyörän kanssa ajettu, joten aika laittaa viimein amaa tulille. Perus tommonen silverspec kasaus missä kaiken maailman random palatsia kiinni ja meno melko nörtti

46/28 11-34 ei lopu range kesken. OX601D kivat kammet kun saa 145 q:n ja 110/74 bcd:t, mutta tekee rattaiden löytämisestä vaikeaa, koska käytännössä ainoa sopiva 110 on triplan keskiratas, joita saa tovin etsiä tommosessa 46z koossa. Spa Cyclesiltä löytyi onneksi TA Zephyrit kun alkuperäisistä sugisugeista loppui kilsat. Napadyny löytyy tietenkin, lokarit on täyspitkät berthoudit (tällä kertaa 26" eikä happo design 650b:ksi leivotut 700c:t) ja on kaiken maailman tellinkiä ja muuta leppoisan etenemisen kampetta. Keula on Kongalta ostettu one-off, jonka pyöräytin nopeasti geolaskurin kautta ja ostin pois kuljeksimasta. 66,6 mm taivutuksella traili laskeutuu 45 mm hujakoille ja toimii etulastattuna merkittävästi stokkikeulaa paremmin. Pystyy ajamaan ilman käsiä mutta ohjaus vaatii uudella tavalla aktiivista kuskia - sanotaan vaikka ettei lenkillä pääse käymään tylsäksi.

Ebaysta metskattua M952-takavaihtajaa ohjaa Microshiftin tangonpää (maantie-10spd) ja pakka on joku niessin chrisun alesta hommattu XT 10. Toimii hyvin - shimanon maasto-yseissä on sama vetosuhde kuin 10spd maantiekamoissa, ja m952 riittää swingiä hoitelemaan kymppipakan siinä missä ysin jolle se on speksattu, ja XT-pakassa on about samat välit lehdissä kuin maantiekympeissäkin. Etuvaihtaja toimii kitkalla ja hyvä niin. Pitää vaan hommata uusi etuvitutin koska toi SunXCD on jo aivan mutkalla (kiva merkki koska suntour-historia mut kamat aika kehnoja).

Muutamaan kertaan on laitettu pilli kuumaksi tän kanssa. Murhakontilla asioitu kahdesti, ekan kerran mielenrauhan takia Otto laittoi vetopuolelle perätilaongelmia ennaltaehkäisevän tukiaisan, toisella kerralla tuli lisää pullohäkin reikiä, “jarrusiltaan” korvake lokarille ja takavalolle barreli vasempaan seatstay’hin.

https://i.imgur.com/x1S0t7m.jpg

Itse puolestani väsäsin Kongalassa takatarakan, jonka design matkittu ratkingilta, eli tommone perus satulalaukun kannatteluun tarkoitettu laveri jossa pystyaisoissa ylikoon pullohäkille reiät. Plaanaavan rungon kanssa hyvä saada satulalaukun paino lepäämään myös peräkolmion päälle pelkän bagman-tyyppisen satulan kiskoihin ripustettavan asian sijaan.

https://i.imgur.com/GMKQk7m.jpg?2

https://farm2.staticflickr.com/1815/42876354275_98ae3aa677.jpg
Frame Building Course VI by Konga Bicycles, on Flickr

Jotenkin älyttömän paljon tämäkin kelkka on onnistunut pyöräksi tuottamaan vitutusta, mutta toisaalta kaikesta siitä on selvitty pienellä itsereflektiolla, kun ymmärtää että vitutus on seurausta omasta kyvyttömyydestä ottaa vastaan sitä opetusta joka olisi kulloinkin tarjolla. Lopulta oma ymmärrys on laajentunut tosi paljon tämän kaikkitiepyöräilyn suhteen, että mitä voi odottaa esim plaanaavilta putkilta lastattuna, tai isoilta lihoilta kun pysytellään muiden perässä asfaltilla. Tai miten oman kehon jumitilat ja henkinen kuorma elämässä vaikuttaa siihen miltä pyörä tuntuu alla. Tai ylipäätään se että mitään absoluuttisia parannuksia jokin paradigma kuten low trail ei tarjoa, vaan ainoastaan kompromisseja.

Peter Verdone » Lesson – ride different shit.
Kaikkine kummallisuuksineen silti yhdellä sanalla: helvetin hyvä pyörä.

https://i.imgur.com/70tBCfP.jpg
https://i.imgur.com/vI8N7In.jpg
https://i.imgur.com/IHtj0ux.jpg
https://i.imgur.com/D9ZGm5a.jpg
https://i.imgur.com/3i52RNz.jpg
https://i.imgur.com/lN4oQgw.jpg
https://i.imgur.com/H4ymxGj.jpg
https://i.imgur.com/oMQjrio.jpg?1

1 Like

Voin muuten kertoa että jos v 2017 oli nuotiovihiksen kesä, niin 2018 nuotioherkku oli danerolles purkkicroissantit (vegan) kepin ympärille käärittynä tikkupullan tapaan. Paistetaan miedolla hiilloksella maltilla ja huolellisesti pyöritellen

No nyt.

DIY-paranneltu ahma. Siitä minä nautin.

Mikä toi sininen keke on? Vai onko vaan maalattu orkkis juotteluiden jäljiltä. Mun on myös myönnettävä, että diggailen suorasta sojostemmistä paljon enemmän kuin limpparista, vaikka sekin on sillai kivasti törkee.

happo-orgiat - 14:21, 9.10.2018 » Voin muuten kertoa että jos v 2017 oli nuotiovihiksen kesä, niin 2018 nuotioherkku oli danerolles purkkicroissantit (vegan) kepin ympärille käärittynä tikkupullan tapaan. Paistetaan miedolla hiilloksella maltilla ja huolellisesti pyöritellen
mind: blown

hyvä pyörä 5/5

tutam - 14:21, 9.10.2018 » Mikä toi sininen keke on? Vai onko vaan maalattu orkkis juotteluiden jäljiltä. Mun on myös myönnettävä, että diggailen suorasta sojostemmistä paljon enemmän kuin limpparista, vaikka sekin on sillai kivasti törkee.
Kannattaiskohan lukea postauksia? ;)
happo-orgiat - 14:11, 9.10.2018 » Keula on Kongalta ostettu one-off, jonka pyöräytin nopeasti geolaskurin kautta ja ostin pois kuljeksimasta.

No siellähän se luki. Ja vieläpä menin tarkistamaan, mutta eipä pikalukiessa osunut silmään. Eli: kannattaisi.

manuelkala - 14:26, 9.10.2018 »
happo-orgiat - 14:21, 9.10.2018 » Voin muuten kertoa että jos v 2017 oli nuotiovihiksen kesä, niin 2018 nuotioherkku oli danerolles purkkicroissantit (vegan) kepin ympärille käärittynä tikkupullan tapaan. Paistetaan miedolla hiilloksella maltilla ja huolellisesti pyöritellen
mind: blown
+1

ja kova ama ja pyörä

Hyvä on.

happo-orgiat - 14:11, 9.10.2018 » Okei join justiinsa kahvia ja laitoin jatsit tulille. Tää lähtee nyt.
Myyntihinta ei näy

hyvän tuuli ne ja väri käs

On se ny perhanan liukasliikkeinen ahma, kun ei yhtään neutraalia taustaa vastaan otettua sivukuvaakaan saa AMAa-varten napsaistua.

Korilaukku näyttää hyvältä. Lienee omaa tuotantoa?

happo-orgiat - 14:21, 9.10.2018 » Voin muuten kertoa että jos v 2017 oli nuotiovihiksen kesä, niin 2018 nuotioherkku oli danerolles purkkicroissantit (vegan) kepin ympärille käärittynä tikkupullan tapaan. Paistetaan miedolla hiilloksella maltilla ja huolellisesti pyöritellen
Täytyypä joskus kokeilla!
NKOTB - 15:12, 9.10.2018 » On se ny perhanan liukasliikkeinen ahma, kun ei yhtään neutraalia taustaa vastaan otettua sivukuvaakaan saa AMAa-varten napsaistua. Korilaukku näyttää hyvältä. Lienee omaa tuotantoa?
Muistaakseni v 2016 sanottiin että [i]elusiivinen[/i] :--)

Korilaukun on valmistanut vähemmän tunnettu artesaani-cottage nimeltä suomen kuvalehti. Kyseessä siis joku mainoskrääsäkylmälaukku. Eri kätevä tapa pitää eväät tuoreena ja kaljat kylmänä käristyskupolin uhatessa

Tässä pari jotain vanhaa matkanvarrelta myös :–) Kiva meno pöörän kanssa kyllä.

https://tonilahti.kuvat.fi/kuvat/py%C3%B6r%C3%A4ily/1V9V%20-%20KOTKA%202017/IMG_0311.jpg/_medium.jpg

https://tonilahti.kuvat.fi/kuvat/py%C3%B6r%C3%A4ily/1V9V%20-%20KOTKA%202017/IMG_0325.jpg/_medium.jpg

happo-orgiat - 15:36, 9.10.2018 »
NKOTB - 15:12, 9.10.2018 » On se ny perhanan liukasliikkeinen ahma, kun ei yhtään neutraalia taustaa vastaan otettua sivukuvaakaan saa AMAa-varten napsaistua. Korilaukku näyttää hyvältä. Lienee omaa tuotantoa?
Muistaakseni v 2016 sanottiin että [i]elusiivinen[/i] :--) Korilaukun on valmistanut vähemmän tunnettu artesaani-cottage nimeltä suomen kuvalehti. Kyseessä siis joku mainoskrääsäkylmälaukku. Eri kätevä tapa pitää eväät tuoreena ja kaljat kylmänä käristyskupolin uhatessa
Hehee! Näyttää istuvan koriin niin hyvin, että voisi olla mittojen mukaan tehty ja värikin oli tuommoinen sopivan happoisa.

jee yks lemppari retkeilijöistä, aitoa happo meininkiä + retkiruokavinkit aina tarjolla! JES

No onhan tän kans kokeiltu kaikenlaista. Ja se on just oikein.
Jostain syystä luulin, että tähän tuli Crusti Matin low trail haarukka. Jaa-a.
Kotimaisuudesta plussaa Kongan suhteen.
Pidän diy tartsista.

Hyväpörä.

Ilmeisesti vaihdeamojen ja -projektien aika on tullut jäädäkseen kun kukaan ei enää nillitä.

hyvä ama erityisesti loppukaneetti miellytti. näihä se o.