P: Yhden miehen Surly retkipyörä

azure - 22:07, 21.1.2019 » Mites noi Velo Orangen Zeppelinit? 52mm,eli just hyvä 42mm kumilla. Mites Pelagon etutartsi, voi lastata päälle ja saa vaikka Front Rollerit kiinni.
Ompa kauniit.. ja hintavat. Silti voisin ihan vaan metallista maksaa muovin sijaan, joten harkintaan! Pitää etutarakkaa pohtia.

Ja mitä voimansiirtoon tulee, niin tykkään vähemmästä. Maastopyörässä on vieläkin vanhakunnon 1x10 ja melkeimpä muut yksivaihteisia millä eniten ajan - pidempääkin matkaa. Mielummin runttaan aavistuksen kovempaa, kun napautan vielä yhden pienemmälle. Toki tällä ois haaveena vähän isommat kilsat mikä syö voimia.

mikä runkokoko? onko tää oikea 26” vai 700c?
mul olis tähän mahdollisesti tupla sugino ox2 kammet jos kiinnostaa

Voin lahjoittaa aidon surly lhtsta irrotetun triplaetuvaihtajan ja kitkavivun tähän rojektiin. Laita taakse shimanon deore xt 9 vaihtaja 9 tai 10 naksun brifterillä.

Runkokoko 56cm ja 700c. Kiitoksia, mut jos tuplilla mennään, nii sit laitan noi mun XD-2 nii saa pois lojumasta. Rattaat vaan pitää ettiä, pultitkin ois.

Oi, lahjoituksia! 9s vois joo kans olla. Kai siihen on joku syy miksi kaikki näissä triploja käyttää? Saa tarjota triplakampia.

Jenssen - 23:23, 21.1.2019 » Kai siihen on joku syy miksi kaikki näissä triploja käyttää? Saa tarjota triplakampia.
Monet tykkää pitkistä ketjuista jotka kivasti hakkaa chainstaytä

Ei kyllä triplaa tarvi mihinkään paitsi edgynä olemiseen ja jos sitä halajaa niin joku vuosituhannen vaihteen shimamiehen 3x9 tiukalla pakalla vie korkeille nousuille internetissä. Pettämätön retkikombi ois joku 42/26t ja taakse 11-34t tai jopa 11-42t. Moderneilla paloilla siis. Vanhoilla paloilla tripla ok, koska pakasta uupuu isoja rattaita joita nykyään on sinne lisätty.

tmar - 22:56, 21.1.2019 » Voin lahjoittaa aidon surly lhtsta irrotetun triplaetuvaihtajan ja kitkavivun tähän rojektiin. Laita taakse shimanon deore xt 9 vaihtaja 9 tai 10 naksun brifterillä.
Tämä on ollu meikäläisen mielestä kanssa hyvä ja halpa ratkaisu. Kysymys toki kuuluu tuleeko tähän droppi vai ei?
accro - 8:57, 22.1.2019 » Ei kyllä triplaa tarvi mihinkään paitsi edgynä olemiseen ja jos sitä halajaa niin joku vuosituhannen vaihteen shimamiehen 3x9 tiukalla pakalla vie korkeille nousuille internetissä. Pettämätön retkikombi ois joku 42/26t ja taakse 11-34t tai jopa 11-42t. Moderneilla paloilla siis. Vanhoilla paloilla tripla ok, koska pakasta uupuu isoja rattaita joita nykyään on sinne lisätty.
No se pienempi eturatas on varmaan kiva saada joka tapauksessa alle kolmenkymmenen hampaan. Eikä noi uudet uudet kompaktikammet, joilla se onnistuu, oo mitenkää erityisen seksikkäitä nekään. Ite lähtisin kattelemaan jotain 74/130-jaolla olevia kampia ja kattoisin keskipaikalle jonkun 39-42 hampaisen. Se nyt on sitten melkein sama, laittaako siihen ulkopaikalle rattaan vai ketjusuojan.

Edit: nyt ku noita kymppipakkoja tossa hiukan kattelin, niin vedetääs takaisin. eiköhän joku 36 olis kiva siihen keskipaikalle, niin sillä vois sit veivata siinä 12-28 pakan keskivaiheilla matkanopeuksilla.

Juu tai miksei 130 tai 135 BCD kampia myös voisi katsoa. Fillabicyclesilla näyttäis olevan samanlaiset Campat myynnissä.

ei kai triplaetuvaihtajan kanssa tarvii käyttää kolmee eturatasta tai edes triplakampia?
kitkalla se toimii kaiken kanssa, rajottaa vaan ääriasennot ¯_(ツ)_/¯

Odie - 9:00, 22.1.2019 »
tmar - 22:56, 21.1.2019 » Voin lahjoittaa aidon surly lhtsta irrotetun triplaetuvaihtajan ja kitkavivun tähän rojektiin. Laita taakse shimanon deore xt 9 vaihtaja 9 tai 10 naksun brifterillä.
Tämä on ollu meikäläisen mielestä kanssa hyvä ja halpa ratkaisu. Kysymys toki kuuluu tuleeko tähän droppi vai ei?
Taidan laittaa tähän dropin, mutta en oo satavarma viel!

9 tai 10s tähän tulee taakse, ketjutkin löytyis valmiina. Lähinnä nyt kiinni siitä, millaset vaihdeivut löytyy ja mistä, sekä kampisetti. Vaihtajat ja pakan voi ostaa sitten niiden mukaan.

CNC:lle kun oisin tekemässä tilausta niin herää kysymys, pitäiskö sieltä ostaa vaikka tuo Dura-ace bar end shifter setti tai vaikka microshift. Kummastakaan ei kokemusta.

Toinen juttu, löytyneekö tähän foorumilta triplakammet vai ostaisinko tuolta rattaat Suginon XD-2 tuplakampiin. Oisko esim 46/36 hyvä setti? Eka kunnon pyörä pitkästä aikaa, missä on enemmän kun yksi eturatas - hyi.

Et tarvitse 46 eturatasta retkipyörään, 44 tai 42.

Kammet tosta, 44t ratas 110 sisäpaikalle tosta ja jos toi pikkuratas liian kulunut, tosta uusi.

Molemmat shifterit kai hyviä, nimimerkki happo-orgiat voi tulla tänne kertomaan kunhan ehtii kuvien ottamiselta Argentiinassa.

Jenssen - 23:35, 6.2.2019 » CNC:lle kun oisin tekemässä tilausta niin herää kysymys, pitäiskö sieltä ostaa vaikka tuo Dura-ace bar end shifter setti tai vaikka microshift. Kummastakaan ei kokemusta.
Nää on vähän semmosia matolaatikoita että saat kaikilta erilaisen vastauksen koska kaikki tykkää eri jutuista. Ite vihaan tangonpäitä ja sanon että jos et oo lähössä seikkailemaan maailman ympäri niin laittaisin brifterit.
azure - 8:45, 7.2.2019 » Et tarvitse 46 eturatasta retkipyörään, 44 tai 42..
Kyllä 46t on ehdoton minimi joka kyllä loppuu kesken ainakin 32mm pienemmillä kumeilla(jos vedät setämieskumeilla niin ei ehkä niin helposti). Tämän lisäksi kun ajetaan pitkiä matkoja on voimansiirtohäviön syytä olla matala, jos joudut ajamaan 14t pienemmillä rattailla niin voimansiirtohäviö nousee huomattavasti. Muistettakoon myös että ketjun kuluminen on lähes suoraan verrannollinen siirtohäviöön.

mikäköhän on tuhlatun_elinajanhäviö kun yks vaan postaa hämätäkseen?

LHT siisti pyörä. Ootko funtsinu et aukenisko taivas mukavuus & esteettisyysasioissa jos kuitenkin 650b?

niin tai näin

DanielBraun - 21:34, 20.1.2019 » Hyvä proju

Et tarvitse 46 eturatasta retkipyörään, 44 tai 42. Ketjun kuluminen ei pelkisty mihinkään “siirtohäviöön”.

LHT on aina ollut mun silmissä yhtä aikaa sekä overkill että siisti. Sitä ei sitten saa ajaa kevyesti lastattuna mihinkään, pitää olla tavaraa.

Ai niin, laita Ortliebien ruuveihin (kaikkiin mitkä liittyy laukun rakenteeseen) stydimpää lukitetta.

Ei löydy hirveesti Googlella kuvia LHT:sta 32mm kumeilla, tässä taitaa olla 45mm kumit (Specialized Fatboy).

^ Siinä ois kaunis voimansiirto :slight_smile:

Jos voimansiirtoon syötetään 100w ja ulos tulee 92w niin mihin voima on siirtynyt(ei ainakaan voimansiirron komponentteihin)? Sukupuolitieteet ei valitettavasti riitä tämän yhtälön ratkaisuun.