Samulin Sibbo eiku Stava

Vanhempien Sibbojen vaakadropit on niin pain in the ass, että ei mitään järkeä. Aina vähän vituttaa, kun pitää ottaa kiekko irti. Muuten kyllä varsin ihania pyöriä, enkä omaani vaihtaisi pois.

Ja Samulin pyörä on jo varsin sielukas. Toimii.

Noista jarruista joku kyseli kokemuksia joskus: hyvät ovat tosiaan olleet. Ilmatessa hönttiä että ei oo valmiiksi nippaa, vaan vain reikä, joka on tulpattu pultilla. Että pitää olla ruiskun letkuun semmonen nippa, jossa on viiden millin kierre. Ja väli palasta levyyn ei oo kovin iso näissäkään, joten pitäähän ne aika huolella säätää, mutta sitten on hyvä eikä hinkkaa, sen verran rakoa kuitenkin. Muistaakseni noita mainostettiin, että rako levvyn ja palan välissä olis isompi kuin Shimpoissa, tiiä sitte. Ja Shimpan jarrujen on maailmalla nähty usein vuotavan. Mut menihän näistäkin toinen takuuvaihtoon kun vuosi, vaikka se oli ehkä vain huonosti asettunut o-rengas tai jotain.

Sinteröidyt palat ulvoo sateella, mutta pitää hyvin, myös alppilaskuissa. Mutta nelimäntäisen jarrun teho ei oo kuitenkaan mikään pelottavan liian tehokas, ihan tuostakin saa vuorta laskiessa puristaa. Ei oo ollu kuumenemisongelmiakaan, vaikka levyt kyl hieman ottivat väriä itseensä. Ja isoimpien laskujen alapäässä kevyesti jarruttaessa kuului hiljaista ulvontaa. Katosi aina heti kohta. Ja ajotapani toki välttelee jarrujen kuluttamista ja kuumentamista, lyhyitä jarruttamisia ja vain tarvittaessa.

Nii ja kahvat asettuu ihan aavistuksen eri kohtaan, takajarrun bite point jostain syystä ihan vähä syvemmällä. Ei haittaa.

Ja nuo ei sovi hopen omiin is-pm-adaptereihin, mutta srameihin sopii.

Jep, samat kokemukset kuparissibbon taaksepäin aukeavien kanssa. Murhakuution laatikossa pyörii pari proto-droppeja joissa on cross-checkin tapaan pitkät hahlot, mutta kiekko otetaan pois alaspäin…

Edit. ja siis kyllähän bailoutgear-hommat onnistuu tarvittaessa aina magicgearillä.
Eikä noi bailoutgear-hommat oo mitenkään etelänapaspesifisiä, Köpi sinkuloi just ahmansa saimaankiertueella, meikäläinen on karatemonkeyllä joutunut tuon tekemään ja justiinsa on grotton sibbo murhakuutiolla kun kiekko söi takavaihtajan…

sami - 14:05, 21.9.2018 » Vanhempien Sibbojen vaakadropit on niin pain in the ass, että ei mitään järkeä. Aina vähän vituttaa, kun pitää ottaa kiekko irti. Muuten kyllä varsin ihania pyöriä, enkä omaani vaihtaisi pois. Ja Samulin pyörä on jo varsin sielukas. Toimii.
Sunkin sibolla voisi olla topikki.
negaatio - 14:02, 21.9.2018 » Onko muuten tässä litkut? Ultrasuorituksiin taitaa sisuri olla edelleen paras mut toi 30mm alkaa jo olla sen verran levee et taitaa maantiepaineita varmemmin jo paikatakin.
Ei oo litkut, eikä varsinaisesti houkuttele tonkokoisiin renkaisiin, sen perusteella, mitä oon muilta kuullut. Eikä noi renkaat tosiaan oo tubeless, contilla ei maantietubeleksia kai vielä ole. Onet ei kestä. WTB:t ehkä. Mut juuh, esim. Steffen olin vahvasti mieltä, että älä. Harva on ajanut ultraa maaliin asti tubeleksilla. Moni on käyttänyt niihin turhan paljon aikaa matkan varrella.

Siitä Tarifan reissulla käytetystä ketjusta kuulisin kokemuksia ja faktaa…

konkeli - 14:33, 21.9.2018 » Siitä Tarifan reissulla käytetystä ketjusta kuulisin kokemuksia ja faktaa...
SuicideHub - 14:50, 21.9.2018 » Juuri tuo, mutta 11-pakalle sopiva versio. Tuntui uutena aivan ihanalta, muutaman tonnin jälkeen ihan tavalliselta uudelta ketjulta ja vielä maaliin päästessä aivan hyvältä. Reilun 8000km jälkeen meni vaihtoon, mutta ei silloinkaan tuntunut ihan paskaksi ajetulta vaan vain vaihtorajalle.

#aah

Niin ja riippuneehan tuo voiteluaineestakin, mä oon nyt käyttänyt Rexiä.

Ei nyt tahrata mun fantasiaa huoltovapaudesta

Oliskin liioittelua puhua huoltamisesta, kun tosiaan vain kaadoin lisää öljyä/vahaa/mitätoion putsaamattoman ketjun päälle. Tai alkumatkasta koitin putsailla, kun pinnassa oli vasta vähän pinttynyttä, mutta kunnon rätin puutteessa myöhemmin en enää yrittänytkään, kun paperilla ei pystynyt.

Rex

Endorsed by Mika Simola and SuicideHub

Joo jos siellä Rexillä luette tätä niin mulla alkaa olla loppu toi aine.

Mukavaa muistella näitä, oispa randoo.

Sibbo tosiaan kävi Sibbossa, Dirty Sipoossa. Mainio reitti, suosittelen. Ja tapahtumaa myös.
Ja sitten ajeltiin Mayhemiin, turha edes mainita kuinka mainiota se oli. Tai jatkoillehan me vain ehdittiin kun ajettiin maisemareittiä, mutta silti.

https://farm2.staticflickr.com/1902/45184093451_cf44d30190_z.jpg20180923_085101 by suicidehub, on Flickr

https://farm2.staticflickr.com/1942/45184084141_88eafc33ae_z.jpg20181006_161541 by suicidehub, on Flickr

https://farm2.staticflickr.com/1955/45184070631_6f94494965_z.jpg20181008_121318 by suicidehub, on Flickr

Toimii näppärästi toi kokoonpanon vaihtokin, lokarit asettuu helposti valmiisiin reikiin, tempotankoon ei mee vaijereita tai johtoja, garminille on teline tempotangossa ja stemmissä ja dynkkytakalamppukin tosiaan nyt suoraan rungossa eikä carradicessa.

Keväällä tein tempotankoon mittojen mukaan ison kulmikkaan bönthösäkin. Kun aiemmin oli ihan tavallinen pullonkokonen pussi.

https://farm2.staticflickr.com/1954/45184054151_e81297a797_z.jpg20181008_201913 by suicidehub, on Flickr

https://farm2.staticflickr.com/1919/45184058101_0036bc9615_z.jpg20181008_193929 by suicidehub, on Flickr

Mittakaavaksi sisällä kaks keskikokosta juomapulloa, vaikka en mä sielä pulloja pidä. Lähinnä ruokaa ja ajon aikana tarvittavaa sälää. Parempi kun on tolleen vähä isompi. Pohjalla solumuovia pitämässä ryhdin, ettei roiku valokeilan edessä. Kuminauhan lukko on nauhalla kiinni tangossa, että voi vetää kireelle yhdellä kädellä. Kaikki paitsi kuminauha on uusiokäytössä, vanhaa sivulaukkua ja reppua. Parempi kun olis erottuvampia värejä, mutta nyt oli mustaa vain käytettävissä just silloin. Ompelin käsin. Vain yksinkertainen kangas. Vähä tommonen proto, mutta on se kestänyt ja toiminut. Ei ollu tarranauhaa niin ompelin kiinni.

Tuosta vois tehdä uuden paremman version joskus, ompelukoneella, ja pienet verkkosivutaskut aurinkolaseille ja kahvilalukolle. Pitkillä reissuilla mulla on aina tummat sekä kirkkaat linssit mukana ja toiset laukussa kun eivät oo käytössä. Ja tahtovat hieroutua naarmuille vaikka olis muka suojattuna. Tossa vois olla paikka niille.
Tuossa tuo huppuosa on yhtä iso kuin pussi itse, mutta onpa joustavuutta ylipakata. Mahtuu takki siihen päälle vaikka olis kasa patukoita, aurinkorasva, lasit ja lukko pohjalla.

miks muuten just knardit?

Ei ole kummempaa vertailua sen taustalla, halusin sekalaiseen talvi/sorakäyttöön jotku tonlevyiset jollain tonkokosella kuviolla ja noi oli fillaritorilla. Se 120 tpi -versio. Aivan hyvät. Nanotkin on nyt odottelemassa. Ja gonet alla lokareiden kanssa.

ok ok!

Kivasti toimi nuo Nanot talven ja Allroad racessa. Niiden kanssa on kurallekin kivasti tilaa.
Hopen metallipalat on kestänyt pitkään.
Takavanteen kolhin huonoksi ja vaihtui Mavicciin. Stongan vaihdoin pari senttiä kapeempaan, samanlaiseen kuin rollerissa, fsa omega 42cm eli hupuilta 40. Tuntuu luonnollisemmalta reippaammin hupuista roikkuessa kun painaa kyynärpäitä alas ja kiva malli muutenkin. Ja toi vanha oli joku tosi vanha, Jiiman työmatkapyörässä vuosia ollut ja mäkin sillä jonkun pari vuotta ajoin.

Tempotankolaukkuun tein verkosta sivutaskut. Hieno idea, mutta vaikkapa aurinkolaseille liian pienet, vaikka juuri niitä meinasin siinä pitää. Kahvilalukko sentään sopii. Ehkä teen uusiks isommat.

Allroad racen jälkeen vaihdoin voimansiirtoa ja satulan, kun vanha on alkanut vähä painua ja natista. Uudessa on kuitupohja. Ja sit tossa on nyt contact speedit renkaina. Pullotelineen oon pari kertaa lintannut kaatunutta puuta ylittäessä, nyt viikonloppuna viimeksi, mutta vain kevyesti ja hyvin oikeni.

Mietin aikoinaan tota ostaessa toisena vaihtoehtona fairlightin straelia, jossa on melkein identtinen geo. Päädyin tähän koska tässä on enemmän rengastilaa, oli saatavilla just silloin ja halvempikin. Ja hyvä että tuota tilaa on, pitäs olla toinen pyörä erikseen muuten.

Tyä kalu.