P: Huomioliivi-Chebici-hobocross

ein0.0 - 20:35, 15.9.2018 » eiks britti-italo arvonnalta säästy helposti mittaamalla keskiömuhvin leveyden
Ei välttämättä. On tullut vastaan 67-, 68- ja 69-millisiä italokeskiöitä. Mut tolleen yleisesti ottaen ni mittaaminen kannattaa.
attebern - 19:13, 15.9.2018 » Järkeilin tän monta kertaa, että ei tässä voi olla ita-kierteet. Eihän niitä oo ku italoissa, niin miten Järvenpääläisen puljun mittatilauspyörässä vois olla ita-kierteet? Tietenki siinä tapauksessa vois olla, että pyörät tilattais mittatilauksena alihankkijalta, joka sijaitsis vaikka Italiassa. Esim. Atalaa joka teki myös Kästlen maastureita ysärillä. Aika paljon on saman näkösiä yksityiskohtia noissa Atalan ja Kästlen vanhoissa rungoissa ku tässä huomioliivissä. Kas. Tän huomioliivin chainstayn suojatarrassa lukkee "Atala." Voi olla että jätän keskiön paikalleen ku ei se enää niin rouheelta tuntunutkaan ja ei mulla mitään ita-keskiöitä oo ylimääräisenä lojumassa.
Järvenpääläisen Chebicin rungot on kokemukseni mukaan nimen omaan Italiassa valmistettuja. Omistamistani Chebiceistä teräksinen ratarunko oli italokierteillä ja modernimpi alumiininen maantierunko bsa-kierteillä. Molemmat italialaista tuotantoa, mutta eri vuosikymmeniltä.
MrSticha - 22:27, 15.9.2018 » Järvenpääläisen Chebicin rungot on kokemukseni mukaan nimen omaan Italiassa valmistettuja. Omistamistani Chebiceistä teräksinen ratarunko oli italokierteillä ja modernimpi alumiininen maantierunko bsa-kierteillä. Molemmat italialaista tuotantoa, mutta eri vuosikymmeniltä.
[Näinhän se näyttää olevan.](https://www.facebook.com/pg/Chebici/photos/?tab=album&album_id=237259762956436)

Muka ahkerasti keräsin tietoa Chebicin rungoista, mutta en nyt sentään jaksanu vaivautua googlen toiselle hakusivulle.

Keskiö edelleen kiinni rungossa ja keskiöavain ruuvattu kiinni keskiöön. Haussa ruuvipenkki tositarkoituksella. Olin jo keskiviikkona menossa pyöräpajalle, mut onneks huomasin tarkastaa aukioloajat todetakseni sen olevan poikkeuksellisesti kiinni. Sunnuntaina uus yritys. Sitä ootellessa laitetaan pari kuvaa postin tuomista osista, jotka odottaa ruuvaamista. Mielenkiinnolla ootan miten etutartsi istuu paikalleen ja kuin päin vittua ketjulinjat on.


Tää on upea. Musta/harmaa varmasti just passeli, mut komppaan kans NKOTB:tä violetin värin suhteen. Ajan kanssa voi metskailla jotain anodisoitua palatsia maltillisesti kuten vaikka ohjainlaakerin ja satulatolpan kiristimen, mutta käyttöpyörä toki käyttöpyöränä.

pahus kun täällä on olemassa just siniseksi eloksoitu v-jarrupari ja tekis mieli luovuttaa ne johonkin tämmöiseen projektiin
kiisseliähän ne kyllä ekana tarvis

mitkä kehät/navat tässä on?

Mull Dundane - 1:10, 25.9.2018 » pahus kun täällä on olemassa just siniseksi eloksoitu v-jarrupari ja tekis mieli luovuttaa ne johonkin tämmöiseen projektiin kiisseliähän ne kyllä ekana tarvis mitkä kehät/navat tässä on?
Siniset jarrut kuulostaa semisti houkuttelevalta johonki myöhempään buildiin, mut toistaiseksi mennään orkkis canteilla. Harmittais olla käyttämättä rungon takahaarukkaan integroituja vaijerinvientejä canteille.

Navat on jotain Shimano Parallax (alivo?) sarjaa. Eli tätä:

http://wheelsmfg.com/tech/PDF/hub/fh-mc12.pdf

Kehissä mallimerkintä A 495 Rigida, eli ilmeisesti ranskalaista tuotantoa. Vaikuttaa solideilta ja suorilta. Vaihtuu ehkä joskus mustempaan settiin. Saa nähä jaksaako samassa rytäkässsä speksailla vähä parempaa komponenttia vai hoboillaanko lisää. Napadynamo kyllä kiinnostais.

Viikonloppuna sipasin kiisselit ongelmakohtiin ja pesin ne pois parin päivän jälkeen. Ruosteet gone.


Kävin myös pyöräyttämässä keskiön irti pajalla. Ruoste keskiömuhvissa vaikutti aika tujulta:

Spacer jo anto pro tipin, että vois porailla muhviin reijän. Huomenna pittää näyttää vähä poraa rungolle ja ruuvailla osia kiinni.

Hieno aihio! Haluaisin nähdä tämän tukotettuna täyteen kaikkea violettia(sitä sinertävämpää, kuten pyörässä olevassa inert gas tarrassakin on), mutta hoboilu myös erittäin jees.

attebern - 22:19, 20.9.2018 » Keskiö edelleen kiinni rungossa ja keskiöavain ruuvattu kiinni keskiöön. Haussa ruuvipenkki tositarkoituksella. Olin jo keskiviikkona menossa pyöräpajalle, mut onneks huomasin tarkastaa aukioloajat todetakseni sen olevan poikkeuksellisesti kiinni. Sunnuntaina uus yritys. Sitä ootellessa laitetaan pari kuvaa postin tuomista osista, jotka odottaa ruuvaamista. Mielenkiinnolla ootan miten etutartsi istuu paikalleen ja kuin päin vittua ketjulinjat on. https://i.imgur.com/81lT0Sr.jpg https://i.imgur.com/fk5JoG8.jpg
Mikä tartsi?

Anodisoituja jarruja(mm. violetti) oon muuten löytänyt kierrätyskeskuksesta. Ei kummosia mut esim. yhet entry-level shimano-kopiot on palvellu ihan hyvin mimmikaverin hobocrossissa.

Hieno aihio, hyvä projekti.

kaukomieli - 13:47, 25.9.2018 »
attebern - 22:19, 20.9.2018 » Keskiö edelleen kiinni rungossa ja keskiöavain ruuvattu kiinni keskiöön. Haussa ruuvipenkki tositarkoituksella. Olin jo keskiviikkona menossa pyöräpajalle, mut onneks huomasin tarkastaa aukioloajat todetakseni sen olevan poikkeuksellisesti kiinni. Sunnuntaina uus yritys. Sitä ootellessa laitetaan pari kuvaa postin tuomista osista, jotka odottaa ruuvaamista. Mielenkiinnolla ootan miten etutartsi istuu paikalleen ja kuin päin vittua ketjulinjat on. https://i.imgur.com/81lT0Sr.jpg https://i.imgur.com/fk5JoG8.jpg
Mikä tartsi? Anodisoituja jarruja(mm. violetti) oon muuten löytänyt kierrätyskeskuksesta. Ei kummosia mut esim. yhet entry-level shimano-kopiot on palvellu ihan hyvin mimmikaverin hobocrossissa. Hieno aihio, hyvä projekti.
Tartsi varmaan sjs-cyclesin tartsi. Bikesteristä esmes löytyy samanlainen. Mullakin tän sivun ekoissa viesteissä https://www.yksivaihde.net/old/739&page=41

Tykkään, on tukeva ja hiton hyvä.

Kyrlinen ehtiki jo, eli tää tartsi kyseessä:

https://www.bikester.fi/rfr-tavarateline-tavarateline-etu-musta-472179.html

Tuntuu tukevalta, mut mukana tulleet ruuvit ja mutterit oli vähän sinne päin. Tarkotus ois tuohon vielä integroida joku kori, esim tää vähän riisuttuna.

https://productimages.biltema.com/v1/Image/product/xlarge/2000034052/3

Pitäs kyllä kiertää kierrätyskeskuksia viimeistään siinä vaiheessa, ku sen voi tehdä teemaan sopivalla pyörällä.

Eilen ratkottiin keskiö-ongelmat ja tehtiin hätäinen testikokoonpano.


Ens kerralla sääjetään vielä kaikki vaijerit kohilleen, tarkastetaan kaikki pultit, asennetaan lokarit ja otetaan paremmat kuvat.

Nätti! Muuten aika paljastamaton kuva. Jotenkin sopii tuohon pyörään tuo valaistus.

Joo, ei viiti liikaa keskeneräistä paljastella. :slight_smile:



Tämmönen tää on nyt toistaseksi. Muutaman viikon ollu ajossa ja silkkaa blissiä. Kammiksi tulikin tommoset toisen pyörän mukana tulleet maastokammet. On 175 milliset, eli ehkä turhan pitkät, eli jos jollai on lojumassa tai haluais vaihtaa 170mm 104bcd gxp-kammet niin oon kiinnostunut. Kuraläpän eteen vois ehkä vielä hommata.

Siinä on kyllä pyörässä kaikki kunnossa.

huh hitto, hieno on

Tämä on kyllä ihan poikkeuksellisen upea ilmestys voimansiirtoratkaisuineen kaikkineen.

Mukavan ja käytännöllisen näkönen ajopeli siinä.