Matkapyöräily, pyörämatkailu, retkipyöräily ja pyöräretkeily

Routamatosta tai makuualustasta leikkaisin. Tai pölli foodoran varastosta.

Ilmaantui yllättävä tilaisuus viettää ensi viikko eräjormaillen, mutta en keksi minne lähtisin. 1st world jne.

Eli mihin bike & hike tyyppiselle reissulle juuri nyt? Pysytellään kotimaassa, passi on mennyt vanhaksi. Optimi olisi kaunis ruska, pari päiväretkeä maastopyörällä basecampista ja muutama päivä jalkaisin rinkka selässä.

Kaldoaivissa lie pakkasta keskellä viikkoa, menee liiaksi survivalismin puolelle.
Hossa?

Menisin silti Kaldoaiviin. Sevettijärveltä kun lähtee niin Iisakkijärven tuvalle polkaisee suht ripeästi (16km). Siinä ihan hyvä kalapaikka. Seuraava tupa 9km. Eli noihin voi tukeutua jos tuntuu, että on liian kylmä. Silisjoen vartta ei välttämättä ole kovin hyvä ajaa, mutta erittäin hieno polku haikkailuun. Joen varrella on monta todella hienosti kivistä rakennettua epävirallista notskipaikkaa valmiina. Ylempänä on kahlaamo, josta pääsee yli ja voi tulla joen toista puolta takaisin fillarille ja hurauttaa Sevettijärvelle. Sevetinbaarissa (eli kaupassa) on vesivahinko just päällä ja sen aukioloajat saattaa poiketa normaalista, eli kannattaa tsekata etukäteen jos sinnee sattuu olemaan asiaa.

Olimme hetki sitten tuolla käpöttelemässä ja kellumassa: https://www.packgofind.com/kaldoaivi-2

Seikkailin viikonloppuna kaverin mökille Ylöjärven pohjoispuolelle reittiä Lempäälä - Nokia - Ylöjärvi - Lempäälä. Tuulet oli suotuisat eikä sadekaan juuri kiusannut eli kivaa oli.

Muutama kilsa tän kuvan ottamisen jälkeen huomasin makuualustan tippuneen, olin kiinnittänyt sen aika lepsusti kun ajattelin et kyllä sen sit huomaa jos se meinaa tippua. Enpä huomannut kun keskityin grindaamiseen. Hyvä et oli kuva mistä näin et tallella oli vielä hekti sitten ja sehän löytyikin pian. Kiitos yv, otin kuvan teitä varten

E: Kulkupelinä perintö-fitnesstuntsa. Ihan hyvä pyörä seikkailuun vaikkei toe-overlap ehkä olekaan niitä retkipyörän toivottuja ominaisuuksia. Kevyt, ketterä ja jäykkä sekä tilaa kunnon kumeille.

Tankkaus meni leppoisasti kamoista skitsoilematta kun eteen osui automarketti. Kamat kärryyn ja ostoksille/syömään. Sopivasti viä sattui yks niistä harvoista sadekuuroista tauon ajaksi.

https://lh3.googleusercontent.com/PHXT44iqKYzWk9f-RkB-PHZKv6P5FbbjxaOGf0lN_DXf4sF9zVwKoZThsNHeAiLVRD01M7ThrCPjWmUgv-DeseoLBSUND7OytLaNSzIB-ZQSCSc3D5EGn1q6M31xoHZSRUnwOJS9Hw=w507-h676-no

https://lh3.googleusercontent.com/KJBqHZpGhRrWQSd4E2kVKcQxI5ZNqO7ywga39FqxjQ3J9cnGrkvGCeQrqgrR55oYCSTh6OZzrvG9zUvdRFfSVsCwF_c32ZXEq3DeSxgMsiBHNMw8Oto85DUhj8HwmIJnNNnzO3Sx4w=w902-h676-no

https://lh3.googleusercontent.com/o1xcmeHOcyTY-FsYMPAhxNMbD1rfYZRD3GpjQHYJro8lrfYD7-CbLV9eeoKERCogNcSg2DKWPOkIY94UIhaHpUiLdH3KgkCtfQrzLY5iM3e-fszGC1Lt90u9bmtHtlMg8jPh8WWkzw=w902-h676-no

https://lh3.googleusercontent.com/Jwx1vWWiSf7u6lerk8h9DGdHGYpU-edvwuZDpyramz9HK5kf1m4DnZeEQavbyl0sORIbieKD5PC2fxrebkjIgrfF3ehTzDqaP4Zcorw6R8eISsr3cM1kb87oiAHa1IibxFfeAgmDQg=w507-h676-no
Pahimmillaan jotain tonkuntoista vanhaa kärrytietä sai rymistellä jokusen kilsan houkkalammintien ja rajajärventien välisellä osuudella.

P.S. Näkyyköhän kuvat?

Saariston rengastie 16.-18.7.2018

Rinkat selässä mentiin ku ei ollu kapasiteettia eikä edes potentiaalia. Teltta ja retkikeitin -elämää noin muuten. Kokonaismatka 206 km, lossimatkat raakattu pois kilometreistä. Vähän vähemmillä kilometreillä tai paremmilla maisemilla olis selvinny ilman lossin missaamista.

  1. pvä, 80 km, 28°C
    Turku – Houtskari
    Huomiot: Vettä tankattiin K-market Nagun eteisen pullonpalautuspisteeltä 55 km kilometrin kohalla.
    Yöpyminen: Kittuis camping heti lossin vieressä, 17e/telttakunta. Erittäin miellyttävä paikka olla ja nukkua, hyvät telttapaikat heti respan takana uimarannan vieressä. Lisää niemessä mutta ei tukittu sekaan. Lossin kolistelu tunnelmallista. Pöydät ja hienot maisemat rentoutumiseen, pieni hiekkaranta uimiseen. Keittokomerosta sai vedet kiehautettua retkimuonaan ja kahveille. Ei mitään kovin erikoista mutta 5/5.

  2. pvä, 48 km, 30°C
    Houtskari - Taivassalo
    Huomiot: Houtskarin Mossalassa ennen Mossala-Iniö lautan tulemista sattu olemaan hyvin aikaa odotella ja syödä. Vettä tankattiin kahvilan takahuoneesta. Kohtalaisen puuduttavaa lautalla istumista koko päivä.
    Yöpyminen: Mussalo camping, vähän ennen Taivassaloa aika karun hiekkatien päässä. Semisti helvetillinen väenpaljous. Telttapaikat kortilla ainaki tuohon aikaan, oisko ollu 16 vai 18 e/telttakunta, ihan ok/paska alusta nukkumiseen. Vettä sai WC-rakennuksen seinästä, varmaan oli paljonki puitteita mutta erakoiduttiin mieluummin teltan helmoihin. Hiekkaranta, saunaki ois ollu mutta tungos karkotti. Kallionlaki, viina ja ilta-aurinko pelasti paljon.

  3. pvä, 78 km, 31°C
    Taivassalo - (Hakkenpää) - (Taivassalo) - (Moisio) - Turku
    Huomiot: Pikkupätkä leirintäalueelta Taivassalon keskustaan, keskustassa K-market lisätäydennyksiä varten. Seuraava etappi Hakkenpää mutta tsekkaa Hakkenpää-Teersalo aikataulu jo edellisenä iltana ja tee fiksummin ku me. Lautta kulkee kahesti päivässä, tuona aikana klo 9 ja klo 16 ois ollu magic. Ajettiin hukkareissun jälkeen Hakkenpäästä taas Taivassaloon ja Moision kautta Turkuun eli hylättiin rengastien virallinen loppupätkä.

Kittuis campingiin voisin ajaa joskus uusiks ja tulla samoja jälkiä takas.


Kukkia ja rakkautta

Tässä muutama viimeaikainen reissu kuvina:

Bikerafting - testireissu packraftin ja fillarin kanssa: https://www.packgofind.com/bikerafting
Tuosta kasasin myös pienen videon: Bike packing and pack rafting trip in Finland - YouTube

Viime viikonlopun kaljoitteluretki Meikolle: https://www.packgofind.com/bikes-burgers-and-beers

eri hieno video!

Mikäli jotakuta kiinnostaa todelliset gravelunelmat niin selvitin:

"Arvoisa veijo vanttera,

Rajan ylittäminen polkupyörällä on mahdollista Imatran, Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikkojen kautta. Muilla Suomen ja Venäjän välisen rajan rajanylityspaikoilla polkupyörillä rajan ylittäminen on kiellettyä, eikä kieltoon ole suunniteltu muutoksia. Tapauskohtaisesti voi kuitenkin olla mahdollista ylittää raja polkupyörillä muiltakin Suomen itärajan rajanylityspaikoilta. Tällöin lupa-asia tulee selvittää asianomaiselta rajavartiostolta.

Ystävällisin terveisin,

Kaakkois-Suomen rajavartiosto"

e: tolla kolmen kuukauden viisumilla ehtis jo aika kauas/syvälle

eki - 12:48, 26.9.2018 » Tässä muutama viimeaikainen reissu kuvina: Bikerafting - testireissu packraftin ja fillarin kanssa: https://www.packgofind.com/bikerafting Tuosta kasasin myös pienen videon: https://www.youtube.com/watch?v=smyLTm9141M Viime viikonlopun kaljoitteluretki Meikolle: https://www.packgofind.com/bikes-burgers-and-beers
Asiallista, mikä mela? Omaa alpakkaa en ole vielä pyörän kanssa kerennyt uittamaan

Mela on tuo neliosainen perusmalli Anfibio Basic: Anfibio Basic 4p - Anfibio Packrafting Store

Todella tukevan ja kestävän oloinen. Riittäisi varmaan hieman kevyemmätkin materiaalit. Aika vaivattomasti lautta kulkee tankoon kiinnitettynä. Toki menetetyn kuljetuskapasiteetin joutuu korvaamaan repulla tai tarakalla/sivulaukuilla.

Jes, ite ostin tollasen keventelyläpyttimen…

https://www.packrafting-store.de/Paddle/Special-paddle/Supai-Olo::472.html?MODsid=81tsf381o9ef9012v74hn67gq6

…joka sais olla hitusen pitempi ja paksumpi varsi olis myös mukavampi. Niin ja lavat vois olla jossain kulmassa kans. Paras ostos siis.
Pituuden ja kulman voi kyllä korjata tekemällä itse uuden keskipalan tuohon.

Hiplasin tota kerran. Varsi tuntui aivan liian ohuelta - pitäisi laittaa Ouryt. Toki paino 1/3 tosta perus läpyttimestä.

Jep, pitää kyl varmaan ostaa toinen tarkoituksella jos meinaa meloa yhtään pidemmälle ja pitää tota sellasena “jos sattuu tarviimaan vehkeenä” niin voi sit kevennellä. Joku neopreenisukka vois olla kyl kans ihan jepa ratkaisu tohon ympärille

Noniin elikkäs. Lähdin erään pyöräharrastajan suosituksesta Lemmenjoelle todellisena äkkilähtönä. Kartta kirjastosta lauantaina, eväät matkanvarrelta sunnuntaina, ketju kireälle maanantaiaamuna.
Lemmenjoen järjestyssäännöissä pyöräily on sallittu vain merkityillä kesäretkeilyreiteillä. Tarkoitus oli ajaa päivä tai puolitoista, perustaa basecamp, vaeltaa sieltä käsin jalkaisin pari päivää ja ajaa viimeisenä päivänä pois puistosta. Takarajana retkelle Classical Trancelations lauantaina. Suunnitelmat muuttui lennosta pariinkin otteeseen.

Kameli on lastattu. Kävin lähtöä edeltävänä päivänä hakemassa B-kaupasta pienen sivulaukun, uusi paistinpannu ei nääs mahtunut pikkureppuun. Eikä ilman munia ja pekonia pysty retkeilemään.

Lähdin kiertämään reittiä Joenkielisen huipulle myötäpäivään. Parhaimmillaan polku oli leveää neulasbaanaa sopivasti juurilla ja kivillä höystettynä. Pahimmillaan röllimetsän kivikkoa jossa joutui tunkkaamaan ja kantamaan pyörää pitkiäkin matkoja. Söin pikaisen keittolounaan Juurakkojoen kodalla. Ruska oli jo pääosin pudonnut puista, maassa oli vielä hyvät värit.


Joenkielisen huipulle joutui tunkkaamaan ihan tosissaan. Eipä siinä, keli oli kaunis ja näkymät ihan hyvät.

Huipulta alas oli kunnon Full HD Enduro pätkää.

https://lh3.googleusercontent.com/7kf6Y_dWFZI9h4xODSxuCyi7bbyawsJE6G8UbJfT1qq0H0GYhJExkjuACUbK-LJu7qRxdP59rOILAZYQd6hDlkKACurDc6JnkXC3aZdi_KFiX-tcrLkU447KzW8hMxYZgLKoXB1F2g=w750-h422-no

PATANG halpistarakan sivulaukun kiinniketanko meni poikki rytyytyksessä. Eipä mitään, olihan siinä vielä toinen puoli ehjänä, jatketaan varovasti niin eiköhän se tästä PATANG jaahas jaahas.
Koitin patentoida sivulaukun kiinni tankoon ja tarakan runkopalkkiin, ei natsannut. Köytin sen sitten kiinni pikkureppuun ja lähdin ontumaan takaisin reitin lähtöpisteeseen. Mietin samalla että olikohan tämä sitten tässä…

Onneksi mulla oli autossa mukana myös iso reppu. Kamat sinne, mitvit tää lima on? Olin sitten köyttänyt sivulaukun niin kovaa kiinni että rikoin kananmunat samalla. Oh well.
Tarakan teräville ratkenneille kohdille gorillateippiä ja nippusiteitä ettei kuivasäkki mee pas2. Perus.

Uudelleen matkaan, nyt oli selvää ettei ekana päivänä ehdi kauhean syvälle puistoon. Leppoisaa vauhtia Sotkajärven laavulle turhan myöhäiselle päivälliselle, siitä edelleen Härkäjärven telttapaikalle yöksi. Muuten siisti hiekkaranta, mutta alueelle on levitetty homokaasua. Teltta pystyyn, suullinen jallua (*), nukkumaan.

https://lh3.googleusercontent.com/WW0Q5UC0cWxRO_vHHMFb9RybaqrT4_DqYmz6_ij53_E5tyro5rMvrRC5LzlIve3F_9ZGcojcE490Jo-ChOz6qDeiMhLk7R7SWa4DNwQcfqzJAQj8XqJaS-2_okqfbgi9bwjRp7rAbQ=w750-h422-no
https://lh3.googleusercontent.com/bM2y2eYM3SshXXSFVyE7tOF425yS08kylycvMN77VAfMe2RBe_A1_rIDxOdY9ZKlmkZBKZ_1YY_nYilsmSSzmS_H5vhARiIsRXNNNmMNkZmnzOA6CybVWfikQoDBm1n5Ywf7Yro_KQ=w750-h422-no

Kannattaa muuten ajaa nuo ekat kilometrit varsinaista retkeilyreittiä, vaikka luontopolun eteläinen vaihtoehto on lyhyempi. Luontopolku sisältää paljon enemmän tunkkausta.
Noin muutenkin pääsääntöisesti Lemmenjoen eteläpuoliset polut on enemmän röllimetsää ja jalkautumista vaativaa, pohjoispuolella on parempi ajaa. Eli kannattaa mennä Searitknivan lautalla yli mennen tullen.

Ensimmäinen aamu, yöllä oli vähän pakkasta. Kesämallin quilt jäi vähän vajaaksi kuten arvelinkin, olin varannut valmiiksi vähän lisävaatetta yöllä puettavaksi.

Matkaan, lämmöt punaiselle, jäähdytys random purosta.

https://lh3.googleusercontent.com/7ZCwPnRg-8EZu7z6R0mU3xPmFXJrjTm--Zlu4jY5CEKmqwqtkSqZneBBEiJ0t8vICzptoqoQLnnJKLX4rxmBY470dLRCctocpnDfNC0WQDt_98PZDMlAsQvueBKxGfi-WYYsKH9RzQ=w750-h422-no
https://lh3.googleusercontent.com/cxzz3ZOD7dh52-6ucSDvWHq0OplTzUA8Jry6Fczii4ObuvJH5pa1TSWrCdBHgQ5NeREvTgZKY_i-JpHMRLZjdy9MGHuFr7Oe4-a2U-czh5etoUSxM5T01EcNTgUm-rB3iSIt3zNOBQ=w750-h422-no

Reitti pudotti harjulta jokivarteen ja muuttui haastavasta miltei kokonaan ajokelvottomaksi. Härkäkosken lossi oli tietty toisella puolella. Not an problem. Fillari ja reppu veneeseen, aika 50/60 että onnistui kuivin jaloin koska vene ei tietenkään ylettänyt laiturille asti. Yli hop.

https://lh3.googleusercontent.com/3piHx6zKTCb0VkdY2IAVx4aJM1jxPyPr6akEs3V8jBYWjEvvtBu-EVaF8bKJ-g1wFS7DwnNYaPqz1qXv9qewljBCnkmVcB1NmWi5I_vnRoORauTz7_tWR5NjPjau4m-pehKeyz-QYA=w750-h422-no

https://lh3.googleusercontent.com/b7llm0lGG1I85xxU3vzAgs7I4_yCQwGC56V8sV71MEtD3fg_3siBEEDbWyk5Vn7nMtYghiZvA69jOw5z4mmTJh4x0jPoisV2W0rYQi4k4PIiKcO96gl3m4wCsXVDKHOXNhbVxK6PtQ=w750-h422-no

#aah

https://lh3.googleusercontent.com/VFr7n5Hmc-RoOZyjf_6lZ44fnFEOActYnRJu5aR8sLJaMDPV1rQwwtpHXGLklxQK9wvoAosfQyl7luY0PF3Ts3DwUKs0gSse3ERW90rc65dlnoSPx-xu5oi6cHi8_xrdLYswCgQHtQ=w750-h422-no
https://lh3.googleusercontent.com/cIAU-66qu_jJoo_i6EKhJ1reTsTFUO_Zy7P8p4N5U-cjCFGWExI8qXuGChkePVqLLnsI4gribjBuUQdrzF1GDKk8Io_dDz5ERY4T_wYGEvsEJqg32UOTD4byiCt4KporipS3EEU2bA=w750-h422-no

Ravadasköngäs, ihan jeppis vesiputous kotimaan skaalassa. Ja mikä perkele siinä on että vaikka tuolla lukee kissankokoisilla kirjaimilla monella kielellä että älä poistu polulta putouksen rajoitusvyöhykkeellä niin eikö näihinkin kuviin tarttunu turreja ottamassa itsuleita no-go zonella.

https://lh3.googleusercontent.com/0fDUVeWaeUnYgXH9fpZGJLJd_o3TwwMOPlbRd4afWF5jSKAWlhITJ8FuQskNfwQRg23lqsojW9osjPR6UCxYC2edNOZDDSTzniUHMTUysClORQHVuqSH0uH-Wu9F0YYVYgMm-AK3JQ=w750-h422-no

Ravadasköngäs - Kultahamina väli oli vaihtelevaa polkua. Välillä piti tunkata, välillä pääsi viilettämään neulaspolkua. Morgamjärven ranta oli ihan perseestä.
Kultahaminasta alkoi sitten kunnon moottoribaana. Siis kirjaimellisesti, enemmän tai vähemmän vahvaa mönkijäuraa, pääosin ihan polkupyörällä ajettavaa. Jyrkimmät ylämäet piti tunkata, kuten myös jotkut loivemmat paikat joissa oli paljon irtomurkulaa.
Uran viereinen wanha metsä paikkasi uran rumuuden.

https://lh3.googleusercontent.com/CXA0ckj7M7EE_Kch-b_KhuPH6AgLcf-RY12ZMWlUE4UIuzeeWTxmVSFafhtcLkxY8FkkO7JtXr7dO9qiMGxAmmu_bYxJYO3tCwn7UuovfodvLtXFDKpUu-p-jGJ4ey0a3QXd8BrV2w=w750-h422-no
https://lh3.googleusercontent.com/cx54Z3DPBd823fh5Jk3DJHSiPzjBYyowXkh0oUl7gdf5MDmnlkjRaJ6xGqRe4hG2IarzlDcSrOccQ-kKOUpeAKnr8X0MkpVpOQjyRyYlbxhvqVzJBfaHWcQo2nOKXFnqLLIOhClvbg=w750-h422-no
https://lh3.googleusercontent.com/BnejsRHvuTTdfmNjiUBiOHgpEmIQkMGGG59bbDyrVEmGcNi7COLpsUG2UdfbpKacvMGyWX-KCQhGRMlt0MFC5o_TIsnQ1UN374PqGNSokyXskecg06WCRZ4ORBcYbRyAsTcr-mcUrg=w750-h422-no
https://lh3.googleusercontent.com/ve6gobf1sOAKW3w-WiA2Sp3K3Nk19qfdgMCGMn7Wh9aQeQdkZgq9aO41pX4-7QjQHgYF8LMyHG1yezlXwnKYqfqq2QgM2PT8WUlZj45c8lKM_mIn-uL-yMLzoe_T5G5-RrJgrowvcA=w750-h422-no

Päivällinen Morgamojan tuvalla. Tuvan jälkeen avotunturissa homma helpottui oleellisesti. Niin aina. Pääsispä teleportilla avotunturiin halutessaan.

https://lh3.googleusercontent.com/8Zou2UgQoiqDOlDLQ45FJFB3Ku-KMv5heNYB_hwqEutq4Y8AXQqQ70-VIxQJx6hCPDTAGSETjYs0zKLZ88dSgkQ02NcQSeY6KvwaMncWRg-zyUGb-8H2mQgPJjRrjFoN5y8jMP4Z9A=w750-h422-no
https://lh3.googleusercontent.com/V4zIrxOzFSTs1jJ_pyplEEpF2wNEGy1VucgGDUid7GM7tTsuUPdYKL4MxmfLVTClf2iXRpRe-oOr86xw-wST06TGADcjcVHcLhByNEEQA6mJotvEQ6gN-S8I70i9EAmSzkvT0sRBfw=w750-h422-no
https://lh3.googleusercontent.com/YnqKeBbcbt6njO1XToI24wuIedhquQqBN9lplaKJBUZuanxpyGPWjkrH4HN6jYFc95NODqvO8jFD4nDZCFXUMgPFy7c02zHpXW4lqA5EkJX4aJ-rlISCt_4IASaJw0qoojhPsnOJ1w=w750-h422-no

Lätäköt oli jäässä. Vähän ennen lentokenttää alkoi satamaan, sitten sade muuttui valkoiseksi. Ou jee.

https://lh3.googleusercontent.com/eZ0WPlus_7Cm2LuGWv-qXwSL8SU7zHc6tjfcONGlTnr2JnhRXV4xVW7qbySwgS7DAYc2j07hosUATQ4znh1HKKyrUsaNV_2ZMuNdMwZ4RMM9GaXB7TekaIC-clWcCSgol4Y6KNXt2g=w750-h422-no

Kirjasto yritti selkeästi vihjata jotain.

https://lh3.googleusercontent.com/d9iMVA2GSgJOUyfleGIh9xS8mQxhrPPsrtlG-u-n9ExSvozxWW8wHfmwt733XbM3VZlrLG0BWFnUe3blKqrZ3YWnZt4y1nCabd6-_V5OA1mTjfn5ewUHTkVVhE7A_EphnH7BKB7kLA=w750-h422-no

Jäkäläpäältä alas mönkkäriuraa lumi/räntäsateessa niin paljon kuin uskalsin syöttää. Mitäs mitäs, mönkkäriura kääntyy oikealle, retkeilyreitti jatkaa suoraan kinttupolkuna. Muuten OK, mutta 80 cm leveä stonga oli ihan liikaa kitukasvuisten puiden ja pensaiden väliin.
Sitten tulikin reissun pahin haistapaska sektori. Jäkälä-äytsille alas ja ylös. Uusi, vasta merkitty reittilinjaus. Aivan liian jyrkkä että olisi uskaltanut ajaa alas, ja sama pyörää kantaen toiselta puolelta ylös. Reittiin ei ollut kulunut vielä edes kunnon uraa, jäkälässä oli hennot painaumat, onneksi merkinnät oli hyvät. Sade muuttui sentään lumesta vedeksi.
Uusi reitti yhtyi vanhaan, jatkoin vähän ylikovaa alamäkeen kääntyillen Mattit Ravadasin päivätuvalle ja telttapaikalle. Teltta pystyyn, Ranskalainen biologi oli lämmittänyt tuvan saunaksi, kamat kuivumaan. Näissä uusissa päivätuvissa ei saa ripustettua kamoja kuivumaan järkevästi oikein mihinkään, eissemitn.
Reilusti jallua (*) ja kartan tuijotusta otsalampun valossa. Sääennuste lupasi sadetta seuraavasta puolestapäivästä eteenpäin. Sateessa kävely kiinnosti: ei yhtään. Plan C: huomenna kohti parkkipaikkaa niin pitkään kunnes kunnon sade alkaa. Siihen seis, loput jallut ja suklaat ääntä kohti ja odottelen sään paranemista max puolitoista vuorokautta.

https://lh3.googleusercontent.com/v2ByOO6dkSnNxzDYcMVqrScbj68gwFCzvgHSJzyh6JmVUrL04KNBBoaJUTfYUE_GhVkqf7ZIbMEINwGvzx-sb8gOhlXiIl1b7S6SQHqinOR-Jkeh-SGwMsCDjmZ0WU40b5cU0xTHMg=w750-h422-no

Vesisade taukosi yöllä ja muuttui pakkaseksi. Ulkoteltan vetoketju jäätyi aika kovaa kiinni.
Aikaisin ylös, pekonia, pakkaus, matkaan.

https://lh3.googleusercontent.com/f4hy9ooaEbvNQr9YNOyEowkOf3P7HcHuyS-K1pttvJt6WywYzcgoOtlpEFJfa5R8N4-mHscrOrtSdudVYM41HdDaa8FK_jwDQsxfSIo9vY0vOyoQzneq9OOA_80MZwKMyxSUaXUL-A=w750-h422-no
https://lh3.googleusercontent.com/uAJTGUo3V_i9-RvGKwt9JUMgTwj0wPcEJNqUEumV60ayinLsqnAk9gCHnJuBjkWv55NpTKaqAEw30CJhf_9yhUFB3cD8I6D9sPtgX7upxI4f1aH8sixDHI_cpz6Ju9YXdoAgkSK4dQ=w750-h422-no
https://lh3.googleusercontent.com/Fl2O5SVl95nFrTx4hwrSjTPTZ_cNhGGq4LxEw1mmQHp9b7WxntqJr908DnmxTQyzPxkf4-1IoP66WIeedeqnmiNxWzeg2maU-0f5UqMIIA9fMxWZ74VitB4wnjkZU1VYkjcYrvSYxA=w750-h422-no

Kevyesti reitin paras osuus, Mattit Ravadas - Searitniva. Puoliltapäivin, jonkin matkaan ennen Searitnivaa alkoi tosiaan satamaan, mutta aika hiljaksiin.
Päivätupaan lounaalle, kotimainen biologi oli lämmittänyt tuvan saunaksi. Sade jatkui kohtuullisena, totesin että paskaaks tässä, ajoin parkkikselle sateessa. Loppu.

Reissu jäi reilusti vajaaksi suunnitellusta. Pyöräkilsoja tuli hiukan enemmän mitä piti, jalkaisin oli tarkoitus liikkua se pari päivää, lopputulos oli 0. Kivaa oli silti.
Lemmenjoki ei ole mikään helpoin pyöräilykohde. Viistojuurakkoa ja kivikkoa riittää. Optimi varustus olisi ehkä minimaalinen päiväreppu, yönyli autiotupiin tai tarppiin/bivyyn tukeutuen. Ajomies saattaisi ajaa koko reitin päivässä. Iso retkilasti oli välillä vähän kankea jumpata.

Lähdenkö uudestaan? Pyörällä en. Kävellen tulee varmaan lähdettyä. Näin myöhään syksyllä ei ole edes ruuhkaa, ja jalkaisin alueella saa likkua paljon vapaammin.

Siinäpä oli mukavaa junalukemista :slight_smile:

Marraskuussa ilmaantui mahdollisuus lähteä viikoksi-puoleksitoista lomille. Kiva olis tietysti ajaa lomaillessa pyörää. Helppo vaihtis olis varmaan mennä vaan Kanarialle, vuokrata maantietsygä ja käydä päivisin ajamassa. Mutta pikku adventure olis siistimpää, ja kattelinkin vähän bikebacking.comista n. viikon mittaisia eteläeuroopan reittejä, mutta vähän säät epäilyttää.
Onkos kellään kokemuksia/suosituksia marraskuisesta matkapyöräilystä Euroopassa?

Lennot norskilta agadiriin ja tänne?

e: tai Lennot Roomaan ja tänne

Tämä kuva tuossa grr:n postauksessa pisti hymyilyttämään.

Kasut todennäköisesti tarkoittaa Kalevan Suuntatyttöjä, tiedän koska itse olin partiossa Kalevan Karhuissa.
Eli ei ehkä nimittely nyt ihan osunut sellaiseen maaliin mitä haettiin.

tnts - 23:33, 2.10.2018 » Lennot norskilta [agadiriin](https://www.norwegian.com/fi/varaus/varaa-lento/hinta-kalenteri/?A_City=AGA&AdultCount=1&ChildCount=0&CurrencyCode=EUR&D_City=HEL&D_Day=03&D_Month=201811&D_SelectedDay=03&IncludeTransit=true&InfantCount=0&R_Day=10&R_Month=201811&R_SelectedDay=10&TripType=2&mode=ab#/?origin=HEL&destination=AGA&outbound=2018-11&selectedOutbound=2018-11-10&inbound=2018-11&selectedInbound=2018-11-17&adults=1&currency=EUR) ja [tänne](http://www.bikepacking.com/routes/morocco-traverse-south/)? e: tai Lennot Roomaan ja [tänne](http://www.bikepacking.com/routes/bikepacking-abruzzo/)
Hmm. Toi Italia vois ollakin.. olin ehtinyt kattella vasta Espanjan reittejä, mut toi olis sopivan lyhyt/helppo

Jahas, kai sitä itsekin voisi lähteä marraskuussa jonnekin lämpimämpään ajelemaan. Espanjan GR247 kiinnostaisi, koska käytännössä ei yhtään asvalttia: The GR247, Spain - BIKEPACKING.com

Tuo Lemmenjoen raportti oli oikein osuva. Suunnilleen samat polut tullut tunkattua täysjäykällä eikä oikein voi suositella. Kävellen varmasti todella hyvä reitti.