Matkapyöräily, pyörämatkailu, retkipyöräily ja pyöräretkeily

onneks stephanie pitää siellä lippua korkealla

Kyl seuraavalle yv-leirille on saatava joku vain kuvailemaan. Ja ehkä stailaamaan.

Joku Matkailun edistämiskeskus tms. taho laittamaan rahoituksen kuntoon, kaikki hyötyy. Bikepacking / loaded touring -menolla Suomi uuteen nousuun. #uusinokia #kaikkimeni #meikkikani

Ja yv9v-spugejunaa vois sponssata vaikka Altia.

tai joku virolainen panimo #suomi100 juhlan kunniaksi

En ole yleensä tavannut pitää retkilläni keitintä mukana, koska keventelypäissäni olen syönyt aina vain jotain safkaa, jota ei tarvitse lämmittää tai kypsentää. Poljin eilen yöksi Nuuksioon testailemaan vähän talviretkeilykamppeita ja mukana oli Alpkitin titamiinipönttö/muki ja viunapolttimo. Ei voi muuta kuin 5/5 pistettä antaa molemmille: pieneen tilaan menevä ja kevyt viritelmä, jolla vesi kiehui äkkiä. Tietty poltin edellyttää Marinolin mukana kuskaamista, mutta itse suosin alkoholia yli kaasun, koska ei synny metallijätettä ja valmistetaan uusiutuvista lunnonvaroista. Titaanipönikkä taas oli juuri sopivan kokoinen: voi käyttää järkevästi mukina, ilman, että tuntee juovansa tynnyristä, mutta on silti taarpeeksi tilava kokkailuun yms.

Nukkumävälineinä oli Alpkitin bivi ja Carintha Defense 1 keinomatskupussi. Kledjut päällä tarkeni aivan hyvin nollakeleillä. Taisi yöllä jokunen aste pakkastakin olla. Nukuin keittopaikan penkillä, eli en suoraan umpihangessa.

tnts - 16:41, 5.3.2017 » Laitetaas tähän perään vielä minirapsa miniretkestä, joka tehtiin ekin kans tuossa pe-la. Lähdettiin suoraan töistä matkaan ja ajeltiin keskuspuiston kautta radan varteen ja siitä bembööleen ja edelleen nuuksiontielle ja sit jättimäisen hevostilan läpi pöpelikköön. [Tässä reitti.](https://ridewithgps.com/routes/19301284) Oli tarkoitus mennä sorlamelle, mut ulkoiluväylällä vastaan tullut koiramies suositteli menemään [Hynkänlammen keittokatokselle](http://www.hel.fi/static/liv/2014/pirttimaki.pdf), kun Sorlammella oli kuulemma puut vähissä, enemmän matkaa talutettavana ja Hynkällä oli tuletkin odottamassa. Oltiin perillä tietty pilkkopimeässä, joten sen kummemmin ei maisemia päässy fiilistelemään, joten kokkailtiin ja korkkailtiin sit vaan tulilla. Mut oli hyvä mesta ja ilmeisesti sesonkiaikaankin hiljaisempi kuin [nuuksion kartoissa](https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/nuuksiofin.pdf)näkyvät Koostinpas taas Instagram Stories -materiaaleista hämyn kokonaisuuden. Ajamista ois voinu kuvata vähän enemmän tietty...
Hynkänlampi on kesäaikaan todella suosittu päiväretkikohde koska sijaitsee kävelymatkan päässä Pirttimäestä. Usein olen aamu/iltalenkillä nähnyt myös yöpyjiä. Talvella vähemmän yöpyjiä mutta päivähiihtäjiä riittää. Tuossa kartassa näkyvä Sulalammen mökki paloi jo vuosia sitten eikä uutta ole tehty.

Kävinpä kattelemassa kotia taas tosiaan, Nummisten kodalle ei ilmeisesti ihmisiä juuri toivota. Vaikka oli sielä vieraskirja ja joitakin kävijöitä, jo tänäkin vuonna.

Rullailin sitten Artjärvelle Tammitörmän kodalle. Tammii ei kyllä näkyny. Laavu.orgissa lukee, että toi olis jonku villisikareitin varrella. Mitä se sitten tarkoittaakaan. Yöllä luulin kuulleeni jotain röhkinää ulkoa, mutta ehkä oli vain väsy. Mukava paikka. Aika kevyesti varusteltu: tulipesä on vain iso ritilätön pata ja sen lisäksi paikalla on halkoja, siinä se. Ei ovea. Mut kiva paikka. Nukuin sielä yön. Unohdin lusikan. Veistin uuden halosta. Nastarenkaille oli vielä tarvetta. Eläinten jälkiä pihassa. Tais olla supikoirankin. Ja lähellä oli ilmeisesti supikoira-ansa, joka ei oltu nyt viritetty.




https://www.flickr.com/photos/90453902@N06/albums/72157677945040583

Täältä löytyy räpsyjä tuosta Nuuksion retkestä, josta tnts jo aiemmin tässä ketjussa raportoi ansiokkaasti:

http://packgofind.com/quick-and-dirty

^ hyvännäköinen reissu!

tän on pakko olla hyvä ja saada lentolippuostohousut jalkaan:
https://vimeo.com/208284920

tnts - 0:21, 16.3.2017 » https://d1l67pfsx3wblg.cloudfront.net/images/product/large/TrailShot_1.jpg helle ja retket saa tulla.
50€ laite ja tuolla suodattelee 2000l vettä vai? Vähän kiinnostaa, kun aiemmin ostellut kaupasta vedet tai täytellyt kahviloissa pulloja ja onhan se välillä aika rajoittavaa. Luonnosta veden ottamisesta ei oo muuta kokemusta kuin lukion vaelluskurssilla Lemmenjoella suoraan puroista suodattamatta tai keittämättä. Jälkeenpäin luin, ettei kovin suositeltavaa, mut opettajan suosituksesta niin vain mentiin. Hyvältä maistui, mut kai siellä voi olla mätä ahma yläjuoksulla. Maistuuko vesi keskimäärin kuinka paskalta Etelä-Suomessa? Toi suodatinhan ei kai vaikuta makuun.

^en tunnista laitetta ja ei ollut linkkiä. Saisko hakua helpottavia parametreja?

Mutta makuun pääsee vaikuttamaan aktiivihiilellä. Sitä johonkin muovipurkkiin ja valuttaa sen puhdistetun veden samaan syssyyn siitä lävitse niin poistuu makuhaitatkin. Väliin jotkut kankaat/ritilät estämään, että ei hiilet valu letkuun. Ei paina paljoa ja varmasti halpa askarrellakin.

MSR Trailshot, taitaa olla uusi laite, eikä kovin hyvin ees saatavilla vielä.

http://www.tumushop.com/images/kuvat/actitbe100kpl.jpg

Tommonen ja suoraan juomaletkuun.
Tai sit vaan tuollainen, vähän dopingia ja vieno sivumaku vedessä ei enää häiritse.

Ite olen käyttänyt menestyksekkäästi Sawyerin miniä.

TELTTATOPSÄU>>>>>>>>>>

Vedenpuhdistus eräillessä >>>>>>>>

Aah kohta koittaa kesä

Kerronpa tässä, jos jotain kiinnostaa Haimoon kammi, että aivan hyvä paikka. Enempi toki semmonen kylän oma ulkoilupaikka päiväkahville ja makkaranpaistoon, mutta sisällä on tilaa jonkun verran ja pihassa nuotiopaikka. Tasasta kohtaa teltoille aika heikosti kallioilla. Ympärillä lähinnä metsää.
https://c1.staticflickr.com/3/2940/32852095483_c845f1669d_z.jpg