Matkapyöräily, pyörämatkailu, retkipyöräily ja pyöräretkeily

Hyvä reitti. Gent on aivan upea kaupunki, ei kannata skipata. Ikävästi sattuu muuten matkalle ainakin Westmallen ja westvleterenin panimot.

Alankomaa kiinnostaa. Alkusyksyksi suunnittelen n. 400 km reissua Rondt IJsselmeer eli Schipholista rannalle päin, merenrantaa ja Afsluitdijkiä ylös ja täytemaan kautta takaisin Schipholiin. Myötäpäivään on kai paremmat tuulet?

jyrin puolesta uppaan kuvasetin herran matkasta reissun päältä

klikkailkaa olkaa niin hyvät

https://farm6.staticflickr.com/5328/16951665663_2440000d25_b.jpg

Hyvä fiilis!

Tää on ollut tosi hyvä reissu.

Eilen ylitettiin matkan puoliväli. Nukkumaan mennessä mittari näytti 485 ajettua kilometriä. Kävin unille ajettuani koko päivän sateessa. Märkyyden kestää hyvin, mutta kun kengät kastuu, ne haittaa eniten. Oispa kengänsuojukset. Tätä kirjoittaessa jäljellä n. 400 kilometriä ja kolme ja puoli päivää.

Matkanteko on ollu aika rauhallista. N. kuusi tuntia polkemista päivittäin. Aamutoimet syömisineen, keräilyineen ja leirin purkuineen vie tunnista pariin. Yleensä kaksi, koska en saa lähdettyä liikkeelle kovin nopeasti. Teltta nousee tunnissa, ehkä nopeammin. Tämän jälkeen yleensä kömmin pussiin, syön jotain ja luen tai pyörähdän netissä.

Päivisin pyrin ajamaan n. 40-60 kilsan siivuja. Eli pari kolme pyrähdystä päivään. Sen jaksaa, eikä vaadi edes käsittämättömiä psyykkauksia. Pysähdyn, jos tulee jotain kuvattavaa, pitää kirjoittaa ajatuksia paperille, iskee nälkä tai näen jotain kiinnostavaa. Nämä on yleensä parin minuutin pysähdyksiä. Äkkiä tien päälle.

Kunnon tauoilla syön ja pyrin venyttelemään. Oon saanut siihen viime aikoina opastusta ja oon koittanut tehdä siitä rutiinin. Keho kestää ja jaksaa hyvin. Ekojen päivien intoilujen ja liian tarmokkaan tahdin vuoksi piti venytellä keskittyen ja ajatella seuraavina päivinä pyöritysnopeutta paremmin. Runttaus tappaa lihakset, jänteet ja polvet. Nyt on hyvä.

Ruotsi on yksi hienoimpia maita. Voit telttailla missä tahansa, kaupunkeja ja kyliä sopivalla etäisyydellä. Saat puhua ruotsia mielin määrin. Kaunista, mutta tosi tavallista. Länsi-Ruotsi on sama kuin meidän Pohjanmaa, paitsi porvarillisempi. Ruotsin kielessä eniten naurattaa mm. El Giganten. Tiedätte miten lausun sen.

Tässä matkassa ei varsinaisesti ole mitään ihmeellistä. Monet asiat on tullut koettua ja nähtyä aiemmin. Mutta ei se haittaa mitään. Nyt tarvitsee katsoa vähemmän mitään mittareita tai miettiä muutenkaan itse matkantekoon liittyviä asioita. Ajatukset pyörii siellä missä pyörii. Lähinnä elämän eri nurkkia on saanut koluta. Pyörän päällä siihen on hyvin aikaa.

Ps. Pyöräilystä sanon kuitenkin vielä sen, että tiestö, sitä on tullut vastaan monenlaista. Semi-isoa tien piennarta hyvällä asvaltilla, asvaltoituja suoria pikkuteitä, möykkyisempiä, mutta hyvin mutkittelevia asvaltoituja teitä, kovapohjaisia hiekkateitä, irtosoraisia hiekkateitä, isolohkareisia ja vesilätäkköisiä kärrypolkuja, hiekkapohjaisia pyöräteitä, asvaltoituja pyöräteitä, jotka vie lähiöiden tai metsien läpi ja jopa mutaisia, ajokelvottomia pikkupolkuja.

Miten makuupussin linerin eli lakanan olis tarkoitus toimia? Tai miten sellaisen kanssa olisi tarkoitus toimia? Nukun makuupussissa helposti mutta pari kertaa olen yrittänyt käyttää tuollaista. Jotenkin en tätä osaa kun linerin kanssa kääntyminen pussin sisällä tuntuu hemmetin hankalalta, ja aina heräänkin melko pian siihen että lineri on kiertynyt kiristäväksi sukaksi kropan ympärille. Löytyykö neuvoa?

Nuku ilman.

Silkkinen lineri tuntuu olevan hyvä lämmönsäätelessä kylmällä ja kuumalla sekä se on helppo pestä, mutta tosiaan kiertyy helposti epämukavaksi. Untuvapussitkin on tarkoitettu pestäväksi, joten jos reissun pituus ei ole kuukausia, niin nuku ilman. Itse nukun joka yö silkkilinerin kanssa, koska pitkä reissu.

https://farm6.staticflickr.com/5450/17643356462_1788101ac5_b.jpg

jyri ruåtsissa-albumiin lisätty uutuuksia

Kiitos Iiro :'D Parhaat otsakekuvat koko albumista.

Reissua jäljellä kaksi päivää, kaksi yötä ja reilu kaksisataa kilometriä.

Aivan ihana reissu! Rentouttavaa, pohdiskelevaa, mieletöntä. Käytän itse ja suosittelen.

https://farm6.staticflickr.com/5441/17653486081_4f91f41ee9_c.jpg
jyri syö taas ja tapaa ruotsin biciollin. pari kuvaa lisätty hyvämmielen albumiin. :slight_smile:

Risukeitin vs kaasu?
Pienehkö koko ja keveys plussaa, mutta ei välttämättömyys. Jos pitää valita, niin mielummin pieni kuin kevyt.
Vettä nyt vähintään pitää pystyä keittämään, mutta plussa toki jos pystyy duunaamaan jotain safkaakin kahdelle.

Molemmissa toki varmasti omat hyvät puolensa. Hinta-laatu-painosuhteeltaan varmasti ylivertaisin ratkaisu on kaasupatruuna ja päälle ruuvattava poltin, MSR Pocker Rocket/tms.

Risukeittimessä toki tavallaan enemmän fiilistä. Toki tää vähän savuaa, nokeaa ja yms.

LRM - 10:34, 20.5.2015 » Risukeitin vs kaasu?
Kaasu. Kuitenkin sataa (aina sataa) etkä jaksa etsiä kuivia käpyjä. Lisäksi kamasi ovat tarpeeksi likaiset ilman nokipaskaa. Lisäksi haluat sen ruoan [i]heti[/i], koska olet väsynyt. Lisäksi aika saakelin vittumainen operoida kuumaseinäistä risukeitintä kun se kallistuu sun pastakattilan alla.

Toisaalta fiilis se on paskakin fiilis. Enemmän sitä on risukeittimessä.

Totesin etten jaksa enää trangiaa ja viinan kanssa läträämistä ja sitä että kaikki ruoka, ja vaatteet maistuu ja haisee sinolilta. Tilasin XXL:stä eilen Jetboil Zipin, uutiskirjeen kun tilasi niin sai lisärabattia -25% ja hintaa jäi 53e. Kaasukeittimen huonoja puolia on se, että kaasun kanssa ei saa lentää.

http://www.jetboil.com/assets/0/88/89/135/f72cd13d-004f-4860-b791-de23e12daa0a.png

Ääni myös jetboilille tai vastaavalle. Loistava vedenkeitin, paistinpannun kanssa onnistuu joten kuten munakkaatkin. Kaasua saa noin joka kolmannelta huoltoasemalta. Eli skippaa ne kaks ekaa :wink:

meikä tykkää risukeittimistä mutta aika ajoin haikailen kaasukeitintä takaisin.

onhan se helpompaa/nopeampaa ja märkänä e a z mutta en tiedä viitsinkö alkaa kesän reissuille tilaamaan uutta.

Jetboilia itseasiassa jo hieman silmäilinkin XXL:stä juurikin ton lisäalen takia. Ei kyllä olisi enään kovin kallis tuo 0.8L versio.
Taidan mennä sillä ellei parempia ehdotuksia löydy.

5/5 hintalaatusuhde jetboilissa, ainut mitä saatat kaivata on tuulisuoja.
Jos oot sumppimiehiä, niin tilaa samaan vielä toi pressokahvilisäke a 13e.

Warmpeace 300 skenemakuupussi muuten 149e partioaitassa, FYI.

-25% muuten myös tämä livenä hitosti siistimpi kuparipannu

http://www.xxl.fi/mam/celum/celum_assets/8803259777054_1008742_1_634202405191250000_2153_jpg.jpg?94

Ite en halua tiskailla jetboilin astiaa niin suodattelen kaffet suoraan kuppiin tälläsellä.
http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/outdoor/outdoor/image1/gsi_outdoor_ultralight_java_drip-22504414-frntl.jpg