Matkapyöräily, pyörämatkailu, retkipyöräily ja pyöräretkeily

Ja mitä pakkaamiseen tulee, tohon santiagorassiin oln kehitellyt seuraavan ghettosetupin: Takana kaverilta anastettu jonkun halpis satulatolppapakkarin runko. Eli pelkkä suorakulmioteräsputki johon saa remmeillä kivasti kanoottisäkkeihin sullotut teltan/riippumaton/tarpin, makuualustan ja makuupussin. Painaa teltan ollessa mukana max 5kg ja ihan ok käyttäytyy mun mielestä myös putkelta. Selkään juomareppu johon mahtuu vesipussi, pari banskua ja kirja. Imho kaikki yli viiden kilon kuormat selässä on silkkaa vittuilua. Olen herkkäperse. Loput kamat on sullottu lähettilaukkuun joka on jollain kummallisella remmivirityksellä kiinni tangossa.

Sitten kun ton tankoon hirtetyn kasan saa tarakalla tms. vähän parempaan järjestykseen, niin on kasassa aika mulle sopiva setup.

basti - 21:32, 1.4.2010 » nelisen paria pop-niittejä (siunaus, kun joku solki tai remmi repusta tms. pettää)
Tämä oli uutta, kertoisitko pop-niiteistä ja niiden hyödyntämisestä tien päällä lisää?

^mulla on niitä yleensä 'bout neljä paria. En muista mistä tavan omaksuin. leathermanin naskalilla/puukonkärjellä/pikkuruuvarilla remmistä tai tukevasta kankaasta neulokset sivuun… (siis niin, että ei katko mitään, levittää vaan neulosta niin, että naarasniitti mahtuu läpi) ja tienpintaa/kiveä/maglitea alasimena ja vasarana käyttäen nakuttelee veijarit yhteen.

Näillä on tullut korjailtua/rakkeneltua lisäkiinnikkeitä reppuun/pyörään. Parhaiten se toimii ton nylonisen reppuremmin kanssa, jos ja kun ei jaksa/osaa/halua/pysty ompelemaan. Remmi on, niin kuin tiedämme pirun lujaa, ja vaikkei erillistä pätkää kuljettaiskaan mukana, niin repun remeleissä on lähestulkoon aina niin paljon varaa, että niistä saa pätkiä.

Diipein probleema josta se on mut pelastanut, oli Nukkumajoella kun tokana vaelluspäivänä Haltin lainarinkastani laukes olkainta ylhäältä kiinnipitävä remmi saumasta. RInkka ylläripylläri on jotakuinkin mahdoton kantaa, kun se on 45 asteen kulmassa kantajan selkään. TIlanne oli jopa nippusiteelle tekemätön paikka, mutta remelin sai paikalleen, kun veti niitin läpi repun molemmista kankaista ja remmistä… Hyvin kesti koko loppureissun ja on kuullemma kestänyt sen jälkeenkin.

Aaargh! Tarkoitin tietysti SISARNIITTIÄ enkä popniittiä. Mut hihi, on mulla niksipirkka popparistakin, ei tosin yhtä käytännöllinen. Siitä saa tukevan neulan/kevyen naskalin sillä tietysti mukana olevalla leathermannilla. =). Enpä kyllä muista soveltaneeni tätä tienpäällä, mutta jotain reppuremmeistä joskus askarrellesani käytin moista rei’ittämään remmiä.

Ai niin, sisarniiteissä on huikeita eroja. En muista rautakaupasta löytäneeni kuin sellaisia nepparihenkisiä pikkuniittejä, mutta suutareilta saa isoja ja tukevia joita ei ilman poraa toisistaan kovin helposti eroteta.

[i]Pieni sisarniitti kaikenlaiseen kiinnittämiseen paksuille materiaaleille ilman ompeleita. Käytä kiinnittämiseen kumivasaraa ja kokeile muutama niitti ennen varsinaista kiinnitystä.

Kiinnitysreiän koko: 3 mm
Kiinnitettävän materiaalin max. paksuus: 5 mm
Niitin kantojen halkaisijat: 6,5 mm ja 7 mm

Myydään kappaleittain tai 16 EUR 1000 kpl.[/i]

Kieltämättä hyödyllinen olla mukana, eikä todellakaan näy olevan hinnalla pilattu.

Matkapyöräilyä tämäkin, joskaan ei yksivaihteista.:
http://www.vartti.fi/artikkeli/e5e14cbe-1408-400e-a343-f71f1a822929

http://www.vartti.fi/vartti/serve/binary?id=afab054f-8693-4efd-a832-18f4bf0d803f&width=465&height=600&crop=false

Toivottavasti on voimakasta etelänpuoleista tuulta. Tuosta tulisi keskinopeudeksi vaatimattomat 39,9 km/h.

On se kuitenkin kohtuu pitkiä matkoja pyöräillyt viime kesänä:
http://blogeja.com/mariannazaikova/2009/08/11/605/

Mutta jos kovin keskinopeus sillä on ollut 24 km/h, niin kannattaa varmaankin harkita aika ison pakettiauton palkkaamista peesattavaksi.

Jepa jee. Pitikö tälle mediahuoralle nyt antaa yhtään lisää julkisuutta?

Jos tekee mieli mehustella tuollaisia pitkiä pyöräilytempauksia, niin tässä olis mun mielestä vähän mielekkäämpi fanituksen kohde: http://suomi2010.nettisivu.org/

Some of you might wonder why: Just because the road is there. But as we have two sponsored girls in India I shall collect € 20 000 sponsorship money for Plan.

Its as nyt kun mä vähän luin tuota blogia, niin mielikuva bb-julkimosta muuttui aika reilusti. Enkä mä nyt tuota ihan hirveänä julkisuuden ihmisenä pitäis, kun ei oo mimmistä mitään kuulunut. Leima se on näemmä bb:kin.

BB on vähän niin kuin doping-käry. Paitsi että dopingiin kun voi sortua älykäskin ihminen. BB:iin ei.

Tuosta ei ole mitään mainintaa oikein missään, että kuvitteleeko se oikeasti ajavansa puhtaasti itse vai aikooko se käyttää esim. jotain autoa edessä, jonka peesissä se ajaisi. Joku olikin MTV3:n nettisivuille kaivanut, että Lancen keskinopeus Tour de Francessa oli 39,88 km/h, joten neidin keskaritavoite 39,9km/h Through the Finlandissa on aika kova.

Khyyllähän ny kuka tahansa neljääkymppiä ajaa (vuorokauden putkeen, ilman taukoja, wtf), jos se ajas fiksillä niin sehän menis viittäkymppiä. Tsibuhan tekee heti ekan tunnin jälkeen tunnin ajon Suomenennätyksen. Siis mikä vitsi tämä oikeasti on, eikö aprillipäivä menny jo?

MrHat - 10:33, 28.4.2010 » http://www.vartti.fi/vartti/serve/binary?id=afab054f-8693-4efd-a832-18f4bf0d803f&width=465&height=600&crop=false
Pyörän värimaailmahan on kopioitu suoraan tya:n katupyörästä. Lue 7vaihteesta mitä muuta yhteistä on Mariannalla ja tya:lla.

Jep, tänään viiden maissa ajan Bianchin ruotsinlaivaan ja matka alkaa. Yritän pitää jonkinlaista blogia matkan varrelta. Eiköhän ruotsinkin kirjastoista löydy lainakoneita…

drift.ratata.fi

Terve, terve, siskot ja veljet, terve.
Minkälaisia kumeja olette käyttäneet matka-ajossa? Ostin tuossa spessun aardvarkit tai jotkut ja ne tuntuvat ehkä vähän overkilliltä. Toisaalta ihan hyvin ne rullaa ja kiva niillä on ajella, mutta tilapoliittisista syistä mietin vaihtoa ujompiin.

Lisäksi kiinnostaa minkälaisia ratkaisuja kuorman vyöttämiseen olette käyttäneet pidemmillä, siis usean päivän kestävillä lenkeillä?

T. Utelias

Sanon tämän taas: contin 4season. Velo-motionista halvalla.

ha en bra resa george, ska ta o kolla din blogg mellan mellanrummen :slight_smile:

^^Kuulun Konkelin kirkkoon ja tunnustan pyhää Contin 4 seasonia.

Hallo!

Postaan tähän viestiketjuun vähän salaa jotain plogityyppistä tarinaa meneillään olevasta tsygäreissusta Länsi-Euroopassa Arvioitu reissun kesto mun osalta 2kk ja Jarskin osalta 1kk). Ollaan siis velikullan kanssa retkellä kalustolla: Cannondale Caad 9 + Chrome Backbone ja Gorilla Hattaran runkoon koottu fiksi + Säg Air Force One.

27.5 Lähtö työpäivän jälkeen klo 19 Vuosaaresta Tallink Siljalla Rostockiin. Lepotuolipaikat + tsygä jotain vajaan huntin. Nukuttiin sitten huonosti makuupuseissa lepotuolisalin lattialla. Kilsoja jotain 20 ja sää sateinen.

28.5 Laivamatkan kohokohdiksi osoittaituivat aamiainen ja päivällinen (eivät olleet aivan Tukholmanristeilyjen tasoisia). Muutoin melko vaisua elämistä. Käytiin vähän hypistelemässä laivanmyymälässä sukkahousuja ja silleen. Kirja ois ollu pop. Saapuminen Rostockiin nostatti mieltä. Olimme suunnitelleet leiriytimistä Warnemünden rannalle, mutta siellä oli yleinen härdelli menossa pozein ja nuorin kanssa. Lisäksi ranta oli tuulinen - yllätys. Leiripaikka saatiin läheiseltä niityltä. Leiri pystytettiin pimeässä jottei naapurin setä ois huomannu. Kilsoja 30.6, sää ajettaessa auringon laskuinen rengasrikkoja yksi.

29.5 Kartan hankinta oli päivän epistola. Toivo oli laskettu turisti-infon varaan. Olihan Warnemünden infossa tsygäkarttoja, muttei Berliinin asti muuta kuin Köpis-Berliini tsygäreitin oma pruju. Ei lähetty siihen kirjaan vielä näin varhain. Kirjakaupan tarjontakin oli laiha lohtu. Rostokissa sitten sorruttiin siihen Köpis-Berliini kirjaan (mittakaava 1:75000) paremman puutteessa. Päästiin varsinaiseen matkaan. Kirjan reitti ohjasi meidät aivan upeille pikkuteille rypsipeltojen, kanaloiden ja lehtometsien väliin. Pikauinnit ja peseytymiset reitin varrella olleessa järvessä ja leiripaikka otettiin keskeltä metsää, eväät ripustettiin yöksi vähän kauemmas puuhun villieläinten varalta ja miehet laitettiin vaakatasoon ottamaan lepoa. kilsoja 100,4, sää aurinkoinen.

30.5 Yöllä oli satanut ja joku ammuskeli metsässä yöllä mystisesti, mutta kukaan ei ollut syönyt eiväitä puusta. Jarskin teltta päästi hiemen vettä sisäänsä sateessa. Telttamme näkyivät pyörätiellä ja saimme saksankielisiä huomenen toivotuksia aamiaista nauttiessamme. Tiedoosa oli sateinen sää. Teltat kuivattiin matkapyyhkeillä ja noustiin ratsaille. Sade yltyi matkaa taitettaessa ja hakeuduimme suojaan pikkukylän hotellikahvila komboon. Aulaan astuttaessa tuli olo kuin olisi tullut vanhan puurunkoisen kartanon asuntonäyttöön. Kyseessä oli kuitenkin eilesen häävieraat. Kahvila oli upeassa salissa ja olimme ainoaat asiakkaat. Pienen freesauksen jälkeen villasukat vain jalkaan latte käteen ja sohvaloungeen selaamaan valokuvakirjoja. Omistaja tiputteli jotain housemixtapeakin taustalle, joten ei se väärin ollut. Kolmisen tuntia siinä pötkisteltiin kunnes lähdettiin sadetta kesyttämään. Oli saatava kilometjä alle. Lounnonpuistoa oli tiedossa ja kanalantaustoja. Aloimme pohtimaan karttakirjamme reitin järkevyyttä. Ei ollut sopivaa, että Rostock-Berliini välin ajamiseen kuluisi viikko. Pääsimme Waren Müritziin korkkasin reissun ekan dönerin ja valitsimme yöpaikaksi sillan alusen aivan keskustan kupeesta. Kilsoja 79, sää sateinen ja rengasrikkoja yksi.

31.5 Sillan alla nukkuu huonosti, jos tavarajunia jyrää vierestä. Leiri pakattiin viideltä aamulla ja lähdimme kokeilemaan oikeaa maantieajoa Saksassa. Ajoimme kolminumeroisia maanteitä, jotka vastaavat esim. vanhaa lahdentietä kooltaan. Liikenne vain on vilkkaampaa ja pientareita ei ole lainkaan. Alkujärkytyksen jälkeen aloimme tottua täysperävaunurekkojen ohituksiin ja kilometrit taittuivat mukavasti. Neustrelitzissä päätimme ottaa alle maantien 96 (E251). Tie oli astetta isompi, mutta siinä oli onneksi pientareet. Viiden kilsan jälkeen Polizei keräsi meidät pois tältä tieltä. Ei saanut siellä ajaaa fillarilla. Paluu Neustrelitziin Shelliltä maantiekartta mittakaavassa 1:250000 ja pienempiä tietä pitkin kohti Berliiniä. Tiedossa oli noin 150 kilsaa, kun ysikutosta pitkin ois päästy satasella. Döneriä ja karkkia piikukylissä poskeen ja kilsoja alle. Kuutisen kymppiä ennen Berliiniä alkoi fiksimies hyytyä sateiseen säähän. Oli tarvis laittaa teltta pientereelle ja ottaa tirsat, jotta aanus saisi lepoa ja mieli uutta voimaa. Tunnin nunnumisen jälkeen oli ole parempi ja kadenssi jälleen kohdallaan. Berliinin saavuttiin iltakahdeksaksi ja Hotelliksi valikoitui ensimmäinen kohdalle sattuva - Hotellin Pankow. Lämmin vesi, pehmeä sänky ja viiden kybän hinta huoneesta olivat passeli sopimus. Kilsoja 188, sää sateinen ja halavatun kylymä.

1.6 Lonkkaa Berliinissä. Itsepalvelupesulan, ompelukaupan, kauppakeskuksen urheiluosaston, turisti-infon kahviloiden, ravintoloiden ja nettikahvilan avujen käyttämistä. Kilsoja jotain 35 ja sää edelleen haltasen kylymä.

Reissu jatkuu. Postaan tänne taas jostain jos luoja sua.