P: Kuningaskulkuri

jos tarvii kysyä, vastaus on: älä maalaa. itsekään en maalaisi, koska en osaa tehdä sitä todella hyvin. vedä mieluummin kunnon vahat pintaan. ja ehkä ruostesuojat sisälle.

kuussataset kammet on omasta mielestä melko letkut. en laittas ainakaan fiksiin. mieluummin vaikka stronglight track 2000:t, joita nyt mulla ei oo ollut mutta kehuttuhan niitä on ja ovat halvat ja helpot hankkia. rattaan vois silti vaihtaa ulkonäkösyistä?

enpä tiedä saako noihin alkuperäisnapoihin kuppeja vaihdettua. tai kannattaako edes. mutta kartiot varmasti.

veikkaan lonkalta novatekkipliplop+vapari-kombon ketjulinjaksi 45-46mm. mutta oisko kasettivaparikiekko parempi valinta?

chrinat on kapeat kehät, 13,5mm. toisin sanoen epämukavat. renkaiden tuntuma ja pito on olennaisesti huonompi kuin esim. 17mm kehällä.

kannattaa oikeasti laittaa mieluummin ylimääräinen satanen kiekkoihin kuin rungon maalautuksen. esim. noissa kiekoissa on parisen milliä leveämmät, mutta 100g keveämmät kehät: CNC - Online Shop - Christoph Nies Cycles (no heppoisemmathan ne on)
tai tuossa ~50g keveämpää ja puoli senttiä leveämpää kehää: 28" Novatec X-Light Road LRS/DT Revo/DT Swiss R460 schwarz 1564g | CNC - Online Shop - Christoph Nies Cycles

Mull Dundane - 0:49, 7.8.2018 » jos tarvii kysyä, vastaus on: älä maalaa. itsekään en maalaisi, koska en osaa tehdä sitä todella hyvin. vedä mieluummin...
Ei se budjetti oo niin tiukalla tässä, että kyllä sitä satasenkin vois kiekkoihin laittaa lisää. Olis hyvä jos kiekot sais pidettyä hopeisina eikä mustina. Tosta kehien kapeuden vaikutuksesta ei tosiaan ollut mitään hajua kiitos tiedosta! Just tämän takia tänne päätin tulla kyselemään.

Kasettivaparillakin oon miettinyt, mutta KK 126mm perä ei vissiin ihan nyky kasettinapoja vedä? Ajattelin että siistimmän ulkoasun sais vapaaratas viritelmällä.

Onpas siisti maalipinta ja dekaalit tässä kyllä nytten. Nam.

Jusa. - 22:26, 6.8.2018 » ...säilyttäen alkuperäistä ilmettä mahdollisimman paljon.
Älä maalaa.

Vähän rottanen originaali on kuitenkin n^googolplex autenttisempi kuin uusretro.

Jos on aivan pakottava tarve maalata, niin:

  1. kokoa pyörä ensin
  2. aja
  3. aja lisää
  4. postaa kuvia tähän lankaan
  5. vastaanota lisää “älä maalaa”-viestejä
  6. arvioi uudelleen maalaamisen tarve
Jusa. - 1:17, 7.8.2018 » Kasettivaparillakin oon miettinyt, mutta KK 126mm perä ei vissiin ihan nyky kasettinapoja vedä? Ajattelin että siistimmän ulkoasun sais vapaaratas viritelmällä.
Teräs taipuu

onkos toi väri jo tehtaalta “shampanja” vai kenties kulahtanut tollaseks?

Jos maalipintaa haluaa ehostaa, niin voi:

  1. Poistaa ruosteet sitruunahapolla (ei vahingoita maalia)
  2. (Jos tuntuu tarpeelliselta) paikkamaalata automaalikaupassa täsmälleen rungon väriseksi sävytetyllä maalilla joko pensselillä tai jos on oikein hyvä spray-kannun kanssa, niin spraylla suihkimalla. Tässä käyttäisin esim. kädessä pidettävää maskia suojaamaan niitä paikkoja, joihin ei oo tarvetta suihkia.
  3. Lopuksi jollain hyvällä autovahalla vahaamalla.

Uskon, että näin sitä alkuperäistä ilmettä ja ainoaan Suomessa valmistettuun laaturunkoon liittyvää fiilistä saa säilytettyä huomattavasti paremmin.

Polkimiksi suosittelisin Sylvaneiden sijaan esim. MKS:n GR-9 tai Urban Platform -malleja, Sylvanit ei hirveästi tue kenkää.

Mulla vois muuten olla tossa yhdet Andel Classic Track -kammet ylimääräisenä, PM jos kiinnostaa.

kunba - 5:06, 7.8.2018 »
Jusa. - 1:17, 7.8.2018 » Kasettivaparillakin oon miettinyt, mutta KK 126mm perä ei vissiin ihan nyky kasettinapoja vedä? Ajattelin että siistimmän ulkoasun sais vapaaratas viritelmällä.
Teräs taipuu
Miulla on muuten käyttämätön 130 mm shimano 105 32h kirkas takanapa luppona tossa

Komea runko ja hyvä projekti. Joudun kyllä liittymään kuoroon ja julistamaan, että älä maalaa. Tuosta tulee kovis Helkaman dekaaleilla ja tuon värisenä. RTZ:llä hyvät vinkit ruosteen poistamiseen ja maalipinnan korjaamiseen.

happo-orgiat - 9:05, 7.8.2018 »
kunba - 5:06, 7.8.2018 »
Jusa. - 1:17, 7.8.2018 » Kasettivaparillakin oon miettinyt, mutta KK 126mm perä ei vissiin ihan nyky kasettinapoja vedä? Ajattelin että siistimmän ulkoasun sais vapaaratas viritelmällä.
Teräs taipuu
Miulla on muuten käyttämätön 130 mm shimano 105 32h kirkas takanapa luppona tossa
Tähän CNC:ltä [tollaset](https://www.cnc-bike.de/product_info.php?products_id=16219) boksikehät ja vapaavalintainen etunapa +hilut. Jättää vielä avoimen boksin tikattavaksi napadynamo-optiolle. Omassa KK:ssani olleet orkkis 600ex jarrut olivat kyllä niin letkut ja lötköt että jos jotain uusisin, niin laittaisin modernimmat dual-pivot jarrut.
Jusa. - 1:17, 7.8.2018 »
Mull Dundane - 0:49, 7.8.2018 » jos tarvii kysyä, vastaus on: älä maalaa. itsekään en maalaisi, koska en osaa tehdä sitä todella hyvin. vedä mieluummin...
Kasettivaparillakin oon miettinyt, mutta KK 126mm perä ei vissiin ihan nyky kasettinapoja vedä? Ajattelin että siistimmän ulkoasun sais vapaaratas viritelmällä.
Mulla olis tossa ylimääräsenä ihan hyvässä hapessa olevat vähän uudemmat Shimano 600 (FH 6207) -navoilla ja jollain boksikehillä olevat kiekot. Niissä on tällä hetkellä Shimanon seiskapakka kiinni (ihan moderni Hyperglide), mut ne on tosiaan 126 mm leveydeltään. Olisi noilla ainakin ketjulinjan säätö helpompaa. Jättäisin noi Michen kammet välistä ja tosiaan Planet X:ltä esim. Stronglight (kiilloittele vaikka logot poist) tai Andelien vastineet Holdsworthilta. Tuumaisia ohjainlaakereita löytyy kyllä ihan suomalaisista kivijalkaliikkeistä halvalla.

Ääni azuren kiekoille tähän projuun.

Mulla on muute hämärä muistikuva että laatikoista löytyy käyttämätön J&L-merkkinen alumiininen ohjainlaakeri. Kirkas, kierteellinen, suojatut konelaakerit, ihan asiallinen peli. Voin kaivaa, laita PM jos kiinnostaa.

Grant sanoo, että älä maalaa.

Murata Jukō sanoo, että wabi sabi.

Uus keskiö ja vanhat 600:t kammet. Just hyvät. Ei tästä mitään ratapyörää tule kuitenkaan ja pienellä budjetilla, et kuitenkaan saa merkittävästi parempia. Ja älä maalaa, sen kuuluukin olla snadisti rottanen. Itellä ollut tämmönen ja tosi kiva ajopyörä. Olis tallissa varmasti vieläkin jos ei olis ollut snadisti iso.

Juu. Jättää pienemmän rattaan, joka on todennäköisesti 42. 42-16 saa ihan ok välit.

Joo, 600EX kammet kuuluu Kuningaskulkuriin. Tietysti jos alkuperäset on paskana nii sit ne on.

Ei tota kannata maalata vaan vedä perinteisellä sitruunakiisselimenetelmällä:

Keitä perunajauhosta ja vedestä kiisseli. Mittaa vedenmäärä ja lisää apteekista saatavaa sitruunahappoa 5-10% veden painosta. Sekoita hyvin. Nyt tuo kiisselin happopitoisuus on riittävä ruosteen poistoon (yli 10% painosta ei enää edesauta ruosteen poistumista) sekä sen verran mietoa, että ihokontakti ei ole haitallinen (joku haava sormessa voi vähän kirvellä). Levitä valmistamaasi “sitruunakiisseliä” ruosteisiin paikkoihin ja vedä vaikkapa elmukelmua päälle, teippaa kelmu tiukaksi putken ympäri niin kiisseli pysyy ruosteen kanssa kontaktissa eikä kuivu. Toista tämä kaikkiin ruosteisiin paikkoihin. Odota päivä-pari, pese kiisseli pois ja putsaa kevyesti vaikkapa keittiösienellä hangaten. Rauta jää yleensä väriltään “mustaksi” tässä touhussa, mutta ei meinaa mitään. Kun olet kuivannut nuo paljaat kohdat, vedä jotain vahaa tai vaikkapa vaseliinia kevyesti pintaan niin tuo metalli ei hapetu ennen kuin mahdollisesti paikkamaalaat. Paikkamaalaukseen voit saada pienen maalipullon jostain maalikaupasta tai sitten voit vaihtoehtoisesti vetää ihan vaan kirkasta lakkaa. Nuo pienet jäljet maalipinnassa kertovat elämästä ja lakka estää ruostumisen. Profit!

Mitä tulee noihin kampiin, kannattaa irrotaa poljin ja jos tykkäät orkkiskampien ulkoasusta, voi sinne paskana olevaan poljinkierteeseen laitattaa vaikkapa uudet kierteet helicoililla (luulisi onnistuvan tuolla kierteelläkin, joka polkimissa on käytössä). Jos tuntuu työläältä tai orkkiskammet eivät maistu, voit toki vaihtaa kammet.

Mitä tulee kiekkopuoleen, tuo teräsrunko joustaa kyllä takahaarukasta sekä leveämmälle, että kapeammalle navalle ihan hyvin. Leveällä navalla toki asentaminen on vähän hankalaa, koska takahaarukkaa pitää levittää. Normi takanavoilla toi levitys palautuu aina kun navan ottaa välistä pois jos sitä takahaarukkaa ei “cold settaa” eli väännä sen verran paljoa että se asettuu pysyvästi leveämmäksi. Kapeammalla navalla toi ei ole niin ongelma, koska silloin navan pulttien kirraaminen vetää perän kasaan.

Tsemiä projektiin, magea runko.

pieni merenneito - 7:57, 7.8.2018 » onkos toi väri jo tehtaalta "shampanja" vai kenties kulahtanut tollaseks?
Mietin vähän samaa, kun joittenkin osien alta paistaa tollasta kuparin väristä.

Vedät jollain ruostemaalilla siveltimellä kaikki kuvan täpät vaan ja lakka päälle. Jotain Noveroxia, Fertania, Ilves-konvertteria, bilteman ruosteenmuunninta whatever. Ja dinitrolit sisään. Se riittää.

Itellä aika huono kokemus noista ruostemaaleista. Ja paremman näkönenkin vois tulla, jos poistaa ruosteet hapolla.