sisätreenari

Trainerikumit on tarkoitettu harjoitusvastusta varten, ei rullia. Eli jatka normaaleilla slikseillä vaan, trainerikumista ei ole rullilla ajaessa mitään ylimääräistä iloa tai hyötyä. Jos hankit harjoitusvastuksen, voit kyllä ajaa rullilla samalla trainerikumilla.

…jotenkin sain sellaisen käsityksen, että nuo on suunniteltu myös rullille - siis vastuksen ohella. Ainakin Conti lupaa gummiensa olevan vähemmän meluisia ja lämpöä kehittäviä myös rullilla.

Mutta voi toki olla, että noiden hyöty on rullakäytössä niin marginaalista, että normislickseillä mennään…

Voit olla oikeassa :slight_smile: Itse käyttämäni trainerikumit ovat olleet niin työläitä nostaa vanteelle, etten ryhtyisi näkemään sitä vaivaa vain rullia varten (saati maksamaan 20-80 euroa kumeista vain rullia varten…)

Jos kokeilet niin kerro mitä seurasi.

Kyllä ei oo mulla vielä renkaat liikaa kuumenneet Antares-käsittelyssä, mutta johtunee tikkujaloista…

…mulla taas lentää liekkiä ja kipinää heti ekasta polkasusta :wink:

Lähinnä tuo melu-kysymys on laittanut pohtimaan noita trainerikumeja kun ei-yksin kerrostalossa asuvana tulee ajeltua sisätiloissa. Toisaalta tuskin nuokaan äänettömät ovat, joten ehkei kannata tuota hintaa panostaa.

Jos nyt kuitenkin nuo rullille hommaan, niin infoilen sitten miten toimivat…

Jotkut laittavat rullien alle eristäviä asioita, solumuovimattoa ja whatnot. Ääni ei oo niin paha jos se ei värise suoraan lattiaa vasten. Tää tais olla aika arvattavissa, ja kenties sullakin jo käytössä.

Ainiin - itellä Antaresin rullan muovipintaan tuli pieni halkeama, ja se rupes pitämään ihan hel-vetillistä meteliä.

…noista rullista ei mitään käsitystä, mutta tätä voin suositella lämpimästi kaikille:

http://www.motivus.fi/lajit-palvelut/indoor+cycling/aikataulu/center

Treeneissä mennään eri vastuksilla, istuen, seisten ja vaikka mitä, takuulla syke nousee ja hiki lentää!!
Juomapullo ja hikipyyhe mukaan!

Rokki soi TÄYSII, joskus parempaa joskus ei niin hyvää musaa.

Tonne mukaan vaan, ei se niin häpeällistä oo ja “matkan varrella” ehtii kyllä katsella “maisemiakin” kun treenajien keski-ikä on siinä parinkympin tietämillä… Toki salissa on melko hämyisää, mutta kumminkin.

Joskus viisi vuotta sitten Motivuksen spinningit oli ok, oli vaihtelua ja meininkiä ja pyöräilynomaista harjoittelua mukavilla mausteilla. Kun vuosi sitten tsekkasin tilanteen, homma oli laimentunut pahasti. Juttelin “Iisee” (jumalauta!) -ohjaajien kanssa jälkikäteen, ja he selittivät, että kadenssit on laskettu kokonaan alle 80, koska porukka ei pysty pyörittämään, ja vaihtelua vähennetty, koska “kukaan ei pysy perässä, eikä tempuista ole hyötyä”.

Hauskempia spinning-tunteja löytyy kuulemma muista kuntokeskuksista ja pyöräilyseurojen järjestäminä.

^kadenssit alle 80…? eeeiivvv

Kare,

joo, en epäile yhtään mutta sellaiselle (lue minulle) joka aloittaa pyörätreenamisen ihan nollasta on tuo sisäpyörälily ollut tosi opettavaista ja tehokasta.

Totta, että tunnilla tekniikoita ei ole montaa mutta ns. “paketin kasassa pitämiseen” eli oikea ajoasennon hallitsemiseen on mennyt yksi vuosi ja vieäkin olen kaukana optimaalisesta. En minä tuota itsekseen pyörätiellä ajamalla olisi oppinut.
Kadenssit ovat ehkä matalia, n. 80-110 arviolta, jotkut pätkät “juostaan” nopeammin mutta vastusta säätämällä saa hitaallakin tempolla niin kovaa treeniä kuin itse haluaa.
Hitaalla kadenssilla voi hyvin keskittyä oikean pyöritystekniikan hiomiseen, mikä minulle oli uutta sekin.
Minulle ainakin ihan riittävän rankkaa ja raskaimmista tunneista en vielä edes selviäisiäkään.

Joku tuossa ylempänä tuskaili rullapyöräilyn tylsyyttä, meluisuutta, tilanpuutetta ja takakumien kulumista eikä halunnut mennä ulos hankeen ajamaan, siispä sisäpyöräily on varteenotettava vaihtoehto.

Totta on, että esim jonkun Espoolaisen pyöräseuran (en muista nimeä mutta löytyy fillarikalenterista) talviviikkotreeneissä Solvallassa kadenssi on jotain 200 mutta jos ei pyöritystekniikka ihan vielä yllä sille tasolle niin realistina täytyy hakea jotain helpompaa ja kyllä tuo sisäpyöräily aina parempi ajokunnon ylläpitäjä on kuin sohvalla makoilu.

Se on selvä, että mikään ei voita pyöräilya aidossa ympäristössa, talvella tai kesällä mutta vaihtoehtojakin on.

Aijai, nyt olen saanut palstan kadenssipoliisin maineen, eikä siitä pääse eroon paitsi sitten kun pyöritys hajoaa takasuoralla :wink:

Hyvin kirjoitit reiska spinningistä. Tehokasta se on ja musa joskus todella paskaa. Spinningissä minä olen joskus maksimisykkeeni saanut eikä silloin tullut mieleen mikä biisi soi. Ja eihän siitä kikkailusta tosiaan muuta hyötyä ole kuin kikkailun ilo.

^ jep jep
…tuosta aiheesta vielä:
toki tuolla motivuksessa on ohjaajaa joka lähtöön mutta esim. puolen päivän aikaan tunteja pitävä TH (Teija Hakala) antaa ymmärtää, että on entinen kisapyöräilijä ja pesee kyllä ajo- ja pyöritysteknikassa mennen tullen jokaisen äijänkörilään joka tunneille uskaltautuu.

kyllä otti hanuriin eka spinninki pitkään aikaan. On noissa spinning-pyörissä paskat satulat, tai sitten mun hanuri on totutettu piloille hyvään ja sopivan kovaan nahkalestaan. Mun on kyllä pakko tunnustaa että aika pitkälti teen omia pyörityksiaä tunnilla kun ei niistä ohjaajien huudoista ota tolkkua.
Varmaan jotku spedetossut on hommattava, kun ei kasariklossikengät sopineet niihin muovihäkkeihin. Taitavat häkit olla jotain yleiskokoa xxl, kun jalka painui häkkiin noin suurinpiirtein kantapäätä myöten.

^??? ei pitäis olla ylitsepääsemätön probleemi.

Ihan normi SPD-lukkokenkä pitäisi mennä noiden sisäpyörien polkusimiin, ainakin Motivuksen ja Elixian pyörissä.

Mites vaikka tollaset:

tai tollaset:

http://www.hi5bikes.fi//product_details.php?p=1885

Tohon satulaprobleemaan ehdotan kombinaationa topattuja pyöräilykalsareita
ja -shortseja; ei itsellä ole pahemmin hiertänyt takalistoa noilla varusteilla.

huhujen mukaan ens kesänä on niin kovia jätkiä jyväskylässä maantiellä että seppälän rekkakeirin massiv siirtyy sisävelolle sparraamaan.

otin työkaverin vaimolta lainaan tollasen perus kuntopyörän ja pienten muutosten jälkeen on ihan kiva ajaa (geometria lainattu maantiepyörästäni, kuin myös osia)

kammet dura-acet ja spd-sl polkimet. hirvittävän suuri q-arvo tuntuu silti ajossa.
tekno soi täysiimpää ku missään spinning tunnilla ja koneelta löytyvät dark angelit tulee varmasti katsottua

epaz - 17:20, 4.1.2011 » Jotkut laittavat rullien alle eristäviä asioita, solumuovimattoa ja whatnot. Ääni ei oo niin paha jos se ei värise suoraan lattiaa vasten. Tää tais olla aika arvattavissa, ja kenties sullakin jo käytössä.
Vanha kämänen jumppamatto on ollut tuossa lattian ja rullalaitteen välissä. Matto oli kuitenkin sekä turhan ohut että kulunut painaumille; laite oli joiltain kohdilta lähes suoraan lattian päällä. Uudella ja jämäkämmällä ääni vähenikin sitten selkeästi.

Eli en panosta trainerikumeihin - ainakaan vähään aikaan…

Tää kulunee tänne.

Näin meni tän ehtoon reeni: Tsekkasin pyörän, lisäsin ilmaa renkaisiin (n. 8 bariin), viritin rullat, lämmittelin, sitten vähän reippaammalla kadenssilla ja lopuksi maksimikadenssilla, ja pam, takanakki flätiksi.

Sain oikeen jalan saman tien irti häkistä ja kaaduttua kohtuullisen hallitusti vasen jalka häkissä kiinni lattialle. Ei käynyt siis kuinkaan.

Oli kuitenkin ensimmäinen laatuaan ja pikkasen säikäytti. Mitäköhän ihmettä tuossa kävi? Käytössä: ihan normit misukan Airstop A1-butyylisurit, sileiksi, vaan ei lähellekään puhki ajetut Contin Ultrasportit (ei näkynyt jälkiä ulkopinnassa eikä vaijeriputkilossa), todella vähän ajetut Gran Compe -kehät sekä Tacxin Antares -rullat (toki ajetut, muttei ihmeempiä osumia pinnoissa). Muille tullut flättejä rullilla?

edit. Sisuri oli haljennut siististi keskeltä n. 30 sentin matkalta, eli iskemä- tms. -flätti on melko epätodennäköinen; olikohan sitten vaan liikaa painetta & huono sisuri?

kid_scientifik - 23:17, 1.2.2011 » ...maksimikadenssilla... edit. Sisuri oli haljennut siististi keskeltä n. 30 sentin matkalta, eli iskemä- tms. -flätti on melko epätodennäköinen; olikohan sitten vaan liikaa painetta & huono sisuri?
Eli 90RPM?

Veikkaisin ensimmäisenä, että huonosti asennettu sisuri. Ovat melko herkkiä huonon asennuksen suhteen nuo ohuet lateks sisurit. Ja voivat helposti jäädä kapeissa renkaissa pikkasen mutkalle, ja jos sopivan nihkeä päälikumi on, niin ei pääse enää suoristumaan pumppauksen jälkeen. Itekin viime kesänä possautin pyörää kasatessa sisurin, joka mitä luultavimmin johtui huonosta asennuksesta. Hieman rullalla/mutkalla/vähänkin jäänyt renkaan väliin/yms. niin helposti possahtaa hajalle. Itelläkin viimeksi meni joku vajaa tunti renkaan asennuksesta, kun kiekko nojaili seinää vasten, niin sisuri pamahti hajalle.

Sisurin asennusfail on yksi todennäköinen vaihtoehto. Kummaa vaan, että olin tuolla sisurilla vedellyt kolme kuukautta rullia ongelmitta ennen flättiä. Laitoin joka tapauksessa gummitkin vaihtoon varmuuden vuoksi. Tylsää vaan, että jätti ohuen hiostuksen päälle tuleville rullailuille, sen verran säikäytti. Normi katuflätti on jotenkin eri juttu.

Mitä maksimikadenssiin tulee, niin en ehtynyt laskea kierroksia :wink:

mannine - 23:53, 5.1.2011 » hirvittävän suuri q-arvo tuntuu silti ajossa.
Tuntuuko pahalta, vai omituiselta vaan? Kipeytyykö esim. lonkat? Vaimoke haluais kuntopyörän ja niitä tässä vähän katellu, mutta kaikissa edullisemman pään vehkeissä ainakin tuntuu olevan melko länkkäri ajoasento.